Η 4άρα στην μπουγάτσα

Από το Γουδή...στον Ελαιώνα (μέρος 1ο)

Πως είναι δυνατόν να έχουμε 2019 και ο Παναθηναϊκός ενω ήταν η πρώτη ομάδα με δικό της γήπεδο να μην έχει κεραμίδι να σταθεί? Το κείμενο που ακολουθεί ΔΕΝ αφορά στις τωρινές προσπάθειες του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ που τρέχει για τον Σύλλογο, και ευχόμαστε ολόψυχα να υλοποιηθούν και να τα καταφέρει, αλλά στο ΠΩΣ οδηγηθήκαμε εδώ και είμαστε «άστεγοι» επι 30 (και πλέον) χρόνια. Θα ξετυλίξουμε το κουβάρι όσο πιο σύντομα μπορούμε σε τρία μέρη.

(6-6-89)

Το μακρινό 1989 (παρολο που νωρίτερα είχε ληφθεί η απόφαση, αλλά για να κλείσουμε 30ετία) αποφασίζουμε οτι δεν μας χωράει η Λεωφόρος και θέλουμε κάτι καλύτερο. Πολυ λογική κίνηση στη σωστή περιοχή. Όμως κανείς δεν θα σου κάνει γήπεδο επειδη είσαι ο Παναθηναϊκός. Θέλι κυνήγι και πίεση. Ενω λοιπόν είναι σωστή σκέψη, η πράξη απέχει.

(6-6-89)

Παρολα αυτά θα περάσουν κάποια χρόνια, φυσικά δεν θα γίνει τπτ καθώς η πρόθεση υπάρχει αλλά δεν είναι και η πιο εύκολη περιοχή να γίνει και θα φτάσουμε στο 1997.

 (2-3-97)

Εδω μαθαίνουμε οτι το Πασοκ αθέτησε κάποιους όρους της συμφωνίας και είμαστε σχεδόν 10 χρονια!!! χωρίς γήπεδο. Κανείς δεν ήξερε οτι θα φτάναμε στα 30!!!

(2-3-97)

Κανείς δεν αμφισβητεί την πρόθεση. Άπλά ένα γήπεδο δεν φτιάχνεται ως δια μαγείας. Έτσι θα φτάσουμε από το 89 και το 97 στο 1999


(20-8-99)

Όπως καταλαβαίνει κάποιος η τοποθεσία ειναι η σωστή. ΓΗΠΕΔΟ στη φυσική μας περιοχή και έδρα και όχι στο νότιο δυτικό άκρο του Δήμου και δίπλα στη γαυροφωλιά. 


Η σωστή λύση είναι ΛΕΩΦΟΡΟΣ η ΓΟΥΔΗ. Τπτ άλλο. Δεν ταιριάζει κάτι άλλο στον Σύλλογο της Αθήνας.

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να ζητάει και να κυνηγάει το Γουδή . Και σωστά κάνει. Αλλά όταν από το 1989 (και νωρίτερα) έχει φτάσει 2001 και δεν έχει γίνει κάτι, τότε η στρατηγική μας έχει κενά. Με τον σταυρό στο χέρι δεν χτίζεις γήπεδο. Ούτε καν εκκλησία. Στο τέλος τον κουβαλάς και στην πλάτη.

(27-6-2001)

Κάπου εδώ, αφού δυσκολεύει αφάνταστα η επιλογή «Γουδή», προτείνεται για πρώτη φορά ο Ελαιώνας (όπως ονομάζεται η περιοχή και όχι Βοτανικός). Έχουμε την πρώτη βόλτα με ελικόπτερο (Αβραμόπουλος-Φιλιππίδης) σε μία ..διερευνητική κίνηση και από τις 2 πλευρές.


(3-8-2001)

Πλέον φτάνουν οι Ολυμπιακοί αγώνες και βλέπουμε να «μπαίνει» στον φάκελο το γήπεδο του οσφπ, (αντί της αεκ που είχε πρωτίστως επιλεγεί) ενώ το δικό μας όνειρο από το 1989 ακόμα ..περιμένει. Φυσικά η διαφορά μας είναι η..στρατηγική. Πιέζεις σωστά, έχεις άκρες? Χτίζεις. Αν περιμένεις απλά να σου δώσουν κάτι επειδή σε λυπούνται, κάηκες. Στην Ελλάδα ζούμε.  

(20-7-2002)

14 χρόνια χωρίς γήπεδο λοιπόν. Και ο οσφπ να βλέπει να χτίζεται στο γκρεμισμένο ποδηλατοδρόμιο το ποδοσφαιρικό γήπεδο που ονειρευόταν. Πλέον ο Παύλος με τον Θανάση περνούν στην αντεπίθεση και προτείνουν στην ΠΑΕ την ΝΕΑ ΛΕΩΦΟΡΟ με 30.000 θέσεις. Το όνειρο όλων των Παναθηναϊκών.


(24-10-03)

Πολυ καλό για να είναι αληθινό βέβαια. Έτσι το 2004 με νέα κυβέρνηση ξανά όλοι μαζί στο τραπέζι. Μαντέψτε ποια περιοχή προτείνεται και προκρίνεται...Το Γουδή!!! κάτι που είχε ήδη πέσει ως πρόταση από την δεκαετία του 80, αλλά και κάτι που 2-3 χρόνια νωρίτερα (Βενιζέλος-Σημίτης) το ανέφεραν συχνά - πυκνά όταν τους δινόταν η ευκαιρία.

(15-5-04)

Το Γουδή στρατηγικά είναι η καλύτερη επιλογή. Ακολουθεί η Λεωφόρος. Plan B ομως στις συζητήσεις ΔΕΝ είναι η Λεωφόρος, αλλά το...Ελληνικό!! Πλέον φαίνεται οτι κάτι καλό θα συμβεί. Έχουμε 2004 και αν όλα πάνε καλά στα 100 χρόνια θα έχουμε γήπεδο. Πως να μην δακρύζεις?


(21-12-04)

Φυσικά οι οπαδοί αλλά και ο απλός κόσμος αποφασίζει..Γουδή. Η πιο λογική επιλογή βάσει γεωγραφίας και ιστορίας. Λόγω κέρδους ίσως είναι το Ελληνικό, αλλά δεν θα κάνουμε γήπεδο στη Νομαρχία Πειραιά.

(23-12-04)

Στην ουσία μπαίνει το 2005 και έχουμε την επιλογή Γουδή με εναλλακτικό το Ελληνικό. Άβολο και μακρυνό φυσικά το Ελληνικό. Αλλά είναι όλοι στο τραπέζι και έχουν βρει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ άκρη.

(23-12-04)

Σε 3 χρόνια δλδ θα έχουμε γηπεδάρα. Δικό μας. Για τα 100 χρόνια!!! Μαντέψτε τι θέλουν όμως να κάνουν στο Γουδή και στο Ελληνικό και δεν θέλουν να στερήσουν από τους κατοίκους το ...πράσινο. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ.!!! Φυσικά έχει φτάσει το 2019 και όσο υπήρχε Μητροπολιτικό Πάρκο το 2002, άλλο τόσο έγινε και το 2019. Από δικαιολογίες.....ένα σωρό.



Έτσι αλλάζει το πλάνο και πέφτει ξανά η λύση του Ελαιώνα (βλέπε 2001) εν όψει της διεκδίκησης του Euro 2012.  

(13-7-05)

Από τα ολότελα όμως.... Συμφωνουμε έστω και για γήπεδο στον σκουπιδότοπο του Ελαιώνα. 

(23-5-06)

Εδώ όμως αρχίζει να φαίνεται οτι κάτι δεν πάει καλά. Αν ανακατέψεις την φάβα, βρίσκεις πολλούς λάκκους. Απο δω και πέρα υπάρχει ένα παράλογο γαιτανάκι που είχε ως στόχο την μπίζνα και όχι τον όφελος του Συλλόγου.

Η συνέχεια και η κατάληξη του όλου σχεδίου στο δεύτερο και τρίτο μέρος αντίστοιχα, με όλα τα Διατάγματα, τις ρυθμίσεις, τις προσφυγές στο ΣτΕ και τις αποφάσεις που έχουν αφήσει τον Συλλογο χωρίς «σπίτι» εδώ πολλά χρόνια.

Ποιές λεπτομέρειες ήταν αυτές που οι περισσότεροι απέκρυπταν από τις «φοβερές» συμφωνίες και προτάσεις της κάθε κυβέρνησης και πως η μπίζνα του αιώνα στον Ελαιώνα κατέληξε σε ...φιάσκο? Υπομονή μέχρι..αύριο!

Σχόλια