Κρίμα...

Κυπελλούχος ξανά .... χωρίς τελικό!!! (1966)

Ένα πραγματικά «χάρτινο» τρόπαιο. Με μία ανύπαρκτη ΕΠΟ και μια αεκ που εκμεταλεύτηκε όλες τις συγκυρίες που βρήκε, η αυτές που προκάλεσε.

 

Το κύπελλο του 65-66 θα μας θυμίσει αυτό του 63-64. Λίγες μέρες πριν τον ημιτελικό οσφπ-Παναθηναϊκού, οι οπαδοί του γαύρου που όπως έλεγε η διοίκηση το 64 ΑΠΕΙΧΑΝ από τα επεισόδια, ΕΔΩ ΑΠΕΛΟΥΝ για να κάνουν τα ίδια (20-6-66). ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΜΕΣΑ δλδ. Τελικά η νίκη με 3-0 (επι του απόλλωνα) τους ηρεμεί, γιατί στο 1-0 δεν την πολυπίστευαν.


Ακολουθεί ο αγώνας κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό (27-6-66) όπου κερδίζουν με τον γνωστό τρόπο. ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΥ φυσικα. Το οποίο είναι ανύπαρκτο και έχει προηγηθεί ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΦΑΟΥΛ.


Αφήνουμε στην άκρη το πέναλτυ-σάντουιτς και τα κλαδέματα!!!


Το ενα ζευγάρι ημιτελικών είναι το γαύρος - Τρίκαλα. Το άλλο ζευγάρι ημιτελικού είναι το Καβάλα -αεκ. Σύμφωνα με την διάταξη ΑΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΡΙΘΕΙ, τότε ο αγώνας ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ (και προφανώς στην έδρα της ομάδας της Βορείου Ελλάδος). Περαν αυτου,η κληρωση ετσι και αλλοιως ευνοησε την Καβαλα (ως γηπεδουχο).


Η αεκ ΑΡΝΕΙΤΑΙ να παιξει στην Καβαλα και ζηταει ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. Ισχυριζεται οτι δεν εχει ισχυ το αρθρο 9 (να τελειται ο αγωνας στην βορειο ελλαδα, αν προκριθει ομαδα της περιοχης) γιατι τα πρακτικα δεν εχουν επικυρωθει και η διαταξη πρεπει να ισχυσει απο την επομενη σεζον. Η Καβαλα ισχυριζεται οτι τα πρακτικα ειναι επικυρωμενα και με ισχυ και ηταν ΠΑΡΟΝΤΑ στελεχη της αεκ



Το θεμα παιρνει φυσικα διαστασεις καθως πρεπει να ερωτηθουν καλοκαιριατικα ΟΛΟΙ οι συμβουλοι της ΕΠΟ. Ισως ο 13ος άθλος του Ηρακλή δλδ.


ΦΥΣΙΚΑ η ΕΠΟ κανει την παπια. ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΑΕΚ (ΠΟΥ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΕΤΣΙΘΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ) ΚΑΙ ΓΑΥΡΟ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΕΤΣΙΘΕΛΙΚΑ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ) δεν κανει τπτ. Η Καβαλα φυσικα ΑΡΝΕΙΤΑΙ να κατεβει στην αθηνα, καθως απο τον Σεπτεμβριο του 65, το αρθρο 9 την προστατευει.

Αφού λοιπον γινεται χρονικα ενα μπαχαλο, πεταγεται και το τρυλο και λεει οτι εφοσον καθυστερει ο ημιτελικος της αεκ με την καβαλα, ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ!!!!




Η αεκ συνεχίζει και τραβάει το σχοινί, αφού η ΕΠΟ δεν κάνει τπτ.


Εχουν βρεθει οι 6 απο τους 34 συμβουλους της ΕΠΟ για να ψηφισουν. Κοινως γραφουν ολοι την διοργανωση, η Καβαλα ζηταει το δικιο της, η αεκ γουσταρει ετσι να παιξει στην αθηνα, ο δε γαυρος απειλει οτι αν δεν γινει αμεσα ο τελικος δεν κατεβαινει.


Καθε μερα λαμβανεται η αποφαση, καθε μερα μας παραπεμπει στην αυριανη.
                            
 
Οπως φαινεται παμε σε ματαιωση τελικου καθως λυση δεν βρισκεται ενω ηδη οι παιχτες της μια φιναλιστ κανουν...ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!


Η δε Καβαλα η μονη αδικημενη της καταστασης, παλευει με τα θηρια.


Η ΕΠΟ τελικα οριζει το ματς στην Θεσσαλονικη και το Καυταζογλειο. Μεσοβεζικη λυση δλδ. Τωρα φυσικα αδικειται εκ νεου η Καβαλα, καθως ναι μεν δεν κατεβαινει Αθηνα, αλλα στο γηπεδο της ΔΕΝ παιζει. Τοσες μερες και τελικα η αποφαση ειναι αυτη?


Ετσι τα δεδομενα ειναι τα εξης. Συμφωνα με την αποφαση της ΕΠΟ (δλδ τελεση ημιτελικου στην Θεσσαλονικη) η δε Καβαλα ΔΕΝ κατεβαινει, το δε τρυλο δεν αγωνιζεται στον τελικο οποιος και να ειναι ο αντιπαλος του, γιατι η ομαδα κανει ηδη διακοπες.


Ο δε γαύρος λέει ξεκάθαρα οτι αν μέχρι 6-7-66 δεν γίνει ο τελικός, εμείς ΔΕΝ κατεβαίνουμε. Ο Ανδριανόπουλος παρατείται έπειτα από όλο αυτό το μπάχαλο.


Από σήμερα (7-7-66)...γεια σας. Να θυμίσουμε εδώ οτι πριν 2 χρόνια (1964), ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 6/8/64 ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ, Ο ΓΑΥΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ.


Η Καβαλα πληρωνει το μαρμαρο, η αεκ προκρινεται ΑΝΕΥ αγωνα (ωραιο κολπο αυτο) και τωρα βγαινει και λαδι απο πανω, καθως ΚΑΛΕΙ τον γαυρο να κατεβει στο γηπεδο την Κυριακη για τον τελικο. Μιλαμε για κωμικοτραγικες καταστασεις!!!!

Η ομαδα ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ, ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΓΑΥΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΛΟΓΩ ΔΙΑΚΟΠΩΝ!!!


Στην αρχη η κατασταση φαινεται απλη. Ναι μεν στα χαρτια, αλλα η αεκ κυπελλουχος.


Ομως το θεμα συνεχιζεται γιατι ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ. ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΓΗΠΕΔΟ καθως η Λεωφορος εκλεινε για εργα ενω στο ποδηλατοδρομιο ειχε εφηβικους αγωνες στιβου!!!


Η ΕΠΟ δηλωνει στην Ουεφα την αεκ ως εκπροσωπο στο Κυπελλουχων και σκεφτονται να γινει τελικα ο τελικος τον Σεπτεμβριο!!!



Φυσικα τωρα το πανω χερι το εχει η αεκ, καθως δεν ειναι χαζη να κατσει να διεκδικησει εναν τιτλο στο γηπεδο, οταν μπορει να τον παρει στα χαρτια. ΕΤΣΙ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΑΥΡΟ ως υπευθυνους για τον τελικο!!!! Μάλιστα μαθαίνουμε οτι ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ οσφπ ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ απο τις 2 συνεδριάσεις της ΕΠΟ!!! Χωρίς ποινές φυσικά.

                                   

Εδώ βέβαια μαθαίνουμε οτι την σεζόν 1964-65 η αεκ ΥΠΕΣΤΗΡΙΞΕ να τελεσθή ο αγώνας Νικης Βόλου - οσφπ στο γήπεδο του πειραιά. Είναι το κύπελλο, όπου ο οσφπ ΕΔΩΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ!!!!


Το τελευταιο «σημαδι ζωης» της ΕΠΟ ειναι στις  30/7/66 οπου και ανακοινωνεται συνεδριαση για τις 8/8/66. Απο εκει και επειτα...αγνοουνται τα ιχνη της. Η οποια συνελευση μαλλον θα γινει στις 5/9/66 για να μην ενοχληθουν και απο τις διακοπες τους οι ανθρωποι.


Αντί λοιπόν να γίνει το νόμιμο και το προφανές ΔΛΔ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Η ΑΕΚ ΚΑΙ Ο ΓΑΥΡΟΣ, έφτασαν μέχρι τον τελικό και η αεκ πήρε δεύτερο συνεχόμενο τρόπαιο στα χαρτιά!!!

Να θυμίσουμε εδώ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ του 2017, ο Παναθηναϊκός ΔΕΧΤΗΚΕ να αγωνιστεί στην έδρα του Άρη. Η αεκ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΕ να αγωνιστεί στην έδρα της Καβάλας, με την Καβάλα να είναι στην.... Β εθνική!!!!

Το δε πρωτάθλημα εκείνης της σεζόν (66), ο γαύρος το κέρδισε με 1 πόντο από τον Παναθηναϊκό, που έφερε κάποια «περίεργα» αποτελέσματα στις τελευταίες αγωνιστικές, αλλά αυτά θα τα αναλύσουμε σε άλλο δημοσίευμα.

Σχόλια

  1. Χαχαχα, τραγελαφική ανάρτηση. Μισή αλήθεια, που πολλές φορές είναι χειρότερη από το ψέμμα. Και στα δύο είστε πρωταθλητές παντοτινοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου