Τώρα, μήπως ακούς κάπως καλύτερα;

Τα «απόνερα» μιας τετραετίας.

Αν ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να παίζει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και μετά την σεζόν 2017-18, οι παίχτες του τριφυλλιού θα είχαν την αντίστοιχη εμπειρία και πιθανόν αγώνες όπως αυτός με την Σλάβια εκτός, η ρεβάνς στο Βελοντρόμ και αυτός στην Μπράγκα, να μην κατέληγαν σε ήττα. Είναι τρομακτική η ζημιά που έγινε αυτή την 4ετία από την απουσία μας εκεί. Την «πλημμύρα» την είδαμε πέρυσι με την Σλάβια, τα «απόνερα» τα μαζεύουμε φέτος. Όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και σε άλλες επιλογές. Άλλοι παίχτες και άλλος προπονητής θα έρχονταν αν παίζαμε ευρώπη, πόσο μάλλον αν παίζαμε και ομίλους, άλλα έσοδα θα είχαμε και άλλες κληρώσεις. Το είδαμε φέτος και πέρυσι στις μεταγραφές. Παίχτες (Μπερνάρντ, Βέρμπιτς, Βιλένα, Τζούρισιτς, Αράο) που είναι γνωστοί και όχι «στοιχήματα». Στην ουσία η φετινή χρονιά είναι η σεζόν 2018-19 με χρονοκαθυστέρηση και μακάρι έστω και έτσι, έστω και τώρα να αλλάξει η κατάσταση σε όλα τα επίπεδα.

Η ακατανότητη απόφαση του 2017 (μη εξόφληση του Βέμερ και «τράβηγμα πρίζας»), είχε αποτέλεσμα την στέρηση συμμετοχής σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις για μία τριετία (που έγινε τετραετία), αλλά ταυτόχρονα γέμισε τον Παναθηναϊκό με επιπλέον χρέη και νέο βύθισμα στην κατάταξη της Uefa. Αυτό με την σειρά του τον έκανε «ανίσχυρο» σε κάθε κλήρωση, αν και όταν κατάφερνε στο μέλλον να εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.


Και όλα αυτά από μία παράλογη απόφαση, με την οποία αντί να εξοφλήσουμε ένα ποσό των 500χιλ και να έχουμε δικαίωμα συμμετοχής κάθε χρόνο στην Ευρώπη, τιμωρηθήκαμε, μας αφαιρέθηκαν βαθμοί,  μείναμε εκτός Ευρώπης για 4 συνολικά χρόνια, βυθιστήκαμε στην ευρωπαϊκή κατάταξη και χάσαμε έσοδα πολλαπλάσια του ποσού που αρνηθήκαμε να πληρώσουμε εγκαίρως. 

Από τότε έχουν μπει 46.674.908εκ σε αμκ (απο το καλοκαίρι του 2018), δημοσιεύματα παρουσίαζαν έσοδα μέχρι και 150εκ ευρώ (μέχρι το 2017), αλλά δυστυχώς (;) 498.822χιλ για τον Βέμερ δεν βρέθηκαν όταν έπρεπε. Αν η ομάδα του Ουζουνίδη είχε στηριχθεί και η καλή εμφάνιση με την Μπιλμπάο (όπως πέρυσι οι καλές εμφανίσεις με την Σλάβια) είχε αντίκρυσμα την επόμενη σεζόν, είναι πιθανόν οι προκρίσεις που πανηγυρίζουμε φέτος, να είχαν γίνει 3 χρόνια νωριτερα. Και φέτος ... να κουνάγαμε ήδη το σεντόνι.

Βάσει ΜΟΝΟ των τιμών  για τον αγώνα με την Μπράγκα (από 20εώς 100 ευρώ), τα έσοδα ΜΟΝΟ από αυτόν τον αγώνα θα είναι περίπου στα 2εκ ευρώ.  Άρα η απόφαση του 2017 δεν είχε καμία λογική Ούτε αγωνιστική, ούτε επιχειρηματική. Ας ελπίσουμε η φετινή χρονιά να αποτελέσει το εφαλτήριο για να ξαναδούμε τον κανονικό Παναθηναϊκό.

Σχόλια