Κρίμα...

Στα Τρίκαλα στα 2 στενά και στας Σέρρας (Πρωτάθλημα 65-66)

Σεζόν 1965-66. Ένα «περίεργο» πρωτάθλημα που κρίθηκε με 1 βαθμό διαφορά. Υπήρξαν κάποιοι αγώνες που ήταν κομβικοί και κάποιες δηλώσεις ανθρώπων της εποχής που δεκαετίες μετά (ακόμα και τώρα δλδ) κάνουν εντύπωση.


Ο τίτλος κρίθηκε στο νήμα, αλλά με 3 ΣΚΑΝΔΑΛΑ που πέρασαν στα ... «ψιλά» γράμματα. Ας ξεκινήσουμε από τους ευρωπαικούς αγώνες, αφού το πρωτάθλημα εκείνης της χρονιάς άρχιζε το Νοέμβριο!!!






Στα δε φιλικά προετοιμασίας, το τριφύλλι... «πετάει».


 Τελικά το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις .... 28 Νοεμβρίου!!! αλλά δεν θα γίνουν όλοι οι αγώνες.


Ο οσφπ φιλοξενείται από την Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο (25/11) για το κύπελλο Κυπελλούχων, τρώει 4 και γυρίζει πίσω.



1η αγωνιστικη (28/11). Η Γουεστ χαμ φτανει αθηνα (έπαιξε κανονικά το σάββατο με την Έβερτον) για να παιξει με τον οσφπ, αλλα ο οσφπ αν και ΔΕΝ ταξιδευει, ΔΕΝ αγωνιζεται στο πρωτάθλημα ... για ειναι ξεκούραστος. Κουράστηκε από τα 4 στο Λονδίνο που ήταν και λίγα και ζήτησε αναβολή του αγώνα με τον Πανιώνιο. Στο πρωτάθλημα κερδίζουμε άνετα τον Παναιγιάλειο με 0-3.


Τώρα πως ακριβώς υπερείχε αλλά έχανε 0-2 και ισοφάρισε στο 83, κανείς δεν ξερει. Στην ουσία δεν υπήρχε λόγος να αναβληθεί ο αγώνας με τον Πανιώνιο γιατί το σκορ του πρωτου αγώνα (4-0 και λίγα ήταν κυριολεκτικά) δεν έδινε καμία ελπίδα πρόκρισης στον οσφπ.


2η αγωνιστική και συνεχίζουν με νίκες οι 2 αιώνιοι.


Βέβαια ο οσφπ παρά το 4-0, δυσκολεύεται λίγο, γιατί το ένα γκολ το θεωρούν οφσαιτ οι Εθνικοί και ΕΙΝΑΙ όπως λέει το ρεπορτάζ ενώ το πέναλτυ ... ελέγχεται. Δλδ, μάλλον πτώση από ριπή αέρα. 
 


Τελικά ο αγώνας της 1ης αγωνιστικής θα γίνει στις 29 Δεκεμβρίου (που δεν θα γινει ουτε τοτε!!).


3η αγωνιστική και ο Παναθηναϊκός στην κορυφή


Βέβαια χάνει τον καλύτερο του επιθετικό (Σακελλαρίδη) καθώς τραυματίζεται 3 φορές σε 8 λεπτά και αποχωρεί στο 8ο λεπτό. Μέχρι τέλους απλά συμμετέχει στον αγώνα μη μπορώντας να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Στην ουσία παίζαμε με 10.


Επόμενη αγωνιστική (4η) χάνουμε από την αεκ, αφού παίζουμε ήδη χωρίς τον Σακελλαρίδη, ενώ στο 51 τραυματίζεται ο Πανουσάκης, εξέρχεται του γηπέδου, γίνεται το 3-2 (στο 66) και ξαναμπαίνει στο 72. Στο πέναλτυ της ισοφάρισης του Παναθηναϊκού, διαμαρτύρεται όλη η ομάδα της αεκ, χωρίς καμία τιμωρία.



Το φαουλ που δινεται για να προηγηθει η αεκ, ειναι ανυπαρκτο, καθως η προβολη βρισκει ΜΟΝΟ την μπάλα.


Προς το τελος του αγώνα πεντακάθαρη ανατροπή του Δομάζου από τον πετράκη, γαργάρα φυσικά από τον διαιτητή. Είχε σκιά στο σημείο εκείνο και έβλεπε καλά ο πετράκης.


