Με ένα απλό google search...

Χάντρες για ιθαγενείς

Άλλη μία - ομολογουμένως καλύτερη προσπάθεια - συνέντευξη, αυτή την φορά του κυρίου Βρανόπουλου. Ο αξιόλογος παράγοντας του Α.Ο. ευτυχώς, δεν έκρυψε την αλήθεια. Και μπράβο του. Όσο και να την μακιγιάρουμε, δυστυχώς θα παραμένει ... άσχημη. Στο χέρι μας είναι να διεκδικήσουμε τα μέγιστα δυνατά από αυτό το πρόζτεκτ. Ας δούμε ποσο σοφότεροι γίναμε σήμερα.

Το όλο «πανηγύρι» βασίζεται στο ήδη υπάρχον σύστημα οικονομικής συναλλαγής ΠΑΕ και Ερασιτέχνη. Δηλαδή στα 50ευρώ που ήδη δίνει ΠΑΕ και ΚΑΕ στον Α.Ο, στο 10ευρω του νέου οπαδού που πάει γήπεδο, στο 10% του ποσοστού επι των εισιτηρίων και στο ενοίκιο!!! Το οποίο ο Ερασιτέχνης το ήθελε στο 1εκ, αλλά για να συμφωνήσουν στις 500χιλ, καταλαβαίνουμε τι έδινε περίπου η ΠΑΕ. Ευτυχώς ο κύριος Βρανόπουλος δεν το παρουσίασε ως κάτι ... μοναδικό.


Ακούστηκε πολλές φορές για χωρητικότητα γύρω στις 35 με 36χιλ όταν στο παράρτημα 2 του Μνημονίου, γραπτά αναφέρεται οτι θα είναι 34χιλ. Αν είναι διαφορετική, γιατί δεν αναφέρθηκε εξαρχής η τελική? Πως είναι δυνατόν ο αντιπρόεδρος να ρωτάει δημοσιογράφο για την ακριβή χωρητικότητα?

Το ίδιο ισχύει με το κλειστό του Ερασιτέχνη στο οποίο θέλουμε να παίζουμε μέχρι και ... Ευρωπαϊκούς τελικούς. Αυτό σημαίνει κλειστό 5χιλ θέσεων. Αλλά στο παράρτημα 2 του Μνημονίου, έχουμε υπογράψει για 2χιλ. Υπάρχει κάποιος λόγος να ... διαπραγματευτούμε τώρα κάτι το οποίο εν γνώσει μας έχουμε υπογράψει ως Ερασιτέχνης? Δηλαδή τον Νοέμβριο του 2020 υπογράψαμε για 2χιλ και συμφωνήσαμε, αλλά τώρα θυμηθήκαμε οτι θέλουμε 3χιλ η και 5χιλ και οι 2 χιλ δεν μας καλύπτουν! Ενδιαφέρουσα προσέγγιση του θέματος. 

Οι δε τράπεζες που εμπλέκονται από το 2019, ακόμα ... δεν έχουν φτιάξει επιτροπές. Σημαντική αποκάλυψη, αλλά απολύτως λογική και αναμενόμενη  γιατί εξασφαλίστηκαν με το άρθρο 14 του Μνημονίου καθώς οτι και να γίνει, Εμπορικό θα χτιστεί!!  

Δεν έχουμε πρόβλημα αν ΔΕΝ τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και αργήσουν για 3 ή 6 μήνες. Λογικό. Αν αργήσουν παραπάνω? Αν δεν τελειώσουν? Γιατί δεν βάλαμε ρήτρες, αφού όλοι είναι βέβαιοι οτι θα τελειώσει το έργο και θα πάνε όλα κατ' ευχήν?

Όπως μας αποκάλυψε στο 38ο λεπτό της συνέντευξης, υπάρχει όντως στο Μνημόνιο (που υπέγραψε ο Ερασιτέχνης) ο όρος του διαφορετικού χρονισμού. Δηλαδή να γίνουν κάποιες ενέργειες ΠΡΙΝ από κάποιες άλλες. Ο δημοσιογράφος μας διαβεβαιώνει οτι η Λεωφόρος ΔΕΝ θα γκρεμιστεί πριν παραδοθούν ΟΛΕΣ οι εγκαταστάσεις. Όμως ο κύριος Βρανόπουλος τον «διορθώνει» λέγοντας οτι «θα μπορούσε πχ ο Ερασιτέχνης να αποφασίσει 2 μήνες πριν βγουν οι τελικές άδειες του Ελαιώνα, να γκρεμιστεί η Λεωφόρος. Προσέξτε ... ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ!!! Πρώτα τα κλειδιά του Βοτανικού και μετά η Λεωφόρος. Αυτό έχουμε πει οτι δεν πρόκειται να μπει πουθενά. Ας μην υπάρχει».

Αφου δεν θέλει κανείς να υπάρχει, τότε ΓΙΑΤΙ αναγράφεται κάτι τέτοιο στο Μνημόνιο και ο Ερασιτέχνης το υπέγραψε? Υπενθυμίζουμε οτι η παράγραφος του Μνημονίου που αφορά την αλλαγή του χρονισμού των έργων, δεν επηρεάζει την κατεδάφιση της Λεωφόρου αφού βάσει νόμου και ΠΔ η Λεωφρόρος είναι ασφαλής και η κατεδάφισή της θα συμβεί μετά την παράδοση των εγκαταστάσεων και ΟΧΙ φυσικά με την έκδοση των αδειών.

Το κερασάκι στην τούρτα φυσικά είναι η παραδοχή στο 42ο λεπτό της συνέντευξης, οτι η ΠΑΕ θα έχει και θα «τρέχει» τα έξοδα μελετών και ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ. Αυτό που αποκάλυψε και δημοσιογράφος του σπορ-φμ σε ραδιοφωνική εκπομπή, αλλά «θάφτηκε» και «κατέβηκε» από άλλο πράσινο σαιτ, πλέον επιβεβαιώνεται.  

Ποιός ο λόγος να πληρώσουμε έστω και ένα ευρώ για το γήπεδο, όταν ΔΙΝΟΥΜΕ την Λεωφόρο αξίας 70εκ, η οποία ως οικοδόμημα είναι ΔΙΚΗ ΜΑΣ? Και το 1924 μας παραχωρήθηκε η χρήση εσαεί του οικοπέδου-γηπέδου? 

Φυσικά αυτά είχαν γραφτεί στο περίφημο Μνημόνιο, αλλά δεν ... ήταν ενδιαφέροντα για να γίνουν πηχαίοι τίτλοι άρθρων.

Να υπενθυμίσουμε όμως στους δύο συνομιλητές οτι τα παιδιά των παιδιών μας, ΔΕΝ θα προλάβουν τον Ελαιώνα γιατί θα έχουν παρέλθει τα 99 χρόνια χρήσης!!! Και δεν θα έχουμε δικαίωμα χρήσης. Και φυσικά ΔΕΝ θα πεθάνει ο Παναθηναϊκός χωρίς Ελαιώνα όπως πολύ σωστά είπε ο κύριος Βρανόπουλος. Πάντα θα υπάρχει ένα plan B. Πολύ σωστά κύριε Βρανόπουλε.


Τέλος όσο και αν το τραβάτε και να το ζορίζετε, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ, με αυτά που ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ. Η χρησικτησία οικοπέδου και η ΚΑΤΟΧΗ και του οικοδομήματος δεν είναι το ίδιο με την ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ του ΔΗΜΟΥ σε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ και στο ΜΟΥΣΕΙΟ. 

Υγ. Τα 4εκ έσοδα του Ερασιτέχνη, είναι ένα ιδεατό σενάριο. Όμως μαθηματικά δεν είναι ούτε εξασφαλισμένα, ούτε βέβαια.  Aν ήταν έτσι με 8.409 μέσο όρο την σεζόν 2018-19 και τους ίδιους περίπου πέρυσι και με την ΚΑΕ να συμβάλει και αυτή με το 50ευρω και με το 10ευρω νέου φιλάθλου και το νόμιμο 10% επί των εισπράξεων συν το ενοίκιο, θα ήμασταν στο ... διάστημα. Αλλά δεν είμαστε.


ΥΓ2. Στον Ελαιώνα θα πάμε ως ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ. Όπως μας αρμόζει και με τους ορους της Λεωφόρου. Τους πραγματικούς. Διαπραγματεύσεις 2 μηνών για να «πάρουμε» τελικά τα ίδια που μας δίνουν και σήμερα και να το παρουσιάζουμε «εκτόξευση», είναι χάντρες για ιθαγενείς.
Εκτόξευση θα έχουμε με 
1) Ενοίκιο 1εκ απο την Παε
2) 50ευρω στα διαρκείας και 10 ευρω στο νέο φίλαθλο
3) Γήπεδο 40χιλ θέσεων με καθεστώς ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ.
4) Κλειστό Εραστέχνη 3-5χιλ με καθεστώς ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ.
5) Γήπεδο Μπάσκετ ΕΚΤΟΣ της Διπλής Ανάπλασης, ή ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ του Οακα (μετά απο 25 χρόνια ενοικίου)
5) Μουσείο στην Λεωφόρο με καθεστώς ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ.
6) Εμπορικές χρήσεις μεταξύ Δήμου και Παναθηναϊκού και όχι Δήμου-Δημοσίου.
8) ΡΗΤΡΕΣ, σε περίπτωση που κάτι στραβώσει χρονικά ή οικονομικά.
9) ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ, αν τελειώσει μόνο το Εμπορικό και δεν έχουμε τίποτα έτοιμο εμείς, είτε αν φύγει το 2021 και είμαστε στο σημείο που ήμασταν το 2005. το απόλυτο τίποτα..

Διαπραγματευτείτε ΩΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ. ΑΠΑΙΤΕΙΣΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.

Σχόλια

  1. prasinostomaros η μονη μας ελπιδα τα παιδια που απαρτιζουν τη νομικη επιτροπη ελπιζω να απαιτησουν ρητρες σε περιπτωση στραβης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρητρες επρεπε να ειχαν μπει ηδη αγαπητε.

      Διαγραφή
    2. και τωρα μπορουν να μπουν αν δε κανω λαθος μπορεις να αποχωρησεις απο το mou μεχρι τελος ιουνη χωρις επιπτωση

      Διαγραφή
    3. prasinostomaros στη πραγματικοτητα ο αλαφουζος δε ηθελε να δωσει τιποτα δε ακουσες τι ειπε ο βρανοπουλος οτι ηθελε να κρατησει το 50ευρω απο το διαρκειας για τη τσεπη του λες θα επιβαρυνε τη παε αφου ο κοσμος θα το πληρωνε

      Διαγραφή
    4. παο29, δεν μπορω να αποδειξω οτι ηθελε να δωσει το τιποτα (ασχετως τι πιστευω). Ομως ειναι ξεκαθαρο οτι αυτος που υποχωρισε για αλλη μια φορα ειναι ο Ερασιτεχνης. Δεν εχει διεκδικησει το οτιδηποτε και ξαφνικα αρχιζουμε τα «ηρωικα» για 40χιλ στη μπαλα και ερασιτεχνη 3 η 5χιλ για τελικο ευρωπης. Οταν εχουμε υπογραψει για 34χιλ και 2χιλ αντιστοιχα, προφανως συμφωνοντας σε ολα.

      Διαγραφή
  2. prasinostomaros τα παραρτηματα του μνημονιου οπως φανηκε δε ειναι τοσο δεσμευτικα για παραδειγμα στις εγκαστασεις του αο δε υπηρχε προβλεψη ουτε εγκαταστασεις αμεα αλλα για τα τμηματα σκοποβολης -τοξοβολιας αλλα στη προχθεσινη ανακοινωση ηταν μεσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aυατ εχουν υπογραφη μεχρι στιγμης ομως. Οι συμβασεις ακομα δεν εχουν υπογραφη. Και το Μνημονιο ΠΡΙΝ τις υπογραφες αλλα μας ελεγαν οτι θα περιειχε. Και αλλα ειχε τελικα. Εξαλλου το κερασακι της συνεντευξης, δεν ηταν η τοξοβολια.

      Διαγραφή
    2. το αλλο το διαβασες 2,5 εκατομμυρια το χρονο στο δημο για τη αποπληρωμη του γηπεδου δε φτανει που δινουμε λεωφορο θα τους χρυσωσουμε και απο πανω

      Διαγραφή
    3. Μα το Μνημονιο το γραφει καθαρα αυτο. Εγω το εχω διαβασει, οι επλεκομενοι οχι οπως φαινεται. Και οι αρδ φυσικα.

      Διαγραφή
  3. διααφωνώ.Μας έκανε σοφότερους γιατί από τα πιο επίσημα χείλη,ακούσαμε ότι ''αν δεν γίνει ο Ελαιώνας,δεν έγινε.Δεν θα πεθάνει ο Παναθηναικός''.Αυτό έχει προκαλέσει ήδη ταραχή που έλεγε και ο ΛεΠα.Επίσης ακούσαμε και το εκπληκτικό,ότι η ΠΑΕ θα αποπληρώσει το κόστος κατασκευής του γηπέδου!Πιο ξεκάθαρο και πιο επίσημο δεν θα μπορούσε να είναι.Άρα η ΠΑΕ θα πληρώσει το κόστος του γηπέδου στον Δήμο,για να συνεχίσει το γήπεδο να ανήκει στον Δήμο.Αρκετά σοφότερους μας έκανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα τα ξεραμε ηδη αυτα. Στο Μνημονιο αναγραφεται οτι θα αποπληρωθει η επενδυση. Οι αρδ το εκαναν, γαργαρα γιατι χαλαει την «εκτοξευση». Η οποια μπορει να ερθει, αλλα οχι φυσικα με αυτους τους ορους.

      Διαγραφή
  4. ξεραμε οτι θα δινει ενα ποσοστο απο τις εμπορικες χρησεις δε ξεραμε οτι θα πληρωνει νοικι απο πανω αυτο για το νοικι το ειχε αναφερει ο θωδωρης ως πληροφορια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ενοικιο θα ονομαστει ως «ανταποδοση των εμπορικων χρησεων». Ο Δημος δεν πρεπει να παρει ουτε δραχμη, οχι ευρω. Παιρνει την Λεωφορο αξιας 70εκ και ειναι ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ των παντων στην περιοχη του Ελαιωνα. Εμεις το 2124 (στα 99 χρονια) δεν θα εχουμε ουτε κεραμιδι.

      Διαγραφή
  5. ως μελος του ερασιτεχνη και ενας απο τους ανθρωπους που εβαλαν τη υπογραφη του στο εξωδικο πριν ψηφησω θετικα η αρνητικα στη γσ θα θελα να εχω γνωση για τις συμφωνιες της παε με το δημο και μην ακουσω την αστεια δικαιολογια οτι ειναι ανωνυμη εταιρεια και θα ψηφησω μονο για το αο καλως η κωκως η πορεια της παε κρινει σε μεγαλο βαθμο και τα υπολοιπα τμηματα επισης θα θελα να παρακαλεσω τους κ.παναγιωτοπουλο και ιθακησιο που συμμετεχουν στη νομικη επιτροπη να απαιτησουν ρητρες στις διμερεις συμβασεις σε περιπτωση στραβης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειχα γραψει και τον Δεκεμβριο που μας προεκυψε η Εγκληματικη Υπογραφη στο καταπτυστο MOU που ουτε ο Μαρινακης δεν θα υπεγραφε Οτι οι κοκκινες γραμμες για οποιαδηποτε μετεπειτα διμερη
    συμφωνια πρεπει να ειναι 1. παραχωρηση ιδια με της λεωφορου ( Ισοβια) 2 μη υπαρξη αλλων αθλητικων χωρων μη ανηκοντων στον ΠΑΟ στην περιοχη Β 3. εμπορικες χρησεις απο το εξωτερικο
    κελύφος του γηπεδου και εντος αυτου ν'ανηκουν αποκλειστικα στον ΠΑΟ και 4 .παραχωρηση της
    Λεωφορου μετα την παραδωση των συμφωνηθεντων στον ελαιωνα σε ευλογο χρονικο διαστημα
    με υπαρξη χρηματικης ρητρας και πληρη αποδεσμευση απο τον ελεεινο νομο της Διπλης Αναπλασης
    αν δεν συμβουν αυτα Μονο αν υπαρξουν αυτες οι προυποθεσεις θα επρεπε να προχωρησει ο ΠΑΟ
    σ'οποιαδηποτε διμερη συμφωνια ειτε με την ΠΑΕ ειτε Με τον Δημο ειτε με το κρατος αλλοιως χαιρετα μου την Αλε ξανρεια που χαθηυκε οπως θα'λεγε ο Καββαφης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ας ελπισουμε οι κυριοι παναγιωτοπουλος-ιθακισιος που συμμετεχουν στη επιτροπη γηπεδου να απαιτησουν ρητρες

      Διαγραφή
  7. νομιζω οτι το ανωτατο οριο που πρεβλεπεται απο τη νομοθεσια για τη παραχωρηση δημοσιας περιουσιας ειναι τα 99 χρονια και μια εκταση που δωθηκε στο ερασιτεχνη παοκ διπλα στη τουμπα για τις εγκαταστασεις του ηταν για 99 χρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος ειπε οτι η Λεωφορος ειναι δημοσια περιουσια ???? στην χειροτερη των περιπτωσεων
      ειναι δημοτικη περιουσια που βασει του ν.δ 31/1968 αυτο δεν ισχυει

      Διαγραφή
    2. Στην χειροτερη ανηκει στον Δημο (εγω πιστευω οτι βασει νομων εποχης οτι ανηκει μας). Εξαλλου η αποτιμιση των 70εκ και η ανταλλαγη ΣΔ, αυτο δηλωνει. Αλλιως θα «διαπραγματευοταν» ο Δημος δυο δικα του πραγματα? Ακριβως ο νομος που λεει ο Γιωργος (31/1968) ο οποιος χρησιμοποιειται ακομα και σμρ σε αποφασεις του Αρειου Παγου για περιπτωσεις εκεινης της εποχης, μας δινει την χρησικτησια. Το δε οικημα χτιστηκε με δικα μας λεφτα. Δινουμε ιδιοκτησια, μας δινουν ιδιοκτησια. Οχι χρηση για 99 χρονια και μετα ουστ. Αν μας ειχαν δωσει χρηση 99 ετων το 24 στην Λεωφορο, το 2023 θα ειχαμε ... αλλα κολπα. Να μας δωσουν ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ σε γηπεδο μπαλας-ερασιτεχνη και Μουσειο φυσικα και ας βγαλουν οσα θελουν απο τις παιδικες χαρες εκει, το εμπορικο, οτι αλλο θελουν να χτισουν.

      Διαγραφή
    3. prasinostomaros βρισκουν και τα κανουν αν ειχαμε κλειδωσει τη κυριοτητα δικαστικα δε θα τα τραβαγαμε αυτα στειλτους τους απατεωνες στα δικαστηρια βγαλε και στο φως τα εγγραφα και τις γνωματευσεις που ειχε μαζεψει απο καθηγητες της νομικης ο αημνειστος νικολαιδης για τη κυριοτητα να δουμε ποσα απηδια ποιανει ο σακος

      Διαγραφή
    4. prasinostomaros νομιζω μπορει να κανω λαθος και το 2007 οταν υπογραφτει η συμβαση μεταξυ δημου-αο στα 99 χρονια προβλεποταν η παραχωρηση του γηπεδου

      Διαγραφή
  8. prasinotomaros περιμένουμε με ενδιαφέρον όχι μόνο την διμερή ΠΑΕ-Δήμου αλλά και Α.Ο-Δήμου όπως και Α.Ο-Τραπεζών.Κάτι μου λέει ότι στις δύο τελευταίες και κυρίως με τις τράπεζες θα χάσουμε ότι μαλλιά μας έχουν μείνει.Δική εικασία βέβαια,αλλά σκέψου μόνο ότι οι τράπεζες ακόμα δεν έχουν μπει στον κόπο να συστήσουν την επιτροπή για συζήτηση της διμερούς!Το δεύτερο έχει να κάνει με μια και μόνο λέξη που μέχρι τώρα φαίνεται να την αποφεύγουν ΟΛΟΙ οι εμπλεκόμενοι όπως ο διάολος το λιβάνι.Ρήτρες!ν δεν υπάρχουν ρήτρες,δεν υπάρχει και συμφωνία για να πάρει θετική ψήφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρω δεδομενο οτι θα αποπληρωσουμε αμεσα η εμμεσα, το «δωρο». Αν το αποπληρωσουμε, τοτε για ποιο λογο δινουμε την Λεωφορο? Σωστη η παρατηρηση για τις τραπεζες. Οι τραπεζες εξασφαλιστηκαν αγαπητε, το εμπορικο θα φτιαχτει ετσι κ αλλιως μενει η στανη που θα φερει προβατα εκει (δλδ πελατες). Αλλιως θα ειναι αδειο, σε μια μη κατοικισιμη περιοχη.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου