Με ένα απλό google search...

Όλα τα 3-1 δεν είναι ίδια (ήττα(ν) σα νίκη)

Ο μυθος του τσουκου τσουκου μπολ

Η γνωστη φραση, που οι μπαμποχελακηδες μην μπορωντας να αντεξουν τις προκρισεις αλλα κυριως τις εμφανισεις του Παναθηναικου, βαφτισαν ετσι το αγωνιστικο προσωπο εκεινης της ομαδας. Με το τσουκου μπολ λοιπον, ο Παναθηναικος πετυχε 8 διπλα σε 37 αγωνες και 9 συμμετοχες.


Το δε τρυλο ειτε με το «επιθετικο» ποδοσφαιρο, ειτε με την νταλικα (ποιο πουλμαν) στο τερμα μπροστα, εχει πετυχει σε 18 συμμετοχες (τις διπλασιες δλδ) και 57 αγωνες (σχεδον τους διπλασιους) μολις....7!!! Απιστευτο και ομως τρυλικο!!!! Οταν το τρυλο πετυχαινε το πρωτο διπλο, ο Παναθηναικος ειχε ηδη...6!!! Φυσικα ο Παναθηναικος εχει να αγωνιστει στο Τσαμπιονς Λιγκ απο την σεζον 2010-11, αλλα σε αυτα τα 7 χρονια (σεζον 2017-18 φετος) το τρυλο προσπαθει μεν, αλλα δεν τα εχει καταφερει να τον...ξεπερασει.


Ο Παναθηναικος σε 37 εκτος εδρας αγωνες εχει δεχτει 65 τερματα (1,75 ανα αγωνα), ενω το τρυλο του μισου δις σε 18 χρονια και 57 αγωνες εχει δεχτει....121 τερματα (2,1 ανα αγωνα). Πλεον μετα τον χτεσινο αγωνα καταρριφθηκε και το επιχειρημα οτι το τρυλο παιζει «επιθετικο» ποδοσφαιρο. Αλλα και χωρις την ισπανικη ξεφτιλα ως εμφανιση, το τρυλο εχει πετυχει (με το επιθετικο ποδοσφαιρο) ολο και ολα 46 τερματα σε 57 αγωνες (0,8 ανα αγωνα) ενω ο Παναθηναικος με το τσουκου τσουκου μπολ, εχει πετυχει 31 τερματα σε 37 αγωνες (0,84 ανα αγωνα).

Το ιδιο σκορ το εχει πετυχει ο Παναθηναικος στο Ολντ Τραφορντ με την Μαντσεστερ. Εχασε 3-1. Εχασε, αλλα επαιξε μπαλα. Περαν της δηλωσης τοτε του Σερ Αλεξ οτι ημασταν η καλυτερη ομαδα που περασε απο εκει εκεινα τα χρονια μιλαμε για την Μαντσεστερ των Γκιγκς, Σκοουλς, Σολσκιερ, Κιν, Μπεκαμ, Μπαρτεζ, Κοουλ, Γιορκ ομαδα που 2 χρονια πριν (1999) ηταν πρωταθλητρια Ευρωπης και κόσμου, ενω την επόμενη χρονια (2000) αλλα και εκεινη (2001) ηταν πρωταθλητρια Αγγλιας!!!!

Ευκαιριες ενα σωρο. Ναι με 5-3-2, ομως τα νουμερα δεν κανουν το συστημα αλλα οι παιχτες. Τα τετ α τετ με Λυμπε και Σιμπι, η γκολαρα του Καρα, καθε αντεπιθεση και υποψια ευκαιριας σε βρετανικη ομαδα που τοτε ετρεχαν πιο πολυ απ ολες. Χασαμε, με 2 γκολ στο 81 και 90 μετα απο εμπνευση του Αναστασιαδη να περασει τον (0 συμμετοχες εκειηνη την χρονια)  Κιασσο να φυλαξει τον Σκοουλς.

Στην αρχη του αγωνα κοβεται ο Βαζεχα, χωρις κανεις να ξερει τον λογο σε τετ α ατετ το οποιο χανει.


στο 12 Σιμπνιεφσκι-Λυμπε κρυβουν την μπαλα με τακουνακι, αλλα αστοχει ο Λυμπε.


στο 24 νεο τετ α τετ του Βαζεχα, στα χερια του Μπαρτεζ.


στο 45 ο Λυμπε αστοχει απ την μικρη περιοχη.


το 1-1 στο 64


Το 2-1 εγινε με την μοναδικη ισως κουρσα 30 μετρων του Σιλβεστρ και 2 ντριμπλες ταυτοχρονα στην καριερα του. Ο ιδιος ο Σερ Αλεξ ειχε πει μετα την ρεβανς του 1-1 στην Αθηνα...


Την ιδια σεζον στο Ντελε Αλπι με αντιπαλο την Γιουβεντους των Φαν νε Σαρ, Φερραρα, Νταβιντς, Κοντε, Ζινταν, Ντελ Πιερο, Ινσαγκι, Τρεζεγκε ο Παναθηναικος χανει 2-1, με γκολ για οσκαρ ατυχιας στο 1-0 αφου η μπαλα βρισκει οριζοντιο δοκαρι, απομακρυνεται, βρισκει στην πλατη του μελους και καταληγει στα διχτυα.


Στο ενδιαμεσο, χανουμε ευκαιριες (οχι πολλες, αλλα παταμε περιοχη)...Μακρυνα σουτ, κεφαλιες, αλλα και ευκαιριες μεσα απο την περιοχη ειτε με σουτ, ειτε με τακλιν της τελευταιας στιγμης για τους Ιταλους.



Ισοφαριζουμε με γκολαρα του Γκουμα στο 47.


Και η βραδια κλεινει με ενα πεναλτυ-μαρς που δεν μας δινουν ωστε να προηγηθουμε εκει μεσα. Λιγα λεπτα αργοτερα ο Τρεζεκε γραφει με κεφαλια το 2-1 σαν τελικο σκορ.


Για να μην ξεχναμε!!!



Την επομενη χρονια ο Παναθηναικος ξαναεχασε 3-1 στην Βαρκελονη. Στο ιδιο γηπεδο που λιγες μερες πριν το τρυλο ΔΕΝ περασε την σεντρα σχεδον επι 90 λεπτα κερδισε 3 κορνερ και ετυχε στο 3ο κορνερ στο 89 να μπει γκολ. Ο Τερ Στεγκεν ΟΥΔΕΠΟΤΕ επιασε την μπαλα. 2 τελικες αουτ και 1 γκολ σε 90 λεπτα. Αν δεν υπηρχε δλδ, παλι 3-1 θα εληγε!!!!

Ο Παναθηναικος τοτε σκοραρε στην αρχη, ειχε καπακι ευκαιρια για το 0-2 που θα τελειωνε τον αγωνα αλλα η κλαση παιχαραδων (Λουις Ενρικε, Ριβαλντο, Σαβιολα) εκμεταλευτηκε καθε πρασινο λαθος και εκανε το 3-1. Στο τελος βεβαια το τελευταιο 10λεπτο ο Παναθηναικος ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΣΤΑ ΚΑΡΕ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ.

ΑΝ μαλιστα ο διαιτητης εδινε και το καταφανες πεναλτυ στον Μανολακη, η ο Βλαοβιτς σημαδευε 15 ποντους αριστεροτερα, θα μιλαγαμε για αλλα κολπα. Φυσικα αν ΤΟΤΕ Η ΜΠΑΡΤΣΑ ΕΠΑΙΖΕ ΜΕ 10 ΓΙΑ 50 ΛΕΠΤΑ ΑΜΦΙΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΕΡΝΑΓΕ?

Στο ξεκινημα του αγωνα μια κροτιδα τραυματιζει το μελος. Ο Παναθηναικος μπορει να παρει τον αγωνα στα χαρτια, αλλα δεν κανει κατι τετοιο. Θα εβγαινε χτυπημενος ως αλλαγη, καταγγελια κλπ κλπ.


Αντι αυτου συνεχιζει και προηγειται με 0-1


Χανει κλασικη ευκαιρια για το 0-2


Ο μανολακης γκρεμιζεται στο 81, αλλα η πεναλταρα δεν δινεται



Στην συνεχεια της φασης ο κωνσταντινου χανει μοναδικη ευκαιρια με τον Πουγιολ να γινεται ο ηρωας της βραδιας.


Ευκαιριες σωρηδον με τον Μανολακη να μην πλασαρει σωστα ενω ο Ρεινα ηταν εκτος εστιας , τον Γκοραν στο 90 να σουταρει απο το πεναλτυ αουτ, τον Ρεινα να διωχνει σε κορνερ επικινδυνο γεμισμα-φαουλ του Μπασινα, η Μπαρτσελονα να κανει καθυστερησεις και να δεχεται κιτρινη ο Ρεινα!!!!


ενω στο τελος ο Γκοραν για 20 εκατοστα,με τον Ρεινα αγαλμα, χανει την εισοδο στα ημιτελικα.


Ακομα και το τρυλο καποτε εχανε αλλα ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ και οχι παρκαροντας πουλμαν στην μικρη περιοχη. Εχασε 3-1 απο την Λιβερπουλ και 4-2 απο την Ρεαλ ΟΤΑΝ ΑΓΩΝΙΖΟΤΑΝ ΕΚΕΙΝΟΣ ΜΕ 10 ΠΑΙΧΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ!!! Μαλιστα με την Ρεαλ προπονητης ηταν παλι ο Σερ-Τακης που τοτε δηλωνε λατρης του επιθετικου ποδοσφαιρου!

Mε την Λιβερπουλ χρειαστηκε γκολ στα τελευταια λεπτα για να λυγισει και το ποσο πολυ το ηθελαν οι Αγγλοι φανηκε απο τους πανηγυρισμους.


Με την Ρεαλ επαιξε για 80 σχεδον λεπτα με 10 παιχτες!!! προηγηθηκε 1-2 μαλιστα στο 46, (εχασε ομως και πεναλτυ η ρεαλ οποτε μπορει το κοντερ να εγραφε 5+) δεχτηκε το 3-2 στο 83, ενω το τελικο 4-2 γραφτηκε στο τελος του αγωνα. Δεν κλειστηκε πισω, πετυχε 2 γκολ με 10 παιχτες, κατι που σπανια γινεται στο Μπερναμπεου και μεχρι το 90 με 10 παιχτες δημιοργουσε ευκαιριες!!!



Γιαυτο θα τον θυμουνται, εξαιρεσεις που επιβεβαιωνουν τον κανονα ομως (οπως και για την 7αρα), αλλα ολοι θα ξεχασουν γρηγορα το 3-1 οπου δεν ξεμυτισε επι 90 λεπτα και δεν καταφερε να κανει μια (1) ευκαιρια πλην του γκολ στο 89 σε καθαρη φαση αγωνα, με δημιουργια, πασες-εναλλαγες κλπ κλπ.

Αυτες ηταν εμφανισεις που παρα την 3αρα η την 4αρα, απεσπασαν ΘΕΤΙΚΑ σχολια απο ολους οσους ειδαν τους αγωνες εκεινους. Ακομα την σεζον με Γιουβεντους προπερσυ στην Ιταλια, σταθηκε παλι ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΑ και κοιταξε στα ματια την μεγαλη κυρια.

Το να συμμετεχεις σχεδον 20 χρονια στην κορυφαια διασυλλογικη διοργανωση και να εχεις νοοτροπια ΗΤΤΗΜΕΝΟΥ, ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΣ, δεν σε τιμα σαν συλλογο φιλαθλων που εισαι. Αγωνιζεσαι εκει, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΤΙ, ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙΣ που εισαι εκει. Φευγεις ηττημενος αλλα περηφανος, οπως μπορεις να φυγεις και ηττημενος αλλα με την ουρα στα σκελια.

Οι δικαιολογιες οτι και η Παρι εκει εφαγε 6, προφανως δεν ευσταθουν. Οπως εφαγε η Παρι 6, αντιστροφα εχουν φυγει απο εκει ΟΜΑΔΕΣ με θετικο αποτελεσμα. Στην εδρα της Μπαρτσελονα ειτε σε διοργανωση του Τσαμπιονς Λιγκ (1993 - ...), ειτε στο Ουεφα οι κατωθι «μικρες» ομαδες με μπατζετ μικροτερο απο το δικο σας εχουν αποσπασει αποτελεσμα εκει μεσα, η εχουν χασει με μικρο σκορ και ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.

Ισοπαλια η νικη εκαναν στο Καμπ Νου οι: Γκετεμποργκ 1-1 (94-95), Αιντχοφεν 2-2 (97-98), Δυν Κιεβου 0-4 (97-98), Γαλατα 2-2, Ρομα 1-1 (01-02), Σελτικ 1-1 (04-05), Σαχταρ 2-3, Βασιλεια 1-1 (08-09), Ρουμπιν Καζαν 1-2 (09-10), Μπενφικα 0-0 (12-13), Μπρυζ 1-1 (00-01 Ουεφα), Σελτικ 0-0 (03-04 Ουεφα).







Τιμητικες ηττες πολλες: Βικινγκ 1-0 (92-93), Γαλατα 2-1 (94-95), Σκοντο Ριγα 3-2,  Νιουκαστλ 1-0 (97-98),  Μπροντμπυ 2-0 (98-99), Βισλα 1-0, Φενερ 1-0 (01-02), Μπρυζ 3-2, Λοκ. Μοσχας 1-0 (02-03), Σελτικ 1-0, Σαλκε 1-0 (07-08), Κοπεγχαγη 2-0 (10-11), Βικτορια Πλζεν 2-0 (11-12), Σπαρτακ Μοσχας 3-2, Σελτικ 2-1 (12-13), Αποελ 1-0 (14-15), Αεκ Λαρνακας 2-0 (96-97 Κυπελλουχων), Πανιωνιος 2-0, Μπροντμπυ 2-1 (03-04 Ουεφα). Καποιες απο αυτες προηγηθηκαν κιολας και αναγκασαν την Μπαρτσα να ψαξει το γκολ μεχρι το 90..ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΕΠΑΙΖΑΝ 11 ΕΝΑΝΤΙΟΝ 11!






Ειδικα φετος εχετε 3 γκολ σε 2 αγωνες μετα το 89, ενω ΧΑΝΑΤΕ μεχρι τοτε 3-0 και στους 2! Στα υπολοιπα 89 λεπτα και οι 2 αντιπαλοι σου ειχαν δοκαρια (4 συνολο) ! Ας δουμε τι συμβαινει τα 2 τελευταια χρονια, οταν το τρυλο εχει αριθμητικο πλεονεκτημα και του δινεται η ευκαρια να κανει ενα μικρο «κατορθωμα».

Πρωτα με την Bayern. 4-0 κοκκινη στις αρχες του 2ου ημιχρονου σε σεντερ μπακ της βαυαρικης ομαδας. 0 ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ. Ακολουθησε η Besiktas. 4-1 κοκκινη στο 40 σε βασικο παικτη Μπεσικτας, χαλαρη ηττα με το τρυλο να παιζει 50 λεπτα με παιχτη παραπανω. Τελος 2η κίτρινη στον Πικέ και η Μπαρτσελόνα μετά από χρόοοοοονια με παίκτη λιγότερο στο ίδιο της το σπίτι!!!!!. 3 κορνερ ολα και ολα, 3-4 κατεβασιες κατω απο τη σεντρα, 1 τελικη εντος εστιας, 2 αουτ, 90 λεπτα πουλμαν 50 λεπτα με παιχτη παραπανω.



Υπαρχει βεβαια και το ματς-παρωδια οπου για κερδισει την καυμενη την Αντερλεχτ εδω μεσα επρεπε να παρει 3 πεναλτυ και 3 αποβολες σε 40 λεπτα.!!!Πιθανον πανευρωπαικο ρεκορ.


Οταν δηλωνεις οτι οι οπαδοι σου ειναι ευχαριστημενοι απο την εικονα της ομαδας, οταν εσυ δηλωνεις ικανοποιημενος απο αυτο που ειδες δλδ μια ομαδα η οποια εκανε 3 τελικες σε 90 λεπτα (η 3η KAI ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΝΤΟΣ ΕΣΤΙΑΣ στο 89) και ουτε μια οργανωμενη επιθεση εναντιον της Μπαρτσα που επαιζε με 10 επι 50 λεπτα!! τοτε τι κινητρο να δωσεις στους παιχτες? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΝΙΚΗ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΠΡΩ-Κ-ΤΑΘΛΗΤΗ?


Εκτος αν ΚΑΡΔΙΑ ΠΡΩ-Κ-ΤΑΘΛΗΤΗ εχουμε μονο στο ΕΛΛΑΝΤΑ, οπου η εικονα ειναι ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ. Το τρυλο εχει μπαζτετ 30 εκ ευρω και ο ΝΙΟΝΙΟΣ ΚΑΙ Η ΛΑΜΙΑ ουτε 1 μυριο, αλλα ΘΕΣ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ.

Γιατι λοιπον ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΡΕΙΑ ΑΦΟΥ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟ ΜΠΑΤΖΕΤ ΚΑΙ ΧΤΙΖΟΥΝ ΟΜΑΔΕΣ? ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΔΩ? ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΜΑΔΑ? Γιατι καθε φορα ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ για τις συντριβες το μπατζετ?

Αν λοιπον ΕΔΩ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΣΕ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΙΟ ΦΤΗΝΗ ΟΜΑΔΑ, ΕΣΥ ΜΕ ΤΙ ΜΟΥΤΡΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΚΑΜΠ ΝΟΥ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ? ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΝΑΣ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΝΤΣΕΤΣΕΡ Η ΤΗΝ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ? Κατσε σπιτι, χασε 3-0 στα χαρτια να εισαι και ξεκουραστος για τα ελληνικα ντερμπυ. Απο το να τρως 7αρες, ειναι καλυτερα ετσι δεν ειναι;

ΑΡΑ. Αν παιζουν τα μπατζετ ποδοσφαιρο, μην βγαινεις απο τα συνορα. Αν ομως δεν παιζουν, τοτε ασε στην ελλαδα ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΟΤΑΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΘΗΡΙΑ. Και οπως διαβασαμε πιο πανω ΠΟΛΛΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ παιρνουν αποτελεσματα σε δυσκολες εδρες, αλλα εδω αν το κανουν στο χαρισμενο λυωμενο, πεφτει η κυβερνηση και αρχιζουν οι δικαιολογιες.

ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΜΕ 4 ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΣΕ 18 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΥΜΕΡΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΤΩΝ ..ΜΙΣΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, ΓΕΛΑΕΙ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΑΖΙ ΣΑΣ..ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ.

ΥΓ. Η Μπαρτσελονα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η καλυτερη ομαδα στον κοσμο φετος οσο και να το φωναζετε. Εχασε το Σουπερ καπ ισπανιας ανετα απο την Ρεαλ και με διαιτησια-σκανδαλο, εχασε το πρωταθλημα απο την Ρεαλ, ενω τα 2 τελευταια (2016-17 και 2015-16) Τσαμπιονς Λιγκ, Σουπερ καπ Ευρωπης και Διηπειρωτικα ΤΑ ΕΧΕΙ ΣΗΚΩΣΕΙ Η ΡΕΑΛ.

Οποτε μαντεψτε ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!! 

Σχόλια