Τώρα, μήπως ακούς κάπως καλύτερα;

Δήμος κερνάει, Δήμος πίνει

Παράταση ανακοινώθηκε σήμερα (01/7) για το περίφημο ... ΜοΥ. Δεν ενημερωθήκαμε όμως γιά αυτή από τον ΑΟ, αλλά από διάφορες σελίδες! Αντιθέτως χτες μάθαμε πόσα μέλη έχουμε, πόσα είναι νέα εξ αυτών και πόσα έχουν δικαίωμα ψήφου. Προφανώς όποτε θέλουμε υπάρχει σαφής και αναλυτική ενημέρωση. 


H δε παράταση μέχρι τις 30/9 (ημερομηνία που προβλεπόταν έτσι και αλλιώς ως τελική για την ολοκλήρωση των μελετών στο Μνημόνιο) είναι αδιάφορη και αναμενόμενη, αφού καμία μελέτη (αθλητικών εγκαταστάσεων - υποστηρικτών έργων) δεν είναι έτοιμη (αλλά θα ήταν αρχές Ιουνίου όπως διαβάζαμε) και φυσικά συναρτήσει αυτών καμία σύμβαση (ξέρετε αυτές που ήταν έτοιμες από 31/1 βάσει «αποκλειστικών και από 30/3 βάσει Μνημονίου) δεν θα μπορούσε να είναι έτοιμη.  

Ρήτρες για καθυστερήσεις δεν υπάρχουν, οπότε γιατί να αγχωνόμαστε? 7 σχεδόν μήνες έχουμε επιτύχει το ... απόλυτο τίποτα! Η δε δικαιολογία περί πανδημίας δεν υφίσταται, καθώς όταν υπογράφτηκε το Μνημόνιο (Νοέμβριος 2020) η πανδημία ήδη μας είχε χτυπήσει μήνες πριν (με επιβολή λοκντάουν από τον Απρίλιο) και όλα είχαν σχεδιαστεί βάσει αυτού.

Μήπως όμως θα έπρεπε να ενημερωθούν τα μέλη αν συμφωνούν για την νέα παράταση στην ΓΣ? Α, ναι. Δεν έγινε ΓΣ. Αυτό σημαίνει οτι η νέα ΓΣ για το γηπεδικό θα γίνει το νωρίτερο τον Σεπτέμβριο (αν φυσικά είναι έτοιμες οι μελέτες και οι συμβάσεις και το επιτρέπει και η ΚΥΑ). 

Μήπως θα έπρεπε ο ΑΟ να μας ενημερώσει από χτες επίσημα για την παράταση, έστω με μία ανακοίνωση? Η δεν γνώριζε οτι υπάρχει παράταση? Το ρεπορτάζ αναφέρει  οτι « την συγκατάθεσή τους έδωσαν ΟΛΟΙ οι εμπλεκόμενοι στο πρότζεκτ». 

Μηπως μας πήραν πάλι ξαφνικά σήμερα το πρωί τηλέφωνο για υπογραφές, όπως συνέβη με το Μνημόνιο? Άγνωστο... 

Μήπως ενημερώθηκε η Νομική Επιτροπή ώστε να προτείνει κάποιες ενέργειες για να είμαστε εξασφαλισμένοι σε ενδεχόμενη νέα καθυστέρηση? Άγνωστο, αλλά πιθανότατα όχι. Έτσι και αλλιώς άλλοι αποφασίζουν, εμείς απλά κουνάμε συγκαταβατικά το κεφάλι.

Όπως έχει γραφτεί και στο ίδιο το Μνημόνιο, οτι αναγράφεται εκεί είναι ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ. Ο τρόπος όμως που μας αντιμετωπίζουν δεν είναι ενδεικτικός, αλλά πραγματικός. Εν ολίγοις δεν μας υπολογίζουν. Και είναι σημαντικό να το θυμόμαστε αυτό. 

Σήμερα όμως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ το νέο σχέδιο αθλητικού νόμου (στο οποίο προφανώς είτε δεν είχαμε λόγο, είτε διαφωνήσαμε άλλα δεν μας υπολόγισαν, όπως και να χει δεν αλλάζει το συμπέρασμα) το οποίο αναφέρει τα εξής, τα οποία είναι άξια σχολιασμού. 

1. Σε εκτέλεση του από 29.4.2013 π.δ. (ΑΑΠ 161), ο Δήμος Αθηναίων δύναται να παραχωρήσει υπό όρους τη χρήση, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων και των αθλητικών λειτουργιών του γηπέδου ποδοσφαίρου στον Τομέα Ανάπλασης Α` της περιοχής Ανάπλασης ΙΙ στον Βοτανικό, καθώς και τις προβλεπόμενες στην Περιοχή Ανάπλασης Ι της Λεωφόρου Αλεξάνδρας εγκαταστάσεις στο αθλητικό σωματείο με την επωνυμία «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ (ΠΑΟ)» (εφεξής «σωματείο»), που ιδρύθηκε με την υπ` αρ. 227/1924 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών με έδρα την Αθήνα. Η διάρκεια της παραχώρησης ορίζεται σε ενενήντα εννέα (99) έτη και αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής της προβλεπόμενης στην παρ. 2 σύμβασης. Οι μοναδικοί λόγοι λήξης της παραχώρησης προ των ενενήντα εννέα (99) ετών είναι εάν το σωματείο διαλυθεί, τεθεί σε εκκαθάριση, ή παύσει για οποιονδήποτε λόγο να ασκεί τον καταστατικό του σκοπό. Μετά τη λήξη της παραχώρησης η χρήση, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων και των αθλητικών λειτουργιών του γηπέδου ποδοσφαίρου, όπως θα έχει διαμορφωθεί και σε όποια κατάσταση βρίσκεται τον χρόνο εκείνο, επανέρχονται στον Δήμο Αθηναίων, άνευ ουδεμίας αποζημιώσεως του σωματείου ή οποιουδήποτε τρίτου.

Σχόλιο 1: Το «δύναται» σημαίνει οτι έχει δικαίωμα να μας παραχωρήσει, ΟΧΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ. Υπό όρους.  

Σχόλιο 2: Η διάρκεια της παραχώρησης των 99 ετών ξεκινάει με την υπογραφή της σύμβασης. Άρα λειτουργικά δεν θα το εχουμε για 99 χρόνια. Ξεκάθαρο αυτό.

6. Τα έσοδα από κάθε μορφής εμπορικές λειτουργίες του γηπέδου ποδοσφαίρου κατανέμονται μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Δήμου Αθηναίων κατά εξήντα πέντε τοις εκατό (65%) και τριάντα πέντε τοις εκατό (35%) αντιστοίχως. Τα ως άνω ποσοστά ανταποκρίνονται στην αξία συνεισφοράς των μερών του προγράμματος διπλής ανάπλασης στο έργο κατασκευής του γηπέδου και στην πρόσθετη αξία που φέρουν οι Περιοχές Ανάπλασης Ι και ΙΙ σε κάθε εμπλεκόμενο μέρος, σε συνδυασμό με τις υποχρεώσεις, που αναλαμβάνει ο Δήμος Αθηναίων για τη συνολική επιμέλεια της Περιοχής Ανάπλασης ΙΙ.

Σχόλιο: Γνωστά αυτά, μένει να μάθουμε το ακριβές ποσό που αργότερα θα μεταφράζεται στο 65% - 35% σε Δημόσιο και Δήμο. Το πρότζεκτ θα αποπληρωθεί, όπως αναγραφόταν και στο Μνημόνιο.

7. Ποσοστό δεκαπέντε τοις εκατό (15%) επί των εσόδων από τα εισιτήρια και την εκμετάλλευση των διαφημιστικών χώρων του γηπέδου καταβάλλεται στο σωματείο, για την εξυπηρέτηση των εξόδων συντήρησης και λειτουργίας των εγκαταστάσεων, για χρονικό διάστημα δεκαπέντε (15) ετών από την έναρξη της παραχώρησης σε αυτό, λόγω της απομάκρυνσης των εγκαταστάσεων του σωματείου από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας με σκοπό την εφαρμογή του προγράμματος Διπλής Ανάπλασης και τη δημιουργία υπερτοπικού πόλου πρασίνου, μη εφαρμοζόμενων των παρ. 2, 3 και 4 του άρθρου 56 και του δεύτερου και τρίτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 67 του ν. 2725/1999 (Α` 121). Μετά την πάροδο του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, το ως άνω ποσοστό αποδίδεται στον Δήμο Αθηναίων, ο οποίος αναλαμβάνει τη συντήρηση του γηπέδου. Το ως άνω χρονικό διάστημα των δεκαπέντε (15) ετών δύναται να παρατείνεται με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού.»

Σχόλιο: Καμία έκπληξη, τα ποσά (15% επί των εσόδων από εισιτήρια και διαφημιστικούς χώρους) συμπίπτουν με τα ποσοστά τα οποία πρέπει να αποδίδονται στους ιδιοκτήτες των Δημοτικών γηπέδων.

Σχόλια

  1. Εφ'οσον δεν επωφεληθηκαμε στις 30\6 να τους σιχτιρισουμε κι'αυτους και την ΔΑ διχως συνεπειες
    (αλλα ποιος εδω ανεβληθη η ΓΣ γι'αυτο μην τυχον και το θεσει καποιος) ειμαστε αξιοι της (καταμαυρης) μοιρας μας που δουλεμα στο δουλεμα θα φανε την λεωφορο (αυτη ειναι η κωλοδιαροια
    τους σιγα μην χεστ5ηκαν για τον ΠΑΟ) κι'ο ελαιωνας θα ειναι ακομα σκουπιδοτοπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα οι στοχοι προσδιοριστηκαν με ευκρινεια, στο αρθρο 14 του Μνημονιου, σε περιπτωση που στραβωσουν ολα. Ο καθενας τον δρομο του, αλλα το εμπορικο θα γινει. Καμια κινηση απο τον Ερασιτεχνη, καμια συνεδριαση με την Νομικη ομαδα, καμια προταση για νεους ορους, αλλαγες, ρητρες για ημερομηνιες, καμια ενημερωση στην επισημη σελιδα, τα μαθαινουμε απο τα σαιτ και οχι απο τον ΑΟ. Καμια εμπιστοσυνη δυστυχως. Ανακολουθοι ολοι στα λογια και στις πραξεις.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου