Και το γαϊτανάκι συνεχίζεται...

Περί σημαιών....

Ίσως το πιο «δύσκολο» κείμενο που έχω γράψει μέχρι τώρα.
Και αυτό γιατί θα αναγκαστώ να παραθέσω τι έχει δηλώσει ένας σημαιοφόρος του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ. Θα διαβάσετε διάφορες, δηλώσεις αλλά θα θυμηθούμε και ΤΙ ΣΧΕΣΗ έχει ο σημαιοφόρος αυτός με την ΝΤΡΟΠΗ του αθλητισμού.

Οι παλαίμαχοι για κάθε σύλλογο αποτελούν την ζωντανή ιστορία του. Έχω μιλήσει με αρκετούς , από μικρά αθλήματα. Είναι τιμή για κάθε ομάδα να έχει στην διοίκηση, η σε καίρια πόστα παλαίμαχους αθλητές που αγαπάνε τον σύλλογο. Πόσο μάλλον όταν έχεις ως επιλογή ένα όνομα σαν τον Μίμη Δομάζο. Πολλοί παλαίμαχοι υπηρέτησαν τον σύλλογο. Αλλοι άμεσα όπως και αυτός στην αρχή του 80 σαν σκάουτερ, άλλοι έμμεσα σαν προπονητές, η βοηθοί ή σε άλλες θέσεις. Κάποιοι άλλοι που δεν βρήκαν θέση, προσφέρουν έμμεσα με τις δηλώσεις τους και τις θέσεις που εκφράζουν.Ο Μίμης όμως ήταν κάτι σαν σημαία. Χρόνια στην ομάδα, ηγέτης,μεγάλο δεκάρι της εποχής του, ίσως ο μεγαλύτερος έλληνας ποδοσφαιριστής. Είχα την τύχη να τον προλάβω στην επιστροφή του στον Παναθηναικό


Κάπου εδώ τελειώνει ο ποδοσφαιριστής Δομάζος, η ζωντανή ιστορία του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ και αρχίζει ο άνθρωπος Δομάζος. Με τον άνθρωπο Δομάζο είναι η αλήθεια, δεν τα πάω και τόσο καλά, τουλάχιστον απο την εικόνα που αφήνει στις συνεντεύξεις που δίνει. Προσωπικά ΔΕΝ τον έχω γνωρίσει. Αλλοπρόσαλλες δηλώσεις, πάντα πρώτος στην πρώτη στραβοτιμονιά, οι περισσότερες δηλώσεις πάντα μετά από ήττες. (εσκεμμένα δεν θα αναφερθώ εκτενώς σε κόντρες που είχε με εκάστοτε προπονητές - ξένους κυρίως για να περάσει το δικό του, κόντρες που στοίχισαν πρωταθλήματα)

Οι παλαίμαχοι γενικά του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ είναι κάτι το ξεχωριστό, ειδικά στο ποδόσφαιρο και ειδικά μιας συγκεκριμένης χρονική περιόδου. Φυτρώνουν εύκολα σαν μαιντανοί ακόμα και σε ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΦΥΛΛΑΔΕΣ χωρίς ντροπή, δηλώνουν τηλεοπτικά οτι ο διαιτητής μας παίζει 50-50 όταν στα ίδια γήπεδα με τον ίδιο αντίπαλο ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΒΑΝ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ, συνήθως πλέουν σε ξεχωριστή γραμμή απο την εκάστοτε διοίκηση. Εν αντιθέσει με παλαιμάχους της ντροπής του αθλητισμού, που ΟΛΟΙ - ΜΑ ΟΛΟΙ, έχουν την ίδια γραμμή και υποταγή εκεί που πρέπει.



Δεν θα εκφέρω γνώμη, δεν θα σχολιάσω, απλά θα παραθέσω γύρω στις 7-8 δηλώσεις που βρήκα γράφοντας απλά στο google...«δηλώσεις ΔΟΜΑΖΟΥ». Δεν ξέρω αν θα τις διαβάσετε όλες και τι συμπέρασμα θα βγάλετε. Και όπως θα θυμάστε οι περισσότεροι, δυστυχώς αρκετοί παλαίμαχοι στο να υπερασπιστούν την οικογένεια ή τα συμφέροντα του «τρύλου» και να μειώσουν καθε ποδοσφαιρική ομάδα μας και προπονητή μας είναι πρώτοι, ΟΜΩΣ όταν κινδυνεύει το γήπεδό μας ή όταν μας πολεμάει ένα ολόκληρο σύστημα, δεν έχουν εκδώσει ούτε μία ανακοίνωση για αυτά τα θέματα, δεν έχουν κάνει την παραμικρή δήλωση.


Ο Παναθηναικός έχασε 2-3 απο μια ανώτερη Αιντχόφεν , λίγες μέρες πριν απο εκείνον τον αγώνα έχασε ΑΔΙΚΑ 1-0 απο το «τρύλο», ενώ λίγες μέρες μετά κέρδισε τον παοκ στην Τούμπα (χωρίς Μπεργκ,Μέντεζ,Ζέκα-Σίντεφελντ τραυματία απο την αρχή) με όργια διαιτησίας κατά του συλλόγου. Δηλώσεις-κράξιμο για τις ήττες (όχι μόνο από τον Δομάζο), ΚΑΜΜΙΑ δήλωση για την νίκη μεν-σφαγή δε.

Κάντε όμως έναν κόπο και διαβάστε (στο τέλος) ένα συμβάν στον τελικό του Γουέμπλει το 1971 (εφημερίδα ΟΜΑΔΑ) και την συνέντευξη στα ΝΕΑ τον Σεπτέμβριο του 1978, όταν ο στρατηγός πήγε στην αεκ και αναρωτηθείτε αν δικαιολογείται η τρίτη παράγραφος στο κείμενο που μόλις διαβάσατε,η αν μιλάει ο ίδιος ο Δομάζος η ζωντανή ιστορία και όχι κάποιος σωσίας του!!! ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ Η ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΥΡΙΕ ΜΙΜΗ, ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΔΕΝ ΣΒΗΝΟΝΤΑΙ.

υγ..Περίμενα όλη την Δευτέρα μήπως κάποιος παλάιμαχος ΠΕΙ Η ΓΡΑΨΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ για την ομάδα που κέρδισε 1-2 στην Τούμπα με κόντρα διαιτησία και τόσες ελλείψεις..Αλλά δυστυχώς ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ εκεί πανω, δεν χάσαμε.

Ξεκιναμε..

8-9-02
(δεν δικαιολογείται να χάνεις πρωτάθλημα απο την Παναχαική-προφανώς δεν έχει δει τον αγώνα)



23-10-09
(δεν δικαιούσαι να φέρεις Χ με την καβάλα επειδή έχεις ρόστερ 50μυρίων, κράξιμο στον 10κατε)



8-12-09 
(αυτοι θα φέρουν πρωτάθλημα - εναμιση χρονο δεν βλέπαμε μπαλα. Μετά χορτάσαμε βέβαια)


23-12-10
(ασχολίαστο, δεν γνωρίζω αν αληθεύει)


20-2-11
(επιτέλους σωστή δήλωση παλαίμαχου ποδοσφαιριστή)




13-4-11
(ασχολίαστο, εκτός αν πρέπει να διδάσκουμε ήθος και εμείς)



16-5-11
(δεύτερη φορά που νοιάζεται για το καλό του συλλόγου και προτείνει ριζοσπαστική λύση)




7-10-11
(ασχολιάστα τα περί αράβων, εδώ τα γράφαμε απο την μέρα που ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ-ΜΟΥΣΙ)



9-11-12
(παιζαμε για την φανελα ΤΟΤΕ, βεβαια στην συνέντευξη το 1978 ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΕ)
Απο την μια εμεις τι καναμε, απο την αλλη ΜΗΝ συγκρίνουμε εποχές..
Κρατήστε αυτές τις δηλώσεις για αργότερα..



4-1-13
(Ασχολίαστο ξανά)


16-10-13
(το αν πρέπει να πληρώσεις εισιτήριο επειδή είσαι παλαίμαχος γίνεται θέμα)



7-11-14 
(με την κλήρωση έπρεπε να είμαστε δεύτεροι, κράξιμο στον Αναστασίου)



Πάμε τώρα στο παρελθόν. Να δούμε για τους προπονητές και για τους παίχτες που έπαιζαν για την φανέλα (πάνω απο όλα).

ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΤΟΥ 1971





η ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 1978..
(δεν παραθέτω κάποιο σημείο, διαβάστε τη όλη)


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σχόλια

  1. To 1986 se agwna pou egine pros timh tou sto oaka me thn E8nikh Roumanias,
    kophkan panw apo 50.000 eishthria kai oi eispra3eis phgan ston domazo.
    Fhmes lene oti ta exase sta xartia mesa se 1 ebdomada.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ μεγάλης αξίας η δουλειά που κάνεις και ΜΠΡΑΒΟ σου. Επιβεβαίωνεται ακόμα μία φορά ότι Παναθηναϊκός είναι ΜΟΝΟ ο κόσμος του. Όλοι μα όλοι οι υπόλοιποι είναι περαστικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι πολυ λεπτό θέμα..Εμείς θελουμε τους παλαιμαχους σαν ΑΣΠΙΔΑ της ομαδας..Μαζι στις χαρες και στις λυπες. Στο χερι τους ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου