H Euroleague που δεν «μετράει» γιατί ήταν ... εντός έδρας!

Κύπελλο 1976-77 (και τα κλάματα του μπαοκ)

Ας δούμε τον τελικό του 1977 που κατέκτησε ο Παναθηναικός. με αντίπαλο τον παοκ. Το αθηναικό κατεστημένο για αυτούς τους στέρησε έναν ακόμα τίτλο. Φυσικά αθηναικο κατεστημένο = γαύρος, αφού αυτός τους έσφαζε και τους σφάζει, αλλά αυτοί τα τσουβαλιάζουν όλα.




Το άρθρο που έχουν δημοσιεύσει οι μπουγάτσες, απλά αναφερει μια φάση του Αντωνιάδη στο 55 και τπτ άλλο. Ούτε για το ακυρωμένο γκολ γράφουν, ούτε για το ξύλο που εριχναν. Απλά κλαίνε για να κλαίνε. Ο τελικός ξεκινάει με το τριφύλλι να προηγείται με 1-0 (στο 29), αλλά για έναν αδιευκρίνιστο λόγο ο διαιτητής Πλατόπουλος 2 λεπτά αργότερα, ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΩΣ ΟΦΣΑΙΤ πεντακάθαρο γκολ του Αντωνιάδη που θα έκανε το 2-0 και τελείωνε τον αγώνα.


Η μπάλα από κόντρα στην μεσαία γραμμή φτάνει στον Αντωνιάδη ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΕΜΦΑΝΩΣ από τον αμυντικό του μπαογκ. Όπως εύκολα διακρίνει κάποιος είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να είναι οφσαιτ ο σκόρερ καθώς η κίνηση του είναι προς την περιοχή του παοκ, άρα ξεκινάει από θέση καλυπτόμενη από τον αμυντικό που βλέπουμε στο βάθος. Ο οποίος ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ και στο καρε που φαίνεται στην φωτογραφία!!!


Στην συνέχεια του αγώνα θα κυριαρχήσει το ξύλο, θα αποβληθεί ΣΩΣΤΑ ο γούναρης (65), θα τραυματιστεί ο Αντωνιάδης (58) και θα αποχωρήσει και ο αγώνας θα λήξει με 2-1 και νικητή τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ.



Φυσικά οι μπουγάτσες φωνάζουν για την αποβολή (δικαιότατη) ΑΛΛΑ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ 
ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 
ΜΟΛΙΣ ΣΤΟ 31!!!


Ας διαβάσουμε τι έγραψε ο Βαγγέλης Φουντουκίδης ως ουδέτερος..


1) Ισως αντιθετως, εκανε το μεγαλο λαθος εις βαρος του Παναθηναικου. Παρα την αντιθετη υποδειξη του εποπτη ΑΚΥΡΩΣΕ κανονικο γκολ του Αντωνιαδη.
2) Το παράπτωμα του Γούναρη ήταν ΑΝΤΑΞΙΟ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ κάρτα.
3) Θα έπρεπε να είχε αποβληθεί ΚΑΙ Ο ΤΕΡΖΑΝΙΔΗΣ.
4) Ασφαλως η διαιτησια ΔΕΝ ΕΚΡΙΝΕ τον αγώνα.

Δλδ για έναν ουδέτερο θα έπρεπε να κερδίζουμε 2-0 και η μπουγάτσα να παίζει με 9 ΠΑΙΧΤΕΣ!

Ας δούμε τι έγραψε συνολικά ο τύπος της εποχής..



Όλοι αναφέρονται στο ΑΚΥΡΩΜΕΝΟ γκολ και στην ουσία θεωρούν οτι θα έπρεπε να έχουν πάρει τον δρόμο για τα αποδυτήρια με κόκκινη και άλλοι παίχτες εκατέρωθεν. Τα «ΝΕΑ» στέκονται κυρίως στην ακύρωση του 2-0 που θα τελείωνε και τον αγώνα. Η αποβολή του Γούναρη (χτύπημα εν ψυχρώ) ορθή.



Διδασκοντας ηθος οι γαυροι του βορρα, οπως τα ξαδερφακια τους στον πειραια, ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ!!!



ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΜΠΟΥΓΑΤΣΕΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ. ΜΕ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ..



Φυσικά ο τελικός είναι το κερασάκι στην τούρτα. Στον ημιτελικό με τον γαύρο ΠΑΛΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΡΓΙΑ..

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΓΙΑ ΑΥΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΑ ΟΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ όπου 4 μέρες νωρίτερα ο ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΓΥΨΟ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑΚΗ και τραυμάτισε επίσης τους Αλβαρέζ και Γιαννακούλα. Ο Κύπριος Κουρέας (πρώην παίχτης του γαυρου επι χούντας όταν απαγορεύονταν οι μεταγραφές απο εκεί!!!) ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ 1977.



Στον αντίποδα το τρύλο κάνει την καλύτερη εμφάνιση των τελευταίων ετών διασύροντας την Παναχαική (που είχε πάρει τον Δαβουρλή) με 9-1. Χρόνια λέει είχαν να παίξουν έτσι.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΘΑ ΕΝΝΟΕΙ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Κάπως έτσι φτιάχνονται και τα ρεκόρ επίθεσης κλπ κλπ..Ειναι η τελευταια σεζον που μετραει η διαφορα τερματων στην καταταξη και ετσι βλεπουμε 9αρες του γαυρου, ενω επι χουντας τερματισε με 102 γκολ στην επιθεση οταν μεσο ορο επι δεκαετιες...ειχε τα μισα!!!!

Προφανώς και δεν είναι κακό ο Εθνικός να παίζει με ορμή σαν να παίζει τελικό παγκοσμίου, αλλά καλό θα είναι είτε να το κάνει με όλες τις ομάδες, είτε όλες οι ομάδες να παίζουν με τέτοια λύσσα και όχι να ανοίγουν τα πόδια και να τρώνε 9 και 10 τέρματα.


Πάμε στον ημιτελικό..Ο Παναθηναικος κατεβαίνει χωρίς Δομάζο και Ελευθεράκη και από το ξεκίνημα παίζει με 9 (γιατί σε μία μικροσυμπλοκή ο μόνος που τιμωρήθηκε ήταν ο....Γονιός του Παναθηναικού) και ο γαύρος με 10 (σε φάση που ο Γαλάκος χτυπάει πρώτα εκτός φάσης τον Δημητρίου και μετά αποβαλλονται Γαλάκος και Τζόρτζεβιτς),

ΠΕΝΑΛΤΥ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ υπερ του τριφυλλιού ΘΑΒΕΤΑΙ, ενώ το κερασάκι στην τούρτα είναι οτι ο διαιτητής ξέχασε να γράψει στο φύλλο αγώνος την κίτρινη στον Γκλέζο..Δεν έδειξε πολλές κίτρινες..Μόνο 2. Στον Παπαδημητρίου που φορούσε πράσινα και στον Γκλέζο που φορούσε κόκκινα.

Για να καταλάβετε τι εστί ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ, η πράσινη φυλλάδα όπως την αποκαλούν όλοι, χαρακτήρησε την διαιτησία αυτή ως ... ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ! ΔΛΔ ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΑΔΙΚΟΥΣΕ ΚΙΟΛΑΣ. (Εντυπώσεις τελευταία σειρά: Aντικειμενική η διατησία του κ.Κολυρόπουλου!!!!)







Όταν ο Κώστας Θωμόπουλος (ο ... νικολακόπουλος της εποχής που έγραφε στην ηχω κιόλας) , γράφει αυτά, καταλαβαίνετε...Και όταν ο Σάννον τους αποκαλεί ΔΕΙΛΟΥΣ, καταλαβαίνουμε όλοι
οτι ο Σάννον ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΖΟΝ..

Ο Κολυρόπουλος, που δεν είχε βάλει κολλύριο στα μάτια, ΞΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΚΙΤΡΙΝΗ ΣΤΟΝ ΓΚΛΕΖΟ..Έτυχε προφανώς.. (Ο κολυροπουλος ειχε σφυριξει πριν 2 εβδομαδες τον αγωνα ηρακλη-Παναθηναικου δινοντας 2 πεναλτυ εις βαρος του τριφυλλιου)


Υπομονή μεχρι να «ανεβει» ολη η σεζον 1976-77 για να δουμε πως κατακτηθηκε ενα πρωταθλημα κοντρα σε θεους και δαιμονες. Ενα πρωταθλημα που ευνοηθηκε παλι το τρυλο, ενω η μπουγατσα κλαιγεται οτι ηταν δικο της, χωρις φυσικα να εχει το παραμικρο δικιο..

Σχόλια

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γάβρος εστί αρχαίος τραβεστί,τι βόρειος τι νότιος τάλε κουάλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τόμαρε αν θες κάνε ένα άρθρο για τη σεζόν 1990/91 που οι γαύροι λένε ότι τους το κλέψαμε ενώ είχαν μια χαρά διαιτησίες και φάγανε μόνοι τους τα μούτρα τους.Αν δεν είχανε μπουκάρει στον αγώνα με τον Αθηναικό θα είχανε +3 βαθμούς (τους 2 που τους αφαίρεσαν συν το βαθμό της ισοπαλίας.Όσο για την επανάληψη με την ΑΕΚ έγινε απλά αυτό που έλεγε ο νόμος.
    Από τότε που έκλεισε το greenzone μόνο εσύ κάνεις τόσο καλή δουλειά και μπράβο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αδερφε το εχω κατα νου και αυτο. Καποια στιγμη θα ανεβουν ολες οι σεζον, ειδικα της παραγκας Βαρδινογιαννη που μας εσφαζαν στο γονατο. Ευχαριστω για τα καλα λογια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου