Η 4άρα στην μπουγάτσα

Μπορο-θρύλος, το πρώτο αίμα!!!

Ο τελικός του 1998 ήταν ένας περίεργος αγώνας. Η κακή εμφάνιση του Παναθηναϊκού συνδυάστηκε με μία τραγική αλλά αναμενόμενη διαιτησία από τον γνωστό Μπορο-θρύλο. Έκανε οτι μπορούσε για να εκνευρίσει τους παίχτες  και άφησε (προκλητικά) ατιμώρητους τους ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου. Ας δούμε τις φάσεις από την αρχή.



Στα πρώτα λεπτά του αγώνα ο Ιωαννίδης κάνει τάκλιν με τα δύο (2) πόδια στον Βαζέχα. Μόνο φάουλ, καμία κίτρινη!!!


Στην συνέχεια έχουμε διπλό φάουλ (προβολή και κράτημα φανέλας) του Βόκολου στον Γεωργιάδη. Ευτυχώς εδώ θα δοθεί η κίτρινη.


Δεύτερο φάουλ του Βόκολου σκληρό, με τα δύο (2) πόδια στον Αλεξούδη, δεν δίνεται η δεύτερη κίτρινη. «Ιπποτικά» του ζητάει συγγνωμη.


Μετά τον Βόκολο, αναλαμβάνει ο (προκλητικότερος όλων) Καμίτσης. Φάουλ (με κίτρινη), από πίσω! Απεθείας αποβολή βέβαια, που έγινε γαργάρα!


Την σκυτάλη παίρνει ο Μποροθρύλος, ο οποίος δίνει (μαζί με τον επόπτη) ΔΙΠΛΟ ΟΦΣΑΙΤ, που ΔΕΝ υπάρχει!!! Η φάση αυτή στα καρέ που βλέπετε, σφυρίχτηκε ως οφσάιτ ενώ και στο ξεκίνημα αλλά και στο τελείωμά της, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ!!!!



Τέλος, στο φινάλε του ημιχρόνου,  για το πρώτο του φάουλ ο Γεωργιάδης (του Σάββα) βλέπει την κίτρινη κάρτα.


Οι γροθιές και οι βρισιές στο μίχρονο ήταν ορατές από τους ρεπόρτερ, αλλά όχι από τον Μποροθρύλο.


Στο ξεκίνημα του Β ημιχρόνου (46), αποβάλεται με δέυτερη κίτρινη ο Γεωργιάδης, ενώ το τάκλιν που κάνει ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ τον αντίπαλο και τα πόδια του σηκώνονται όταν ήδη υπάρχει απόσταση 2 μέτρων.


Στο 52, ο Ναλιζτής σε μία αμφισβητούμενη φάση πιθανόν με φάουλ κλέβει την μπάλα από Κολιτσιδάκη και Βάντσικ (μετά την απόκρουση του τελευταίου), πασάρει στον Καμίτση που σεντράρει και ο Ναλιζτής κάνει το 1-0.


Ο συνήθως ήρεμος Βάντσικ (που δεν είχε διαμαρτυρηθεί στο πέναλτυ-βουτιά του Σαραβάκου 3 χρόνια πριν με τον Μπάκα) τρέχει έξαλλος να διαμαρτυρηθεί. Το ίδιο και ο Μπασινάς.


Στο 57, ο Καμίτσης ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟΒΑΛΕΤΑΙ αφού κάνει προβολή απο πίσω στα πόδια του Νικολαϊδη.

Στο 62 κόβεται με ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ οφσαιτ ο Βαζέχα σε τετ α τετ!!!


Στο 64 ΔΕΝ δίνεται καθαρό πέναλτυ και δέυτερη κίτρινη στον Βόκολο όταν ανατρέπει τον Κωνσταντινίδη που έχει περάσει την μπάλα από τον αμυντικό και ετοιμάζεται να σκοράρει!



Αφού έχι σπάσει τα νεύρα των πράσινων και έχει χαρίσει 2 αποβολές και ένα πέναλτυ ο Μποροθρύλος, αρχίζει να σφυρίζει ότι βλεπει. Αποβάλει σωστά τον Ιωαννίδη στο 71, όταν κράτησε τον Βαζέχα που έφευγε προς την εστία.


Στο φινάλε του αγώνα δεν δίνει πέναλτυ στο σπρώξιμο του Μεντάν στον Βαζέχα. Το χέρι του αμυντικού και η φορά του σώματος, δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας.


Με αυτά και με αυτά, ο Πανιώνιος κατέκτησε το Κύπελλο απέναντι σε έναν κακό Παναθηναϊκό και σε έναν τραγικό (όποτε μας σφύραγε) Μποροθρύλο. Απογοητευμένος αλλά και συνειδητοποημένος στο τι «συμβαίνει» πλεόν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Γ. Βαρδινογιάννης δήλωσε.. «Οτι έκανα, έκανα». Και 2 χρόνια μετά αφού δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει σε κανένα «μέτωπο» τον πράκτορα, παρέδωσε την ομάδα στον Τζίγκερ.


Σχόλια