Και το γαϊτανάκι συνεχίζεται...

Η Ομόνοια που έφερε ..διχόνοια (2-10-1972)

Ο τίτλος της σημερινής ταινίας επιστημονικής φαντασίας είναι «H ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟ ΤΟ 1972». ΈΤσι γράφουν οι «επιστημονες» στην σελίδα τους, που φυσικά παραποιούν για άλλη μιά φορα ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. 


Ας δούμε τα επιχειρήματα τους (ας τα ονομάσουμε κάπως ετσι τέλος πάντων) και θα βγάλουμε μόνοι μας τα συμπεράσματα. Κατα αρχλήν βασίζονται σε 2 εφημερίδες. Στην Βραδυνή και στο ΦΩΣ..Μην γελάτε..ΝΑΙ ΣΤΟ ΦΩΣ..Το οποίο ΦΩΣ, αν η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ ήταν πράσινη, εκείνο ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΘΡΟΙΣΜΑ ΤΟΥ ΓΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΩ-Κ-ΤΑΘΛΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ.

Το θέμα αφορά τον αγώνα της 3ης αγωνιστικής στις 1-10-1972 στην Λεωφόρο μεταξύ του Παναθηναικού και της Ομόνοιας Λευκωσίας. Η Ομόνοια προηγήθηκε 0-2, αλλά ο Παναθηναικός το γύρισε έυκολα στο δεύτερο ημίχρονο..Είχε καρδιά πρωταθλητή, τι να κάνουμε.Το όλο κλάμα αφορά ένα γκολ ΚΑΝΟΝΙΚΟ (αλλά οφσαιτ για τους γαύρους) και 2 ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ πέναλτυ (αλλά 2 πεναλτυ για τον Παναθηναικο είναι ΣΚΑΝΔΑΛΟ, άσχετα αν άλλη ομάδα κερδίζει και 3 σε αγωνα)..Ας δούμε λοιπόν τα στοιχεία τους.


ΒΡΑΔΥΝΗ

«Η ΒΡΑΔΥΝΗ» δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν το γκολ (1-2) ΕΙΝΑΙ ΟΦΣΑΙΤ. Επίσης μας περιγράφει τα 2 πέναλτυ του Παναθηναικου, τα οποία έιναι ΠΕΝΤΑΚΑΘΡΑ..Δλδ ανατροπή απο 2-3 αντιπάλους και χτύπημα του τερματοφύλακα στον Παπαδημητρίου.



ΦΩΣ

Το γνωστό «ΦΩΣ» (κατι σαν τον γαύρο της σημερινής εποχής δλδ) θεωρεί το γκολ του Παπαδημητρίου (μείωση του σκορ σε 1-2) ΜΑΛΛΟΝ απο θέση οφσαιτ...ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΦΩΣ θεωρει ΜΑΛΛΟΝ οφσαιτ, ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ.. Μαλιστα ΠΑΡΑΘΈΤΟΥΝ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ!!!

Στην οποία ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΥΘΕΙΑ ΟΙ 2 ΠΑΙΧΤΕΣ


Άθελα τους μας δίνουν ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΑΣΗ..Ενώ το σκορ είναι 1-2, στο 66 ενα ΕΚΟΥΣΙΟ ΧΕΡΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΠΕΝΑΛΤΥ, ΔΙΝΕΤΑΙ ΩΣ ΕΜΜΕΣΟ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (από τον Κύπριο Αντωνάκη)!!!! Βέβαια ΑΝτωνάκης δεν υπάρχει στις συνθέσεις παρά Αντωνίου, αλλα θα το κρατήσουμε.. Δλδ οχι μονο δεν ευνοηθηκαμε, αλλα ΑΔΙΚΗΘΗΚΑΜΕ ΚΙΟΛΑΣ.
  

Τα υπόλοιπα δημοσιεύματα για διαμαρτυρίες των Κύπριων, απολύτως αναμενόμενα. Όλες οι ομάδες διαμαρτύρονται αν από 0-2 χάνουν 4-2 χωρίς επιχειρήματα. ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΥΤΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΠΟΥ ΟΙ «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ» θεωρούν αξιόπιστες πηγές, ΟΤΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΕΥΝΟΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΟ.

Υπάρχουν 3 αμφισβητούμενες φάσεις. Ένα γκολ ίσως οφσαιτ, που κανείς ΔΕΝ έχει ξεκάθαρη θέση, και 2 πέναλτυ τα οποία ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ και οι 2 εφημερίδες. Μάλιστα το ΦΩΣ έχει ανακαλύψει και ΠΕΝΑΛΤΥ (ΤΡΙΤΟ) ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ!!!!

Ας δούμε τι έγραψαν όμως άλλες 2 εφημερίδες.

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ

Η Ηχώ θεωρεί και τα 2 πέναλτυ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ ενώ το γκολ (1-2) του Παπαδημητρίου το θεωρεί ΚΑΝΟΝΙΚΟ.





 ΤΑ ΝΕΑ
Ας δούμε τι γράφουν και «ΤΑ ΝΕΑ»..Είναι απορίας άξιον ΠΩΣ ΒΑΣΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥΣ ΣΕ 2 ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΠΤ (παρά μόνο ένα πέναλτυ υπέρ του Παναθηναικού), ΑΛΛΑ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ την εφημεριδα «ΤΑ ΝΕΑ»..

«ΤΑ ΝΕΑ» θεωρούν οτι ΚΑΚΩΣ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 1-2 ως οφσαιτ..ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΝΟΝΙΚΟ..Άρα έχουμε 2 εφημερίδες που το θεωρούν οριακό και 2 που το θεωρούν ΚΑΝΟΝΙΚΟ. Η μόνη εφημερίδα με κατηγορηματική θέση είναι ΤΑ ΝΕΑ.. «ΚΑΚΩΣ» το θεωρούν οφσάιτ, γραφει..

Το δε πέναλτυ του Ντεμέλο, το θεωρούν ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ, ως μαρκάρισμα από πίσω..







H μοναδική περιγραφή με ΑΠΟΨΗ είναι στα ΝΕΑ.

1) ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΚΑΚΩΣ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΦΣΑΙΤ ΤΟ 1-2, ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ
2) ΒΛΕΠΕΙ ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΠΙΣΩ, ΣΤΟ ΠΕΝΑΛΤΥ ΤΟΥ ΝΤΕΜΕΝΟ (3-2)
3) ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΗΝ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΕΝΑΛΤΥ ΣΤΟ 4-2 (καθώς οι παίχτες απέχουν όπως γράφει, αλλά ο τερματοφύλακας ΚΛΩΤΣΑΕΙ εκτός φάσης τον Παπαδημητριου που βρισκόταν 5 μέτρα μακρυά).

Απο την σύνθεση του Παναθηναικού απουσιάζουν οι ΔΟΜΑΖΟΣ και ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ..Γιαυτό και δυσκολεύτηκε το τριφύλλι.

ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ?

ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ αγωνίστηκε με τον Άρη στην Θεσσαλονίκη. Ο ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ σωριάστηκε από γροθιά του Χρηστιδη με αποτέλεσμα να έχει κάταγμα και μετατόπιση ρινός!!!! Και όχι μόνο αυτό . 2 ΑΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΓΚΟΛ και τελικό σκορ 0-0.. Μα αφού ήμασταν η ευνοημένη ομάδα της χούντας, έτσι δεν λέτε?







Το τρύλο την περασμένη αγωνιστική (την 2η δλδ, όταν το τριφύλλι έφερε το 0-0 με τον Άρη) κέρδισε 3-0 τον Φωστήρα με πέναλτυ φυσικά...


Την επόμενη αγωνιστική (4η) κέρδισαν εκ νέου και το Αιγάλεω με 3-0 εντός έδρας (συνολικά 11-0) ΦΥΣΙΚΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΥ...

ΠΕΝΑΛΤΑΚΙ-ΠΕΝΑΛΤΑΚΙ, ΠΗΡΑΤΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑΚΙ 
(9 ΠΕΝΑΛΤΥ ΥΠΕΡ ΚΑΙ 11 ΑΠΟΒΟΛΕΣ ΥΠΕΡ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΕΖΟΝ)


Ο μεν Παναθηναικός γνώρισε εχθρική ατμόσφαιρα στην Θεσσαλονίκη. Ας δούμε τι ατμόσφαιρα γνώρισε το τρύλο, όταν έπαιξε με τον παοκ την αγωνιστική που ο Παναθηναικός αντιμετώπιζε την Ομόνοια (την 3η δλδ). 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΩΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΗΚΕ ΤΟ ΑΔΕΡΦΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ όπως το αποκαλεί η εφημερίδα και πως το άλλο αδερφό σωματείο (που 10 χρόνια μετά σήκωνε πανό και υποστήριζε τον γαύρο στο μπαράζ με τον άρη) ΣΤΟ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΗ ΤΗΣ ΚΑΛΙΑΡΙ, ΠΟΥ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΕΦΑΓΕ 4 ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΤΕΝΑΜ.



ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΩΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟ «ΑΔΕΡΦΟ ΓΑΥΡΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ» ΤΟΝ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΒΕΡΤΟΝ, ΤΗΣ ΣΛΟΒΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΜΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΙΝ.


.

Σχόλια