Και το γαϊτανάκι συνεχίζεται...

Οι ορισμοί της Euroleague και η «πλήρης» Τσσκα

Το νεο φορματ της Euroleague προβλεπει πλεον ΟΡΙΣΜΟΥΣ αγωνων και οχι προγραμμα, η κληρωσεις. Δλδ η ιδια η διοργανωτρια αρχη διαλεγει αγωνιστικες και αντιπαλους. Σαφως ολοι θα παιξουν με ολους, αλλα εχει διαφορα αν θα παιξεις με τις 2 καλυτερες ομαδες μεσα σε 2 μερες, η αν θα παιξεις στην αρχη, η στο τελος σε αδιαφορες αγωνιστικες οταν θα εχουν  ξεκαθαρισει πολλα.

Η φετινη διοργανωση προβλεπει 5 «διαβολοβδομαδες». Πεντε εβδομαδες με διπλες αγωνιστικες. Ανα 2 ημερες αγωνες. Ας δουμε τους «ορισμους» των αγωνων. Κακα τα ψεματα οπως και αν το κανουμε μια 5αδα ομαδων που θα τρεξουν για το Φ-4 την γνωριζουν πολυ καλα οι διοργανωτες. Τσκκα-Ρεαλ-Φενερ-Παναθηναϊκος-Οσφπ ειναι στα φαβορι για το Βελιγραδι.

Η πρωτη διπλη αγωνιστική (3η - 4η) ήταν τελη Οκτωβριου. Ας δουμε τι «ορισμους» ειχαμε τοτε.

Ο Παναθηναικος αντιμετωπισε σε 2 ημερες την Τσσκα στην Ρωσια και την Φενερ εντος εδρας. 
Ο Οσφπ επαιξε με Μακαμπι στο Τελ Αβιβ και Χιμκι στο «εξοχικο». Η Τσσκα με Παναθηναικο και Εφ Ες. Η Φενερ με Εφ Ες και Παναθηναικο. Η Ρεαλ με Ζαλγκιρις και Αρμανι.

Βασει δυναμικοτητας αντιπαλων, το πιο δυσκολο εργο το ειχε...ο Παναθηναϊκος.


Η επομενη διπλη αγωνιστικη ηταν η 7η και η 8η στα μεσα Νοεμβρίου. 
Ο Παναθηναικος εχει 2 «λογικους» αντιπαλους Χιμκι και Εφ Ες. Ο Οσφπ παιζει με την Φενερ και το κλασικο οικογενειακο διπλο με Ερυθρο Αστερα. Η Φενερ με Οσφπ και Τσσκα. Η Τσσκα με Ερυθρο Αστερα και Φενερ. Η Ρεαλ με Μπασκονια και Ουνικαχα (2 αγωνες στην Ισπανια δλδ)

Εδω το πιο δυσκολο εργο το εχει η Φενερ, με Οσφπ και Τσσκα σε 2 μερες μεσα. 


Μεσα Δεκεμβριου και η επομενη διπλη αγωνιστικη στις 19-20 και 21-22 Δεκεμβριου.

Ο Παναθηναικος εντος με την Μακαμπι και στο Βελιγραδι. Ο Οσφπ με Τσσκα και Εφ Ες στην Πολη. Η Φενερ με Ερυθρο και Μακαμπι. Η Τσσκα με Οσφπ και Χιμκι. Η Ρεαλ με Βαλενθια και Μπαμπεργκ.

Καμμια ομαδα δεν εχει να παιξει 2 συνεχομενα δυσκολα.


Προτελευταια διπλη αγωνιστικη η τωρινη. 16-17/1 και 18/19/1.
Ο Παναθηναικος παιζει εκτος με την Φενερ και εντος με την Τσσκα. Ο Οσφπ επαιξε με Μακαμπι και Χιμκι. Η Τσσκα με Παναθηναικο και Εφ Ες. Η Φενερ με Εφ Ες και Παναθηναικο. Η Ρεαλ με Μπασκονια και Μαλαγα.

Το πιο δυσκολο εργο ξανα ο Παναθηναικος.


Τελευταια διπλη αγωνιστικη θα ειναι αυτη της 27η και 28ης αγωνιστικης. 20-21/3 και 22-23/3. Ο Παναθηναικος με Ερυθρο και Μακαμπι. Ο Οσφπ με Τσσκα και Εφες. Η Τσσκα με Οσφπ και Χιμκι. Η Ρεαλ με Βαλενθια και Ζαλγκιρις. Η Φενερ με Ερυθρο και Μακαμπι.

Κανεις δεν εχει ακατορθωτο εργο. 

Σε 5 διπλες αγωνιστικες μονο η Φενερ επαιξε με Τσσκα και Οσφπ σε 2 μερες  (7η - 8η αγωνιστικη) και ο Παναθηναικος δις με Τσσκα και Φενερ (3η-4η και 18η-19η). Προφανως ΟΛΟΙ θα παιξουν με ΟΛΟΥΣ. 

Αλλα εχει μια μικρη διαφορα οταν παιζεις με καποιους σε 2 μερες και ξανα με τους ιδιους «καποιους» παλι σε 2 μερες. Το οτι εχουμε 1 νικη και 3 ηττες στους 4 αυτους αγωνες ειναι απολυτως φυσιολογικο και αναμενομενο. 

Θα μπορουσαν οι διπλες αγωνιστικες του Παναθηναικου, να ειχαν τους αντιπαλους του Οσφπ για παραδειγμα. Η της Ρεαλ. Αλλα δεν τους ειχαν. Απο την στιγμη που μιλαμε για ΟΡΙΣΜΟ του προγραμματος, αρα επιλεγμενες διπλες αγωνιστικες και προφανως επιλεγμενοι αντιπαλοι (γιατι θα μπορουσε η διπλη αγωνιστικη να ηταν για τον Παναθηναικο με αντιπαλους Αρμανι και Μακαμαπι την 12η και 13η, η με Ερυθρο και Βαλενθια την 14η και 15η). 

Ακομα θα μπορουσε ο Παναθηναικος να μην εχει στο ξεκινημα του 4 εκτος εδρας αναμετρησεις (Μπαρτσελονα, Τσσκα, Μπασκονια, Οσφπ) τις 6 πρωτες αγωνιστικες και μολις 2 εντος (Μπαμπεργκ, Φενερ).. 

Δλδ μπορουσε στο ξεκινημα να βρεθει με 1-5 στην πλατη, καθως ηττες απο ομαδες βεληνεκους Τσσκα-Φενερ-Μπαρτσελονα Μπασκονια εκτος (εξαιρειται ο καλος πελατης στο εξοχικο) θα ηταν αναμενομενες με τον Παναθηναικο να εχει μια νεα ομαδα χωρις βασικο κορμο ετων.

Θυμιζουμε οτι μονο οι  Καλαθης, Παππας, Γκιστ εχουν πανω απο 2 χρονια στην ομαδα. Οι Λεκα- Ντενμον- Λοτζεσκι - Ιαν - Θανασης - Μητογλου ηρθαν φετος ενω οι Ριβερς - Γκαμπριελ - Σινγκλετον ηρθαν μολις περυσι.

Για την χτεσινη ηττα απο την Τσσκα, δεν νομιζω να γραψει καποιος αντικειμενικος οτι ΕΠΑΙΞΕ ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ. Γιατι αυτες τις χαζομαρες εγραφαν οταν επαιξε στο «εξοχικο» οπου εχασε, αλλα ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΠΑΙΖΑΝ ΟΙ ΧΑΝΤΕΡ ΚΑΙ ΒΟΡΟΝΤΣΕΒΙΤΣ. Ο Χαντερ «καθαρισε» για τους αλλους (12π), μεχρι να παρουν μπροστα Ντε Κολο και Σερτζιο. Στο εξοχικο η Τσσκα ειχε 4 παιχτες που δεν αγωνιστηκαν, ουσιαστικα κατεβηκε με 8, και ενας απο τους 8 ηταν ο Κορομπκοφ (των 2π μ.ο)!! Αντιθετα στο Οακα μια γεματη 10αδα αγωνιστηκε και λογικο να «κλεψει» τη νικη.


Κανεις φυσικα ΔΕΝ ΣΤΑΘΗΚΕ (και καλα εκανε εν μερει) ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ...



ΥΓ. ενα μεγαλο ευχαριστω στον Γιωργο για την βοηθεια αυτου του αρθρου.

Σχόλια