Τώρα, μήπως ακούς κάπως καλύτερα;

Στην Λεωφόρο δεν γίνεται τίποτα, αλλά τελικά ... γίνονται τα πάντα!

Είναι απορίας άξιον οτι δεν γίνεται να χτιστεί τίποτα στην Λεωφόρο και στον χώρο γύρω από αυτή, αλλά αφού φύγουμε και πάμε στον Ελαιώνα ως δια μαγείας ... γίνονται τα πάντα. Ας τα δούμε αναλυτικά μετά και από το σημερινό δημοσίευμα του Capital.

Ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες, σχετικά με το κομμάτι της ΔΑ που αφορά των χώρο της Λεωφόρου, μπορούμε να βρούμε στην «Έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Ειδικής Μελέτης (Masterplan) για την υλοποίηση του προγράμματος Διπλής Ανάπλασης των περιοχών Βοτανικού-Λεωφ.Αλεξάνδρας» Aς δούμε τι θα γίνει στην περιοχή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ΑΦΟΥ (φυσικά) φύγει ο Παναθηναϊκός από εκεί.

1) Το τμήμα του γηπέδου (πέταλο) που θα έμενε ως κομμάτι αυτού, για να μας θυμίζει σε όλους τι υπήρχε εκεί ΔΕΝ θα διατηρηθεί. Βέβαια εμείς ξέραμε οτι θα μείνει ένα μικρό κομμάτι, το οποίο οπτικά θα λειτουργούσε ως μουσείο και θα θύμιζε σε όποιον περνάει από εκεί την ιστορία του χώρου.

2) Αντί του μεγαλοπρεπούς πετάλου που θα θύμιζε την ΘΥΡΑ-13 αλλά και την Λεωφόρο την ίδια, θα υπάρχει μία ... πινακίδα, στην καλύτερη ένα γλυπτό (!)

3) Η Λεωφόρος θα υπογειοποιηθεί, κάτι που ήταν από δύσκολο εως αδύνατο για κατασκευή νέου γηπέδου εκεί, γιατί θα βρίσκονταν αρχαία αλλά και γιατί υπάρχει το μετρό ακριβώς δίπλα, αλλά τελικά είναι πανεύκολο για το υπόγειο πάρκινγκ 700 θέσεων που θα καρπωθεί τα έσοδά του ο Δήμος.

4) Η οδός Τσόχα και η οδός Παναθηναϊκού, θα πεζοδρομηθούν. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν μπορούσε να γίνει όσο ο Παναθηναϊκός ζητούσε και συζητούσε για νέο γήπεδο στην Λεωφόρο καθώς ήταν μία κίνηση που μεγάλωνε τις διαστάσεις του νέου γηπέδου στον υπάρχοντα χώρο. Παραδόξως τώρα γίνεται.

5) Μία ενδιαφέρουσα φωτογραφία (μελλοντικής απεικόνισης χώρου από την οποία απουσιάζουν κτίσματα τα οποία ήταν αδύνατον ... να μετακινηθούν), έχει εξαφανίσει τα σχολεία και τα γήπεδα μπάσκετ. Αυτά που δεν μπορούσαν να φύγουν ποτέ!


6) Στις 7/7/2023 στην 17η συνεδρίαση της Περιφέρειας Αττικής, ψηφίστηκε παρέμβαση η οποία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για αθλητικές εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναικού σε έκταση δεκάδων στρεμμάτων από την Τσόχα και κάτω μέχρι τον Λυκαβητό. Τελικά στην περιοχή χωράνε και αθλητικές εγκαταστάσεις και γήπεδα 5 Χ 5 και κλειστό γυμναστήριο για τα λοιπά σωματεία της περιοχής 😂. Αν και όποτε τελειώσουν όλα στον Ελαιώνα, τότε ίσως να μπορέσει να διεκδικήσει ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός εγκαταστάσεις για αυτόν, στον χώρο της Λεωφόρου (ο οποίος τότε θα είναι πάρκο).


6+1) Το τελευταίο κομματάκι της «τούρτας» είναι η ανάπλαση της περιοχής γύρω από την Λεωφόρο στην οποία ως δια μαγείας ... βρέθηκαν 20 στρέμματα χώρου 😂! (5/8/2023). Τόσα χρόνια μας λένε οτι «δε μπορεί να πειραχθεί τίποτα στην περιοχή». Τελικά μπορεί η όχι; Πως αλλιώς θα γίνουν επενδύσεις δεκάδων εκ. ευρώ;


Σχόλια

  1. μαλλον στο ρεπορταζ δε γνωριζουν οτι τα συνοδα εργα παρουσιασαν ανοδο των 10 εκατομμυριων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΦΙΜΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ ΣΔΙΤ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΤΣΑΚΟΝΟΝΤΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΒΑΣΕΙ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα κατασκεύαζε με δικά του έξοδα έναν πολυχώρο αθλητισμού & πολιτισμού στη Νίκαια.
    Προχθές το ίδρυμα ανακοίνωσε ότι αναβάλλεται το έργο γιατί το κατασκευαστικό κόστος των εγκαταστάσεων, στη φάση της μελέτης ακόμη, αυξήθηκε από 10 εκ. ευρώ σε 20 εκ. ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου