Και το γαϊτανάκι συνεχίζεται...

Άρης μόνο στο όνομα (71-72, 72-73)

Εκτός από τους γαύρους του βορρά, άλλη μία ομάδα που φρόντιζε την δεκαετία του 70 να κλαίγεται οταν επαιζε με μας αλλα να κάνει τα χείριστα στον αγωνιστικό χώρο, είναι ο άρης. Δυο αγώνες έμειναν αξέχαστοι την δεκαετία του 70.

Σε εναν δυνατο αγωνα που βρηκε νικητη τον Παναθηναικο, κοντραριστηκαν τον Φεβρουαριο (13/2) του 72, ο αρης και το τριφυλλι. Ο αγωνας ηταν σκληρος και εχει ενδιαφερον να δουμε την σταση του αρη και πως παρουσιασε τα γεγονοτα του αγωνα.


Στο 77ο λεπτό, θα γινει μια διεκδικηση της μπαλας μεταξυ χρηστιδη και Αντωνιαδη και στην συγκρουση των 2 παιχτων προκληθηκαν επεισοδια με αποτελεσμα να αποβληθουν οι  Δημητριου (Παο) και αλεξιαδης (αρης). Λιγο αργοτερα ο νταης γουναρης,  χτυπησε εν ψυχρω τον Ελευθερακη και φυσικα αποβληθηκε.


Οπως διαβαζουμε απο την περιγραφη, 4 παιχτες (Δημητριου-Ελευθερακης απο Παναθηναικο και αλεξιαδης-παπαιωαννου απο αρη) ενεπλακησαν, οι 2 πρωτοι απο καθε ομαδα εφαγαν κοκκινη, οι υπολοιποι 2 την γλυτωσαν. Αρα μεχρι εδω δεν υπαρχει κατι μεμπτο. Ο παληκαρας γουναρης χτυπαει εκτος φασης τον Ελευθερακη και φυσικα αποβαλεται στο 84, οταν ηδη ηταν 2-1 το σκορ, οπως ηταν δλδ και το τελικο σκορ.

Οι αρειανοι ζητανε πεναλτυ σε μια φαση στην οποια ο Σουρπης γλυστρισε και αφου η μπαλα βρηκε στο σωμα, μετα βρηκε στο χερι του. Ο Φουντουκιδης που περιγραφει στην εφημεριδα τον αγωνα, θεωρει οτι ειναι φαση που ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΝ να συζητηθει, επισης θεωρει οτι καλως αποβληθηκαν οι 2 και θα επρεπε να εχουν αποβληθει και οι αλλοι 2. Αυτος ειναι ολος ο αγωνας εν ολιγοις.


Ο Πουσκας θεωρει υπευθυνο για τα επεισοδια τον διαιτητη λογω ανοχης στα μαρκαρισματα των αρειανων, ενω ο Σουρπης λεει οτι οι αρειανοι πουλουσαν μουρη λεγοντας οτι οταν ανεβετε στην συμπρωτευουσα θα τρωτε ξυλο απο την καταπακτη. Η γνωστη φιλοξενια σαν τους γαυρους του βορρα και του νοτου δλδ.


Ας δουμε και την βαθμολογια εκεινης της αγωνιστικης. Πρωτος ο Παναθηναικος με 3 βαθμους διαφορα απο την τρουμπα και μετα την νικη επι του αρη, με 6 βαθμους απο αεκ και αρη..


Την επομενη ημερα οι αρειανοι, αλλαζουν γνωμη και ζητουν ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ!!! ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ!!!



ΜΑΝΤΕΨΤΕ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ!! ΝΑΙ, ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΥΡΟ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΤΙΤΛΟΥ. ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΕΙΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΕΜΜΕΣΑ.....ΣΤΗΝ ΤΡΟΥΜΠΑ..


ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΜΕ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ..ΜΠΟΥΝΙΕΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ!!!!


ΚΑΙ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΕΝ ΨΥΧΡΩ!!!!!


ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Ο ΠΟΥΣΚΑΣ ΧΤΥΠΑΕΙ ΠΑΙΧΤΗ ΤΟΥ ΑΡΗ!!!


ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ, Ο ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΨΗΛΟ.


Παρολα αυτα, δλδ την ομολογια του ιδιου του Χρηστιδη, τις φωτογραφιες με το ξυλο, τα σκουληκια κανουν κοινο μετωπο με την μπουγατσα εναντιον του Παναθηναικου φυσικα. 

Παραδοξως ο αρης ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΦΩΝΑΖΕΙ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΙΜΩΡΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΓΟΥΝΑΡΗ ΚΑΙ ΑΛΕΞΙΑΔΗ ΔΛΔ ΤΟΥΣ 2 ΑΠΟ ΑΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ.. ΑΡΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙ ΑΘΩΟΥΣ!!!!



Φυσικα κανεις δεν ξεχνα τι εγινε πριν 2 χρονια, απο επεισοδια με τα σκουληκια στην Θεσσαλονικη


Οι ποινες ειναι 2 αγωνιστικες για Δημητριου, γουναρη και αλεξιαδη, ενω τιμωρειται χρηματικα ο Παναθηναικος γιατι πεταχτηκαν εντος αγωνιστικου χωρου αντικειμενα.


Οι γαυροι ξεσαλωνουν θεωρωντας οτι θα κερδισουν τον Παναθηναικο την επομενη αγωνιστικη και ακομα και χωρις τον μηδενισμο (στα χαρτια δλδ) θα παρουν πρωταθλημα.


Ομως ο Παναθηναικος εστω και με ελλειψεις θα παρει ευκολα το 0-0 στο κρατικο ποδηλατοδρομιο και θα κατακτησει στο τελος και τον τιτλο!!!


Αψογη η διαιτησια για τον Φουντουκιδη, καθαρο γκολ-οφσαιτ του Αντωνιαδη δεν θα μετρησει και ενα φρι-κικ (εμμεσο) που δεν εδωσε για τον γαυρο στο τελος. Ο Παναθηναικος καλυτερος αποσπα ευκολα την ισοπαλια με πολλους πρασινους να γεμιζουν το ποδηλατοδρομιο.


Τα σχολια της φωτογραφιας φτανουν και περισσευουν...


Αφου μας τα εκανε τσουρεκια για το τιποτα ο αρης, το επαναλαμβανει το 1972-73 (11-2-1973). Εδω βεβαια τρωνε 7 στο κεφαλι, αλλα φωναζουν παλι γιατι μπορουν. Αποβαλλονται 3 παιχτες του αρη παλι λογω διαμαρτυριων, αλλα οταν το σκορ ηταν ηδη.....4-0!!!

(11-2-73)

Οπως γραφει ξεκαθαρα η εφημεριδα, μεχρι το 4-0 με 11 παιχτες και οι 2 ομαδες, ενω απο το 37 ο αρης παιζει με 8 και ο Παναθηναικος κοβει ταχυτητα.

(11-2-73)

Ο διαιτητης αφηνει ενα ακουσιο χερι του Σουρπη στο 1 και μια ανατροπη του Αντωνιαδη στο 9, την οποια την θεωρησε φαουλ επανω στην γραμμη. Που και αυτο πεναλτυ ειναι δλδ, αλλα ισως ενοιωθε τυψεις που δεν εδωσε το πεναλτυ για τον αρη (το ακουσιο χερι του Σουρπη).

(12-2-73)

Οι παιχτες του αρη οπως και πριν απο 2 χρονια, χτυπανε εν ψυχρω, αποβαλλονται, βριζουν και μετα κλαιγονται στην συμπρωτευουσα γιατι επαιζαν με 8 παιχτες.

(11-2-73)
Η λεζαντα της φωτογραφιας απολυτως πετυχημενη... 

(13-2-73)

Αποκαλουσαν τον διαιτητη «παλιοτομαρο, παλιανθρωπο, αλητη και βρωμικο»

(12-2-73)

(12-2-73)

 Ο Παναθηναικος εκεινη την αγωνιστικη ηταν στην τριτη θεση, 1 βαθμο πισω απο το τρυλο και 4 πισω απο τον πρωτοπορο μπαογκ.


Ειπαμε οτι επειδη ο Παναθηναικος ηταν η ευνοημενη ομαδα της χουντας  (για τους γαυρους κυριως), ο ΓΓΑ της εποχης ΑΝΕΣΤΕΙΛΕ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΧΤΩΝ ΤΟΥ ΑΡΗ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΒΡΙΣΑΝ ΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ (4 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ) ΕΝΩ Η ΠΟΙΝΗ ΤΟΥ ΣΕΜΕΡΤΖΗ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ,  ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΣΕ ΜΙΑ (!!!)  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ..

(21-2-73)

Και αν φαινεται «περιεργη» η τιμωρια για εξυβριση, η θεωρει καποιος οτι μονο παιχτες απο ομαδες της θεσσλονικης τιμωρουνταν, την σεζον 1975-76 για τον ιδιο λογο ΑΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ και ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑΝ παιχτες του Παναθηναικου.

(13-1-1976)

Σχόλια