Τώρα, μήπως ακούς κάπως καλύτερα;

Η επίκληση μιας Κοινής Υπουργική Απόφασης κατά το δοκούν

Όπως αναφέρθηκε σε παλαιότερη ανάρτηση (εδώ), η ΓΣ του Συλλόγου αναβλήθηκε δύο φορές. Η πρώτη Συνέλευση ήταν καθορισμένη να γίνει στις 22/6 με έξι (6) θέματα, με ένα από αυτά να είναι το γηπεδικό (όπως δημοσιεύτηκε σε εφημερίδα). Λίγες μέρες αργότερα στην σελίδα του ΑΟ μάθαμε οτι τα θέματα θα είναι πέντε (5), με το γηπεδικό να απουσιάζει. Η Συνέλευση ΔΕΝ πραγματοποιήθηκε λόγω μη απαρτίας, κάτι που αποτυπώνεται στην ίδια την ανακοίνωση του ΑΟ. Για εκείνη την ημερομηνία υπήρχε Κ.Υ.Α εν ισχύ (από 18/6).  Η συγκεκριμένη ΚΥΑ δημοσιεύτηκε στις 18/6 και αφορούσε τις ημέρες από το Σάββατο 19/6 μέχρι και την Δευτέρα 28/6.

Η Κ.Υ.Α (προηγούμενη και τωρινή) αναφέρει οτι απαγορεύονται οι πάσης φύσεως εκλογές αιρετών αντιπροσώπων και οργάνων διοίκησης καθώς και γενικές συνελεύσεις άνω των 150 μελών. Σε περίπτωση που τα εγγεγραμένα μέλη είναι άνω των 150, διενεργείται συνέλευση με ψηφιακά μέσα

Και στις δύο Κ.Υ.Α επιτρέπεται για ζωντανά θεάματα και ακροάματα το 65% πληρότητας για χώρους άνω των 15χιλ θεατών. Άρα η (τότε) εν ισχύ Κ.Υ.Α, ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ για την ΓΣ της 22/6. Γιατί ο λόγος μη διεξαγωγής θα ήταν πολύ απλά η Κ.Υ.Α που ήταν εν ισχύ και όχι η μη απαρτία.

Η επόμενη ΚΥΑ δημοσιεύτηκε στις 26/6 και ισχύει από Δευτέρα 28 Ιουνίου μέχρι και 5 Ιουλίου. Τα μέτρα για  ζωντανά θεάματα και ακροάματα παρέμειναν τα ίδια. Όπως επίσης για τις εκλογές και τις γενικές συνελεύσεις. Η επόμενη ημερομηνία για ΓΣ, ήταν αυτή στις 29/6. Τα μέλη που είχαν δικαίωμα ψήφου εκείνη την εβδομάδα ήταν 3400 όπως ενημερωθήκαμε. Η ΓΣ της 29/6 δεν διεξήχθη λόγω της Κ.Υ.Α εν ισχύ (ακριβώς η ίδια σε διατάξεις Κ.Υ.Α που ίσχυε και για την ΓΣ της 22/6) όπως πληροφορηθήκαμε στις 26/6. Δηλαδή την Κ.Υ.Α που εκδόθηκε στις 26/6.

Οι απορίες είναι οι εξής. 

1) Σε ποιό από τα 39 μέτρα, ή σε ποιά απαγόρευση που δημοσιεύτηκαν στην τότε Κ.Υ.Α εν ισχύ (από 18/6), βασίστηκε ο ΑΟ και δεν ακύρωσε την ΓΣ στις 22/6 ΕΝΩ ΥΠΗΡΧΕ Κ.Υ.Α η οποία απαγορεύει την ΓΣ άνω των 150 ατόμων?

2) Σε ποιό μέτρο από τα 39  ή σε ποιά απαγόρευση που δημοσιεύτηκαν στην Κ.Υ.Α εν ισχύ (από 28/6), βασίστηκε ο Ερασιτέχνης και δεν διοργάνωσε την δεύτερη ΓΣ στις 29/6 με οποιονδήποτε τρόπο (δια ζώσης ή ηλεκτρονικό) ? 

Σχόλια