Ο Σλούκας δεν πρέπει να βγαίνει ούτε για κατούρημα...

Βέροια 27-11-66. Το «πρώτο» οπαδικό αίμα...

Σαν σμρ 27-11-1966 το οπαδικό κίνημα δέχεται το πρώτο πλήγμα στην άσφαλτο. Ένα πούλμαν με 45 οπαδούς του Παναθηναϊκού, της Θύρας-13, θα «πληρώσει» φόρο αίματος στους δρόμους της Κατερίνης στην Πιερία.


Η αφήγηση συγκλονίζει. Ο οδηγός του πούλμαν (με κακοκαιρία και βροχή) στις 6 και 20 τα ξημερώματα, δεν είδε το βαρύ όχημα (οδοστρωτήρας) το οποίο εκινείτο χωρίς ευκρινή οπίσθια φώτα. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και είχε ως αποτέλεσμα 3 νεκρούς (ο οδηγός του οδοστρωτήρα και 2 οπαδοί) και δεκάδες τραυματίες.


Τίποτα δεν προδίκαζε οτι θα συμβεί το μοιραίο. Οι 45 οπαδοί ήταν «ζεστοί» σε όλη την διαδρομή καθώς ο Ύμνος και άλλα συνθήματα έπαιζαν συνεχώς στο πράσινο ρεπερτόριο. Νωρίς το πρωί η κούραση από την οδήγηση ειχε επέλθει και τα τραγούδια σίγασαν. 

Ο γνωστός οπαδός του τριφυλλιού Γιώργος Κόσκορος ανέλαβε δράση. Άφησε τις πίσω θέσεις της «γαλαρίας», για να πάει στα μπροστινά καθίσματα, να πάρει το μικρόφωνο και με ανέκδοτα να προσπαθήσει να ξυπνήσει τους συν-οπαδούς του. Συμπαραστάτης του ο Δημήτρης Σαραντάκης. 

Εκείνη τη στιγμή επήλθε η τραγωδία. Η σφοδρή  σύγκρουση με το βαρύ όχημα στο ολισθηρό οδόστρωμα, έμελλε να είναι μοιραία για τους δύο οπαδούς που ανέλαβαν από τις μπροστινές θέσεις με το μικρόφωνο, να ξυπνήσουν τους υπόλοιπους. Άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, βυθίζοντας στη θλίψη τις οικογένειες τους αλλά και τους φίλους - συνοπαδούς που ταξίδευαν μαζί.


Ο Παναθηναϊκός τίμησε τους νεκρούς οπαδούς του, καθώς εκήδευσε τα 2 θύματα. Παρόντες στην κηδεία ο προπονητής της ομάδας Στέφαν Μπόμπεκ, παίχτες της ομάδας (Οικονομόπουλος - Πιτυχούτης), παράγοντες όλων των τμημάτων (Χατζησαράντος - Μαλακατές - Πετρόπουλος- Πανόπουλος - Κοντός - Μαντζεβελάκης).


                         

Ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Ξενοφών Χατζησαράντος εξεφώνισε τον επικήδειο για τους 2 πράσινους οπαδούς.



Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός υπέστη δεύτερη «σφαγή» μετά από αυτή στην άσφαλτο. Μια μοιραία ισοπαλία για την διεκδίκηση του τίτλου, που προήλθε από επιθετικό φάουλ στον Οικονομόπουλο και στην συνέχεια από γκολ με το χέρι.


Κάτι το οποίο υπέδειξε και παραδέχτηκε ο επόπτης, αλλά ουδέποτε ο Γερμανός διαιτητής.


Λεπτομέρειες δεν χρειάζονται καθώς πιο αναλυτικά δεν μπορεί να γραφτεί το ρεπορτάζ του αγώνα.

Σχόλια