Και το γαϊτανάκι συνεχίζεται...

Μαθήματα Ιστορίας


Δεν περίμενα να γράψω κάτι για το μπάσκετ.

Το φινάλε του πρωταθλήματος μας έστειλε στα ουράνια και όλους να πλέουμε σε πελάγη ευτυχίας.
Στους περισσότερους η συνταγή στο μυαλό ήταν απλή. Κρατάς σχεδόν όλους, εκτός των «κοντών» που έκαναν τραγική χρονιά. Παίρνεις Κούπερ, Μποχωρίδη, ενεργοποιείς Παππά,έναν ψηλό (Βουγιούκα;) και τέλος η ομάδα.

Βέβαια πάντα σαν οπαδοί λογαριάζουμε χωρίς τον ξενοδόχο και πάντα σκεφτόμαστε σαν οπαδοί και όχι σαν προπονητές. Τα τελευταία νέα αναφέρουν ότι μένουν ελεύθεροι στην ουσία οι Λάσμε, Ματσιούλις, Ούκιτς, Μπράμος,Κάρυ. Ο κόσμος δυσανασχέτησε με τα ονόματα των Ματσιούλιτς και Λάσμε καθώς αυτοί οι δύο ήταν ακρογωνιαίοι λίθοι, στο φετινό ντάμπλ.

Όμως.

Έχει αποκτηθεί νέος προπονητής.
Ο οποίος έχει δικά του σχέδια και ίσως δικούς τους παίχτες και ρόλους.
Πιθανόν αυτοί που αποδεσμεύονται να μην του κάνουν.

Και επειδή πολλοί θα πουν πως γίνεται να μην σου κάνουν ο Λάσμε πχ, ας αναλογιστούμε τι έγινε φέτος στο ποδόσφαιρο. Πέρυσι σε μια τραγική χρονιά βρήκαμε 3-4 σταθερούς παίχτες Βιτόλο-Σο-Σισοκό-Καρνέζης ήταν οι 4 που ξεχώρισαν.

Και σε ποιόν προπονητή δεν θα έκαναν;

Σε ποιον προπονητή δεν θα έκαναν έστω ως αλλαγή;
Και καλά ο Καρνέζης πουλήθηκε, έφερε λεφτά. Οι άλλοι 3???

Και όμως.. Ο φετινός Παναθηναικός ήταν διαφορετικός.
Άλλαξε τελείως , δυσκολεύτηκε στην αρχή και στο τέλος έκλεισε σερί σχεδόν 20 αγώνων με 2 μόλις  ήττες σε πρωτάθλημα και κύπελλο.
Ποιος το περίμενε???
Ποιος περίμενε οτι ο νεανικός ποδοσφαιρικός Παναθηναικός θα βγεί δεύτερος , θα ρίξει 3 στο λυώμενο και θα σηκώσει και κύπελλο???
ΚΑΝΕΝΑΣ...

ΚΑΙ ΟΜΩΣ..΄'Οχι μόνο έγιναν όλα αυτά, αλλά ως εκ θαύματος..
ΔΕΝ ΕΛΕΙΨΑΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΙ ΣΟ-ΣΙΣΟΚΟ-ΒΙΤΟΛΟ, ΠΟΥ ΠΕΡΥΣΙ ΗΤΑΝ ΟΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ.

Η ομάδα άλλαξε τρόπο, εμπιστεύτηκε νέους παίχτες και ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ.

Υπήρχε κόσμος που δεν εμπιστευόταν τον Αλαφούζο αλλά πλέον όλοι του βγάζουν το καπέλο.

Στο μπάσκετ έχουμε μια οικογένεια που αποδεδειγμένα ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΒΑΔΙΖΕΙ.
ΚΑΙ ΑΝ ΣΕ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ Ο ΛΙΘΟΥΑΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΒΙΑΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΚΑΜΠΟΝ, ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. Εξάλλου ήταν αρκετοί αυτοί ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΕ Ο ΛΑΣΜΕ ΣΧΟΛΙΑΖΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ 5ΑΡΙ τον ΓΚΑΜΠΟΝΕΖΟ..

ΟΛΑ θα εξαρτηθούν από την χημεία της ομάδας, την αρμονία στις σχέσεις ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΞΗ.

ΜΑΖΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΠΕΡΥΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΤΟΝ ΡΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ Η ΦΑΝΕΛΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟ 2-2 ΣΤΟ ΣΕΦ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΑΜΕ.

ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ Η ΦΑΝΕΛΑ ΕΔΩΣΕ ΦΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΛΑΓΟ, ΣΤΟΝ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗ, ΣΤΟΝ 30ΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟ, ΣΤΟΝ ΚΛΩΝΑΡΙΔΗ ΚΑΙ ΗΡΘΕ ΤΟ 0-3 ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ.

ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ να δείξουμε ποιοί είμαστε ξανά.
Θα περιμένουμε να δούμε την συμπλήρωση του ρόστερ και τους πρώτους αγώνες.
Μην ξεχνάμε ότι πολλοί έλεγαν οτι έφυγε ο Πεδουλάκης και θα παίξει επιθετικά η ομάδα ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΠΑΙΞΑΜΕ, ΑΛΛΑ βάζαμε και λιγότερους πόντους απο την εποχή του Πεδουλάκη.
Για πρώτη φορά σε αγώνα με τον γαύρο το γήπεδο ΔΕΝ ΓΕΜΙΣΕ.

Ας περιμένουμε να δούμε το παζλ του φετινού Παναθηναικού. Η σκέψη ελληνοποίησης της ομάδας είναι σωστή, και ίσως η φυγή παιχτών που σε 2 χρόνια δεν θα μπορούσαν να προσφέρουν το ίδιο (Λασμε πχ) να αποδειχτεί ορθή στο μέλλον. ΙΣΩΣ. Η λογική λέει οτι για να φύγουν 2 παίχτες κλειδιά όπως ο λιθουανός και ο γκαμπονέζος κάτι άλλο υπάρχει σαν σκέψη και προφανώς (βλέπε Ματσιούλιτς) το θέμα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ οικονομικό. Ίσως ο Γιάνκοβιτς να βρεί τον χρόνο που του έλειπε και να βγεί λίρα 100. Ίσως ο προπονητής να παρακολουθούσε την ομάδα στα πλει-οφ και να έχει πλήρη εικόνα των παιχτών εδώ και καιρό.

Όπως και να έχει , εμείς οι προπονητές της ΕΞΕΔΡΑΣ δικαιούμαστε να έχουμε γνώμη και άποψη , αλλά όχι να ΚΡΙΝΟΥΜΕ απο τώρα ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ που ΔΕΝ έχουμε δει.

ΚΑΙ Ο ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ, ΦΕΤΟΣ ΜΑΣ ΕΞΕΠΛΗΞΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΑΝΕ.

ΑΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ απο την φετινή χρονιά και ας οπλιστούμε με υπομονή και στήριξη ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χρειάζεται η ομάδα

Σχόλια

  1. Πες τα χρυσόστομε! Το τι ισοπέδωση, το τι πεσιμισμός, το τι βρισίδι από σήμερα δεν έχω ξανακούσει πραγματικά. Άλλωστε μια παρόμοια κατάσταση βιώσαμε πριν δυο χρόνια, και νομίζω ότι είδαμε τα αποτελέσματα. Και στο κάτω-κάτω, τόσο τεράστιοι παίκτες έφυγαν όλα αυτά τα χρόνια, άλλοι αποσύρθηκαν, άλλοι συνεχίζουν αλλού, αλλά ο Παναθηναϊκός ποτέ μα ποτέ δεν έπεσε, είναι πάντα στη κορυφή. Πάντως για το σήμερα, ας δούμε ποιές θα είναι οι προσθήκες, πως θα τα πάει η ομάδα, και μετά θα πρέπει να κάνουμε σχόλια. Τώρα είναι πάρα πάρα πάρα πολύ νωρίς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αδερφε πιστευω οτι η αληθεια ειναι καπου στην μεση.. Δεν γινεται να συγκρινουμε 2 διαφορετικα αθληματα γιατι απο την φυση τους ειναι διαφορετικα.. Η αληθεια ειναι οτι δεν χρειαζεται να κραζουμε αλλα ουτε και να μενουμε απραγοι.. Η καλοπροαιρετη κριτικη ειναι θεμιτη και θα επρεπε να την ζητανε ολοι ακομα και ο προεδρος που πολλοι λιγοι λενε για τα λαθη του (αφησε με ενα 5αρι την ομαδα και επειδη την θεωρει αποτυχημενη στην Ευρωπη την ξηλωνει και αρκετα ακομα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αδελφε τι γινεται με το gwf board? εδω κ 2 μερες ειναι πεσμενο, δεν μπορουμε χωρις αυτο!! χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εν μερει εχεις δικιο.
    Αλλα.. το να διαλυεις την ομαδα με σκοπο να την ξαναχτισεις, το κανεις μονο οταν υπαρχει ΣΟΒΑΡΟΣ λογος. Δεν το κανεις καθε χρονο, απλα για να αποδειξεις οτι γινεται!
    Και οταν λεω σοβαρος λογος, εννοω το οικονομικο. Γιατι και Βιτολο και Σισσοκο, δε φυγανε επειδη ξυπνησε μια μερα στραβα ο Αλαφουζος. Φυγανε για καθαρα οικονομικους λογους. Ο Σο, οντως δεν εκανε στον Αναστασιου.
    Σοβαρος λογος δεν ειναι το οτι δε χτυπησες την Ευρωλιγκα. Ειχες μια ομαδα που με 3 προσθηκες ανεβαινε επιπεδο.
    Τον ΔΓ θα τον εκτιμουσα πολυ περισσοτερο, αν εβγαινε και ελεγε "μαγκες υπαρχει στενοτης, το γυρναμε σε αλλο μοντελο γιατι δεν τραβαει".

    Σκεψου να εβγαιναν οι απεναντι και λεγανε φευγει ο Ματζαρης, ο Ντανστον, ο Πριντεζης και ο Σλουκας. Τι θα ελεγες? "Πανε να κανουν κατι καλο", ή "Καλη διαλυση"?
    Δε γινεται να τους προσφερεις παιχτες που δεν εχουν (ειδικα Γκιστ, Ματσιουλης) τοσο ευκολα. Εδω και χρονια οι Αγγελοπουλοι παραμονευουν σε καθε παιχτη σου ειτε για να τον παρουν, ειτε για να ανεβασουν την τιμη του και να τον χρυσοπληρωσεις. Ο μονος τροπος να σε νικησουν ειναι να παρουν παιχτες σου. Το καταλαβαν και αυτο προσπαθουν να κανουν. Αντι να αρχισεις να κοιτας τους πιτσιρικαδες που εχουν, που τους εχουν με ελαχιστα λεφτα, και να εχουν το φοβο σου, του δινεις τους 3-4 παιχτες που τα τελευταια 2 χρονια τους εχουν γαμησει!

    Δεν προκαταλαμβανω το αποτελεσμα την καινουργιας προσπαθειας, και φυσικα πρεπει να στηριξουμε. Αλλα οταν στηριζεις, εχεις δικαιωμα και στην κριτικη. Γνωμη μου.
    Γιατι καποιες κινησεις μου φαινονται ανεξηγητες. Λες ελληνοποιηση, αλλα διωχνεις το Μπραμο (που σ'αυτο συμφωνω). Λες οτι θα κρατησεις 2-3 ξενους καλους και διωχνεις τους 3 καλυτερους σου. Δηλαδη τι? Θα παρεις αλλους 3 καλυτερους? Με τι μπατζετ? Γιατι αντιστοιχης αξιας παιχτες, με τα ιδια λεφτα, μονο στη λογικη λαχειου πας (βλ. Γκιστ).
    Θελουμε να κρατησουμε το μπατζετ χαμηλα, αλλα χτυπαει τον Καλαθη με 6 εκατομμυρια (λεει).
    Τελοσπαντων, ο ΔΓ με δικαιωνει -δυστυχως- σε αυτο που πιστευα (και πολλοι αλλοι βεβαια) απο την πρωτη μερα γι'αυτον. Αυτο που εγινε σημερα, ειτε πετυχει η προσπαθεια ειτε αποτυχει, ειναι αντικειμενικα ΛΑΘΟΣ. Μπορει ο σκοπος να ειναι σωστος, αλλα ο τροπος λαθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πλεον δεν μπορουν να σε χτυπησουν με παιχτες σου. η παλια φουρνια εφυγε ηδη και οι παιχτες γεννημα-θρεμα του ΔΑΣΚΑΛΟΥ πλην ΔΔ-ΦΩΤΣΗ δεν υπαρχουν πια..
      Η αποψη μου ειναι οτι οι παιχτες φευγουν λογω προπονητη καθως θεωρω οτι ο Ιβανοβιτς εχει δει την ομαδα ΣΕ ΟΛΗ την διαρκεια των πλει οφ.
      Ο Λασμε ειναι φοβερος παιχτης αλλα με συμπαιχτη τον ΔΔ..Πριν εγω δεν τον ηξερα σαν σεντερ φοβητρο.Εξαλλου το θεμα ειναι να φτιαξεις ομαδα.Φετος μονο ομαδα δεν ειχαμε. ΑΠΛΑ ΠΑΙΧΤΕΣ τπτ αλλο
      Καποτε ειχαμε σεντερ τον Μιντλετον τον λαζαρο και τον τομασεβιτς..κανενας δεν πηδαγε δεν εκοβε δεν σκεπαζε τα καλαθια..
      καποτε ειχαμε στογιαν και ντειβις.
      δεν κανουν οι παιχτες την ομαδα κατα κυριο λογο.

      ειναι θεμα προπονητη να αξιοποιησει το 110% του καθενος και να κανει τον χαζτηβρετα απο σκορερ,αμυντικο, το νικολας το ιδιο, τον περπερογλου να παιζει με πλατη, τον λασμε να βαραει ευστοχες βολες, τον γιανκοβιτς να γινει ασσος 2μετρος.

      αν οι παιχτες δεν κανουν του προπονητη η διοικηση οφειλει να τον στηριξει.

      ο δγ μπορει να εχει συμπαθειες και αντιπαθειες αλλα μετα την φυγη του δασκαλου μετραμε 4 τιτλους σε 2 χρονια με παιχτες στην ομαδα που επι δασκαλου ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΝΑΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΟΑΚΑ Η ΑΝ ΕΠΑΙΖΑΝ ΜΕΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΤΟΥ 2010 ΘΑ ΕΤΡΩΓΑΝ 30ΑΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ..

      οι 3 καλοι ξενοι για σενα και μενα ειναι οι λασμε μασιουλις γκιστ..αλλα αν δεν ειναι για τον ιβανοβιτς και θελει μονο τον γκιστ??? τι θα του πουν? οτι ο πρασινοτομαρος θελει να μεινει ο λασμε??? θυμισου τι εμμονη ειχε ο δασκαλος με σεντερ..δεν επαιρνε παρα μονο οποιον ηθελε..ουτε γιαφτοκας του εκανε ουτε ντελκ ΠΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΘΑ ΕΠΑΙΖΑΝ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ..

      συνιστω υπομονη αδερφε..

      Διαγραφή
    2. Υπομονη και στηριξη ειναι το μονο σιγουρο. Σιγουρα δεν απαιτω να ακουσει κανεις ουτε εμενα, ουτε κανεναν (αν το εκανε θα ηταν ανησυχητικο), κουβεντα κανουμε. Παρεπιπτοντως, καπου πηρε το ματι μου οτι θα γινει προταση ανανεωσης στο Λασμε. Τωρα για τον Γκιστ μου κανει εντυπωση το οτι εμεινε ενω με τον κοουτς εχει προηγουμενα. Μακαρι αν φευγουν, να φευγουν λογω προπονητη, αν και σε μια αναλυση που διαβαζα για τον τροπο παιχνιδιου του Ιβανοβιτς, δε μου φαινεται λογικο να μην του κανουν. Τελοσπαντων.
      Μαλιστα αυτο που εγραφα χτες (για τους παιχτες του γαυρου) εκανε σημερα επιτελους ο ΔΓ. Τους εβαλε σ'αναμενα καρβουνα με μια κινηση. Οπως και να εξελιχθει η φαση με το Ματζαρη, κερδισμενος ο Παναθηναικος ειναι.
      Παντως για να το κλεισω, νομιζω το μεγαλυτερο προβλημα δεν ειναι ουτε ο Λασμε, ουτε ο Ματσιουλης, αυτα διορθωνονται.. Ειναι το οτι ο ΔΓ χρειαζεται 2 ανθρωπους διπλα του που να τους εμπιστευεται και να τους ακουει τυφλα σε θεματα επικοινωνιας, και κυριως να τον συγκρατουν οποτε χρειαζεται γιατι πολλες φορες πρωτα πραττει και μετα σκεφτεται.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου