Είναι φίνα τα κορίτσια και η κούπα θα κριθεί το Σάββατο.

Άλωση ... εις διπλούν!!!

Σαν σήμερα (7/11/1994), ο Παναθηναϊκός πέρασε σαν σίφουνας από την Νέα Φιλαδέλφεια επικρατώντας με 0-1 επί της Αεκ. Στον αγώνα αυτόν, θα ακυρωθεί (κακώς) γκολ του Βαζέχα που θα «κλείδωνε» τον αγώνα αφού θα έκανε το σκορ 0-2 από το πρώτο ημίχρονο. 

Η φάση ξεκινάει με την μπαλιά του Μπορέλι στον σκόρερ, αλλά η κάμερα δεν έχει όλο το πλάνο. Βέβαια η κίνηση του Βαζέχα, δείχνει ξεκάθαρα οτι καλύπτεται από τον αμυντικό στο κέντρο της φωτογραφίας.

Μάλιστα ο εκφωνητής (Αλέξης Σπυρόπουλος), επιμένει οτι το γκολ είναι έγκυρο. Και είναι βέβαιος. Ζητάει συνεχώς να δείξει το συνδρομητικό κανάλι την φάση από την αρχή αλλά εκείνοι τον αγνοούν επιδεκτικά, δείχνοντας μόνο την κατάληξη της φάσης και το σουτ-γκολ του Βαζέχα.


Ο διαιτητής δείχνει σέντρα μετά το γκολ, η κίνηση του Βαζέχα είναι κατά μέτωπο και φανερώνει οτι έρχεται από θέση που δεν τον αφήνει εκτεθειμένο.


Το βίντεο με τις καλύτερες φάσεις του αγώνα.


Δυόμιση δεκαετίες νωρίτερα, την σεζόν 1969-70 στο ίδιο γήπεδο είχαμε παρόμοιο συμβάν. Ο Παναθηναϊκός πέτυχε γκολ με το οποίο άνοιξε στο σκορ στο Β ημίχρονο, αλλά οι παίχτες και η διοίκηση της Αεκ διαμαρτυρήθηκαν για οφσαιτ. Μάλιστα έκαναν και ένσταση για αυτό.



Η κάμερα είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Ο Ελευθεράκης τροφοδοτείται εντός περιοχής και προς τα πλάγια. Καλύπεται καθαρά από τουλάχιστον έναν αμυντικό της Ένωσης. Κάνει ένα βήμα και αμέσως σεντράρει συρτά παράλληλα με το ύψος της μικρής περιοχής.


Ο σκόρερ Γραμμός ακολουθεί την φάση και βρίσκεται ΟΡΘΑ πίσω από την μπάλα και ΠΙΣΩ από τους αμυντικούς της ένωσης. Μάλιστα στο πλάνο, φαίνεται οριακά η σκιά του στην αρχή κ έπειτα το πόδι του. Όταν δε «εμφανίζεται ολόκληρος στο πλάνο, είναι ξεκάθαρα καλυπτόμενος από τους 2 αμυντικούς.


Στον ίδιο αγώνα, ένα γκολ του Αντωνιάδη στο 8ο λεπτό θα ακυρωθεί ως οφσαιτ, χωρίς να υπάρχει τηλεοπτικό πλάνο με την φάση αυτή. Απορίας άξιον, καθώς το γκολ δεν μέτρησε και θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε αν σωστά ακυρώθηκε η όχι. Η «ευνοημένη» ομάδα της επταετίας δηλαδή, όχι μόνο είδε να της ακυρώνεται γκολ ως οφσαιτ, αλλά «χάθηκε» το γκολ αυτό από το τηλεοπτικό πλάνο. Γιατί άραγε, αφού ήταν καθαρό οφσαιτ?



Το βίντεο του αγώνα (και τα 2 βίντεο από το Panathinaikos Football Club History, ένα κανάλι στο youtube που κάνει εξαιρετική ιστορική δουλειά).

Σχόλια