5η αγωνιστική και Τρίκαλα - Παναθηναϊκός 1-1 με 3 δοκάρια, αλλά στο γκολ των Τρικάλων υπάρχει σπρώξιμο στον αμυντικό του Παναθηναϊκού που ΔΕΝ σφυρίζεται. Έτσι το 0-1, γίνεται 1-1. Αυτή είναι η ΠΡΩΤΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ στο πρωτάθλημα καθώς αντί για 3 πόντους της νίκης, φεύγουμε με 2 της ισοπαλίας


Ο Παναθηναϊκός είναι νοσοκομέιο (29/12) καθώς αρκετοί βασικοί έχουν χτυπήματα. Ο δε Σακελλαρίδης ακόμα να επιστρέψει


Την επόμενη ημέρα (30/12) ο Δομάζος δίνει μια περίεργη συνέντευξη καθώς θεωρεί οτι κάτι δεν πάει καλά στην ομάδα. Χρήσιμο απόκομμα για τη συνέχεια καθώς όλη η σεζόν κρίθηκε σε μία κλωστή, σε κάποια «παράξενα» αποτελέσματα.


Επόμενη αγωνισική με τον οσφπ να έρχεται ισόπαλος 1-1 με το αιγάλεω με τον τερματοφύλακα αυγητίδη λόγω τραυματισμού να αγωνίζεται στην πτέρυγα (3/1/66). Οι γαύροι δεν χωνεύουν την ισοπαλία και κανουν γης μαδιαμ το γήπεδο και ξυλοφορτώνουν μέλος του Αιγάλεω, ενώ σπάνε το αυτοκίνητο του αμυντικού του Αιγάλεω Μπαλαρίνη, γιατί αγωνίστηκε δυνατά και δεν έκατσε να βαλει 2-3 αυτογκολ να τελειώνει το πανηγύρι. Ευτυχώς το ρεπορτάζ του γαύρου τότε ΔΕΝ το έγραφε ο γνωστός Θωμόπουλος, γιατί θα διαβάζαμε οτι το αυτοκίνητο επετέθη σε ανυποψίαστους οπαδούς.


Ο δε Παναθηναϊκός κερδίζει 1-0, αλλά ο κόρακας ΑΡΝΕΙΤΑΙ 2 πέναλτυ υπέρ του Παναθηναϊκού.



Στην βαθμολογία 6η αγωνιστική πρώτος ο Παναθηναϊκός και 2ος με αγώνα λιγότερο (με τον Πανιώνιο) ο γαύρος.


Τελικά αποφασίζει ο γαύρος να παίξει με τον Πανιώνιο, αλλά δεν του κάθεται καλά. Τρώει άλλη μια 4αρα (6-1-66) και ξανά επεισόδια από τους επιστήμονες. Ετσι με τον 1 πόντο της ήττας, είναι ισόβαθμοι Παναθηναϊκός και γαύρος πλέον.




Την επομένη (7-1-66) για το κύπελλο θα κερδίσουμε με 5-2 την Δόξα, αλλά με τον διαιτητή να ακυρώνει γκολ του Μπέλλη στο 4ο λεπτό, που αν μέτραγε (η Δόξα πέτυχε πρώτη γκολ στο 34), θα άλλαζε όλος ο αγώνας.


7η αγωνιστική (10-1-66) και κερδίζουμε τον αρη 4-0 με τον άγγλο διαιτητή να κάνει γαργάρα 2 πέναλτυ υπέρ του Παναθηναϊκού.



8η αγωνιστική (17-1-66) με τον γαύρο να αδικείται από τον διαιτητή Κούγια, όμως εδώ εχουμε εισβολή φιλάθλων εντός αγωνιστικού χώρου και την αστυνομία να τους μαζεύει πριν φτάσουν τον διαιτητή και τους παίχτες. Ο διαιτητής δεν κρατάει την καθυστέρηση για το συμβάν αυτό, ούτε όμως δακόπτει και τον αγώνα ως όφειλε.


Ο Παναθηναϊκός κερδίζει εύκολα το αιγάλεω με 5-2, αλλά με κακή διαιτησία.


Tην 10η αγωνιστική ο Παναθηναϊκός κερδίζει δύσκολα τον ηρακλή με 1-0, ο διαιτητής αρνείται πέναλτυ (ο Δομάζος εμαρκαρίσθη άγρια) ενώ ο γαύρος χάνει 3-2 από τον γαύρο του βορρά. Έτσι στο 1/3 του πρωταθλήματος, το τριφύλλι ξεφεύγει με +2.




Το πρωτο αιώνιο ντερμπυ γινεται στις 6-2-66 (11η αγωνιστικη) και ο οσφπ κερδίζει 1-0 τον Παναθηναϊκό και ετσι παιρνει κεφαλι στην βαθμολογια.

Την επόμενη (12η) ο Παναθηναίκός κερδίζει μεν τον νιονιο με 2-0 όμως ο διαιτητής Κορκίδης ακυρώνει γκολ του τριφυλλιού και δεν δίνει διπλό καταφανές πέναλτυ! και αφήνει τους νεγρη και χαιτα να βαρανε εν ψυχρω τους πρασινους.



Αυτό το πανό θα μας χρειαστεί για την συνέχεια του πρωταθλήματος.


Την ίδια αγωνιστική (12η) στις 14-2-66 ο γαυρος κερδιζει 4-0 την προοδευτική με το 4ο γκολ να είναι οφσαιτ (βασει των γραφομενων του Φουντουκιδη)



Την 13η αγωνιστικη στας σερρας, εχουμε την δεύτερη ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ (η δεύτερη) ΤΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ. Σερρες-γαυρος 1-1, αλλά με όργια. Στην ίδια φάση ακυρωνει γκολ των Σερρων, αμεσως μετα τους δινει πεναλτυ που το παίρνει πίσω, μετά φαουλ και η φαση καταληγει ως φαουλ υπερ του γαυρου! Συγκλονιστικο! Ετσι, ο ενας ποντος της ηττας, γινεται ως δια μαγειας 2 για την ισοπαλια.



Έτσι η βαθμολογία αλλάζει πάλι και το τριφύλλι περνάει μπροστά με 1 βαθμό


14η αγωνιστική ο Παναθηναϊκός φορτώνει με 5 γκολ τη Νικη Βολου, αλλά ο γαύρος ζορίζεται με τα Τρίκαλα.


Οι φρονιμίδης και σιδέρης επρεπε να ΑΠΟΒΛΗΘΟΥΝ, ειδικα ο δεύτερος ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (πέραν των παιχτών που χτύπαγε εντός αγώνα), ενω ο διαιτητής Κορκίδης (ναι αυτός που έσφαξε τον Παναθηναϊκό 2 αγωνιστικές πριν με τον νιονιο) δεν βλεπει τπτ ΚΑΙ ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΤΕΣ, οπως γραφει ο Φουντουκιδης. Ευτυχως γιατι αν εκανε ρεπορταζ ο θωμοπουλος, θα διαβαζαμε οτι ο προπονητης των Τρικαλων κυνηγαγε τους παιχτες του γαυρου. O Σιδέρης είναι και ο σκόρερ του αγώνα!!!




Πράσινη παραγκα.




Την 15η αγωνιστική και τελευταία του Α γύρου, ο Παναθηναϊκός κερδίζει 0-2 τον Εθνικό στο φάληρο, αλλά τρώει πάλι πολύ ξύλο. Ο Χαρτοφύλακας κλώτσαγε όποιον πράσινο έβρισκε μπροστά του, ο διαιτητής φυσικά απαθέστατος.


Τελικά το πρώτο μισό του πρωταθλήματος βρίσκει τον Παναθηνϊκό επικεφαλής, με καλύτερη επίθεση και καλύτερη άμυνα (και με το ντερμπυ με τον γαυρο στην Λεωφόρο στο Β γύρο) και τον γαυρο πίσω με 1 βαθμό.


16η αγωνιστική και ο Παναθηναϊκός κερδίζει εύκολα με 6-0 τον Παναιγειάλιο, με καθαρό πέναλτυ στο 3-0, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο στη Ν. Σμύρνη όπου γίνεται η σφαγή του Δράμαλη.


Στη Ν.Σμύρνη ο Πανιώνιος μένει με 9, αλλά ακόμα και έτσι το τρύλο ΔΕΝ μπορεί να κερδίσει. Επστρατεύεται ο Κύρος Γρανάζης (ο Δανός διαιτητής δλδ) για να ανακαλύψει ένα πέναλτυ που έφερε και την οριστική διακοπή του αγώνα με το σκορ στο 1-1. Η περιγραφή όπως και η φωτογραφία είναι ξεκάθαρες.



Πιο πριν γίνεται ο κακός χαμός, όλοι δέρνονται μεταξύ τους, αλλά αποβάλλονται μόνο οι 2 ποδοσφαιριστές του πανιωνίου. Φυσικά πάντα μέσα στις φάσεις ο Σιδέρης ο οποίος πρωταγωνιστούσε εκείνα τα χρόνια στα «νταηλίκια» εντός αγωνιστικού χώρου, αφού είχε πλήρη ασυλία.

 


Και φυσικά στα χαρτια....



Για άλλη μια φορα στη συνεδρίαση τα 2 αδερφακια (οι γαυροι βορρα και νοτου δλδ) ενωνουν τις ψηφους τους, καθως την επομενη αγωνιστικη παιζει ο γαυρος του βορρα με το νιονιο και θελουν ΚΑΙ ΟΙ  2, να ειναι αδυναμος ο πανιωνιος. Η ασάφεια του φυλλου αγωνος αφορα την μη αναφορα λογου αποβολης των 2 παιχτων. Ετσι τιθεται εν αμφιβολω η τιμωρια τους, καθως δεν προβλεπεται να ερωτηθει ο διαιτητης μια εβδομαδα μετα, η ποινη πρεπει να βγει μεσα απο το φυλλο αγωνος, αλλα εκει δεν γραφεται ο λογος αποβολης των.



Φοβερό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία ενός αναγνώστη ο οποίος γράφει οτι δεν έγραψαν οι εφημερίδες. Εδω αποκαλυπτεται οχι μονο η αληθεια για τον αγωνα καθως τα στοιχεια (1η αποβολη του Μαυριδη, η η κοκκινη του Σκρεκη οντως ισχυουν), αλλα η γνωστη συμπεριφορα του σιδερη.


Και καταλαβαινουν και οι πλεον αδαεις πως καποιος σε ενα αλλο γηπεδο (22/11/67), ένα χρόνο αργότερα λεγοντας στον σιδερη να ηρεμησει «τον οποίο αντιλήφθη ν' αγωνίζεται προηγουμένως -και εις δύο συγκεκριμένας περιπτώσεις- υπερβολικά δυναμικά και του έκαμε σύστασιν, όπως αγωνίζεται λοιπού περισσότερον ηπίως και μέσα εις την έννοιαν του "ευ αγωνίζεσθαι"»,  εννοούσε οχι για να μην βαλει 4, αφού έχασαν 1-0 τότε, αλλα μην .... γινει καμια στραβη και αποβληθει!!!

Την επόμενη αγωνιστική (17η) ο γαύρος κερδίζει εύκολα με 4-0 τον Εθνικό με 1 γκολ οφσαιτ, αλλά με δίκαιη επικράτηση συνολικά. Διαβάζουμε.. «Το ματς κύλησε σε ...πολύ φιλικά πλαίσια» και  «Κόντεψε να γίνει συνήθεια ο εκάστοτε αντίπαλος του γαύρου παίζει καλύτερα» γράφει ο συντάκτης., Και όμως αυτή η ομάδα ... πήρε το πρωτάθλημα!!!


Και φυσικά ο γαύρος του βορρά με πλήρη τον Πανιώνιο, αδυνατεί να κερδίσει απο το 66 μέχρι τις μέρες μας.


Τελικά στις 24/3 και επίσημα μηδενίζεται ο Πανιώνιος.


18η αγωνιστική και το ντερμπυ οσφπ -αεκ συγκεντρωνει τα βλεματα. Δικαιως. Το τελικο 4-0 δικαιο, πλην ομως τα 2 πρωτα γκολ του γαυρου, ειναι απο απίθανα, εως ..... «πολυ απιθανα». Ουτε τερματοφυλακας τοπικού δεν τρώει τέτοια γκολ. Ο πετράκης γενικά....είχε μια ευαισθησία στην ήλιο και στην προηγούμενη ομάδα που έπαιζε.


19η αγωνιστική (4/4/66) και ο Παναθηναίκός επικρατεί 2-1 της αεκ, η οποία αεκ κερδίζει και 2 πέναλτυ και εκτελεί το ένα από αυτά 2 φορές μέχρι μπει το γκολ!! Ο διαιτητής τρώει απίστευτο ξύλο και διακόπτει τον αγώνα στο 88, με τον Παναθηναϊκό να  προηγείται 2-1. Ευτυχως για τους αεκτζηδες, δεν θα γραψει κατι τετοιο στο φυλλο αγωνος, παρα μονο οτι περιμενε να ερθει το 90ο λεπτο και να σφυριξει την ληξη, γλυτωνοντας την αεκ απο τον μηδενισμο, αφου πηρε τον 1 βαθμο της ηττας.



Όπως φαίνεται στο ρεπορτάζ του αγώνα τα 2 πέναλτυ υπερ της αεκ είναι δικαια, ΟΧΙ ΟΜΩΣ Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΟΥ γραφει το 1-1, ενώ αρνειται ΕΝΑ ΠΈΝΑΛΤΥ ΣΕ ΑΝΑΤΡΟΠΉ ΤΟΥ ΔΟΜΆΖΟΥ από τον βασιλείου.




Η βαθμολογία την 19η αγωνιστική παραμένει ίδια όπως εδώ και εβδομάδες (από την 13η)


Ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα τελικά γραφει οτι ΠΕΡΑΤΩΣΕ τον αγωνα στο 43 λογω ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ.


Αυτο ομως δεν αρεσει στην αεκ, καθως θεωρει....οτι αδικηθηκε!!!



H αεκ δεν παιζει με τις σερρες και δινει φλικο με τον παναιγιαλειο την ιδια μερα.




Τελικα η ποινη του μηδενισμου ισχυει, αλλα η αεκ δεν χανει επιπλεον βαθμους γιατι δεν αγωνιστηκε στις σερρες (απλα μηδενιζεται). Οπως και στον αγωνα με τον Παναθηναικο που προκαλεσε την διακοπη.


20η αγωνιστική και ο Παναθηναίκός συντρίβει τα Τρίκαλα με 4-1, ενώ κερδίζει και ο οσφπ με δόση τύχης τον Πιερικό με 2-1, καθώς στο 2-0 τραυματίστηκε ο τερματοφύλακας του Πιερικού και πήρε τη θέση του ο οπισθοφύλακας της ομάδας αφήνοντας τον Πιερικό με 10. Ο Παναθηναϊκός έχει την καλύτερη επίθεση (55 έναντι 47 του οσφπ) και την καλύτερη άμυνα (11 έναντι 13 του οσφπ)


21η και ο Παναθηναϊκός γκελάρει στην Κατερίνη. Χάνει ΔΙΚΑΙΑ 3-1 από τον καλύτερο Πιερικό, μόνο που στο 2-1 υπάρχει φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης, ενώ οι πράσινοι είχαν δοκάρι στο 1-1 (κεφαλιά Κοψαχείλη) και στο 3-1 (σουτ Καμάρα).


Ο δε οσφπ κερδίζει μετά κόπων και βασάνων το Αιγάλεω 1-0, αλλά με ακυρωμένο γκολ του Αιγάλεω. Απορίας άξιον πως ο επόπτης ΔΕΝ σημείωσε κατι και το είδε ο διαιτητής!!!



Με αυτή την αναπάντεχη εξέλιξη, ο οσφπ περνάει μπροστά στην βαθμολογία. Μέχρι την επόμενη (22η) αγωνιστική.

Εκεί θα χάσει ο οσφπ από την τελευταία Νίκη Βόλου (1-0) και ο Παναθηναϊκός θα φέρει ισοπαλία 2-2 με τον Άρη, αποτελέσματα που φέρνουν τις 2 ομάδες μαζί στην κορυφή της βαθμολογίας. Το γκολ του Παναθηναϊκού (2-2) σημειώθη στο 95ο λεπτό, όμως ο διαιτητής είχε δείξει και προειδοποιήσει τους παίχτες για 7λεπτή καθυστέρηση λόγω τραυματισμών. Από 1 πέναλτυ κέρδισαν και οι 2 ομάδες, ο Άρης το αξιοποίησε, ο Παναθηναίκός οχι.


Την 23η θα κερδίσουν και οι δύο πρωτοπόροι αλλά επεισόδια θα γίνουν μόνο σε έναν αγώνα. Αδίκως αυτή τη φορά.


Την επομενη αγωνιστική (24η) ο Παναθηναίκός κερδίζει τον γαύρο του βορρά σε ένα παιχνίδι ΠΟΥ ΙΚΕΤΕΥΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ του μπαογκ, τον Παναθηναϊκό να βγει να συνεχίσει τον αγώνα για να μην διακοπεί εις βάρος τους.


Ο δε γαύρος έρχεται ισόπαλος 0-0 με τον Άρη και η υπερομάδα του Μπούκοβι ξαναπερνάει οτι πέρασε και με την 4αρα από τον Πανιώνιο στο φάληρο. Ο Παναθηναϊκός ξεφεύγει πάλι με +1.



Επόμενη (25η) αγωνιστική και ο Παναθηναϊκός περνάει άνετα από τον Ηρακλή (5-0) που γλυτώνει την αποβολή του χαλιαμπάλια.


Τα 2 αδερφάκια «συγκρούονται» στο φαληρο και το νότιο αδεφάκι, πιο έμπειρο κερδίζει το «πέναλτυ» και καθαρίζει τον αγώνα. Ο μπαογκ μένει και με 10 παίχτες αμέσως μετά και τέλος ο αγώνας. Όπως φαίνεται από την περιγραφή ο Τάτσης κόντραρε την μπάλα και έπειτα τον γιούτσοφ, ο οποίος ως συνήθως βρέθηκε στο έδαφος κερδίζοντας εύκολα το «πέναλτυ»


Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο +1, έχει το ντέρμπυ με τον γαύρο στην Λεωφόρο, έχει βγάλει Αεκ Ηρακλή και Μπαογκ εκτός έδρας και στην ουσία μονο ο Πανιώνιος μπορεί να τον κοντράρει στη Ν. Σμύρνη. Έχει πετύχει 71 τέρματα, έναντι 52 του γάυρου ενώ έχει δεχτεί 18, έναντι 14 του γαύρου.

Ο αγώνας μισό πρωτάθλημα διεξάγεται την 26η αγωνιστική στη Λεωφόρο και έρχεται ισόπαλος 1-1. Ο Παναθηναϊκός καλύτερος στο Α ημίχρονο προηγείται, έχει και δοκάρι, αλλά δεν «καθαρίζει» τον αγώνα. Ο οσφπ καλύτερος στην επανάληψη, ισοφαρίζει και ο αγώνας λήγει 1-1.



Πλέον μένουν 4 αγώνες και μόνο η Ν. Σμύρνη από δύσκολες έδρες.


27η αγωνιστική και γίνεται η μοιραία γκέλα. Ο Παναθηναϊκός θα χάσει 2-1 από τον πανιώνιο και μένει 1 βαθμό πίσω στην διεκδίκηση του τίλου. Προηγείται 0-1, χάνει κλασικες ευκαιριες να καθαρίσει τον αγώνα και το πρωταθλημα και τελικά χανει με 2-1.




Φυσικά η ομάδα των κορνέδων απο εκεί που κυνήγαγαν τους παίχτες, τώρα τους αποθεώνουν.


Πριν τον αγώνα με την προοδευτική (28η), υπάρχει μία περίεργη δήλωση του Μπόμπεκ ο οποίος θεωρεί οτι κάποιος (οι) αγωνιστικά σαμποτάρουν την ομάδα.


Την 28η ο Παναθηναϊκός κερδίζει εύκολα την προοδευτική με 4-2


Κάτι που ΔΕΝ κάνει ο γαύρος καθώς στον αγώνας με τας σέρρας είναι ισόπαλος 1-1, το γκολ μπαίνει στο 91!!!, ενώ υπάρχει και επιθετικό φάουλ  (3η αλλοίωση στο πρωτάθλημα) όπως γράφει η εφημερίδα και φαίνεται σε ένα καρέ (καθώς υπάρχει επαφή του αγανιάν με τον τερματοφύλακα των σερρών, στο καρέ της εφημερίδας).





Σε ένα αφιέρωμα στον Μπούκοβι με τίτλο «τα 11 βήματα του Μπούκοβι» με αναφορές από το βιβλίο του Αθ. Σκρουμπέλου «Μπούκοβι, Πως ήρθε και γιατί έφυγε» ο Γιώργος Μπιτζίδης του Πανσερραικού περιγράφει για τον συγκεκριμένο αγώνα. Η αναφορά του Μπιτζίδη (σε αφιέρωμα για τον Μπούκοβι κιόλας), συμπίπτει με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, αλλά και με την φωτογραφία που αποδεικνύει την επαφή των 2 παιχτών. Αυτό είναι το 3ο σκάνδαλο που ευνόησε τον γαύρο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος 1965-66 (η τελική διαφορά των 2 πρώτων ομάδων ήταν 1 βαθμός).



Πριν τον αγώνα με την προοδεύτική στις 3/6/66 ο τοτε παράγοντας του τριφυλλιού Ανδρέας Βγενόπουλος, δηλώνει οτι στον αγώνα πανιωνίου - Παναθηναϊκού αλλά και σε πολλούς αγώνες υπάρχει μάχη παρασκηνίου μεταξύ οσφπ και Παναθηναίκού.


Το ενδιαφέρον εδώ είναι οτι ΔΕΝ απαντάει ο επίσημος οσφπ  αλλά ένας σύνδεσμος (και μάλιστα 2 ημέρες αργότερα 5/6/66, ουτε καν την επόμενη)!!! Σύνδεσμος Ερθρόλευκων Φιλάθων Αττικής (Σ.Ε.Φ.Α)!!! Και οχι μονο αυτο.

ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΝΑΝΑΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ, αλλά αντίθετα λενε «ΑΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΗ (στον αγώνα που χάσατε από τον πανιώνιο όμως), ΘΑ ΣΑΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΩΜΕΝ». Δλδ, ψαξτε και αν βρειτε, το συζηταμε. Η φραση «ΑΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ» σημαινει οτι υπάρχουν στοιχεια που πρεπει να βρεθουν.

Και φυσικά ως δια μαγείας ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ. Πραγματικά απίστευτοι!!! Εξάλλου ο Βγενόπουλος μίλησε για «πλείστους αγώνας» και όχι μόνο έναν. Οποιος εχει τη μυγα ομως....


Το τελευταίο «περίεργο» αποτέλεσμα συμβαίνει την 29η αγωνιστική στα Τρίκαλα. Ο γαύρος παίζει με τα Τρίκαλα, το ημίχρονο λήγει 0-0 αλλά ως δια μαγείας το τελικό σκορ είναι .... 0-5!!! Το δεύτερο ημίχρονο ξεκινάει με τον γνωστό ερυθρόλευκο τρόπο. Πέναλτυ και αποβολή.

Θα νομίζει κανείς οτι τα Τρίκαλα ήταν καμία μέτρια επαρχιακή ομάδα που όποιος πέρναγε απο εκεί κέρδιζε. Αμ δε. Τα Τρίκαλα ήταν ΑΗΤΤΗΤΑ εντός έδρας (1-1 με Παο και 2-2 με Αεκ) αλλά ως δια μαγείας σε 45 λεπτά έφαγαν 5 γκολ απο τον γαύρο. Συγκυρίες, που λέει και ο σφαιρόπουλος.


Την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός κερδίζει 0-5 τη νίκη βόλου, η οποία κατεβάζει αναπληρωματικούς ως ένδειξη διαμαρτυρίας.


Ενώ την τελευταία αγωνιστική προφανώς κερδίζουν και οι 2 και δεν υπάρχει κάποια έκπληξη!!! Αν και λιγο δυσκολα το τρυλο καθως μεχρι το 82, το σκορ ηταν 1-0.


Ο Παναθηναϊκός τελειώνει την σεζόν με την καλυτερη επίθεση με 20 γκολ διαφορα!!! από τον γαύρο και την δεύτερη καλύτερη άμυνα (18 με 24) και αυτό γιατί το τρύλο στα 4 τελευταία παιχνίδια παίζει «φοβερή άμυνα» και θα δεχτεί ....1 γκολ!!!, ενώ ο Παναθηναϊκός 5!!


Κάπως έτσι ένα ακόμα πράσινο πρωτάθλημα βάφτηκε κόκκινο στο φινάλε. Η ομάδα που 2 φορές κυνήγαγε τους παίχτες της, απο το πουθενά βρέθηκε με το τρόπαιο στο χέρι. Οι αγώνες αυτής της σεζόν θα μας απασχολήσουν και την επόμενη, εξαιτίας ενός πατσαβουρόχαρτου που «ανακάλυψε» ο φανατικότερος σύμμαχος του Παναθηναικού, για τους γαύρους.

Σχόλια