Με ένα απλό google search...

Εμφύλιος...

Σε έναν εμφύλιο δεν υπάρχουν νικητές και χαμένοι. Σε έναν εμφύλιο δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Σε έναν εμφύλιο το θύμα πάντα είναι ο «άμαχος πληθυσμός». Στην προκειμένη περίπτωση, ο σύλλογος.


Η ανακοίνωση της Θ-13 στις 24/2 (όπως και λίγο νωρίτερα ποσταρίσματα σε ΜΚΔ του ισχυρού άντρα της ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη) μας δίνει ακόμα κάποια «επεισόδια» στο σίριαλ που έχει ξεκινήσει εδώ και 2 περίπου χρόνια. Με αποκορύφωμα φυσικά την φετινή χρονιά, όπου οι «προκλήσεις» των 2 πλευρών θυμίζουν οπαδούς 2 αιωνίων αντιπάλων και όχι της ίδιας ομάδας.

Το δε εξώφυλλο της φυλλάδας την επόμενη μέρα κάνει τα πραγματα ακόμα χειρότερα (ως απάντηση), καθώς όντως έχει 2 ψέματα. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ. Ευτυχώς είναι πρόσφατα τα γεγονότα και ακόμα θυμόμαστε πολύ καλά ΠΩΣ οδηγήθηκε εδώ ο Ερασιτέχνης.


Oι οπαδοί ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ να διοικήσουν (2 φορές μάλιστα με Μιχαλαριά και Μπαλτάκο) όταν ΚΑΝΕΝΑΣ δεν αναλάμβανε «χρέη άλλων». Το καλοκαίρι του 2013 οι οπαδοί ανέλαβαν «χρέη άλλων» και παρέλαβαν χρέος γύρω στα 3,5 εκ ευρώ . ΚΑΝΕΝΑΣ «σωτήρας» ΔΕΝ εμφανίστηκε τότε. Ο πρόεδρος  (Η. Μιχαλαριάς) το δήλωσε στις 25-2-2014. Άρα αν όντως ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ 3,5 εκ ευρώ χρέη σημαίνει οτι ήταν ΑΨΟΓΟΙ και δεν δημιούργησαν ΟΥΤΕ 1 ΕΥΡΩ ΧΡΕΟΣ. Εφόσον η φυλλάδα γράφει τι παρέδωσαν ... ακριβώς οτι παρέλαβαν!!! Τέτοιο αυτογκόλ ούτε ο Βύντρα με τον Βούκοτις μαζί δεν θα έβαζαν.

Tην επόμενη μέρα η «πράσινη» δεν ασχολήθηκε ΚΑΝ με τα ποσά που ανέφερε ο Μιχαλαριάς, αλλά με τον Καμίνη και το γήπεδο καθώς τότε ΟΠΟΙΟΣ πείραζε την Λεωφόρο ήταν εχθρός.


Για την ακρίβεια τα (περίπου) 3,5εκ ευρω που παρέλαβε η διοίκηση Μιχαλαριά, με σωστή διαχείριση έγιναν 3εκ και παρεδώθηκαν στην διοίκηση Μπαλτάκου και την άνοιξη του 2017 το τελικό ποσό έφτανε περίπου στα 2,8 εκ ευρώ όπως φαίνεται από τις δηλώσεις του ίδιου του Μπαλτάκου τον Απρίλιο του 2017. Αυτό όμως απουσιάζει απο το εξώφυλο της εφημερίδας!!!


Και έτσι φτάνουμε στο «ζουμί» της υπόθεσης καθώς η διοίκηση Μπαλτάκου το 2017 έκανε ενέργειες για γήπεδο στο Γουδί, κάτι που δεν ήταν αρεστό στην τωρινή διοίκηση (Athens Alive - Pao alive), αν και τότε δήλωνε ΥΠΕΡ της κατασκευής του γηπέδου εκεί!!! Τότε ζητήθηκε η άμεση παραίτηση της διοίκησης, για να αναλάβει η τωρινή. Το πρώτο σκέλος έγινε, το δεύτερο όχι.


Ο Ερασιτέχνης έμεινε μετέωρος, ορίστηκε Διοίκηση Πρωτοδικείου στις 10/7/2017 (Οικονομόπουλος). Λεφτά φυσικά δεν υπήρχαν και κάποια τμήματα (Βόλλεϋ Γυν - Πόλο - Μπάσκετ Γυν) έπεσαν στην Α2 εκείνη την χρονιά.


Ο Οικονομόπουλος παραιτήθηκε (13-1-2018) και ο σύλλογος βρέθηκε ένα βήμα πριν τον αφανισμό στα τμήματα της Μάνας του Λόχου.


Τα χρέη μεγάλωσαν εκ νέου (Απρίλιος 2018), όπως μας πληροφρεί ο διάδοχος του Οικονομόπουλου (Πλυτάς) καθώς ΚΑΕ και ΠΑΕ δεν έδωσαν τα οφειλόμενα στην ώρα τους, αλλά τότε ως δια μαγείας (καλοκαίρι 2018) υπήρξε διάθεση να αναλάβει κάποιος τα «χρέη άλλων» και με σωστή διαχείριση να βοηθήσει τα τμήματα να επανακάμψουν.


Τα «μικρά» τμήματα εν τω μεταξύ τα χρόνια αυτά (2013-2017) ορθοπόδησαν και κατέκτησαν καμιά 50αριά τίτλους. Μπάσκετ (νεάνιδες, έφηβοι, παίδες, κορασιδες) 15, Βολλευ 3, Καταδύσεις 16, Ανόμαλος δρόμος 2, Μπειζμπολ 1, Πάλη 2, Σκοποβολή 6, Πυγμαχία 5, Ξιφασκία 1, Πόλο 1, Πινγκ Πονγκ 1, Ποδηλασία Πίστας 4.


Ακόμα και μεγάλα τμήματα του Ερασιτέχνη μιά χαρά ήταν οργανωμένα (Βολλευ Ανδρ-Γυν, Μπάσκετ Γυν) και παρόλο που είχαν να ανταγωνιστούν το μπάτζετ της Ε.Ο στάθηκαν ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΑ. Το Βολλευ Ανδρ ήταν 4ο το 2015, 5ο το 2016 και 3ο το 2017, το Βόλλευ Γυν ήταν 3ο το 2014, 2ο το 2015, 2016, 2017, το Μπάσκετ Γυν κατέκτησε το Πρωτάθλημα του 2013 και ήταν 3ο το 2014, 2017 και 2ο το 2015, 16, ενώ το Πόλο ήταν 3ο το 2014 και 2016 και 2ο το 2015, ενώ το 2015 και 2016 έφτασε στο Φ4 του Κυπέλλου!!!

Αυτό φυσικά δεν αναιρεί οτι πλέον γίνεται μια σωστή προσπάθεια σε ΟΛΑ τα μέτωπα ώστε να εξυγειανθούν τα τμήματα και με θετικό πρόσημο να διεκδικήσουν πλέον τίτλους. Ο πρώτος μεγάλος τίτλος ήδη ήρθε (League Cup) και σταδιακά θα ακολουθήσουν και άλλοι.


Το 2ο ΨΕΜΑ της εφημερίδας (απουσία των οργανωμένων) είναι σενάριο πραγματικά επιστημονικής φαντασίας καθώς η στήριξη των οργανωμένων είναι και η ΜΟΝΑΔΙΚΗ που υπάρχει, καθώς ΟΥΔΕΙΣ άλλος πατάει το πόδι του σε αθλήματα όπως το πόλο, το πινγκ πονγκ, το βολλευ γυναικών.



Είτε στην Ελλάδα, είτε στην επαρχία, είτε στην Κύπρο σε φιλικά. Δεν συζητάμε καν για την εξέδρα στο μπάσκετ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. Οι 2 φώτος από το βόλλευ γυναικών και το μπάσκετ ανδρών στην Μεγαλόνησο, είναι ενδεικτικές.


Τέλος να επισημάνουμε οτι όταν ΚΛΕΙΝΕΙΣ στην ουσία συνδέσμους, τους διώχνεις απο το γήπεδο και μετά απορείς γιατί δεν βγάζουν ανακοίνωση «διαμαρτυρίας» για τα όσα έγιναν στο σεφ, ΔΕΝ έχει λογική. Η Euroleague Mafia τους τιμώρησε με χρηματικό πρόστιμο 38.000 ευρώ, ενώ εμάς για καπνογόνα μόνο.... ΜΕ ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ. Μήπως τελικά ο εχθρός ΔΕΝ είναι η 13? Γιατί όταν «κυνηγάς» λάθος εχθρούς αυτά συμβαίνουν.


Ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε τέτοια κόντρα οργανωμένων με έναν παράγοντα τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να ανατρέξουμε στις αρχές του 80 και αργότερα στην δεκαετία του 2000 όπου (για άλλους λόγους) υπήρξε διαμάχη.

Image result for βαρδινογιαννης καγκελα λεωφορος

Οι οπαδοί πρέπει να παραμένουν στα «οπαδικά» όρια. Σε ότι αφορά την ιστορία, την εξέδρα, το γήπεδο, την φωνή και τον παλμό, εκεί έχουν τον πρώτο λόγο. Οι παράγοντες πρέπει να παραμένουν σε θεσμικό ρόλο, όχι σε οπαδικό. Προηγείται η ευθύνη της διοίκησης, η ευθύνη της σωστής λειτουργίας του οργανισμού. Ο παράγοντας δεν πέφτει στο επίπεδο του οπαδού και ο οπαδός δεν ανεβαίνει στην αλυσίδα της διοίκησης. Εκτός αν υπάρχει θεσμικό κενό, όπως το 2013 όπου ελλείψει άλλων λύσεων, οι οπαδοί ανέλαβαν τον Ερασιτέχνη με κίνδυνο την διάλυση της Μάνας του Λόχου.

Σε έναν σωστά δομημένο οργανισμό, τα προβλήματα λύνονται εσωτερικά. ΔΕΝ βγαίνουν προς τα έξω. Δεν υπάρχει λόγος. Ο κύριος λόγος της τεράστιας επιτυχίας στο μπάσκετ άλλωστε ήταν το τρίπτυχο «διοίκηση - ομάδα - κόσμος». Με πράξεις, όχι με λόγια και με το κάθε κομμάτι να αναλαμβάνει αυστηρά τον ρόλο που του αναλογεί. Γι' αυτό και κυριάρχησε σε Ελλάδα και Ευρώπη επί 20 χρόνια. Οι στόχοι ήταν κοινοί, οι στόχοι της διοίκησης, της ομάδας, των οπαδών.

Image result for παυλος γιαννακοπουλος οργανωμενοι

Στην μπάλα από το 1979 φάνηκε ότι υπήρχε «απόσταση» στην ιεραρχία των στόχων. Το τριφύλλι έφυγε από την κορυφή της Α' Εθνικής (τότε) σε τίτλους, βαθμούς, νίκες, γκολ και έκτοτε δεν ξανανέβηκε ποτέ. Οι οπαδοί το ήθελαν στην κορυφή στην φυσική του θέση, η διοίκηση κάπου στην 2-3η θέση ή και πιο χαμηλά.

Οι οπαδοί «δαιμονοποιήθηκαν» και θεωρήθηκαν υπαίτιοι όλων των... κακών. Ναι, η Θύρα 13 δεν είναι η παλιά 13. Έχουν αλλάξει και οι εποχές άλλωστε. Για όλους. Αλλά δεν παύει να είναι μία μερίδα οπαδών. Εξ ορισμού, δεν γίνεται να φταίνε για όλα.

ΝΑΙ, φταίνε για τα καπνογόνα και τα πρόστιμα που τρώμε για αυτά.
ΝΑΙ, φταίνε για τα υβριστικά συνθήματα και ότι το «Παναθηναϊκός» ακούγεται ελάχιστα πλέον.
ΝΑΙ, φταίνε γιατί δεν ελέγχουν στο 100% την ποιότητα και την ποσότητα του κόσμου τους.
ΝΑΙ, φταίνε για θέματα που αφορούν το οπαδικό κομμάτι.
ΝΑΙ, φταίνε για επεισόδια και «ξύλο» με οπαδούς άλλων ομάδων (όπως και οι «άλλοι» οπαδοί αντίστοιχα).
NAI, φταίνε γιατί κάποτε δήλωσαν «προτίμηση» σε παράγοντες είτε λέγονταν Παύλος, είτε Πατέρας.

ΔΕΝ φταίνε γιατί δεν σηκώναμε κούπα από την δεκαετία του 80' (μόνο 2)
ΔΕΝ φταίνε γιατί γίναμε σβέρκος για σφαλιάρες από τον πράκτορα και τον φαταούλ.
ΔΕΝ φταίνε γιατί ενώ υπήρχαν κασέτες και dvd με στοιχεία της παράγκας, κανείς δεν τιμωρήθηκε δικαστικά.
ΔΕΝ φταίνε γιατί είχαμε ελλείμματα ΠΡΙΝ την πολυμετοχικότητα
ΔΕΝ φταίνε γιατί κατέβηκαν 35.000 στην Αλεξάνδρας διαμαρτυρόμενοι.
ΔΕΝ φταίνε για τον Τσάκα, την πριγκήπισσα και τον Ταϋλανδό.
ΔΕΝ φταίνε που το γηπεδικό από το 2004 είναι μία «φούσκα» και μία «μπίζνα».
ΔΕΝ φταίνε που έχουμε να πάμε σε Φ4 στο μπάσκετ από το 2012.
ΔΕΝ φταίνε που έχουμε ένα κύπελλο μόνο στην μπάλα εδώ και 10 χρόνια.
ΔΕΝ φταίνε που ο Ερασιτέχνης είχε χρέη εκ ευρώ ΠΡΙΝ τον αναλάβουν αυτοί.
ΔΕΝ φταίνε που ο Ερασιτέχνης από το 2010 μέχρι σήμερα έχει μόνο ένα πρωτάθλημα σε μεγάλο άθλημα (Μπάσκετ Γυναικών 2013).
ΔΕΝ φταίνε που κράτησαν ψηλά όσα τμήματα μικρά μπορούσαν και κατέκτησαν σχεδόν 50 τίτλους από το 2013 μέχρι το 2017.
ΔΕΝ φταίνε που υπάρχουν υπεράριθμοι, όταν υπάρχουν τουρνικέ και ανοίγουν οι πόρτες.
ΔΕΝ φταίνε όταν απουσιάζουν από το γήπεδο και «κατηγορούνται» ακόμα και τότε (συλλαλητήριο κατά του «ήρωα» Αλαφούζου και απουσία από το κλειστό ΟΑΚΑ).
ΔΕΝ φταίνε που η Euroleague μας έχει βάλει στο μάτι από το 2009 και σε κάθε ευκαιρία μας τιμωρεί διοικητικά, οικονομικά και διαιτητικά.

Αν λοιπόν η κόντρα αφορά συγκεκριμένα πρόσωπα, τότε είναι λάθος που ξέφυγε. Και ο Παναθηναϊκός δεν είναι πεδίο επίλυσης προσωπικών διαφορών, ούτε έδαφος για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ούτε για φιγούρα τρίτων με πλάτες άλλων. ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ. ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΑΥΤΟ.

Αν η κόντρα αφορά την λειτουργία γενικώς των οργανωμένων του Παναθηναϊκού, τότε θα έπρεπε να έχει λυθεί σε κατ ιδίαν συναντήσεις, όπως γινόταν παλιότερα με τον Παύλο.

Όπως φαίνεται το σίριαλ θα έχει και άλλα «επεισόδια», με μόνο χαμένο τον Σύλλογο και την εικόνα που βγαίνει προς τα έξω.

Σχόλια

  1. Did you know there's a 12 word phrase you can speak to your man... that will trigger intense emotions of love and impulsive attractiveness for you deep within his heart?

    That's because deep inside these 12 words is a "secret signal" that triggers a man's instinct to love, please and protect you with all his heart...

    ====> 12 Words Will Trigger A Man's Love Response

    This instinct is so hardwired into a man's brain that it will make him try better than before to make your relationship as strong as it can be.

    Matter of fact, triggering this all-powerful instinct is so essential to achieving the best ever relationship with your man that the instance you send your man one of the "Secret Signals"...

    ...You'll immediately notice him expose his soul and mind to you in a way he's never expressed before and he'll identify you as the one and only woman in the universe who has ever truly tempted him.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου