Με ένα απλό google search...

«Kοπάνα» και από την Ευρώπη!!!

Ένα «τρυλικο» επίτευγμα (που επανέλαβε εν μέρει χτες) έχει στο παλμαρέ του ο μπασκετικός οσφπ της περιόδου 1983-84 o οποίος άφησε άφωνη την κοινή γνώμη και φυσικά τη FIBA, ζητώντας να παραιτηθεί των αγώνων του απέναντι στην ισπανική Σαραγόσα, στα πλαίσια του Κυπέλλου Κόρατς της περιόδου 1983-84!
Η απόφαση των «ερυθρολεύκων» θα μπορούσε να έχει λογική, εάν οφειλόταν είτε σε κάποια διαμαρτυρία απέναντι στην διεθνή ομοσπονδία, είτε σε οικονομικούς λόγους, είτε ακόμα σε κάποια ανθρώπινη αδυναμία.Ο λόγος όμως που επικαλέστηκαν οι άνθρωποι του οσφπ για να προβούν στη συγκεκριμένη απόφαση εξέθεσε ανεπανόρθωτα το ελληνικό μπάσκετ.

Η ομάδα του λιμανιού, με απόφαση του τότε προπονητή της Κώστα Μουρούζη και με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης, κρίθηκε ανέτοιμη (!) να αγωνιστεί απέναντι στην ισπανική ομάδα, που ήταν και το φαβορί.

Ο οσφπ, είχε όλο το χρόνο να προετοιμαστεί κατάλληλα για τα συγκεκριμένα παιχνίδια, καθώς ο πρώτος αγώνας είχε οριστεί στις 26 Οκτωβρίου, ενώ το τέλεξ στη FIBA στάλθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου, δηλαδή 48 ημέρες πριν!

Όπως φαίνεται και από τα αρχεία της ίδιας της διοργάνωσης, στους 2 αγώνες έχασαν με σκορ 0-2 και 0-2 αφού προφανώς δεν κατέβηκαν σε κανέναν από αυτούς!!


Την ίδια περίοδο (83-84), ο Παναθηναϊκός, στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Κυπελλούχων, κλήθηκε να αγωνιστεί απέναντι στη «βασίλισσα» Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία αργότερα κατέκτησε και το τρόπαιο. Οι «πράσινοι», όχι μόνο δεν παραιτήθηκαν, αλλά χάρισαν στην Ελλάδα μία σπουδαία, για τα δεδομένα της εποχής, νίκη, με 99-97, στον «Τάφο του Ινδού». Ήταν η πρώτη φορά που ελληνική ομάδα κέρδιζε τη Ρεάλ και παράλληλα, η μοναδική ήττα των Μαδριλένων στη διοργάνωση...


υγ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αριστοτέλη. Ξέρει αυτός.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου