Και το γαϊτανάκι συνεχίζεται...

Ούτε με Κουκουλά-κη, δεν πτοηθήκαμε!

1983-84. Το πρώτο επαγγελματικό νταμπλ που ήρθε μετά κόπων και βασάνων. Ναι, την εποχή της...πράσινης παράγκας που μέχρι το 1995 είχαμε 5 εμείς 5 ο οσφπ και 4 η αεκ!!! 11η αγωνιστική και ο Εθνικός φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό. Διαιτητής Κουκουλάκης. Ας δούμε τι έκανε το «μπουμπούκι» αυτό!!!

Ο Ταράσης στο 15ο λεπτό τροφοδοτεί τον Χαραλαμπίδη (κίτρινο βελάκι) , ο οποίος με κεφαλιά στρώνει την μπάλα στον επερχόμενο (πράσινο βελάκι) Μαυρίδη, που ξεπερνάει τον Κατσικογιάννη και στο τετ α τετ, σκοράρει. Κανείς δεν διαμαρτύρεται, ούτε καν ο αμυντικός που συμμετέχει σε αυτή (κόκκινο βελάκι) η φάση είναι απολύτως «καθαρή», αλλά ο διαιτητής ανακαλύπτει .... παράβαση. Οφσαιτ δεν υπάρχει, επαφή δεν υπάρχει, αλλά το γκολ ακυρώνεται!!!!





Το 2ο ακυρωμένο γκολ στο 45ο λεπτό, κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί ακυρώθηκε, καθώς μετά το φάουλ του Ρότσα η μπάλα βρίσκει στην πλάτη του Βονόρτα, πέφτει στην περιοχη και με τις κόντρες σημειώνεται γκολ. Μόνο ένας παίχτης του Εθνικού σηκώνει τα χέρια του, ενώ κανένας άλλος αμυντικός (κόκκινα βελάκια) δεν διαμαρτύρεται!!! Ο διαιτητής (μπλε βελάκι) δεν φαίνεται στην αρχή της φάσης να έχει σφυρίξει κάτι, παρά μόνο (φυσικά) μετά ... το γκολ!!!!




Τέλος στο 58ο λεπτό αφού έβρισκε και τα έκανε και αφού είχε ακυρώσει 2 κανονικά γκολ, αρνήθηκε πέναλτυ σε σπρώξιμο του Πέππε στον Μαυρίδη με τα 2 μάλιστα χέρια, σε χτύπημα κόρνερ.


Με αυτά και με αυτά, ο Παναθηναϊκός τελικά θα επικρατίσει με 0-1 χάρη σε ένα υπέροχο γκολ με κεφαλιά του Γρηγόρη Χαραλαμπίδη στο 82ο λεπτό!!! και θα βάλει τις βάσεις για το νταμπλ της χρονιάς εκείνης.

Σχόλια