Και το γαϊτανάκι συνεχίζεται...

Το «10» το καλό

Το «10» το καλό. Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Ντέγιαν. Δεύτερος ξάδερφος του αείμνηστου Ντράζεν. Μπασκετόφατσα, ηγέτης, πάντα πρώτος στα δύσκολα. Έπαιρνε την μπάλα όταν «έκαιγε». Ποτέ δεν φοβήθηκε την ευθύνη, ποτέ δεν κρύφθηκε στην τελευταία επίθεση. Όλοι ήξεραν οτι θα πάρει την μπάλα, ελάχιστον τον ανέκοψαν όμως. Τσαμπουκάς όταν χρειάστηκε, χωρίς να βγάζει γλώσσες και να κουνάει αυτιά.

Δεν ήταν ο γρηγορότερος, δεν ήταν ο ψηλότερος, ούτε ο αλτικότερος, ούτε ο πιο εύστοχος. 'Ηταν όμως ο ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟΣ, αυτός που διάβαζε το παιχνίδι. Δεν είναι τυχαίο που συνυπήρχε με τον δάσκαλο στην Ρεάλ και στον Παναθηναϊκό. Τίτλοι? Από που να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις...

1 πρωτάθλημα Ιταλίας (96), 1 κύπελλο Ιταλίας (96), 1 Κυπελλούχων με την Ρεάλ (97), 3 πρωταθλήματα Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό (99,00,01), 2 Ευρωλίγκες με τον Παναθηναϊκό (00,02) 1 Ευρωλίγκα με την Μπαρτσελόνα (03), 1 τρεμπλ με την Μπαρτσελόνα (03), 1 πρωτάθλημα Ισπανίας (04) και 1 κύπελλο Ισπανίας (04). 

Αναδείχτηκε δυο φορές MVP του Final-4 και άλλες δυο πρώτος σκόρερ του συγκεκριμένου θεσμού. Με την εθνική ομάδα της Γιουγκοσλαβίας πανηγύρισε δυο Mundobasket (98,02), ήταν MVP το 1998 στη χώρα μας, 3 Eurobasket (95,97,01) και ένα ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Atlanta το 1996. Μέλος της κορυφαίας ομάδας της πρώτης δεκαετίας (2001-2010) της Euroleague και κορυφαίος Ευρωπαίος παίκτης το 2002, που οδήγησε τον Παναθηναϊκό στον θρίαμβο της Bologna.

Αξέχαστες οι «παραστάσεις» στο εξοχικό το 1999 και στην Μπολόνια το 2002. Και δεκάδες άλλες με το τριφύλλι στο στήθος.

Η συνέντευξη στο gazetta που αναρτηθηκε στις 03 Σεπτεμβρίου, δεν θα μπορούσε παρά να επιβεβαιώσει την μοναδική σχέση του Ντέγιαν με τον Σύλλογο, την διοίκηση και τους οπαδούς. 






Όταν επέστρεψε το 2003 με την φανέλα της μπαρτσελόνα, το γήπεδο του Σπόρτινγκ ήταν πολύ μικρό για να χωρέσει όσους ήθελαν να τον δουν.

Αποτέλεσμα εικόνας για ντεγιαν μποντιρογκα επιστροφη

Αποτέλεσμα εικόνας για ντεγιαν μποντιρογκα επιστροφη

Σχετική εικόνα

Αποτέλεσμα εικόνας για ντεγιαν μποντιρογκα επιστροφη

Αποτέλεσμα εικόνας για ντεγιαν μποντιρογκα επιστροφη

Αποτέλεσμα εικόνας για ντεγιαν μποντιρογκα επιστροφη

Αργότερα με την φανέλα της Ρόμα, ήρθε για τελευταία φορά σαν αθλητής στην Αθήνα.

Καταλυτικός στα 2 ευρωπαϊκά σε Θεσσαλονίκη και Μπολόνια.

Αποτέλεσμα εικόνας για μποντιρογκα σαρας παπαλουκας ευρωλιγκα





Μια φωτογραφία = 1000 λέξεις και μπορεί να μην φτάνουν καν.


Σχετική εικόνα



Η ιστορία θα γράψει οτι δεν δίστασε να πλακώσει στον ξύλο έναν αλήτη που είχε τον μοναδικό τρόπο να τον ανακόψει. Να τον προκαλέσει για να βγει εκτός ορίων. Φυσικά επειδή υπάρχει δικαιοσύνη το πρωτάθλημα το σήκωσε η αεκ με ανατροπή, ενώ πιάστηκε και ντοπαρισμένος παίχτης του γαύρου (φόρεστ).



Αποτέλεσμα εικόνας για ντεγιαν μποντιρογκα επιστροφη

Πάντα «αέρινος», πάντα ηγέτης, πάντα ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ. Ευχαριστούμε για όλα.








Κια για το τέλος..Το κερασάκι. Όλοι οι «εφιάλτες» των γαύρων μιας 15 ετίας σε μία φώτο.!!!

Σχετική εικόνα

Και 2 βιντεάκια για να θυμόμαστε τι εστί Ντέγιαν.

Εναντίον του Carmelo Anthony


Το αξέχαστο sex - droga i Bodiroga!!!


Και φυσικά η επιστροφή στην Ελλάδα


Σχόλια