Είναι φίνα τα κορίτσια και η κούπα θα κριθεί το Σάββατο.

Ένα «πατσαβουρόχαρτο» χωρίς νόημα (7-2-68)

Σε αυτη την αναρτηση θα δουμε ενα γεγονος που στην ουσια καταρριπτει την δικη τους «προπαγανδα». Τον Φεβρουαριο του 68 (7-2-68), ο ασλανιδης ανακαλυπτει ελλειμμα 2.422.000 δρχ στον Παναθηναικο και ένα πατσαβουροχαρτο με χρηματικα ποσα και ομαδες της σεζον 1966-67.

Εδω φυσικα γεννιεται το εξης ερωτημα. Αν ο ασλανιδης ηταν ΕΝΘΕΡΜΟΣ υποστηρικτης του Παναθηναικους, μελος, ηγετης, οπως λενε οι γαυροι, ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΟΓΟ να προβει σε αυτη την κινηση?



Οι αγωνες που εχει το πατσαβουροχαρτο, αφορουν την σεζον 1965-66. Πως ειπατε? Δεν πηρε εκεινο το πρωταθλημα ο Παναθηναικος? Ο γαυρος το πηρε?  Εδω αρχιζει και μπλεκει ο μυθος.
Διοτι...
α) ενας που «ευνοει» το τριφυλλι, ανακαλυπτει και δημοσιευει σκανδαλα εις βαρος του, αντι να τα κουκουλωσει και 
β) την σεζον εκεινη ο Παναθηναικος δεν τερματισε πρωτος. Ουτε και τη σεζον που «βγηκε» η υποθεση.

Πριν δουμε αναλυτικα το «πατσαβουροχαρτο» ας δουμε τι απαντησε ο ιδιος ο Παναθηναϊκός για αυτά. Στην ουσία είπε οτι ΣΩΣΤΑ βρέθηκαν αυτά τα ποσα, ηταν μάλιστα μεγαλύτερο το έλλειμμα και το μειώσαμε κατά το ήμισυ.


Ας τα δουμε αναλυτικα. Το περιφημο πατσαβουροχαρτο εχει 9 αγωνες του Παναθηναικου, 2 αγωνες του ζευγαριου παοκ-οσφπ (δλδ επεμβαιναμε και σε αγωνες αλλων ομδων, οπως του πρωταθλητη!!!), αλλα και σε αγωνες αδιαφορων ομαδων (εθνικος-τρικαλα).


Ο πρωτος αγωνας αφορα την Προοδευτικη στο εκτος εδρας νικηφορο 2-3 του πρωτου γυρου , οπου η Προοδευτικη επαιξε αξιοπρεπεστατα. (80.000 λεει το χαρτι)


Ακολουθει ο αγωνας με τον Εθνικό (15η αγων. 0-2 νικη εκτος εδρας) οπου τρωμε πολύ ξύλο. Ο Χαρτοφύλακας κλώτσαγε όποιον πράσινο έβρισκε μπροστά του, ο διαιτητής φυσικά απαθέστατος. Και οχι μονον αυτος. Η περιγραφη ειναι κατατοπιστικη. «Καταιγιδα κλαδεματων και αλλοι παικται του Εθνικου επαιξαν με τραχυτητα». Και 30.000. Πολυ λογικο. Δεν ειναι?


Ο δεύτερος γύρος ξεκινάει στο πατσαβουροχαρτο με τον εκτός έδρας αγώνα με τον Αρη (2-2) όπου αν κερδίζαμε στο τελος θα παιζαμε μπαραζ. 8.500 γραφει (λαινσμαν), για να φαμε γκολ απο πεναλτυ, να χασουμε το δικο μας, να κρατηθουν σωστα 7 λεπτα καθυστερησεων και να ισοφαρισουμε στο 6ο. Ποιος ο λογος να ασχοληθεις με εναν λαινσμαν (οταν υπαρχουν 2) και οχι με εναν διατητη. Ουτε αυτο βγαζει νοημα, οταν ολα τα σφαλματα βασει 2 εφημεριδων ειναι του διαιτητη!!!



Την μεθεπομενη αγωνιστική (24η) ο Παναθηναίκός κερδίζει τον γαύρο του βορρά (1-3) σε ένα παιχνίδι ΠΟΥ ΙΚΕΤΕΥΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ του μπαογκ, τον Παναθηναϊκό να βγει να συνεχίσει τον αγώνα για να μην διακοπεί εις βάρος τους. 60.000 λεει εδω για να φαμε ξυλο και να μας παρακαλανε να μην διακοπει ο αγωνας. Λογικοτατο.



Ακολουθει η 25η αγωνιστική οπου ο Παναθηναϊκός περνάει άνετα από τον Ηρακλή (0-5) που γλυτώνει την αποβολή του χαλιαμπάλια. 1.500 δρχ λεει εδω. Τωρα με 1.500 να βαζεις 5 , ενω με 8.500 στον λαινσμαν να φερνεις ισοπαλια και να χανεις το πρωταθλημα, ειναι και αυτο λογικο. 1.500 δρχ δλδ, οσο 30 εισιτηρια. Καπου αρχιζει και δεν στεκει το παραμυθακι.




Ο αγώνας μισό πρωτάθλημα διεξάγεται την 26η αγωνιστική στη Λεωφόρο και έρχεται ισόπαλος 1-1. Ο Παναθηναϊκός καλύτερος στο Α ημίχρονο προηγείται, έχει και δοκάρι, αλλά δεν «καθαρίζει» τον αγώνα. Ο οσφπ καλύτερος στην επανάληψη, ισοφαρίζει και ο αγώνας λήγει 1-1. Εδω γραφει 7.000 για να φερουμε ισοπαλια, ενω με νικη, ημασταν σιγουροι πρωταθλητες!!! Φοβερο δεν ειναι? Φαινεται με τα ποσα γυρω στις 7-8.500 φερναμε ισοπαλια για να χασουμε το πρωταθλημα, οχι νικη.



Φυσικα δεν υπαρχει ο αγωνας με τον πανιωνιο ο οποιος μας στερησε το πρωταθλημα. Δεν το ειχαν σκεφτει φαινεται. Παρολο που μετα την ηττα απο τον νιονιο που περασαμε δευτεροι, συνεχισαμε να κανουμε το ιδιο, ο λογος ομως ειναι αγνωστος. Μετά τον αγωνα με τον γαυρο (1-1) που ΔΕΝ ξεφευγουμε, να καθαρίσουμε το πρωταθλημα μενουν 4 αγωνες.

Με πανιωνιο 5ος (εκτος εδρας), με προοδευτικη 13η (εντος), με νικη βολου 16η και τελευταια (εκτος εδρας) και τελος με εθνικο 7ος (εντος). ΔΛΔ ο πιο ΔΥΣΚΟΛΟΣ και επικινδυνος αγωνας ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ? Με την υποβιβασμενη Νικη? Με τον αδιαφορο Εθνικο ΕΝΤΟΣ? Με την σωμένη Προοδευτική ΕΝΤΟΣ? Η ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΤΟΝ 5ο ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΕΚΤΟΣ? ΠΟΥ ΜαΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ 4ος?

Ποσο χαζος πρεπει να εισαι για να ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΕΙΣ οτι ο ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ειναι αυτος με τον Πανιωνιο? Και γιατι λειπει αυτος? Υπαρχει με γαυρο (26η), υπαρχουν ΟΛΟΙ μετα την 27η, αλλα ως δια μαγειας λειπει Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΑΓΩΝΑΣ των τελευταιων 4 αγωνιστικων!!!! Φοβερο δεν ειναι???  

Υπαρχουν ΟΛΟΙ οι αγωνες απο 24η αγωνιστικη και επειτα ΠΛΗΝ ΕΝΟΣ!!! Του πιο επικινδυνου και αυτου που χασαμε το πρωταθλημα!!! Και μαλιστα σε 2 απο αυτους (αρη εκτος, γαυρο εντος) ΔΕΝ κερδίσαμε ΚΑΝ. Υπήρχαν ποσά δλδ, αλλά εμείς ΔΕΝ κερδίζαμε!!!

Δεν υπαρχει φυσικα λογικη ΟΤΑΝ εισαι δευτερος και χανεις το πρωταθλημα, να συνεχισεις να «εχεις» χρημαατικα ποσα σε ομαδες σε αγωνες που ακολουθουν!!! Για ποιον λογο? Για να μην βγεις 3ος? Μα οπως φαινεται απο την βαθμολογια, δεν χανοταν η δευτερη θεση, παρα μονο αν καναμε 4 ηττες. 

Αρα η υπαρξη αγωνων ΚΑΙ ΜΕΤΑ την ηττα απο τον νιονιο, καταστρεφει ολο το «παραμυθακι» που στηθηκε. Αν παιζαμε σαν 2οι στο Τσαμπιονς Λιγκ θα ειχε νοημα, αλλα ουτε κατι τετοιο υπηρχε τοτε, αλλα κυριως ΔΕΝ ΧΑΝΟΤΑΝ μαθηματικα η δευτερη θεση. Αρα για ποιον λογο, υπαρχουν αγωνες μετα την 27η αγωνιστικη? 


Μετα την 27η αγωνιστικη και την ηττα σοκ-απωλεια του τιτλου απο τον νιονιο, το χαρτι εχει ΚΑΙ τους 3 εναπομείναντες αγωνες με την Προοδευτικη (13η) σωθηκε, τον Εθνικο (7ο) και αδιαφορο για Ευρωπη και την τελευταια (με 11β. διαφορα) Νικη.


Την 28η ο Παναθηναϊκός κερδίζει εύκολα την προοδευτική με 4-2.Απολύτως δίκαια η χθεσινή νίκη, εθύμισε τον λαμπρό εαυτό του, λέει η εφημερίδα. Δεν ξέρει αυτή. 80.000 εδω για εναν αδιάφορο αγώνα!!!


Την επομενη (29η) λεει 16.000 το χαρτι. περιεργο ποσο αυτο. Ουτε μεγαλο, ουτε μικρο. Ομως η Νικη, εχει εσωτερικα ζητήματα και αλλάζει 11αδες και αποφασίζει να κατέβει με την δευτερη ομαδα αφου κατεβαινει για «τυπικους» πλεον λογους. Τοτε για ποιο λογο να ξοδεψουμε 16.000? Για ενα 0-5 με την δευτερη ομαδα? Εχει λογικη δλδ αυτο ως επιχειρημα???



Και αφου φτανει η τελευταια αγωνιστικη και ο γαυρος ειναι ηδη πρωταθλητης, εμεις επιμενουμε. Αλλες 25.000 για τον πιο αδιαφορο αγωνα της σεζον. Εντος εδρας και με ευκολη νικη (4-1). Πολυ καλη εμφανιση, αψογη διαιτησια. Εντελως αδιαφορος ο Εθνικος (7ος).


Όπως βλεπουμε τα ποσά ήταν πολύ μικρά για εκείνη την εποχή (από 1.500δρχ μέχρι 80.000 δρχ), όταν ένα εισιτήριο τότε έφτανε άνετα τις 50δρχ. Και φυσικά η εμμονή να υπάρχουν ποσά σε ομάδες ΜΕΤΑ την ήττα από τον πανιωνιο ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ στους αγώνες του γαύρου για να χάσει και να βγούμε πρωταθλητές, είναι πέραν καθε λογικής.

Φυσικά ο ασλανίδης έκανε έλεγχο και στις άλλες 2 μεγάλες ομάδες.


Η αεκ δεν είχε πατασαβουροχαρτο αλλα και εκει βρεθηκαν μεγαλα ποσα που αγνοούνται, μέχρι και διαιτητής (Λέφας) για μεροληπτική άσκηση των καθηκόντων του



Τι? Αν υπήρξαν αντίστοιχα «ευρήματα» στον γαύρο? Πάντως μέχρι 31/12/68 δεν δημοσιεύτηκε τπτ. 10 μήνες ψάξιμο δεν βρέθηκε κάτι!!!

Συνοψίζοντας προκύπτουν τα κάτωθι ερωτήματα.

1) Πως ένας πολιτικός της χούντας που «ευνοει» το τριφυλλι, ανακαλυπτει και δημοσιευει σκανδαλα εις βαρος του Παναθηναϊκού, αντι να τα κουκουλωσει ?

2) Γιατί δημοσιεύει ξαφνικά αποτελέσματα οικονομικού ελέγχου μίας ομάδας, ενω ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ!! ΔΗΜΟΣΙΑ τις άλλες οτι θα κάνει έλεγχο και δεν κάνει και εκεί απροειδοποίητα?

3) Στην αεκ έγινε έλεγχος και ανακοινώθηκαν και εκεί αποτελέσματα. Στον γαύρο
     α) Έγινε και δεν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα?
     β) Δεν έγινε, άρα δεν υπάρχουν .... αποτελέσματα!!

4) Αφου ασχολείται ο πολιτικός αυτός με το πρωτάθλημα 65-66, γιατί δεν ερευνά την δήλωση Βγενόπουλου, στην οποία αντί να απαντήσει ο επίσημος οσφπ (είτε με ανακοίνωση, είτε με μύνηση, είτε με δίαψευση, είτε με καταγγελία) απαντάει ένας...οπαδικός σύνδεσμος?


Σχόλια