Και το γαϊτανάκι συνεχίζεται...

Κοίτα ποιός μιλάει...

Δεν είχες καμμία σχέση με το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό. Οικονομολόγος ήσουν και είσαι. «Τεχνοκράτης» όπως μας έλεγαν. Στέλεχος της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ. Και μετά τον Παναθηναϊκό, σε διόρισε η κυβέρνηση της ΝΔ, ως Πρόεδρο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Στον Παναθηναϊκό ήσουν πρόεδρος «γλάστρα» - γιατί ουδεμία απόφαση μπορούσες να πάρεις μόνος σου, έτσι δεν είναι? - τρία χρόνια. Τρία χρόνια που είχαμε καλές ομάδες αλλά δεν σήκωσαν ούτε κυπελλάκι του καφέ. Και ξέρεις γιατί? Γιατί ΠΟΤΕ δεν καταλάβατε οτι οι ομάδες και οι ΠΑΕ, δεν είναι απλές εταιρείες.

Για σένα αφού βγαίναμε 2οι και 3οι αλλά εισπράταμε τα εκατομμύρια από το Champions League, ήμασταν επιτυχημένοι. Εγχώρια σας έκανε πλάκα ο πράκτορας και δεν βγάζατε «κιχ». Φιλότιμο, πείσμα, περηφάνια, δεν υπήρχε καν. Και το αποκορύφωμα ήταν οτι ΕΣΥ αποκάλεσες του παίχτες «κότες». ΕΣΥ που δεν ήσουν ΚΑΝ στο γήπεδο εκείνο το μεσημέρι. Εσύ και ο ιδιοκτήτης που λείπατε (κότες), κατηγορήσατε τους παίχτες. Και τον προπονητή. Γνωστές τακτικές. Εσύ που τους έβριζες ως «κότες», εσύ που έβριζες τον ευθυμιάδη, εσύ που αγανάκτισες σε 2 χρόνια μόλις, θα μας υποδείξεις να μην βρίζουμε που έχουμε αγανακτήσει ολόκληρες δεκαετίες. 

Και όσοι εναντιώθηκαν (Λυμπερόπουλος) έφυγαν το ίδιο καλοκαίρι, αντί να ανανεώσουν αφού... τους έκλεβε η παράγκα. Και φυσικά από τότε και έπειτα άρχισε η κατρακύλα. Έφυγαν Λύμπε - Κάρα - Φύσσας - Νικοπολίδης - Βόκολος - Κυριάκος - Γιούρκας και μετά το 04 όλοι οι καλοί ξένοι, οι οποίοι ΟΥΔΕΠΟΤΕ αντικαταστάθηκαν με ισάξιους η καλύτερους. Έτσι η 2η θέση έγινε 3η και δεν οδηγούσε σε ομίλους, οι δε όμιλοι με αυτούς (με τα ελάχιστα που ξοδεύατε) μας γέμισαν 5αρες (Μπαρτσελόνα, Βέντερ) και 3άρες (Ουντινέζε-Στουγκάρδη-Λανς-Βισλα) και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. 

Άκου τώρα να δεις τι γίνεται. Οι πρόεδροι ΒΑΖΟΥΝ λεφτά. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ? Και χρόνο. Αλλά αν αυτά πάνε στράφι και διοικούν τον μεγαλύτερο Σύλλογο κάνοντάς τον κομπάρσο, έχουν ΑΠΟΤΥΧΕΙ. Τεχνοκρατικά όχι, αλλά αθλητικά και ιστορικά ναι. Το ποδόσφαιρο απαιτεί λεφτά. Έτσι λειτουργεί. Παγκοσμίως. Όλοι οι πρόεδροι βάζουν λεφτά, γιατί γιαυτό είναι πρόεδροι (και ιδιοκτήτες συνήθως). 

Αν ΔΕΝ θες να βάλεις λεφτά, φρόντισε να βγαίνεις πρώτος, φρόντισε να υπάρχει το 50-50 και ως καλύτερος να είσαι στην κορυφή, φτιάξε ομαδάρα ώστε να στα «δίνει» η ευρωπαϊκή διοργάνωση από τους ομίλους. Άλλα ούτε αυτό δεν καταφέρατε. Ένα (1) πρωτάθλημα σε 12 χρόνια για τον μεγαλύτερο σύλλογο που δεκαετίες πριν σάρωνε τα πάντα, το θεωρείς επιτυχία? Μάντεψε... ΔΕΝ είναι. Και έτσι έχεις περάσει στην ιστορία. ΩΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ.

Και είσαι διπλά αποτυχημένος και εσύ και η πραγματική διοίκηση, γιατι ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ να αλλάξετε τον «κόσμο» όπως λέει ο Αϊνστάιν, αλλά δεν το κάνατε. Το γιατί δεν μας ενδιαφέρει. Την δύναμη την είχατε, την θέληση όχι. Η «υποχρέωση» δεν τελειώνει με το να είσαι πρόεδρος, ούτε με το να φτιάξεις μία καλή ομάδα. Βασικά δεν είναι υποχρέωση, αν το βλέπεις ως υποχρέωση θα αποτύχεις. Είναι αγάπη και μεράκι. Αυτή η ειδοποιός διαφορά, θα σε κάνει να συνεχίσεις και όχι μόνο θα έχεις καλές ομάδες, αλλά θα συνεχίσεις να έχεις καλύτερες από τις καλές και θα τις έχεις στην κορυφή ώστε να απολαμβάνεις τους καρπούς των προσπάθειων σου. Αυτό συμβαίνει στον αθλητισμό. Και αυτό είναι το Ιερό Δισκοπότηρο. Η κορυφή και η παραμονή σε αυτή άξια και δίκαια. 

Πλέον και οι οπαδοί της Αεκ ξύπνησαν με την διοίκηση Μελισσανίδη και πόσο χαμηλά έχει πέσει αγωνιστικά η ομάδα τους. Τουλάχιστον αυτοί έχουν ένα γήπεδο, ένα πρωτάθλημα, ένα κύπελλο και 4 τελικούς σε 5 χρόνια όταν εμείς είχαμε αυτά σε 12!!! Σε λίγο θα ξυπνήσουν και αυτοί του Παοκ (που κάθε χρόνο είναι και χειρότεροι). Γιατί ο οπαδός θέλει την ομάδα του στην κορυφή και την διοίκηση να πολεμάει για αυτό. Αλλά αυτοί τουλάχιστον έφεραν ξένους διαιτητές και ΒΑΡ. ΕΚΑΝΑΝ ότι μπορούσαν.

Τα αφηγήματά σας θα τα πίστευαν όλοι, αν δεν είχε εμφανιστεί αυτή η οικογένεια που ανέλαβε ένα τμήμα σε παρακμή, πολέμησε με λύσσα την παράγκα πράκτορα-ιωαννίδη και αντί να αρκεστεί στα δύο Φ4 του 94 και 95 και τις 2ες θέσεις ως επιτυχία, πείσμωσαν και με μηδενικά έσοδα (και έδρα την γλυφάδα αρχικά) έφτιαξαν ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ. 

Όταν έφυγε ο Βολκόφ, ήρθε ο Πάσπαλιε, όταν έφυγε αυτός ήρθε ο Ντομινίκ, ο Σκοτ, ο Ράτζα, ο Στογιαν, ο Μπόντι, ο Ρέμπρατσα, ο Σάρας, ο ΔΔ, ο Σπανούλης και πάει λέγοντας. ΞΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ήρθαν όλοι αυτοί και όταν έφευγαν, έρχονταν ισάξιοι. Ναι, κάποια στιγμή έκλεισε η κάνουλα. Το ξέραμε αυτό. Και κοιτάς το παρελθόν και βλέπεις οτι με αυτή την διοίκηση πήρες τα ΠΑΝΤΑ και δεν ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ ΠΟΣΑ ΕΒΑΛΑΝ, γιατί ΟΥΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ το σκέφτονταν. 

Γιαυτό και κρίνονται ως ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΙ. Γιατί από το ελάχιστο, μας έφτασαν στο μέγιστο. Γιατί ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ. ΟΛΑ. Εν αντιθέσει με το ποδόσφαιρο, που ΕΣΥ ήσουν πρόεδρος. ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ φυσικά.

Και κάτι τελευταίο. Η πρόταση μας ΔΕΝ είναι «βάλε τα λεφτά σου και τον χρόνου σου για να σε βρίζουμε». Γιατί ο επενδυτής αγαπητέ Άγγελε, ΔΕΝ βάζει λεφτά επειδή το ζήτησα εγώ, βάζει για να τα πάρει πίσω. Την πάτησες!!! Ποιοί επενδυτές ήρθαν οταν ΔΕΝ βρίζαμε? Ο τσάκας με τον πρίγκηπα από το ζεφύρι, η πριγκίπισσα Νούρα, ο Καλτσίδης, ο Δρακωτός και ο Ταϋλανδός Πάριος? Γιατί ΔΕΝ ενδιαφέρεται ΚΑΝΕΝΑΣ σοβαρός επιχειρηματίας (Έλληνας η ξένος) να επενδύσει σε ένα μαγαζί- γωνία? Επειδή βρίζουμε? Και γιατί ΔΕΝ φεύγει ο Αλαφούζος επειδή βρίζουμε και χάνει λεφτά? Πως συμβαίνει αυτό το παράδοξο, θα μας εξηγήσεις?

Πες μας για ποιόν λόγο ανέλαβε μιά χρεωμένη ΠΑΕ (με 35εκ όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο Αλαφούζος) ο συγκεκριμένος επενδυτής και σε 6 χρόνια τα 35εκ τα έκανε 80? ΠΟΙΟΣ του ζήτησε να αναλάβει? Μήπως προσφέρθηκε ο ίδιος? Ποιά κίνηση έχει κάνει δέκα χρόνια ώστε να θεωρήσουμε επιτυχημένη την θητεία του? 

Αν αυτό το είχε κάνει στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τι θα είχε γίνει. Σκάνδαλο και δικαστήρια, σωστά? Αν στερούσε στον Οργανισμό την δυνατότητα επενδύσεων και κερδών (έξοδος στην ευρώπη - πρωτάθλημα αντίστοιχα) μήπως  θα έβριζαν οι πελάτες ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ τα λεφτά τους? Και τι θα έπληττε το κύρος του Ταμιευτηρίου λες? Οι βρισιές, η μήπως το σκάνδαλο? Ο κόσμος θα γύρναγε την πλάτη στο Ταμιευτήριο εξαιτίας ποιού γεγονότος? Των βρισιών? Η της απαξιώσης του Οργανισμού?

Στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αρκούν καλά βιβλία. Αλλά και εκεί αν υπάρχουν σκάνδαλα, σε τρέχουν στα δικαστήρια. Ουπς, για σένα λέει το άρθρο, έτσι δεν είναι? Απαλλάχτηκες επί κυβέρνησης ... ΝΔ μόλις πριν από 5 μήνες! 

Σχόλια

  1. Καταπληκτικο αρθρο! Οσο ωμο αρμοζει στη γλαστρα αυτη και σε λοιπους νοσταλγους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Έτσι ακριβώς όπως έγραψες στην δεύτερη πρόταση.

      Διαγραφή
    2. ρελό γλέντι της χθες Κανέλλη στον
      Βέργη για το γηπεδικό! Δεν κουράστηκε ο Βέργης να γλύφει στο κατσαπλιαδίστικο project της ΔΑ; Όλα, μα ΟΛΑ είναι πρόχειρα και επικίνδυνα για τον ΠΑΟ κ σε κάθε ευκαιρία προσπαθεί να το προμοτάρει. ο ανθρωπος ειναι γκασμας με ολη τη σημασια της λεξης

      Διαγραφή
  2. στα 150 μέτρα από το γήπεδό μας κόβει δέντρα
    -στα 700 μέτρα από το γήπεδό μας παραδίδει πλατεία...

    ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΗΣΗ και τα δύο για ιδιώτες αλλά κατ' άλλα δεν μπορεί να φτιαχτεί γήπεδο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι μπορούν να κάνουν τα πάντα εκεί, εκτός από εμάς. Και υπογειοποίση θα γίνει και τα προσφυγικά θα αλλάξουν πρόσωπο και ναυπηγεία θα χτιστούν και θάλασσα θα φέρουν. Τα πάντα, εκτός από γήπεδο. Βέβαια αν δεν αλλάξει ο νόμος της ΔΑ, είμαστε δεμένοι χειροπόδαρα.

      Διαγραφή
    2. μπορουμε απλα δε θελουν να εναντιωθουν αυτοι που μας δοιικουν στο γαυροκρατος

      Διαγραφή
  3. θα ταχθω υπερ της διπλης αναπλασης αν επιτελους πουν την αληθεια στο κοσμο τοσο οι προτασεις του αημνηστου θαναση το 2003 και του πανκι οσο και η προσφατη προταση του δημου για παραμονη του αο σε υπογειες εγκαταστασεις στη λεωφορο δειχνουν οτι μια χαρα μπορει να γινει στη γηπεδο στη λεωφορο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΥΠΕΡ ΤΗΣ Δ.Α!
      ΓΗΠΕΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ, ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ!

      Διαγραφή
    2. Γηπεδο στην Λεωφορο δεν γινεται, γιατι δεν χωραει το εμπορικο. Ολο το μνημονιο, ειναι η προστασια του εμπορικου και η βεβαιωση οτι θα χτιστει χωρις καμια αλλη υποχρεωση προς εμας. Αυτο ηθελαν, αυτο πετυχαν. Ολοκληρο αρθρο εφτιαξαν μονο για αυτο και εμεις το υπογραψαμε κιολας!!!

      Διαγραφή
    3. γινεται απλα δε σε θελουν στο κεντρο της αθηνας πλεον οταν ο αημνειστος θανασης ειχε καταθεσει τη προταση του το 2003 στη πολιτεια για τη λεωφορο τοτε του ειχαν πει ρεαλιστικο και υλοποιησημο σχεδιο απλα το θεμα σκαλωσε στις αντιρησεις του τζιγγερ και στη χρηματοδοτηση

      Διαγραφή
    4. Τα 450 χιλιάρικα της χορηγίας προς τον ερασιτέχνη που γίνανε 40-50 χιλιάρικα και άμα θέλεις και τα υπόλοιπα θα υπογράψεις πρώτα τα πάντα για τον Βοτανικό τα ξέρετε;Εκβιάζει τον μαλακατε με λεφτά που έχει ανάγκη ο ερασιτέχνης και του είχε υποσχεθεί και ο μαλακατες τα είχε δεδομένα

      Διαγραφή
    5. ως μελος του αο και ενας απο τους υπογραφουντες του εξωδικου σου λεω οτι η φημη ειναι περα για περα αληθηνη και ηταν απο τους λογους του εξωδικου και πιθανολογω γι αυτο το λογο υπογραφτηκε ο καταπτυστος ορος στο μνημονιο παραχωρηση γηπεδου χωρις ανταλλαγμα αν ο αλαφουζος συνεχισει τα παιχνιδακια με το δημο θα το παμε μεχρι τελους θα το κυνηγησουμε μεχρι να σβησει ο ηλιος το εξωδικο ηταν μονο η αρχη

      Διαγραφή
    6. Και πολυ καλα θα κανετε κυριε Νικο. Και αργησε να βγει το εξωδικο. Απαραδεκτοι οι οροι του ΜοΥ, ανεπιτρεπτα τα ψεματα που αμς γεμιζαν λιγες μερες πριν την δημοσιευση του και λογικο επομενο η εξαφανιση ολων εδω και εναμιση μηνα.

      Διαγραφή
  4. prasinostomaros αρχισαν τα οργανα εξωδικο απο μελη στη δοιηκηση του αο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην πραγματικοτητα δεν ειναι «οργανα» που αρχισαν, αλλα παραδοχη οτι αυτος που διαπραγματευτηκε, αυτος που εχουμε ως κεφαλη του ΑΟ, δεν τα καταφερε και υπεγραψε ειτε κατι που δεν γνωριζε, ειτε εσκεμμενα κατι που δεν συμφερει τον Συλλογο. Και συν τοις αλλοις, δεν μας ειπε ποτε την αληθεια, αλλα ψεματα (40χιλ μου εχουν πει, 4εκ εσοδα ο ερασιτεχνης, ολα τα τμηματα στον ελαιωνα, στιβος στον ελαιωνα, ιδιοκτητες εγκαταστασεις ο ερασιτεχνης κλπ κλπ). Οτι απο τα 2 και αν ισχυει, χρειαζεται κατα αρχην υποδειξη στα λαθη που εκανε. Και αυτη του προσφερει το εξωδικο. Αν συνεχιστει το ιδιο «βιολι» και στις συμβασεις, τοτε εχουμε θεμα. Μεγαλο.

      Διαγραφή
    2. περιμενα οτι ο μαλακατες θα τα εβρισκε μπαστουνια αλλα δε περιμενα να το πισουν τοσο πολυ στο υπνο ηθελα να ξερ συμβουλατορες δε εχει να το καθοδηγουν

      Διαγραφή
  5. ειμαι της αποψης οτι πρεπει να συσταθει μια επιτροπη με γνωσεις πανω σε θεματα γηπεδικου ο κυριος σταυρος παναγιωτοπουλος που ηταν για χρονια μελος του δσ του αο επι προεδριας θαναση και αριστος γνωστης του γηπεδικου θα μπορουσε να προσφερει αυτη τη υπηρεσια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο ακριβως προτεινει το εξωδικο. Κατι που επρεπε να ειχε γινει μηνες πριν.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου