Και το γαϊτανάκι συνεχίζεται...

Όταν ο Ευγένιος...συνάντησε τον Χάρρυ!

Ο ενας προπονητης του οφη και 30 χρονια στην χωρα μας. Πεθανε χτες. Ο αλλος προπονητης του Παναθηναικου κατεκτησε 1 πρωταθλημα αθηνας και 3 πρωταθηματα ελλαδας. Πεθανε στις 26/3/2017. Μαντεψτε για ποιον απο τους 2 εβγαλε ανακοινωση η Παε Παναθηναικος.


Ο Ευγενιος ηταν αγαπητη μορφη, συνηθως ηρεμος, πραος, αφησε το στιγμα του στην ελληνικη ποδοσφαιρικη σκηνη. Εβγαλε ταλεντα, ανενδειξε παιχτες, αγαπησε και αγαπηθηε οσο λιγοι προπονητες, και ηταν ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ  απο το συνολο των οπαδων, ανεξαρτητου ομαδας.

ΔΙΚΑΙΩΣ λοιπον η ΠΑΕ Παναθηναικος βγαζει ανακοινωση για τον θανατο ενος μεγαλου προπονητη. Κριμα που ενω παιρναμε παιχτες απο τον οφη, ποτε δεν ασχοληθηκαμε σοβαρα με αυτον που τους δημιουργησε.

Το ατόπημα της ΠΑΕ δεν εχει να κανει με τον Ευγενιο. Ο Γκεραρντ θα συναντησει εκει ψηλα έναν αλλον γνωριμο των ελληνικων γηπεδων. Τον Χαρρυ Γκειμ (Harry Game).

Αγγλος προπονητης απο την ηλικα των 27 ετων, οπου ανελαβε τον Παναθηναικο. Κατεκτησε τοτε (1952) το πρωταθλημα Αθηνας, ενω την επομενη χρονια (1953) κατεκτησε ΑΗΤΤΗΤΟΣ στην τελικη φαση το Πρωταθλημα Ελλαδας (στο Πρωταθλημα Αθηνας εγραψε μονο 1 ηττα). Η οικογενειακη του κατασταση (παντρεμενος με 2 παιδια και εγκυος η συζυγος στο τριτο) τον «αναγκασαν» να φυγει απο την Ελλαδα του 50.


Ετσι ο Χαρρυ επεστρεψε το Βλεγιο ανελαβε την Αντβερπ, η οποια με τον Βρετανο στο τιμονι κατεκτησε κυπελλο (1955) αλλά και πρωτάθλημα Βελγίου (1957) που ειναι και το τελευταιο του συλλογου. Το 1956 και 1958 η Αντβερπ τερματισε δευτερη. Ειναι ο νεαροτερος προπονητης που εχει κατακτησει πρωταθλημα και κυπελλο στο Βελγιο!

Ο Παναθηναικος λιγο αργοτερα επαναφερει τον Αγγλο στην θεση του προπονητη και στεφεται πρωταθλητης (1961 και 1962), ενω κανει ντεμπουτο με τον Παναθηναικο στους ευρωπαικους αγωνες με δυο αξιοπρεπεσταες εμφανισεις εναντιον της  Σπαρτακ Χραντεντς (61) και της Γιουβεντους (62).

Το 1963 θα χασει το πρωταθλημα σε αγωνα μπαραζ (3-3) με την αεκ, ενω ηθελε μονο την νικη. Φυσικα η διιατησια «εσφαξε» το τριφυλλι σε ολα τα κρισμα ματς της σεζον.


Μαλιστα την σεζον εκεινη εξαιτιας της σκανδαλωδους ευνοιας του τρυλο απο την παραγκα, οι υπολοιπες ομαδες απειλησαν να φυγουν. Φυσικα τα «αδερφακια» αεκ και γαυρος του βορρα ποιουν την νησσαν.





Ο Λουκανιδης (ισως ο καλυτερος ποδοσφαιριστης την δεκαετια του 60) τιμωρειται ΑΔΙΚΩΣ με 2 μηνο αποκλεισμο ωστε και να χασει τα τελευταια κρισιμα παιχνιδια, αλλα και αν τυχον πανε σε μπαραζ αεκ και Παναθηναικος να μην εχει δικαιωμα συμμετοχης.




Και ενω ολοι «στεφουν» προτελευταια αγωνιστικη το τριφυλλι πρωταθλητη.



Την τελευταια αγωνιστικη χανει (4-2) απο τον αδιαφορο εθνικο. Με ισοπαλια ηταν πρωταθλητης. Εδω εχουμε και την πρωτη υποθεση δωροδοκιας στην Α εθνικη.


Ετσι βασει τη διακυρηξης του πρωταθληματος (λογος των τερματων επιθεσης προς αμυνα) και παρολο που εχει την καλυτερη επιθεση αλλα νικη και ισοπαλια με την αεκ στα μεταξυ τους παιχνιδια, ο Παναθηναικος αναγκαζεται να δωσει μπαραζ στην  εδρα της αεκ (!!!) οπου και εκει μενει αηττητος (3-3) ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΓΚΟΛ ΣΤΟ 80 (το 3-4) που θα του εδινε τη νικη.

Το γκολ ακυρωθηκε ΑΦΟΥ ΜΠΗΚΕ η μπαλα στα διχτυα, οχι πανω στην φαση, η οποια ειναι καθαρη.


Ετσι ο Χαρρυ Γκειμ χανει την μοναδικη ευκαιρια να κατακτησει τριτο σερι πρωταθλημα και ο Παναθηναικος 4ο σερι. Ολο το πρωταθλημα της σεζον 1962-63 υπαρχει εδώ

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (3) ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ, ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕ (26/3/2017) Η ΠΑΕ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Ευτυχως εβγαλε η Αντβερπ!!!!

                           
ΒΑΣΙΚΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΑΥΤΟ. Πρωτα λοιπον κοιταμε την δικη μας ιστορια και μετα μπορουμε να βγαλουμε οσες ανακοινωσεις θελουμε.

ΥΓ. Ενα μεγαλο ευχαριστω στον Αντρεα και τον Σταυρο, που χωρις αυτους δεν θα...υπηρχε το αρθρο!

Σχόλια