Πέντε καλά λεπτά δεν φτάνουν

Ένα χρόνο τώρα, έρχεται...

Μπαίνει ο Νοέμβριος, κλείνουμε ένα χρόνο με το απόλυτο τίποτα στην εξέλιξη του γηπεδικού (ξέρετε αυτό που είναι έτοιμο, τα κονδύλια μας περιμένουν, οι συμβάσεις είναι έτοιμες από τις 30/1 και οι εγκαστάσεις Ερασιτέχνη έτοιμες σε 6 μήνες από τώρα). Σήμερα επανήλθε το θέμα γιατί ο Δήμαρχος ζήτησε προφορικά ... να φύγουν οι Δομές από τον Ελαιώνα(!) και δεν θα υπογράψει την ανανέωση της σύμβασης παραχώρησης που λήγει στις 31/12/21 . Εμείς επισημαίνουμε τι άλλο έχει ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ (και όχι ανακοινώσει με λόγια) ο ίδιος ο Δήμαρχος. 

Προσέχουμε που βάζουμε την υπογραφή μας

1) Στις 16/11/2020 υπογράφτηκε ΜOU για τις προσφυγικές δομές εντός του ΟΤ 45-46-50 της ΔΑ, βάσει του οποίου για 2 χρόνια ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να μετακινηθούν. Οι οποίες δομές, ακόμα ΔΕΝ έχουν εγκατασταθεί. Μαντέψτε ΠΟΙΟΣ υπογράφει κάτω δεξιά. Ναι, σωστά μαντέψατε. Ο Δήμαρχος Αθηνών. 


2) Με την 2η Διάσκεψη (18/1/21) αποφασίστηκε και εγκρίθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ η στέγαση της νέας δομής. Η νέα δομή θα είναι από σκυρόδεμα (και όχι κοντέινερ) και θα αποτελείται από 2 κτίρια 29μ Χ 15μ ώστε να φιλοξενήσουν 500 άτομα αλλά και να δημιουργηθούν Ηλεκτρομηχανολογικές Εγκαταστάσεις και Χώρος Διοίκησης.



3) Στις 11/9/2021 ο Χρηματοδοτικός Μηχανισμός Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου θα ξοδέψει σχεδόν 5εκ ευρώ για ανάπτυξη δυνατοτήτων Διαχείρισης των Εθνικών Συστημάτων Ασύλων και Μετανάστευσης. Μέσα στα 5 εκ ευρώ, υπάρχει και ένα ποσόν για εγκατάσταση (και αναβάθμιση) του συστήματος Πυρασφάλειας στις Δομές του Ελαιώνα. Ο εξοπλισμός αυτός πρέπει να παραμείνει για τουλάχιστον πέντε (5) χρόνια, ενώ ημερομηνία λήξης της πράξης ορίζεται η 30/4/2024.  



4) Στις 17/11/20 δημοσιεύτηκε η προκύρηξη 370 υπαλλήλων σε απλές και διοικητικές θέσεις για κάλυψη αναγκών του Υπουργείου Μετανάστευσης. Οι θέσεις είχαν χρονική διάρκεια τα 3 έτη με προοπτική παράτασης για άλλα 3. Στην Δομή του Ελαιώνα θα απασχολούνταν 5 άτομα, 3 σε Διοικητική - Οικονομική θέση, ένας σε Πληροφορική και ένας Γενικών Καθηκόντων. Οι προσλήψεις πάγωσαν (28/5/21), όχι λόγω ... μετακίνησης των Δομών, αλλά λόγω φόβου πιθανού ελέγχου του ΑΣΕΠ. Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε άλλον διαγωνισμό για 509 μόνιμους υπαλλήλους μέσω ΑΣΕΠ «με σκοπό τον εξορθολογισμό της λειτουργίας του με ενδυνάμωση της διοικητικής του πυραμίδας»


5) Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι ανανεώθηκαν οι θητείες των Διοικητών Δομών Φιλοξενίας (μεταξύ αυτών και του Ελαιώνα) από την επομένη της ημερομηνίας λήξης της τρέχουσας (5/21), για δύο (2) ακόμα έτη.




6) Βάσει σημερινού ρεπορτάζ της Καθημερινής η Δομή πιθανόν να κλείσει, αλλά θα παραμείνουν οι 900 πρόσφυγες. Που ακριβώς θα παραμείνουν στον Ελαιώνα, δεν διευκρινίζεται. Αν φύγουν οι παλιές δομές και γίνει η νέα από σκυρόδεμα (και όχι κοντέινερ), προφανώς δεν θα μετακινείται τόσο εύκολα.

Συμπέρασμα

Aν καταφέρει ο Δήμαρχος να ακυρώσει όλα όσα έχει υπογράψει αυτός και το αρμόδιο Υπουργείο, μπράβο του. Αυτό φυσικά σημαίνει οτι όταν ΥΠΑΡΧΕΙ πολιτική βούληση, γίνονται τα πάντα, όπως τονίζουμε εδώ και χροοοοόνια. ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Εν αναμονή των συμβάσεων που είναι έτοιμες απο τις 30/1/21.

Από προφορικά αιτήματα και πρωτοσέλιδα, άλλο τίποτα. Έχουμε χορτάσει 12 μήνες τώρα. Περιμένουμε ΓΡΑΠΤΩΣ το αίτημα μετακίνησης, και ΓΡΑΠΤΩΣ την απάντηση του αρμόδιου Υπουργού (πιθανόν και της Ευρωπαϊκής Ένωσης). Και φυσικά να διαβάσουμε επιτέλους αυτές τις περιβόητες Συμβάσεις για το Δημοτικό Γήπεδο Ελαιώνα που είναι έτοιμες εδώ και ένα χρόνο.

ΥΓ. Το 2015 υπέγραψαν μια σύμβαση για την Δομή με διάρκεια ως το τέλος του 2016. Λίγο αργότερα υπέγραψαν παράταση της σύμβασης μέχρι το τέλος του 2017. Όταν όμως πέρασε το 2017, πέρασε και το 2018 - αλλά η δομή λειτουργούσε ολο το 2018 ΔΙΧΩΣ να έχει πάρει παράταση η σύμβαση - ο Δήμος Αθηναίων συμφώνησε στην παράταση της σύμβασης στις αρχές του 2019 και υπέγραψαν ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ για τα έτη 2018 και 2019 (μέχρι και το τέλος του 2019). Αυτό σημαίνει οτι ακόμα και ΑΝ δεν υπογράψει ΤΩΡΑ ο Δήμαρχος, μπορεί η Δομή να συνεχίσει την λειτουργία της και να πέσουν οι υπογραφές ... αναδρομικά.

Σχόλια

  1. πρασινε τομαρε σημερα κερδηθηκε λιγος χρονος γιατι εβλεπαν οτι το θεμα ειχε αρχισει να ξεφουσκωνει για τα καλα κατι σαν το λοκ νταουν οι επομενες 2 βδομαδες θα ναι κρισιμες με το ζορι να κρατησουν τη μπιζνα ζωντανη και το παναθηναικο σε ομηρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πρασινε τομαρε δε αποκλειεται να ναι ενας μοχλος πιεσης του δημου προς τη κυβερνηση αυτό που ακούγεται στην πιάτσα είναι ότι το Υπουργείο έχει αφήσει το τελευταίο διάστημα την δομή υποχρηματοδοτούμενη και ενδεχομένως ο Δήμος Αθηναίων να “εκβιάζει” την κυβέρνηση ώστε να ανοίξει ξανά την κάνουλα της χρηματοδότησης της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγω που συνεχιζω να παραμενω απιστος θωμας θα θεσω 2 κρισιμα ερωτηματα Πως γίνεται να ζητά ο Δήμος Αθηναίων το κλείσιμο της δομής την ώρα που έχει υπογράψει συμβάσεις για την περαιτέρω επέκταση της και μάλιστα να τρέχουν ήδη έργα σε αυτή την κατεύθυνση;
    Ποια είναι η απάντηση του Υπουργείου Μετανάστευσης στο αίτημα του Δήμου για κλείσιμο της δομής; Θα θέλαμε επίσης έτσι από περιέργεια να ακούσουμε το μέρος που θα μεταφερθεί η δομή ΑΝ όντως υπάρχει τέτοια απόφαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. prasine tomare Πόσο καιρό νωρίτερα από τη ΓΣ υποτίθεται ότι πρέπει να δημοσιευτούν για να τις διαβάσει ο κόσμος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ρε πρασινε τομαρε πως θα ακυρωθουν ολα αυτα αφου ο ιδιος ο μητσοτακης ειπε δημοσια να γινει ο ελαιωνας εθνικο κεντρο προσφυγων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πρασινε τομαρε αυτη η ιστορια παραμενει σκοτεινη παρα το απλετο φως που πεφτει πανω της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΑΣΙΝΕ ΤΟΜΑΡΕ ΜΗΝ ΤΟ ΔΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΜΠΟ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΑΡΗ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΑΠΑΤΖΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ Ο ΒΕΡΓΗΣ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ Η ΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 2 ΦΟΡΕΣ ΓΥΡΙΣΕ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΙΣΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΟΥΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ξανα και Ξανα και ξανα Καρφακι δεν πρεπει να μας καιγεται τι εχει υπογραψει το Ζαβο αυτο που επειγει ιναι να μην περασει απο την ΓΣ το δικο μας φυτο αυτα που υπεγραψε πριν ενα χρονο γιατι οπως προβλεπεται στο ελεεινο MOU και την Λεωφορο (αυτη θελουν) θα μας φανε κι.ο ελαιωνας αντι
    για γηπεδο θα εχει δομες Καληνυχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΘΕς ΤΗ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΘΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΣ ΛΕΦΤΑ ΔΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΕΒΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

      Διαγραφή
  9. α είναι να γελάει κανείς (φωνή συγχωρεμένου Φίλιππα Συρίγου) με το όλο θέμα. Εσύ αν πχ θες να βάψεις το σπίτι σου, τι κοιτάς πρώτα απ όλα ? Μα φυσικά να έχεις τα χρήματα να το κάνεις. Μετά θα ψάξεις για ελαιοχρωματιστή και μετά θα του πεις τι χρώμα να το βάψει. Εδώ έκαναν το ανάποδο, έβγαλαν χωρητικότητες, έβγαλαν μακέτες, έχωσαν και ένα εμπορικό στο ξεκάρφωτο και τα χρήματα (το βασικότερο) δεν έχουν πει που θα τα βρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ο μπαλαντερ σημερα σε αθρο του λεει για φλεβαρη καλα θα παει αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μεχρι χτες ελεγε οτι η χρηματοδοτηση εχει εγκριθει και τωρα λεει οτι εκρεμει η εγκριση απο το αναπτυξης

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου