Τώρα, μήπως ακούς κάπως καλύτερα;

Η «σφαγή» με την Προοδευτική, που μας οδήγησε στο μπαράζ του 1960

Ο αγώνας του Παναθηναϊκού με την Προοδευτική (29-11-59) για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος 1959-60, έμεινε σίγουρα αξέχαστος σε όσους βρέθηκαν στο γήπεδο εκείνο το απόγευμα. 

Το τελικό σκορ (1-1), δεν λέει την αλήθεια καθώς για να συμβεί το ισόπαλο αυτό αποτέλεσμα έγιναν «όργια». Στον Παναθηναϊκό δεν δόθηκαν 2 πεντακάθαρα πέναλτυ, του ακυρώθηκαν 3 γκολ, ενώ το γκολ της ισοφάρισης της Προοδευτικής ήταν οφσάιτ ενώ παράλληλα έπρεπε να δοθεί αποβολή παίχτη της Προοδευτικής. Ας τα δούμε με την σειρά.


Ο Παναθηναϊκός προηγείται στο 4ο λεπτό με τον Μπενάρδο, όμως στο 28ο λεπτό ο Γεωργιάδης ανατρέπεται από τον Γερμενή με τον διαιτητή να αγνοεί την παράβαση, ενώ στο 42ο λεπτό ακυρώνεται καννικό γκολ του Αγγελόπουλου. Ενδιάμεσα έχει επέλθει η ισοφάριση από την Προοδευτική, που περιγράφεται ευθύς αμέσως.

Στο 33ο λεπτό ο Σουρούνης της Προοδευτικής από θέση οφσάιτ κλωτσάει τον Βουτσαρά και αντί να αποβληθεί, η φάση συνεχίζεται για να φτάσει η μπάλα στον Μυτόση που και αυτός από θέση οφσάιτ ισοφαρίζει! Η φωτογραφία από την πάντα φιλο-ολυμπιακή «ΟΜΑΔΑ» είναι αποκαλυπτική.

                     

Όμως το ρεσιτάλ του διαιτητή Οικονόμου, δεν σταμάτησε εδώ. Παραθέτουμε την περιγραφή του αγώνα από την «ΟΜΑΔΑ». Στο 11ο λεπτό ακυρώνεται γκολ του Παναθηναϊκού, ως επιθετικό φάουλ του Γεωργιάδη παρόλο που ο παίχτης (ούτε άλλος πάιχτης του τριφυλλιού) δεν έχει έρθει σε επαφή με αντίπαλο! Στο 66ο λεπτό ο Λινοξυλάκης πέτυχε νέο τέρμα και παρόλο που ο επόπτης έτρεξε προς την σέντρα, ο διαιτητής το ακύρωσε! Τέλος στο 82ο λεπτό ο Γερμενής έπιασε την μπάλα με μπλονζόν μέσα στην μικρή περιοχή. Τι άλλο να κάνει ο διαιτητής. «Έπνιξε» 2 πέναλτυ και ακύρωσε 3 γκολ!

Μέχρι και σκίτσα με τον Παναθηναϊκό και τον οσφπ, ως σφαγμένους κυκλοφόρησαν!

Μία από τις σπάνιες περιπτώσεις όπου πράσινοι και κόκκινοι φώναξαν κατά της διαιτησίας και έφτασαν έξω από τα γραφεία της ΕΠΟ για να διαμαρτυρηθούν, προκαλώντας ζημιές. Ευτυχώς η ισοπαλία αυτή δεν στοίχισε τον τίτλο στον Παναθηναϊκό, ο οποιος τελικά επικράτησε της αεκ στο μπαράζ με 2-1.

Σχόλια

  1. Τοτε σ'αυτο το ματς πρωτοακουστηκε εν χορω η ιαχη "διαιτητη μαλακα
    ΥΓ Κανεις λαθος για την "Ομαδα" Ισως η καλυτερη και οσον το δυνατον πιο αντικειμενικη αθλητικη
    εφημεριδα που κυκλοφορησε στο ελλαδισταν Αλλωστε ο Χ.Σβολοπουλος μονο γαβρος δεν ηταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λαθος δεν κανω για την ΟΜΑΔΑ ξεκινησε πολυ καλα, αλλα αλλαξε γραμμη και απο ουδετερη και πολυ καλη στα ρεπορταζ, «ετρωγε» κ εγινε «εξαφανιζε» γεγονοτα στους αγωνες μας. Ακομα και ετσι παρεμενε οντως πολυ καλη ως πηγη και ως ρεπορταζ.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου