Τώρα, μήπως ακούς κάπως καλύτερα;

Θέλετε δεν θέλετε, θα χάσετε.

Σαν σήμερα στις 31 Μαρτίου του 1974, ο Εθνικός θα χάσει με 2-1 στο τοπικό πειραϊκό ντέρμπυ. Το γκολ της νίκης επετεύχθη με τον γνωστό τρόπο. Δηλαδή με εύστοχο χτύπημα πέναλτυ στο 87!  Κάτι συνηθισμένο άλλωστε από τότε. Αυτό που ΔΕΝ είναι συνηθισμένο είναι το ρεπορτάζ του αγώνα και οι δηλώσεις του ποδοσφαιριστή του Εθνικού,  Άγγελου Κρεμμύδα. 

Η πάντα φιλο-ολυμπιακή εφημερίδα «ΟΜΑΔΑ» -  αλλά με το μανδύα της αντικειμενικής - μας εκπλήσσει μετα γραφόμενά της. Και έχοντας πάντα ως δεδoμένο οτι το ρεπορτάζ το κάνει ρεπόρτερ φιλικός ως προς το ερυθρόλευκο σωματείο, ως συνηθιζόταν τότε για τις μεγάλες ομάδες, το κάνει να έχει μεγαλύτερη αξία..

«Ο κύριος Κολυρόπουλος ήταν άψογος μέχρι το 1-1. Μετά ευνόησε σκανδαλωδώς τον Οσφπ. Τον ώθησε προς τη νίκη. Ο Εθνικός υπέβαλε ένσταση. Η πολύ αισόδοξος είναι, ή πολύ άπειρος»


«Η διαιτησία μέχρι την στιγμή της ισοφάρισης του Εθνικού, ήταν σωστή και αντικειμενική. Στη συνέχεια όλες τις αμφισβητούμενες φάσεις τις σφύριζε υπέρ των ερυθρόλευκων».


Ο δε Άγγελος Κρεμμύδας, μας αφήνει άναυδους. Θα τον λέγαμε υπερβολικό αν δεν συμφωνούσε ακόμα και η «αντικειμενική» εφημερίδα. «Μετά το 1-1 και στο τελευταίο25λεπτο , όλα τα φάουλ τα έδινε υπέρ του Οσφπ. Εμείς παίρναμε την μπάλα όταν έβγαινε αράουτ. Ο Σταματάκης του είπε: Οτι και αν σφυράς, δεν θα χάσουμε. Και ο διαιτητής του απάντησε: Θέλετε δεν θελετε, θα χάσετε».  


Παρόμοια τα σχόλια του αγώνα και από την Μακεδονία



Η δε φάση τηλεοπτικά είναι δύσκολη, λόγω της μακρυνής λήψης. Ο Δεληκάρης εκτελεί το φάουλ, χώνεται σε έναν όμιλο ποδοσφαιριστών του Εθνικού και βρίσκεται ως δια μαγείας στο έδαφος. Οι παίχτες του Οσφπ σηκώνουν προκαταβολικά τα χέρια για διαμαρτυρία, ο διαιτητής δίνει πέναλτυ, ο Καραβίτης ευστοχεί και άλλη μια τρυλική νίκη στο τσεπάκι.


YΓ. Αφιερωμένο στον κυρ Στέλιο 

Σχόλια