Κρίμα...

Ο μύθος του «Εξασφύριχτου»

Ως γνωστον στην προπαγανδα ειναι αδυνατον να τα βαλεις με γαυρο. Ειναι τετοιο το επιπεδο που εχουν φτασει, απο την εποχη Νταιφα φυσικα και την γιγαντωση με τον πρακτορα, που ακομα και η προσπαθεια υπερασπισης της αληθειας μοιαζει καταδικασμενη.

Μην μπορωντας να αντεξουν τις 5 κουπες σε 12 χρονια (και 6 σε 16 χρονια 1996-2011) επινοησαν τον «μυθο» του Εξαφυριχτου. Οτι δλδ στην ευρωπη μας ευνοουν οι διαιτητες. Μην γελατε, το πιστευουν αυτο. Απο την αλλη φυσικα εχοντας ως σημαια τις νικες τους στους μεταξυ μας αγωνες (8-3), λενε οτι με ευρωπαιους διαιτητες σας κερδιζουμε. Το οτι αυτα τα 2 ερχονται ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ προφανως δεν το καταλαβαινουν.



Αν φυσικα ισχυει οτι μας «προστατευουν» οι διαιτητες σημαινει οτι σφυριζουν ΥΠΕΡ ΜΑΣ. Ο διαιτητης θα σφυριξει ΥΠΕΡ μιας ομαδας 2 αποφασεις..Βολες και φαουλ. Ας δουμε λοιπον ΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ εχεις τους ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, τις ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΒΟΛΕΣ, τα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΑ ΦΑΟΥΛ και ποιος ΠΑΙΧΤΗΣ ΠΟΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ εχει εκτελεσει τις ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΒΟΛΕΣ.

Τα στατιστικα προερχονται απο την ΕΠΙΣΗΜΗ σελιδα της Euroleague οποτε δεν υπαρχει καμμια αμφισβητηση για το αποτελεσμα. Τα στοιχεια αφορουν μεχρι και το 5ο ματς της σεζον 2017-18.

Η ομαδα με τους περισσοτερους αγωνες στην διοργανωση που ξεκινησε απο το 2001-02 ειναι η  ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ. Μαζι με τους 5 φετινους αγωνες εχει ΣΥΝΟΛΙΚΑ 403 αγωνες, ακολουθει το τρυλο με 398, η Τσσκα με 397, η Μπασκονια με 394 και 5ος ο Παναθηναικος με 388 δλδ 10 ΑΓΩΝΕΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ απο το τρυλο.



Αυτο το στοιχειο ειναι η βαση του συμπερασματος. Δεδομενου οτι ΟΛΕΣ οι μεγαλες ομαδες θα παρουν τα σφυριγματακια τους, οι 5 πρωτες θα εχουν τις περισσοτερες βολες και κερδισμενα φαουλ.


1) Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ κερδισμενες ΒΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ! (τρυλο)

Σαν «Εξασφυριχτος» λοιπον ο Παναθηναικος των 10 αγωνων λιγοτερων απο το τρυλο και 15 απο την Μπαρτσελονα θα επρεπε να ειναι ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ στην στατιστικη αυτη κατηγορια (Free throws attempted). Αλλοιως δεν δικαιολογειται το «εξασφυριχτος». Και ομως.. Ουτε ο Παναθηναικος, ουτε η Μπαρτσελονα με τους περισσοτερους αγωνες ειναι πρωτη..ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ?



Μα φυσικα το τρυλο το αδικημενο, το οποιο εχει σχεδον 400!!! βολες παραπανω απο τον Παναθηναικο και 1200 βολες παραπανω απο την Μπαρτσελονα και με 5 αγωνες λιγοτερους.. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!


2) Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΑ ΦΑΟΥΛ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ! (τρυλο)

Αφου μιλαμε για τα φαουλ η «εξασφυριχτη» ομαδα δλδ ο Παναθηναικος, θα πρεπει ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ σε αυτη την κατηγορια συμφωνα με τους γαυρους..Δεν ηταν στις βολες (ηταν το τρυλο) οποτε χαλαει το παραμυθι, ε λογικα θα ειναι στα κερδισμενα φαουλ για τον λενε «εξασφυριχτρο» οι γαυροι.

Χμ..Οχι ακριβως..Μια «τρυλικη» συμπτωση θα συμβει ξανα και η ομαδα με τα περισσοτερα κερδισμενα φαουλ ειναι ....το τρυλο ξανα!!!! Αν ειναι δυνατον, ποια ειρωνεια της τυχης παιζει τετοια παιχνδια στο τρυλο? Το τρυλο πρωτο στα κερδισμενα φαουλ με 8954, με την Τσσκα με τους ιδους αγωνες να εχει 160 λιγοτερα κερδισμενα, ενω η Μπαρτσελονα με 5 αγωνες περισσοτερους εχει 400 λιγοτερα!!!!


Μα, αναρωτιουνται οι οπαδοι της κουρτινας,  ο Παναθηναικος εχει 130 φαουλ λιγοτερα, αλλα και 10 αγωνες λιγοτερους. Αρα κερδιζει περισσοτερα φαουλ απο το τρυλο σε καθε αγωνα και γιαυτο ειναι «εξασφυριχτος». Σωστο επιχειρημα. Αν λοιπον ο Παναθηναικος ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΑ ΦΑΟΥΛ ανα αγωνα απο ολες τις ομαδες, επιτελους βρηκαμε την αιτια.

Και αυτο το παραμυθι δεν εχει δρακο. Η ομαδα με τα περισσοτερα κερδισμενα φαουλ ανα αγωνα ειναι η ..ΑΕΚ με 23,97 ανα αγωνα, ακολουθουμενη απο την Μπενεττον με 23. Παναθηναικος, Παρτιζαν και τρυλο εχουν σχεδον τα ιδια ανα αγωνα (22,75 - 22,72 - 22,5)


3) Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΦΑΟΥΛ ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΑΝΑ ΑΓΩΝΑ ΕΙΝΑΙ... (οι ισπανικες)

Φυσικα για τους γαυρους, ο Παναθηναικος εχει διαιτητικη ασυλια, δεν του σφυριζουν φαουλ εναντιον, πιστευουν οτι εχουμε υποπεσει στα μισα φαουλ απο αυτους  κλπ κλπ.. Αλλο ενα ψεμα καθως οι δυο ομαδες ειναι οι δυο πρωτες στην λιστα με τα φαουλ που εχουν υποπεσει οι ομαδες (22,34 ανα αγωνα το τρυλο - 22,18 ο Παναθηναικος), ενω οι πιο...ευνοημενες ομαδες (αυτες με τα λιγοτερα φαουλ εναντιον δλδ) ειναι οι....Γαλατα (18,8), Μπαρτσελονα (19,47), Ουνικαχα (19,96), Βασκονια (20,91), Ρεαλ (21,26), Ζαλγκιρις (21,41). Προφανως οι ισπανικες ομαδες εχουν την δικη τους «προστασια».



4) ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΦΑΟΥΛ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΣΦΥΡΑΝΕ

Ισχυει οτι ακριβως γραφτηκε στην προηγουμενη παραγραφο. Οχι μονο τους τα σφυρανε, αλλα στην πρωτη 15αδα υπαρχουν 3 παιχτες του Παναθηναικου που φορεσαν τα πρασινα για 10 χρονια (Διαμαντιδης 3ος, Τσαρτσαρης, 6ος, Μπατιστ 13ος) και μονο Βηματουλης με παρουσια διπλασιων ετων στο τρυλο απο οτι στον Παναθηναικο ειναι στην 15αδα αυτη. Και οι 3 πρασινοι υποπιπτουν στα ιδια σε περισσοτερα φαουλ απο οτι ο Βηματουλης σε καθε αγωνα (ο οποιος κανει αναλογικα σε 40 λεπτα τα λιγοτερα φαουλ για την ακριβεια του σφυριζουν), ενω αν πιστεψουμε τα ψεματα των γαυρων ΔΕΝ θα επρεπε στην 20αδα να υπαρχει παιχτης του Παναθηναικου!!!



Φυσικα απουσιαζει ο Πριντεζης  απο την 20αδα, βρισκεται «κρυμμενος» στην  56η!!! θεση (231 αγωνες - 1,6 φαουλ ανα αγωνα) ενω ο Τσαρτσαρης με ιδιους αγωνες σχεδον (239) και ιδια θεση (4αρι) υποπιπτει...σχεδον στα διπλασια φαουλ (2,68)οπως και ο Γκιστ (159 αγωνες - 2,47 φαουλ). Οπως φαινεται πλην του Βηματουλη, δεν υπαρχει αλλος «κοκκινος» παιχτης στην πρωτη 40αδα!!!


Εννοειται οτι απο την 15αδα απουσιαζουν ισπανοι οπως ο Ναβαρρο, ο Γιουλ, ο Ροντριγκεζ.

5) Ο ΠΑΙΧΤΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΕΣ ΒΟΛΕΣ! (βηματουλης)

Ο πρωτος παιχτης που μας ερχεται στο μυαλο για να εχει εκτελεσει τις περισσοτερες βολες ειναι ο Ναβαρρο, για τους γαυρους φυσικα ειναι ο Διαμαντιδης. Ομως η αληθεια διαψευδει και τους 2 αυτους συλλογισμους. Ο παιχτης που εχει εκτελεσει τις περισσοτερες βολες στην Ευρωλιγκα, αν και ελειπε φυσικα πριν το 2005 και την σεζον 2006-07 στο ΝΒΑ, ειναι.....ο Σπανουλης!!



Στις 4 σεζον με τον Παναθηναικο ποτε φυσικα δεν επαιζε 30λεπτα και 25λεπτα, εξαλλου γιαυτο το λογο και εφυγε, ενω τις 8 σεζον στο τρυλο (μαζι με την φετινη) αγωνιζεται οσο θελει εκεινος. Σε 253 αγωνες (76 με το τριφυλλι και 177 με το τρυλο) εχει εκτελεσει 1165 βολες!!! δλδ 366 περισσοτερες απο τον Διαμαντιδη και σχεδον 210 περισσοτερες απο τον Ναβαρρο!!!

Για την ακριβεια στους 177 αγωνες με το τρυλο εχει εκτελεσει 856 βολες (5 ανα αγωνα) ενω με τον Παναθηναικο εκτελουσε 3,9 ανα αγωνα. Δλδ εχει εκτελεσει περισσοτερες βολες απο τον Διαμαντιδη (856 ο Βηματουλης - εναντι 799 του Διαμαντιδη) με 100 αγωνες λιγοτερους (177 αγωνες με τα κοκκινα ο Βηματουλης - 278 με τα πρασινα ο Διαμαντιδης). ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!!!


6) Ο ΠΑΙΧΤΗΣ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΑ ΦΑΟΥΛ! (βηματουλης) 

Ας δουμε και ποιος παιχτης απο τους πρωτους 10 εχει κερδισει, η για τους γαυρους του εχουν σφυριξει τα περισσοτερα φαουλ υπερ..Μην ειναι ο Ναβαρρο? Μην ειναι ο Ρεγες?  Μην ειναι ο Ζησης? Μην ειναι ο Μπουρουσης με τον Διαμαντιδη? Βρε μηπως ειναι ο Γιουλ?

Mπα..Κανενας απο αυτους. 1260 κερδισμενα φαουλ για τον Σπανουλη σε 253 αγωνες (σχεδον 5 ανα αγωνα). Με 100 λιγοτερα ακολουθει τον Σπανουλη ο Ναβαρρο και τριτος και καταιδρωμενος ο Ρεγες με 1146. Ο Διαμαντιδης εχει μολις...998!!


Ναι, αλλα ο Διαμαντιδης κερδιζει περισσοτερα ανα αγωνα, αφου επαιζε στον εξασφυριχτο, λενε οι οπαδοι της κουρτινας. Θα μπορουσε, αλλα δυστυχως για αυτους, απο τους παιχτες της πρωτης 5αδας ο Βηματουλης κερδιζει τα περισσοτερα φαουλ, ενω απο την πρωτη 25αδα τον ξεπερναει...μονο ο εκπληκτικος Λανγκφορντ!!!!



6+1) ΟΜΑΔΑ στους μεταξυ μας ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΣ αγωνες ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΕΣ ΒΟΛΕΣ και ΦΑΟΥΛ! (τρυλο).

Μηπως τον λενε εξασφυριχτο τοτε, επεδη στους μεταξυ μας αγωνες ο Παναθηναικος εχει εκτελεσει διπλασιες βολες και εχει κερδισει 50 φαουλ περισσοτερα? Με μια απλη παραθεση των αγωνων (στην ευρωλιγκα (2001-2017) αποκαλυπτεται οτι..το τρυλο εχει κερδισει συνολικα 189 φαουλ και εχει εκτελεσει 192 βολες, εναντι 174 φαουλ που εχει κερδισει ο Παναθηναικος και 158 βολων που εχει εκτελεσει το τριφυλλι. Δλδ ενω ειναι «εξασφυριχτρος» ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ. Ουτε καν στους μεταξυ μας αγωνες. Μηπως ετσι ηρθαν και οι 8 νικες αραγε?

2001-02



2008-09

2013-14


2016-17



2017-18

Δεν βαζουμε καν τους αγωνες ΠΡΙΝ την δημιουργια της ευρωλιγκας γιατι εκει γινονταν ΟΡΓΙΑ!!

Το 1993-94 στον ημιτελικο, ΕΙΧΑΜΕ ΔΙΠΛΑΣΙΕΣ ΒΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΥΛΟ (21-11), ενω ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ηταν πιο ευστοχος σε διποντα (24/48 και 48 ποντοι) και τριποντα (5/17 και 15 ποντοι) απο το τρυλο σε διποντα (29/59 και 58 ποντοι) και τριποντα (1/5 και 3 ποντοι). Δλδ το τριφυλλι πετυχε 63 ποντους ΧΩΡΙΣ τα δωρα των διαιτητων, ενω το τρυλο 61!!!! Ομως το τρυλο με 16/21 βολες κερδισε τον Παναθηναικο των 9/11. Σε ολες τις στατιστικες κατηγοριες η πιο ευστοχη ομαδα, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ!.

Ενδεικτικο οτι ο Ταρπλει κερδισε ΟΣΕΣ ΒΟΛΕΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΟΛΟΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΤΩΝ ΓΚΑΛΗ-ΑΛΒΕΡΤΗ-ΒΡΑΝΚΟΒΙΤΣ-ΒΟΛΚΟΦ, ενω ο Νικος Γκαλης κερδισε.....ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΒΟΛΗ!!!!!




Φυσικα τα ορκ του λιμανιου θα ισχυριστουν οτι ναι μεν, στην ευρωλιγκα τους σφυριζουν περισσοτερα φαουλ και περισσοτερες βολες γιατι εχουν καλυτερη ομαδα, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΠΑΡΑΓΚΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, μπλα μπλα μπλα, ο Παναθηναικος φαουλ μπλα μπλα, ο Παναθηναικος βολες ουα,ουα ουα...

8) ΟΜΑΔΑ στους μεταξυ μας ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ αγωνες ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΕΣ ΒΟΛΕΣ και ΦΑΟΥΛ! (τρυλο).

ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΦΑΟΥΛ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΛΕΙ ΟΦ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ.

ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΤΡΕΜΟΥΝ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΠΟΥΛΜΑΝ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΥΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ. Φυσικα και παραθετουμε ολους τους πινακες απο την σελιδα του Εσακε συγκεντρωτικα.

Στην κανονικη περιοδο στα μεταξυ μας ντερμπυ το τρυλο εχει εκτελεσει 882 βολες και ο Παναθηναικος 836 (σχεδον 50 παραπανω δλδ)..Οποτε το βουλωνετε. Στους αγωνες του Οακα το τρυλο εχει εκτελεσει 7 φορες περισσοτερες βολες (τελευταια φορα φετος 2016-217), ενω στους αγωνες της τρουμπας ο Παναθηναικος εχει εκτελεσει 5 φορες περισσοτερες βολες με την τελευταια φορα να ειναι ...το 2008-09. Στα φαουλ το τρυλο εχει 862 κερδισμενα και ο Παναθηναικος 877 (μολις 15 παραπανω τρομερη παραγκα δλδ).

Στα πλει οφ, μια απο τα ιδια..1477 βολες το τρυλο1430 ο Παναθηναικος. Μαλιστα 11 φορες  εχουν κερδισει περισσοτερες βολες μεσα στο Οακα, τελευταια περυσι, ενω ο Παναθηναικος εχει κερδισει 9 φορες στο Σεφ περισσοτερες βολες με τελευταια το....2012-13. Ακομα και στα φαουλ το τρυλο εχει κερδισει περιισσοτερα, δλδ 1462 εναντι 1444 του ΠαναθηναικουΟποτε το βουλωνετε (νο 2)


Τελος για να μην μας σπατε τα νευρα με το «εξασφυριχτος» που οπως αποδειχτηκε δεν ισχυει ουτε σε Ελλαδα, αλλα ουτε και σε ευρωπη, στην Ελλαδα στην κανονικη διαρκεια που παιζουν ολοι με τις ιδιες ομαδες εχετε εκτελεσει 10.876 βολες και ο Παναθηναικος 10.443. Ακομα και στα φαουλ εχετε κερδισει περισσοτερα με 10.523 εναντι 10496 του Παναθηναικου, οποτε το βουλωνετε ξανα (νο 3)


Οπως αποδειχτηκε βασει στατιστικων στοιχειων ΔΕΝ υπαρχει καμμια πρασινη παραγκα, ΟΥΤΕ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ, αλλα ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ. Η ανυπαρξια τους να σηκωσουν κουπες τους κανει να βλεπουν εφιαλτες.

Αντιθετα στο ποδοσφαιρο που φωναζουμε εμεις, στα χρονια κυριαρχιας του γαυρου (γιατι η παραθεση των στοιχειων του μπασκετ εγινε στα χρονια κυριαρχιας του Παναθηναικου) η απαριθμηση των πεναλτυ και των αποβολων του τρυλο, προκαλει κραμπες απο το γελιο.

Απο το 1996-97 μεχρι και φετος εχετε κερδισει 168 πεναλτυ εναντι 118 του Παναθηναικου και 141 αποβολες εναντι 89 του Παναθηναικου.Οποτε το βουλωνετε και εδω (νο 4). 

Keep trynig γαυρακια. Λεγε λεγε, ολα και κατι θα μεινει, ξερετε εσεις. 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου