Και το γαϊτανάκι συνεχίζεται...

Το «περίφημο» Κύπελλο του '76

Κύπελλο Ελλάδος 1975-76. Τελικός 9-6-1976. Μία διοργάνωση με πολύ ... παρασκήνιο. Ειδικά στους ημιτελικούς και στον τελικό, είχαμε ... όργια! Θα τα δούμε αναλυτικά.


Τα 2 ζευγάρια των ημιτελικών (12-5-76) είναι. Ηρακλής - Παναθηναϊκός και Αεκ- γαύρος.

Στο ζευγάρι Ηρακλής-Παναθηναϊκός, ο Παναθηναϊκός χάνει 3-2 έχοντας ΔΕΧΤΕΙ 2 ΚΑΘΑΡΑ ΓΚΟΛ ΟΦΣΑΙΤ , παίζοντας με 9 ΠΑΙΧΤΕΣ και ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ όταν δεν του δίνεται ΠΕΝΑΛΤΥ σε χέρι του Ξανθόπουλους στην τελευταία σχεδόν φάση του αγώνα.

1) Ο Διαιτητής θα δεχτεί τις διαμαρτυρίες και προπηλακισμούς των Παναθηναϊκών στο 3-2 όταν ο παίχτης του Ηρακλή είναι 8 μέτρα οφσαιτ και σκοράρει ενώ όλοι έχουν σταματήσει και περιμένουν τον καταλογισμό του οφσαιτ. Αποβάλει 2 παίχτες του τριφυλλιού που τον σπρώχνουν. 

2) Δεν κρατάει την 10λεπτη καθυστέρηση, ΔΙΟΤΙ την έκαναν οι παίχτες του ηττημένου!!!!

Στο άλλο ζευγάρι η Αεκ θα προηγηθεί 1-0, θα ισοφαρισθεί με γκολ πιθανό οφσαιτ, χωρίς κανείς να είναι βέβαιος, θα κάνει το 2-1 με πέναλτυ αλλά και το τρύλο θα ισοφαρίσει εκ νέου...με πέναλτυ. Τελικά στο 89 θα πετύχει και τρίτο γκολ.

1) Ο Διατητής θα δεχτεί τις διαμαρτυίες των παιχτών του γαύρου στο 1-1 όταν ΔΙΝΕΙ ΚΑΤΑΦΑΝΕΣ ΠΕΝΑΛΤΥ και ΟΛΗ η ομάδα του οσφπ ΤΟΝ ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΤΟΝ ΦΤΥΝΕΙ και ΤΟΝ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΖΕΙ. ΔΕΝ ΑΠΟΒΑΛΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ από τους 3 που τον ΧΤΥΠΗΣΑΝ και τον ΕΦΤΥΣΑΝ.

2) ΔΕΝ κρατάει 6 λεπτά καθυστέρηση ως όφειλε από τις διαμαρτυρίες των γαύρων!

Είναι έκδηλη στα 2 αυτά ζευγάρια ή ίδια αντιμετώπιση που χαίρουν οι 4 αυτές ομάδες.

ΑΣ δούμε το ρεπορτάζ του αγώνα..Δεν χρειάζεται καν να γράψει κάποιος κάτι..Απλά διαβάστε..
                                       





 Ας δούμε και τον αγώνα Αεκ-γαύρος, τι περιγράφει η εφημερίδα και τι οπτικό υλικό υπάρχει από έναν αφιέρωμα της εφημερίδας SPORTIME.


Η ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 1-1..Φάση ημιτελής καθώς λείπει η σέντρα και η ακριβής αρχική θέση των παιχτών.


Απο εδώ και πέρα αρχίζει το γαιτανάκι..Παναθηναικός και Αεκ καταθέτουν ενστάσεις όπως ήταν λογικό..Ο δε Παναθηναϊκός τιμωρείται με τις σκληρότερες ποινές, ο δε γαύρος αφού δεν γράφτηκε τπτ την γλυτώνει..




Το θέμα φτάνει στην ΕΠΟ η οποία ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ..ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ του αγώνα Ηρακλή-Παναθηναϊκού στις 6 ΙΟΥΝΙΟΥ, όμως ο ΗΡΑΚΛΗΣ θα πάει την απόφαση στο ΑΣΕΑΔ.



Το ΑΣΕΑΔ δικαιώνει τον Ηρακλή και ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΜΕΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΤΕΛΙΚΟΥ. Αντί οιπόν το ζευγάρι του τελικου να είναι Παο - Αεκ, είναι Ηρακλής - οσφπ.


Ο τελικός είναι μια ευγενική χορηγία του διαιτητή Βαμβακόπουλου, που έκανε οτι μπορούσε μήπως σηκώσει το τρόπαιο το τρύλο. Χάρισε 3 κόκκινες στο τρύλο, μέτρησε γκολ του γαύρου που ήταν επιθετικό φάουλ, δεν έδωσε πέναλτυ σε απόκρουση με το χέρι αλα Μανιάτη  κλπ κλπ..



Φυσικά κορυφαία στιγμή του τελικού αποτελεί το 4-2 στην παρατάση (στο 112) καθώς ο σκόρερ του Ηρακλή, Γκέσιος, ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ 3 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΡΥΛΟ, οι οποίοι με θρασος (ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ) ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ και ο ΕΠΟΠΤΗΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΝ ΩΣ ΟΦΣΑΙΤ.
Όπως βλέπουμε ο καημένος ο Γκέσιος καλύπεται 5 μέτρα από τον τελευταίο αμυντικό, ενώ στα 3 από τα 4 καρέ συνεχίζει να καλύπεται ενώ τρέχει!!! ΟΥΤΕ Ο STEVIE WONDER δεν θα έδινε αυτό το οφσάιτ.. 


Σην συνέχεια της φάσης ο Κελεσίδης ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ με χέρια και με πόδια να ανακόψει τον Γκέσιο, τον ανατρέπει αλλά εκείνος σηκώνεται και σκοράρει. Οι παίχτες του οσφπ διαμαρτύρονται και ζητούν πέναλτυ, αντί για γκολ. Φυσικά εκείνη την εποχή ο τερματοφύλακας δεν θα έπαιρνε ΚΟΚΚΙΝΗ για τέτοιο μαρκάρισμα. 
Οπότε οι πονηροί προσπαθούν να γλυτώσουν ένα κανονικό γκολ με ένα πέναλτυ. Ο διαιτητής αφήνει την φάση να εξελιχθεί και στη συνέχεια διαμαρτύρονται, τον περικυκλώνουν και τον μουτζώνουν οι γαύροι, αποβάλει τον Δαβουρλή. Είναι οι ίδιοι παίχτες που έφτυναν και έβριζαν τον διαιτητή Κατσώρα στον ημιτελικό με την αεκ.



Φυσικά η ισοφάριση του σκορ σε 4-4 γίνεται με ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΦΑΟΥΛ, αφού ο επιθετικός του τρύλο ΕΧΕΙ ΣΚΑΡΦΑΛΏΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ του Φανάρα και τον εμποδίζει να μπλοκάρει την μπάλα που αρχικά έχει πιάσει. Η ελληνορωμαϊκή πάλη του γαύρου κάνει τον Φανάρα να χάσει τη  μπάλα και σε κενό τέρμα ο Γκλέζος ισοφαρίζει και στέλνει το ματς στα πέναλτυ.


Απολαυστικά χαμόγελα και γέλια προσφέρει το ρεπορτάζ του αγώνα από τον Κώστα Θωμόπουλο τον ρεπόρτερ του γαύρου στην ΑΘλητική Ηχώ τότε (τον Νικολακόπουλο της εποχής δλδ). Απλά αναφέρει τα 2 φάουλ του Καραβίτη (που κανονικά θα ήταν αποβολή), δεν μας λέει γιατί αποβλήθηκε ο Δαβουρλής, ενώ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΕΝΑ ΜΠΟΥΛΟΥΚΙ ΠΑΙΧΤΩΝ που διεκδικούν την μπάλα μαζί με τον Φανάρα στο 4-4, ενώ όπως δείχνει η φωτογραφία στην φάση συμμετέχει ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΠΑΙΧΤΗΣ του οσφπ. Η προπαγάνδα πάντα ήταν το δυνατό τους σημείο. Πως θα αποκρύψουμε την αλήθεια και πως θα την «μεταμορφώσουμε» κατά το δοκούν..




Ο προπονητής του Ηρακλή Λες Σάννον, ο οποίος ήταν και προπονητής της ομάδας την σεζόν 74-75 (στην υπόθεση λουλουδιών ο οποίος ΟΥΔΕΠΟΤΕ αναφέρει πόσο «άδικα» αποκλείστηκαν τότε και οτι την επόμενη σεζόν δικαιώθηκαν), υποστηρίζει οτι ΕΓΙΝΕ ΦΑΟΥΛ στο 4-4. Στο ΜΠΟΥΛΟΥΚΙ που περιγράφει ο Θωμόπουλος! Ο Σάννον εκείνο το καλοκαίρι κατέληξε στον γαύρο.


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου