Μέτρια εμφάνιση, δικαιολογημένα παράπονα...

Κάποτε στην Ολλανδία...

Ο καλύτερος αγώνας του Παναθηναϊκού στην Ολλανδία, δεν ήταν το 0-1 με τον Άγιαξ. Απο πλευράς εμφάνισης είναι το 0-0 στο Κύπελλο Πρωταθλητριών με την Φέγενορντ την σεζόν 1984-85. 

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την πρωταθλήτρια Ολλανδίας (τότε δεν συμμετείχαν δεύτερες, τρίτες, τέταρτες ομάδες από χώρες αλλά ΜΟΝΟ οι πρωταθλήτριες) του Χούκστρα, του Γκούλιτ και του Tρόοστ στις 19 Σεπτεμβρίου. 

Ο Παναθηναϊκός κυριαρχεί στο γήπεδο, χάνει ευκαιρίες, έχει (λανθασμένα) ακυρωμένο γκολ του Σαραβάκου ως οφσάιτ  στο 25ο λεπτό και δοκάρι με τον Μαυρίδη στο 60ο λεπτό. Στην ρεβάνς κέρδισε με 2-1 και έφτασε στη συνέχεια μέχρι τα ημιτελικά του θεσμού.

Οι επόμενες επισκέψεις του τριφυλλιού στην Ολλανδία, είναι εξίσου καλές. Νίκη με 0-1 το 1996 με αντίπαλο τον Άγιαξ και σκόρερ τον Βαζέχα, ήττα από την Αιντχόφεν με 1-0 με γκολ στο 80ο λεπτο το 2004 στις  ... λεπτομέρειες, ισοπαλία 1-1 με την Αιντχόφεν με σκόρερ τον Καρέλη και τέλος ήττα με 2-0 από τον Άγιαξ το 2016,με το τριφύλλι να έχει δοκάρι στο 26 με τον Ιμπάρμπο με το σκορ στο 0-0.

Σχόλια