Μέτρια εμφάνιση, δικαιολογημένα παράπονα...

Να πάω, να μην πάω, να πάω, να μην πάω...

Πέμπτη βράδυ είναι η τελευταία ζαριά, για την ευρωπαϊκή παρουσία μας φέτος. Το πως έχουμε φτάσει να εξαρτώμαστε από «υπερβάσεις» κάθε χρόνο, έχει αναλυθεί με κάθε λεπτομέρεια εδώ και χρόνια. Ο Παναθηναϊκός δεν αξίζει να αγωνίζεται στο Conference, αλλά αυτή την στιγμή είναι ο μοναδικός ευρωπαϊκός του στόχος. Οπότε τα πράγματα είναι απλά...

Όσοι θέλετε να πάτε γήπεδο, να πάτε.

Όσοι δεν θέλετε να πάτε, ΜΗΝ πάτε.

Όσοι θέλετε να δείτε έναν αγώνα Conference με τον Παναθηναϊκό, να πάτε.

Όσοι θέλετε να λύσετε τα προβλήματα του τμήματος και γιατί παίζουμε στο Conference την Πέμπτη το βράδυ, ΜΗΝ πάτε.

Όσοι θέλετε να χειροκροτήσετε την προσπάθεια απέναντι σε μία καλύτερη ομάδα αυτή την στιγμή, να πάτε.

Όσοι θέλετε να αποδοκιμάσετε τον «κάθε» Μλαντένοβιτς και τον «κάθε» Σπόραρ στο πρώτο λάθος, ΜΗΝ πάτε.

Όσοι πήγατε πέρυσι με Μπράγκα και Βιγιαρεάλ και πρόεδρο φούζο και θέλετε να πάτε και φέτος, να πάτε.

Όσοι πήγατε πέρυσι με Μπράγκα και Βιγιαρεάλ και πρόεδρο φούζο και ΔΕΝ θέλετε να πάτε φέτος, ΜΗΝ πάτε

Απουσιολόγος δεν θα υπάρχει, «χωροφύλακας» δεν θα υπάρχει, απουσίες δεν θα μετρήσει κανένας. Ούτε παρουσίες. Στο γήπεδο πάμε επειδή μας «βγαίνει». Επειδή θέλουμε. Αν δεν θέλουμε, αν δεν νοιώθουμε άνετα, τότε απλά δεν πάμε. Γιατί και εμείς δεν θα περάσουμε όπως θα θέλαμε (ακόμα και σε ήττες), αλλά ούτε και οι διπλανοί μας. 

Η διοίκηση με 10ευρώ εισιτήριο ούτε θα γίνει πλούσια αν γεμίσουμε το γήπεδο, ούτε θα φτωχύνει και θα βάλει τα κλάματα αν δεν πατήσουμε. Μια ματιά στον μέσο όρο προσέλευσης των πρωταθλημάτων που έγιναν με την συγκεκριμένη διοίκηση, θα σας πείσει άλλωστε. Άλλωστε τα 2 περσυνά σχεδόν «sold out» στο Οακα, τα έκανε ένας άνθρωπος που διώχθηκε κακήν - κακώς από την ίδια την διοίκηση. Χωρίς 10ευρα και δωρεάν μετακινήσεις. 

Το ζητούμενο την Πέμπτη το βράδυ, είναι όσοι πάνε γήπεδο να «σπρώξουν» την ομάδα που θέλει τη νίκη και την πρόκριση. Αυτό περιμένουν οι παίχτες άλλωστε. Είτε είναι τα «παρτάλια» του Ιβάν, είτε οι «αναγεννημένοι» του Τερίμ, είτε οι «στημένοι», είτε οι «σηκώνω στα χέρια τον φούζο», είτε ο Τέτε και ο Πελίστρι, την Πέμπτη το βράδυ θα φοράνε το τριφύλλι. Και ελπίζουμε να το τιμήσουν. 

Ο φετινός Παναθηναϊκός αυτή την στιγμή, αγωνιστικά και τακτικά είναι ένα επίπεδο κάτω από αυτή τη Λανς. Το παρελθόν μας συνοδεύει, αλλα το πάρον παίζει μπάλα σήμερα. Καλώς ή κακώς η φανέλα, η ιστορία, η ψυχή και ο κόσμος, θα παίξουν κομβικό ρόλο με τον τρόπο τους. 

Για τα υπόλοιπα, εν καιρώ...

ΥΓ. Το «χωριό» της Λανς, είναι η περσυνή 7η του Γαλλικού πρωταθλήματος (του 5ο καλύτερου στην Ευρώπη), είναι αυτή που έπαιξε πέρυσι ομίλους Champions League, είναι αυτή που βγήκε 2η πρόπερσυ με 1 βαθμό διαφορά από την Παρί του Μέσι, του Ράμος, του Νειμάρ και του Μπαπέ, είναι αυτή που φέτος (με 10 παίχτες στο φινάλε και στις καθυστερήσεις) κέρδισε την Κυριακή με 2-0 τη περσυνή 3η Μπρεστ (που παίζει φέτος ομίλους Champions League) αφήνοντας την σε ρόλο ... θεατή και αυτή που τα 2 βασικά της στόπερ αξιολογούνται μαζί στα 50εκ, ενώ σε μας ο Φώτης μέχρι ... 13!

Aυτά περί «χωριών» από το 15ο πρωτάθλημα της Ευρώπης και τον Παναθηναϊκό που βγαίνει μέχρι 2ος σε αυτό τα τελευταία 14 χρόνια και έχει να παίξει σε ομίλους Champions League από το 2010!

Σχόλια