Τώρα, μήπως ακούς κάπως καλύτερα;

Οι ράγες είναι έτοιμες, το τρένο είναι μπροστά μας

Άλλη μία «συνέντευξη» με πολύ λάδι και από τηγανίτα τίποτα. Ας δούμε τις απαντήσεις του Δημάρχου στις «ερωτήσεις» που υποβλήθηκαν. Τα βασικά συμπεράσματα (πέραν των χρηματοδοτήσεων, που δεν μας ενδιαφέρουν γιατί είναι υποχρέωση άλλων να βρεθούν) είναι τα κάτωθι.

1) ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ γηπέδου ποδοσφαίρου και Μουσείου - Εντευκτηρίου, στον Δήμο (επιβεβαίωση Μνημονίου).

2) Τα 99 χρόνια πλέον είναι σε διαπραγμάτευση (διάψευση Μνημονίου).

3) Η Λεωφόρος μπορεί να κατεδαφιστεί ΟΠΟΤΕ αποφασιστεί (επιβεβαίωση Μνημονίου - ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΝΟΜΟΥ 4117/2013).

4) Οι τράπεζες ΔΕΝ συνδέονται με την κατασκευή εγκαταστάσεων Ερασιτέχνη, αν δεν γίνει το εμπορικό!!! (επιβεβαίωση άρθρου 14 του Μνημονίου) 

5) O Eρασιτέχνης θα είναι έτοιμος τον Δεκέμβριο του 22, το γήπεδο τον Δεκέμβριο του 23 θα είναι έτοιμο και είναι ρεαλιστικός στόχος. 

6) Η χωρητικότητα «εως 40χιλ», μάλλον τείνει προς τις 30χιλ, γιατί αν έτεινε στις 40χιλ θα τονιζόταν, ενώ το Μνημόνιο αναφέρει το ποσόν των 88.915.400 ευρώ για χωρητικότητα 34χιλ που συμπίπτει με το ποσό που συμφωνήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

6+1) Φυσικά κανείς ΔΕΝ θα ρώταγε για την αποπληρωμή του έργου απο την Παε (Μνημόνιο-Βρανόπουλος) ούτε και για πόσο χρονικό διάστημα θα υπάρχει η καταβολή ποσού των εμπορικών χρήσεων σε Δήμο και Δημόσιο. Το σύνολο των χρήσεων και η ονοματοδοσία θα αποτελέσουν αντικείμενα μίσθωσης, με τα έσοδα να πηγαίνουν στο Δημόσιο και στον Δήμο! Το δε ποσό, φυσικά και δεν ειπώθηκε. Τα ίδια δικαιώματα λοιπόν, σημαίνουν οτι εδώ και δεκαετίες ο Παναθηναϊκός πληρώνει στον Δήμο χρήματα από τις εισπράξεις στις μπουτίκ και στο καφέ που έχει στην Λεωφόρο. 

Καμία αναφορά σε ποσά, καμία αναφορά ξεκάθαρη σε στοιχεία συμβάσεων, τίποτα δεν έχει υπογραφτεί μέχρι τώρα - ενώ υποτίθεται οτι όλες οι συμβάσεις θα ήταν έτοιμες στις 30/3 (ή σε αποκλειστικά ρεπορτάζ στις 31/1), αόριστες αναφορές σε όλα και φυσικά χρονοδιαγράμματα τα οποία αν δεν τηρηθούν δεν έχουν καμία ποινή. 

 Ας δούμε αναλυτικά τις απαντήσεις σε μία «συνέντευξη -  παρωδία»

1)Σε ποιόν θα ανήκουν το Μουσείο και το Εντευκτήριο.  

Η απάντηση ήταν οτι «θα το διαχειρίζεται ο Ερασιτέχνης». Η ερώτηση ήταν ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΑΝΗΚΟΥΝ, όχι ποιός θα τα χρησιμοποιεί. Προφανώς ο Δήμος θα είναι ιδιοκτήτης, όπως αναγράφεται στο Μνημόνιο.

2) Πότε θα γίνει το γκρέμισμα της Λεωφόρου

Η απάντηση ήταν οτι  «Πρώτα να αρχίσουμε την κατασκευή, θα συζητήσουμε ΠΟΙΑ είναι η κατάλληλη στιγμή.»


Ο ΝΟΜΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΣΤΙΓΜΗ.


3) Ποιος θα εκμεταλεύεται τις εμπορικές χρήσεις - ονοματοδοσία - σουίτες και καταστήματα. 

Η απάντηση ήταν οτι «Το σύνολο των χρήσεων και  η ονοματοδοσία θα αποτελέσουν αντικείμενα μίσθωσης. Τα έσοδα στο Ελληνικό Δημοσιο και στον Δήμο. Υπάρχει και το ελληνικο και ευρωπαϊκό δίκαιο και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και σύννομοι!»

4) Παραχώρηση γηπέδου για 49 η για 99 χρόνια?

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ αμφισβητείται η περίοδος χρήσης (όχι ιδιοκτησίας φυσικά) των 99 ετων!!! Η απάντηση ήταν «Η παραχώρηση να είναι για όσο γίνεται περισσότερο».

5) Στην ίδια ερώτηση μάθαμε επίσημα και τον ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ.

«ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ»

6) Αν η χωρητικότητα θα είναι κοντά στις 40χιλ ή στις 30χιλ.

Η απάντηση ήταν οτι «Η χωρητικότητα απαιτεί μελέτη και εξαρτάται απο προδιαγραφές»

6+1) Αν η αν ALPHABANK δεν βρει επενδυτή, εξακολουθεί να έχει υποχρέωση να φτιάξει Ερασιτέχνη. 

Η απάντηση ήταν οτι «Τα 2 αυτα ΔΕΝ ειναι συνδεδεμενα!»

8) Χρονοδιάγραμμα έργων

Η απάντηση ήταν οτι «Ο Ερασιτέχνης ξεκινάει τον Δεκέμβριο του 21 και θα είναι έτοιμος σε 12 μήνες, το γήπεδο τον Δεκέμβριο του 23 θα είναι έτοιμο και είναι ρεαλιστικός στόχος»

Εμείς σας πιστεύουμε. Μένει να τα κάνετε πράξη.

Σχόλια

  1. Αυτα τα εχω προβλεψει εδω απο τον νοεμβριο αλλα ο κοσμος μας ειναι τελειως λοβοτομημενος
    και ακουει και καθοδηγειτε απο δημοσιοκαφρους και διαφορα λαμογια που του πωλουν Παναθηναικιτηδα Αν εβαζαν το μυαλο τους να προβληματισθει λιγο πολυ λιγο διχως επιρροες
    απο τους κατ'επαγγελμα Παναθηναικους θα ειχαν γκρεμισει την Αθηνα μαζι με το ζαβο
    ΥΓ Υπαρχει περιπτωση πολυ πιθανη και η λεωφορος να γκρεμισθει και ο ΠΑΟ να μεινει με την μακετα στο χερι οπως προβλεπεται απο το μνημονιο αλλωστε το ομωλογησε το ζαβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου