Παράδοση άνευ όρων

Ένα κύπελλο εντός (κόκκινης) έδρας (1965)

Κλήρωση Κυπέλλου σήμερα και ταξιδεύοντας πίσω στον χρόνο θα ασχοληθούμε με την διοργάνωση Κυπέλλου του 1965. Το κυπελλο του 1965 είναι απο τα «παράξενα» του θεσμού, καθως η ομάδα που το κατέκτησε ΕΔΩΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ (και τον τελικό)....στην έδρα της, ενώ ο αντίπαλός της στον τελικό έδωσε 3 από τους 4 αγώνες για να φτάσει εκεί ... εκτός έδρας! Μπορει να φωναζουν οι γαυροι για μπαλακια στις κληρωσεις του 80 οταν και εκει σηκωναν κυπελλα, αλλα τετοια συμπτωση σπανια βλεπουμε!!!




Κατ αρχην αντιμετωπισαν τον γαυρο Βολου στο ποδηλατοδρομιο, οταν ο γαυρος Βολου επαιζε στην Β εθνικη, τον Βυζαντα επισης εκει (ομαδα Β εθνικης εκεινη την σεζον), τη Νικη Βολου παλι στο ποδηλατοδρομιο που σωθηκε στην ισοβαθμια (με Απολλων καλαμαριας και Παναιγιαλειο) και την Αεκ (ναι εννοειται εκει, που να τρεχουν εκτος εδρας) στην φαση των 8.

Αντιθετα ο Παναθηναικος αντιμετωπισε την Λαμια (Β εθνικη) εντος εδρας, αλλα τον Απολλων Καλαμαριας εκτος εδρας, τον Απολλωνα (6ος στην Α εθνικη εκεινη την σεζον) στο.....Καραισκακη και την Προοδευτικη (4η εκεινη τη σεζον).....στο Καραισκακη ξανα. Δλδ εδωσε 3 από τους 4 αγώνες μέχρι τον τελικό εκτός έδρας, 2 αγωνες στην εδρα του οσφπ και τον τελικο εκει!!!!

Ο Παναθηναικος περασε στην παραταση την Λαμια (1-1 ο κανονικος αγωνας) με την Λαμια να προηγειται κιολας, ενω επικρατησε ευκολα της Καλαμαριας στην Θεσσαλονικη με 0-3. Ο διαιτητης δεν ειχε θεμα να ακυρωσει ενα γκολ του τριφυλλιου αν και το προπονητικο τιμ διαμαρτυρηθηκε για 2!!!! ακυρωμενα γκολ.




Επόμενος αντίπαλος ο Απόλλωνας ο οποίος αγωνίστηκε στο φιλόξενο...Καραισκάκη. Εχετε απορια αν υπηρχαν οπαδοι του γαυρου? Εσεις τι λετε?




Ενισχυόμενος απο χιλιάδες οπαδούς του συλλόγου φιλάθλων πειραιά, ο Απόλλωνας παίζοντας αγρια κυρίως κατάφερε να φτάσει το παιχνίδι στην παράταση και στην κλήρωση του νομίσματος. Τοτε ΔΕΝ υπήρχαν πέναλτυ. Όπως και το 69 δεν υπήρχαν πέναλτυ. Στην κλήρωση ήταν τυχερός ο Παναθηναικός και περασε στην επομενη φαση..

Μέχρι την κληρωση όμως, ήταν λιγο άτυχος...Στο 19 πετυχαίνει γκολ, ενώ ο παιχτης που δινει την πασα δεχεται μαρκαρισμα, ομως η φαση συνεχιζεται και καταληγει σε γκολ υπερ του Παναθηναικου. Ομως ο διαιτητης θυμαται το φαουλ που εγινε πριν..ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΟ ΓΚΟΛ!!!! Μαλλον ετυχε!!! Ετσι ο Παναθηναικος δεν ισοφαριζει το 1-0 (που εγινε στο 7). Η αποβολη ειναι ορθη καθως υπαρχει χτυπημα μπροστα στα ματια του διαιτητη, που τωρα τα ανοιξε και ειδε.


Στο 18 της επαναληψης (63ο λεπτο)  νεο τερμα του Παναθηναικου ακυρωνεται...ως οφσαιτ. Σπανιο φαινομενο για μια ομαδα που ηλεγχε την ΕΠΟ οπως λενε οι γαυροι, να της ακυρωνουν 2 γκολ σε προημιτελικο κυπελλου.


Τελικά ισοφαρίζουμε στο 69ο λεπτο, το ματς οδηγειται στην παραταση οπου το τριφυλλι εχει και δοκαρι για να παρει την πολυποθητη προκριση, με το στριψιμο του νομισματος.


Επομενος αντιπαλος η 4η Προοδευτικη, παλι στο ποδηλατοδρομιο. Σκληρος αγωνας που κρινεται στο γκολ (1-0 ο Παναθηναικος στο 35ο λεπτο).


Μεσα σε πρασινες φωτοβολιδες και ενα ΠΕΛΩΡΙΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ αντηχησε στην τρουμπα.


Οι φιλαθλοι της προο αριθμουνται σε....χιλιαδες με την προσθεση των γαυρων και των «ουδετερων», δλδ αντι-Παναθηναικων!!!!



Σε 2 δυσκολους αγωνες οχι μονο παιξαμε εκτος εδρας, αλλα στην εδρα του γαυρου. Και με το γηπεδο γεματο γαυρους, εναντιον του Παναθηναικου. Ετσι ειναι, αμα εχεις την ΕΠΟ δικη σου, τα κανονιζεις τα ματσακια. Κληρωνεσαι 2 φορες στο ... Καραισκακη.

Το τρυλο ευκολα η δυσκολα με τυχη η χωρις, εφτασε στον τελικο. Στον προημιτελικο απεκλεισε την Αεκ με 3-1 με την Αεκ να εχει 3 δοκαρια!!!



Στον ημιτελικο χωρις να ενθουσιασει κερδισε 4-0 τη Νικη Βολου με τον διαιτητη να κανει επουσιωδη λαθη, αλλα δεν διευκρινιζει η «ΟΜΑΔΑ» εις βαρος ποιας ομαδας. Οπως φαινεται 15.667 πηγαν να δουν γαυρο με νικη και 24.096 το Προο-Παναθηναικος.





Οσο για τον τελικο, ο Παναθηναικος εχασε 1-0 ειχε και δοκαρι, αλλα το ζουμι ειναι αυτο. Ειπαμε, αμα ειναι «πρασινη» η ΕΠΟ ολα ειναι ευκολα. Ετσι δεν ειναι?

Σχόλια