Και το γαϊτανάκι συνεχίζεται...

Γαύροι του Βορρά (και με αποδείξεις)

Θα παραθέσουμε τα στοιχεία που διαθέτουμε, τα οποία αποδεικνύουν με τον πλέον ισχυρό τρόπο για ποιον λόγο οι οπαδοί της μπουγάτσας αποκαλούνται και γαύροι του βορρά. Όπως λένε και οι ίδιοι για τα ξαδερφάκια τους της τρούμπας, αυτά που τους ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν. Για αυτούς το αθηναϊκό κατεστημένο είναι ο Παναθηναϊκός και η αεκ.



Όσο και να φωνάζουν για το αθηναϊκό κατεστημένο, αυτοί είναι οι πρώτοι που υποδέχτηκαν την αποστολή του οσφπ όταν αντιμετώπισε την Ρέυκιαβικ στο Κύπελλο Κυπελλούχων όταν ο γαύρος έδωσε το εκτός έδρας παιχνίδι με την ισλανδική ομάδα στην μακρινή... Θεσσαλονίκη! Επί χούντας δηλαδή, το τρύλο κανόνισε -για να μην ταλαιπωρηθεί- να δώσει η Ρέυκιαβικ τον αγώνα που θα έδινε στο... Καυτατζόγλειο.




Στον τελικό Κυπέλλου του 1972 ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον μπαογκ στην έδρα που έγιναν οι περισσότεροι τελικοί Κυπέλλου επί χούντας, δηλαδή στο Καραϊσκάκη. Οι οπαδοί της μπουγάτσας φυσικά συμμαχούν με αυτούς του γαύρου στην εξέδρα για τον κοινό εχθρό, που δεν είναι άλλος από τον Παναθηναϊκό.

Το ρεπορτάζ είναι ιδιαιτέρως αποκαλυπτικό:



Αξέχαστη παραμένει βέβαια και η στήριξη των γαύρων του βορρά στους γαύρους της τρούμπας στο μπαράζ με τον Άρη, για το πρωτάθλημα του '80. Ιστορίες για ...μανάβηδες.



Ακόμα και όταν αδικούνται, τα δύο αυτά αδερφικά σωματεία έχουν τον ίδιο τρόπο διαμαρτυρίας. Αποχωρούν από το γήπεδο. Αυτό έγινε στον τελικό Κυπέλλου του 1977, όπου ο Παναθηναϊκός -παρ'όλο που αδικήθηκε από την διαιτησία- κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο. Το ίδιο ακριβώς έκαναν και οι γαύροι της τρούμπας, όταν αρνήθηκαν -κατ'όπιν εντολής του γενικού αρχηγού Σάββα Θεοδωρίδη- να παρευρεθούν στην απονομή της αεκ και χρειάστηκε η παρέμβαση του Γεωργάτου για να βγουν στον αγωνιστικό χώρο (παρέμβαση η οποία στοίχισε τελικά την απόλυσή του). Το ίδιο έκαναν και στον τελικό Κυπέλλου του 2013 με τον Παναθηναϊκό, όταν αρνήθηκαν να παραλάβουν τα μετάλλια.

Κύπελλο 1977

Κύπελλο 2013

Κύπελλο 2016

Φωνάζουν για περίφημες σφαγές και για κλεμμένα πρωταθλήματα, αλλά παραδόξως οι τίτλοι που θεωρούν ότι αδικήθηκαν κατέληξαν στον γαύρο της τρούμπας, και όχι στον Παναθηναϊκό (Πρωτάθλημα 1972-73, 2012-13, 2014-15). Ακόμη και το μοναδικό πρωτάθλημα που κατέκτησαν τα τελευταία 40 χρόνια (1984-85) ήταν στα χρόνια κυριαρχίας του Νταϊφά (1980-1987).

Και φυσικά ενω φωνάζουν ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΨΗ ΤΟΥΣ? Τον Γκαγκατση και τον Τεβεκελη!!!!!

 (18/6/2009)

 (23-8-2013)


Και εις ανώτερα, μπουγάτσες...

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου