Τώρα, μήπως ακούς κάπως καλύτερα;

Ακόμα μία φορά, λόγος ... συμβόλαιο!

Ένα θέμα που αξίζει της προσοχής μας. Ενώ από το 2019 και την ενεργοποίηση του Βοτανικού με το πρότζεκτ PAO ALIVE, είχαμε  διαβεβαιώσεις επί διαβεβαιώσεων οτι θα χωρέσει το γήπεδο μπάσκετ σε όμορο οικόπεδο αλλά τελικά ήταν «άνθρακες» ο θησαυρός, φτάσαμε στο 2023 (σχεδόν) όπου η παραχώρηση του κλειστού Οακα βάσει ΝΟΜΟΥ (και όχι διαβεβαιώσεων) στην ΚΑΕ ΠΑΟ, πλέον βρίσκεται στον αέρα!

Και ενώ περιμέναμε το καλοκαίρι ή το αργότερο το φθινόπωρο τις υπογραφές, τα σημερινά νέα ήταν «κεραμίδα» στο κεφάλι. Ο νόμος προέβλεπε γραπτά (άρθρο 44, παράγραφος 1β), ότι στην παραχώρηση περιλαμβάνεται, επιπλέον, το δικαίωμα πλήρους και αποκλειστικής χρήσης του οριοθετημένου χώρου στάθμευσης οχημάτων (P5) εκτός από συγκεκριμένες περιόδους διοργάνωσης. 


Όμως η κυβέρνηση δημιουργεί νέα δεδομένα καθώς με «τελεσίγραφο», αλλάζει τους όρους που αυτή δημιούργησε, ζημιώνοντας την ΚΑΕ ΠΑΟ. Η κυβέρνηση πλέον επιθυμεί να δοθεί πίσω η χρήση του πάρκινγκ, διότι σε αντίθετη περίπτωση ο νόμος (της παραχώρησης) θα παραμείνει ανενεργός, ακυρώνοντας επί της ουσίας την ψήφιση του. 

Στον ίδιο νόμο υπ'  αριθμόν 4934, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α' 100/ από 23.05.2022, διαβάζουμε στο άρθρο 44, παράγραφο 7 οτι : «Ανάκληση της παραχώρησης μπορεί να λάβει χώρα κατόπιν αιτήματος της ΚΑΕ, σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται στη σύμβαση, εφόσον πληρούται κάποια από τις εξής προϋποθέσεις:

α) Ανέγερση άλλου γηπέδου. Η ΚΑΕ μπορεί να επικαλεσθεί την πλήρωση της προϋπόθεσης αυτής μόνον μετά το πέρας δώδεκα (12) ετών από την παραχώρηση.

β) Πτώχευση/εκκαθάριση/λύση της ΚΑΕ.

γ) Λόγοι ανωτέρας βίας, που καθιστούν υπέρμετρα επαχθή την παραχώρηση.

δ) Μη λήψη άδειας/αδειών, χωρίς υπαιτιότητα της ΚΑΕ, σε σχέση με τέλεση αγώνων ή εκτέλεσης επενδυτικού σχεδίου ή/και συντηρήσεων.

Προφανώς η ΚΑΕ δεν έκανε κάποιο τέτοιο αίτημα, ούτε υπάρχει κάποιος από τους 4 πιθανούς λόγους που περιγράφει η παράγραφος 7 του νόμου αυτού για να συντελεστεί η ακύρωση της παραχώρησης.

Όπως φαίνεται τελικά, νόμοι συμβάσεις και Μνημόνια έχουν τόση αξία, όση θέλει να έχουν το δυνατότερο μέρος της συμφωνίας. ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ  (Ελαιώνας 2006 και 2022, Οακα 2022), αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ.

Και όχι μόνο αυτό. Γνωρίζοντας τι είχε συμβεί πριν απο σχεδόν 20 χρόνια και ποιος πλήρωσε το «μάρμαρο» χάνοντας εκατομύρια ευρώ εσόδων, δεν φρόντισαμε να διεκδικήσουμε με ασφάλεια και με σωστούς όρους προς όφελος μαςου, οτι θα μας παραχωρηθεί (μέχρι να το επιστρέψουμε). 

Ας ελπίσουμε (γιατί εμπιστευτήκαμε με κλειστά μάτια) να μην φερθεί εκ νέου με τον ίδο τρόπο η (εκάστοτε) κυβέρνηση και στο άλλο πρότζεκτ που παλεύουμε εδώ και 20 χρόνια. Βέβαια εν μέρει έχει συμβεί αυτό, καθώς άλλαξαν πολλές «κόκκινες γραμμές» που θέσαμε και ζητήσαμε (τα 7500τμ του ΑΟ έγιναν 6883τμ, τα 99 ετη για το 15% των εσόδων από εισιτήρια και διαφημίσεις προς τον ΑΟ έγιναν 49, οι εμπορικές χρήσεις, τα «ίδια δικαιώματα» και διάφορα άλλα) αλλά αυτά έγιναν (καλώς ή κακώς) με την σύμφωνη γνώμη μας. 

Τουλάχιστον ας μην κάνει χειρότερους τους ήδη υπάρχοντες, με κάποιο άλλο «τρυκ».

Σχόλια

  1. αν μεχρι χτες ειχα μια μικρη αμφιβολια για τη διπλη απατη οι σοβαροτατες καταγγελιες της καε μου διελυσαν αυτη τη αμφιβολια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να μην ανυσηχουν στη καε οι νομοι δε γινεται να αλλαξουν συμφωνα με τους ταλιμπαν της διπλης απατης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΟΥ ΑΠΩΘΕΩΝΑΝ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΠΛΗ ΑΠΑΤΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΡΟΦΗ 180 ΜΟΙΡΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΝΟΥΝ ΑΣΧΗΜΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΘΡΩΝ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου