Τώρα, μήπως ακούς κάπως καλύτερα;

Μετα-σεισμικές ... δονήσεις!

Το σημερινό θέμα, είναι ο  αγώνας στις 22/03/1981 μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ (0-0), σε ένα ματς που διεξήχθη στο γήπεδο της Ριζούπολης. Το γιατί αγωνιστήκαμε εκεί και η διαιτησία του αγώνα, είναι το «ζουμί» του άρθρου αυτού.


Μία εύκολη νίκη, έγινε ισοπαλία χωρίς τέρματα (0-0) χάρη στον διαιτητή Αγγελίδη. Το «μπουμπούκι» αυτό, ακύρωσε κανονικότατο γκολ του Ρότσα (χωρίς ο σκόρερ να είναι οφσαιτ, ή κάποιος άλλος παίχτης του Παναθηναϊκού να είναι και να επηρεάζει την φάση), ενω πέραν αυτής της φάσης δεν έδωσε πεντακάθαρο πέναλτυ στην ανατροπή  του Λιβαθηνού από τον Σάλαμον. Η φωτογραφία του γκολ πίσω από το τέρμα δείχνει οτι δεν υπάρχει (τουλάχιστον μέσα στην μεγάλη περιοχή) εκτεθειμένος παίχτης του Τριφυλλιού.





Στις 24/2/81 γίνεται ο καταστροφικός σεισμός στις Αλκυονίδες. Οι ζημιές είναι πρωτόγνωρες στην Αττική. Η Λεωφόρος (χωρίς ιδιαίτερες ζημιές) κλείνει από το κράτος και ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει τον παοκ στην Ριζούπολη, αλλά το Καραισκάκη (παγίδα θανάτου) που έχει κολώνες με ρωγμές θα λειτουργήσει κανονικά (πρόλαβαν μπαμ-μπαμ τις (ποιες?) εργασίες) και μάλιστα θα υποδεχτεί και το ντέρμπυ με 30χιλ κόσμο έναν μήνα μετά!!! Εγκληματική απόφαση φυσικά, αλλά ως γνωστόν ήταν η παράγκα ... Βαρδινογιάννη! Οι φωτογραφίες με τις ρωγμές στις κολώνες είναι αποκαλυπτικές.

 

Τα 2 μεγάλα γήπεδα πρέπει να κλείσουν για επισκευές. Βέβαια η Λεωφόρος όπως λέει ο αρχιτέκτονας (13/3/81) ΔΕΝ έχει ζημιές, εν αντιθέσει με το Φάληρο που έχει ρωγμές.



Οι 2 ομάδες δηλώνουν ως έδρα, την μεν Ριζούπολη ο Παναθηναϊκός - τη δε Φιλαδέλφεια ο οσφπ. Εκεί θα φιλοξενήσει τον Πανιώνιο ο οποίος με 2 γκολ του Παπαδημητρίου, κάνει κηδεία στον οσφπ το Σάββατο 21/3/81. Ε, αυτό ήταν. Το Καραισκάκη απο εκεί που ήταν ερείπιο, έγινε ξαφνικά έτοιμο και οχι μόνο θα διεξαχθεί το ντέρμπυ, αλλά θα «αντέξει» και 30χιλ θεατές!!!


Έτσι γίνονται οι δουλειές, γρήγορα και όμορφα.






Ο Παναθηναϊκός δεν έχει φωνή και κύρος (ως συνήθως) στα κέντρα των αποφάσεων, αδυνατεί να επιβάλει το σωστό (και για την ομάδα, αλλά και για τον κόσμο που τέθηκε η ζωή του σε θανάσιμο κίνδυνο) θα παίξει τελικά στο Καραϊσκάκη, το ντέρμπυ θα λήξει ισόπαλο και το τριφύλλι (μετά τις ισοπαλίες με τον παοκ και τον οσφπ) θα μείνει 11 ολόκληρους βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο οσφπ και φυσικά θα χάσει και εκείνο τον τίτλο.
  

Σχόλια