O τυχερούλης στην Ευρώπη, Παναθηναϊκός.

Ναπολιτάνικη Μαφία (Παναθηναϊκός - Φιντές 1969)

Άλλο ένα κατάπτυστο άρθρο με την ονομασία «έξω οι κλέφτες» που αφορά το ζευγάρι προημιτελικών Παναθηναικού και Φιντές Νεαπόλεως το 1969. Στις 28-2-1969 στη Ναπολι ο Παναθηναικός χάνει από την ιταλική ομάδα με 37 πόντους διαφορά σε έναν αγώνα που θύμιζε κάτι απο Κορυδαλλό Σεφ και Ριζούπολη.







ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ..Από την Ηχώ το ΦΩΣ και ΤΑ ΝΕΑ...

1) ΠΡΙΝ τον αγώνα οι Ιταλοί ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΟ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ, έτσι κανείς δεν ήξερε πόσο έπαιξαν οι ομάδες. 

2) Εν συνεχεία πέταγαν μπουκάλια φιάλες, νομίσματα και αντικειμενα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο Μόσχου, ο Ιορδανίδης και ο έφορος Ρουσσάκος..

3) Ο Παναθηναικός υπό αυτές τις συνθήκες ΔΕΝ ήθελε να αγωνιστεί, ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ. Οι έλληνες οπαδοί απεχώρησαν από το γήπεδο λόγω της ατμόσφαιρας.

4) Στο 28, 37 και 38 αντίστοιχα ΑΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕ 5 ΦΑΟΥΛ οι Κολοκυθάς, Πολίτης και Κυρίτσης. Ο Κολοκυθάς το 1967 στο Πανευρωπαϊκό στο Ελσίνκι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 206 πόντους, ενώ στο Ευρωμπάσκετ του 1969 στην Καζέρτα ήταν πάλι πρώτος σκόρερ με 159

5) ΔΟΘΗΚΑΝ 5(!!!) ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ εις βάρος του Παναθηναικου

6) ΔΕΝ ΜΕΤΡΗΣΑΝ 3 καλάθια των Χαικάλη Ιορδανίδη Κολοκυθά.

6+1) Άφησαν τον Μπουφαλίνι να παίζει με ασυλία στα φάουλ (ο συντάκτης εκτιμά οτι έκανε 20 τουλάχιστον), τα περισσότερα παίζοντας «ξύλο» για να εμποδιζει τον Κολοκυθά.

8) Από τους 43 πόντους του Φράνκλιν της Φιντές οι 16 έγιναν με «βήματα»

9) Δεν προσήλθε ο εκπρόσωπος της FIBA και αντικαταστάθηκε ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΑΠΟ ΙΤΑΛΟ, ο οποίος ΔΕΝ ΑΦΗΝΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΝ τη γραμματεία. 

10) Πεντάλεπτα στο β ημίχρονο με το σκορ δεν υπήρξαν ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΡΥΘΜΙΖΑΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΟΠΩΣ ΕΚΕΙΝΟΙ ΗΘΕΛΑΝ.

11) Τα ημίχρονα κράτησαν 30 λεπτά το ένα και 35 το δεύτερο όπως γράφει το ΦΩΣ, που σημαίνει οτι στο δεύτερο που διαμορφώθηκε η διαφορά, ο Παναθηναικός έπαιζε με -3 παίχτες (τον καλύτερο όλων Κολοκυθά και τους Πολίτη Κυριτση)

ΦΩΣ

ΗΧΩ



ΝΕΑ


ΤΕΛΟΣ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η «ΟΜΑΔΑ» ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ ΟΥΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΣΑΝ ΠΗΓΗ..ΓΙΑΤΙ?  ΓΙΑΤΙ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.





Την επόμενη μέρα (1-3-1969) συνεχίζονται οι αναφορές στον αγώνα.









Μία εβδομάδα αργότερα (6-3-1969) στο Παναθηναικό Στάδιο ξεκινάει η ρεβάνς.
Με διαιτητές έναν Τούρκο (Ντεμιντογκταν) και έναν Ισραηλινό (Ατλας). Προφανώς και δεν θα μας ευνοούσαν. Στο ημίχρονο ο Παναθηναικός προηγείται με 22 πόντους ήδη (39-17).

Ο Παναθηναικός έχει κάνει 2 παρατυπίες. Δεν δέχεται την αλλαγή 2 μελών της ΕΟΠΑ στην γραμματεία και ανακοίνωσε λάθος σκορ ημιχρόνου. ΑΥΤΑ ΤΑ 2. ΠΡΟΣΕΞΤΕ..ΟΙ ΓΑΥΡΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΕ 2 ΜΕΛΗ ΜΕ 2 ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ. ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΟΙ ΑΡΧΙΚΟΙ.


Αν ο Ασλανίδης ήθελε να περάσει ο Παναθηναικός τότε θα φροντιζε να μην χασουμε εκτός έδρας, η να πάρει ο ο Παναθηναικός τον αγώνα στην Νάπολι στα χαρτιά. Κάτι τέτοιο φυσικά και δεν έγινε. Η ρεβάνς έγινε κανονικά και οι Ιταλοί πληρωθηκαν με το ίδιο νόμισμα. Σχεδόν δλδ. 

Είναι διαφορετικό να ανακοινώνεις απλά λάθος σκορ ημιχρόνου από το να αποβάλεις παίχτες της αντίπαλης ομάδας, να έχεις ασυλία στους δικούς σου, να μετράς άκυρα καλάθια, να ακυρώνεις καλάθια του αντιπάλου, να χρεώνεις την αντίπαλη ομάδα με 5 τεχνικές ποινές, να αλλάζεις αυθαίρετα με Ιταλό τον παρατηρητή του αγώνα ώστε να μην γράψει τπτ, να έχεις καταστρέψει το χρονόμετρο του αγώνα και να παίζεις όσο θέλεις εσυ (ενώ έχεις αποβάλει παίχτες του αντιπάλου) μέχρι να πάρεις όση διαφορά θέλεις.

Οπότε όταν λειτουργείς έτσι, είναι λογικό να περιμένεις οτι μόλις δωθεί η ευκαιρία στον αντίπαλο θα πράξει αναλόγως. ΔΕΝ έχεις το δικαίωμα να κλαίγεσαι και να φωνάζεις για αδικία ΟΤΑΝ ΕΣΥ πρώτα ΑΔΙΚΗΣΕΣ και έδωσες την αφορμή να γίνει αυτό το χάος στον δικό σου αγώνα.

ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ.  ΑΝ ΕΣΥ ΘΕΩΡΟΥΣΕΣ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ, ΕΙΣΑΙ ΚΟΥΤΟΓΑΥΡΟΣ.

Γνωστή γαύρικη μπεραιώτικη τακτική (γιαυτό και το ΦΩΣ καίγεται για τις ποινές που θα επιβληθούν απο την Ομοσπονδία στην αλλαγή των 2 μελών της ΕΟΑΠ) κατά την οποία σφάζουμε και αδικούμε όλο τον κόσμο και μόλις αυτοί πάνε απλά να κουνήσουν το δάχτυλο απαιτούν ισονομία, δικαιοσύνη, ασυλία, καμμία διάκριση κλπ κλπ..

Και πάλι δεν συγκρίνεται η αλλαγή 2 μελών και η λάθος ανακοίνωση του σκορ στο ημίχρονο (απλά κατέβαινε η Φιντες στο δεύτερο ημίχρονο, τέλειωνε τον αγώνα έκανε μια ένσταση και περναγε, ΑΝ ΟΛΑ ΟΣΑ ΛΕΝΕ ΙΣΧΥΑΝ) με ότι έγινε στον πρώτο αγώνα. Θυμηθείτε τα 11 γεγονότα που συνέβησαν τότε στην αρχή του άρθρου και συγκρίνετε τα με αυτα τα 2.  

Η διαφορά ήταν οτι αυτοί ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να βγουν στο δεύτερο ημίχρονο ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΜΗΔΕΝΗΣΤΙΚΑΝ (ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΔΛΔ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΟΝΑΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΑΥΡΟΥΣ ΤΟΣΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ), ενώ αν έβγαιναν και έπαιζαν μπορεί να δικεδικούσαν την πρόκριση και ας έχαναν με 22 πόντους ηδη.












Όπως αναφέρεται ξεκάθαρα στα ΝΕΑ, ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΣΥΝΤΡΙΒΗ (39-17 ΗΜΙΧΡΟΝΟ) ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ Ο Γ.Γ. ΤΗΣ ΦΙΜΠΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΩΝΟΣ, ΑΛΛΟΙΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν θα γινόταν ποτέ δεκτό, εκείνοι ΔΕΝ κατέβηκαν ΚΑΙ ΕΦΑΜΟΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ. Ο δε ΓΓ της ΦΙΜΠΑ ειρωνεύεται τους ιταλούς λέγοντας..«τους ξέρουμε από τους ολυμπίακούς του 1960, όλο γκρίνια και παράπονα»

Εκείνοι στην Ιταλία έκαναν ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ καθώς δεν άφηναν καν τον Παναθηναικο να πλησίασει την γραμματεία, κράτησαν τα ημίχρονα ΟΣΟ ΗΘΕΛΑΝ ώστε αφού αποδεκάτισαν τον Παναθηναικο με τεχνικές ποινές και αποβολές ναι παίξουν τόσο ώστε να φτιάξουν ασφαλή διαφορά. 

Όταν όμως είδαν οτι ο Παναθηναικός δεν έιναι πρόβατο αλλά μπορεί να κάνει κάτι και αυτός, ΤΟΤΕ ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΠΑΠΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΓ ΤΗΣ ΦΙΜΠΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΑΝ ΓΝΩΣΤΕΣ ΚΟΤΕΣ (ιταλικές, πειραιώτικες, δεν έχει σημασία) ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΣΤΟ Β ΗΜΙΧΡΟΝΟ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ.






ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ...ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΗΚΑΤΕ..ΣΤΗΝ «ΟΜΑΔΑ» ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ» ΠΑΛΙ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΥΝ..ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ?




Φυσικά η δικαιοσύνη αποδόθηκε και ο Παναθηναικός πέρασε στα ημιτελικά. Ξέρουμε οτι σας πόνεσε γιατί ΠΟΤΕ δεν είχατε φτάσει σε αντίστοιχη φάση, αλλά ξυδάκι.




Σχόλια