Κάτι αδιάφορα βράδια ...

Show must go on...

Άλλο ένα επιτυχημένο «χειρουργείο» όπως αυτά των τελευταίων ετών, παίχτηκε στο φάληρο την Κυριακή. Το περίεργο είναι οτι με τα συνεχόμενα «σφαγεία» εκεί κάτω έχουν καταφέρει να κάνουν τον κόσμο του Παναθηναικού να ΜΗΝ νοιώθει.

Τα κυριότερα σχόλια στα ΜΜΕ από πράσινους οπαδούς ΔΕΝ αφορούσαν την διαιτησία. Την θεωρούσαν καλή συγκρινόμενης πάντα με αυτή του Καλόπουλου, η του Σιδηρόπουλου. Βέβαια και αυτό έχει την λογική εξήγηση. Αν ανατρέξουμε στα τέλη του Β Παγκοσμίου θα θυμηθούμε τον Μένγκελε (άγγελος του θανάτου) ο οποίος είπε το εξής καταπληκτικό. «Όσα περισσότερα σας κάνουμε, τόσο λιγότερο φαίνεται να πιστεύετε οτι μπορούμε να σας κάνουμε».

Ας δούμε αναλυτικά την «καλή διαιτησία» και ΑΝ ΕΠΗΡΕΑΣΕ το τελικό αποτέλεσμα.

Κατα αρχήν το γκολ της ισοφάρισης είναι προφανές οτι ειναι οφσαιτ. Δεν χρειάζεται να είσαι ούτε καθηγητής ούτε «επιστήμονας». Ο κανονισμός ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ..Και όχι ο ελληνικός με την μετάφραση, αλλά ο αγγλικός..







Ο ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΟΦΣΑΙΤ 

Α) ΑΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟ ΟΠΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ Η ΑΝ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ ΕΝΑΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΝΑ «ΠΑΙΞΕΙ» ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ Η ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΑ «ΠΑΙΞΕΙ» ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ (να κινηθει προς αυτή δλδ).

Β) ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ «ΕΞΑΠΑΤΑ» Η «ΑΠΟΣΠΑ» ΕΝΑΝ ΑΝΤΊΠΑΛΟ .

ΑΚΡΙΒΩΣ με αυτή την διευκρίνηση το γκολ του Παοκ με τον Παναθηναικό ΠΑΡΟΤΙ 2 ΠΑΙΧΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΦΣΑΙΤ..


Ακολουθώντας ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ το βιβλίο ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ, θα δούμε οτι και το δεύτερο γκολ (2-1) σημειώνεται με παίχτη του οσφπ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ και δυστυχώς για αυτόν να κάνει κίνηση να αποφύγει την μπάλα καθώς αν τον έβρισκε, ΜΑΛΛΟΝ δεν θα μέτραγε..Πάντως το 2011 είχε μετρήσει κανονικά το γκολ-οφσαιτ του Τζιμπούρ.


Όπως φαίνεται ΞΕΚΑΘΑΡΑ, μπάλα κατευθύνεται στον Ιντέγε ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΦΣΑΙΤ. Αυτός μετακινεί το σώμα του ελαφρώς, γιατί αλλοιώς θα ακουμπήσει την μπάλα. Ο Στιλ είναι δίπλα σε απόσταση 1 μέτρου. Στην κρίση του διαιτητή (όπως λέει η αγγλική έκδοση) ΑΝ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ να επέμβει, λαμβάνοντας υπόψην οτι στο φαληρο ΣΠΑΝΙΑ ακυρώνονται τα οφσαιτ-γκολ των γηπεδούχων, όπως στο 1-1.

http://www.novasports.gr/web-tv/on-demand-player/video/32405/olubiakos-panathinaikos-3-1-hl/#.Vug51OKLQdU

Όπως ξαναβλέπουμε η φάση του 2-1 δεν είναι ξεκάθαρη. Σίγουρα δεν είναι ακριβώς η πρώτη περίπτωση, αλλά σίγουρα δεν είναι και η δεύτερη του παραδείγματος. Καθαρά στην κρίση (ποιου???) του διαιτητή..Εδώ γελάμε!!!



Συνεχίζουμε στις υπόλοιπες φάσεις..

Αμέσως μετά το γκολ, στο 11 ο Πρανιτς θα χρεωθεί με κίτρινη κάρτα για «χέρι».
Σωστή απόφαση καθώς το χέρι δεν είναι σε φυσιολογική θέση και το χρησιμοποιεί για να κόψει την πάσα-σέντρα. Είναι βέβαιο οτι αν ο Πράνιτς φόραγε κόκκινα, δεν θα το σφύριζαν καθώς ήταν η ΠΡΩΤΗ φάση που είχε εμπλακεί αμυντικά.


ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ όταν ο Πάρντο (63) με το χέρι έκοψε πάσα του Πράνιτς.ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΦΑΟΥΛ.Πλάγιο δόθηκε. Υπέρ του Παναθηναικού..Πάλι καλά δλδ..Κίτρινη? Θα αστειεύεστε!!!


Στο 16 το φάουλ του Τσόρι στον Βιγιαφάνες ΔΕΝ θα συνοδευτεί με κίτρινη κάρτα.  Ο μέσος του τριφυλιού θα τραυματιστεί και θα αντικατασταθεί στο Β ημίχρονο.

Στο 28 ο Ταυλαρίδης χάνει μοναδική ευκαιρία. Θα τροφοδοτηθεί ΑΘΕΛΑ ΤΟΥ από τον Ιντεγε, ο οποίος βρίσκει την μπάλα με το χέρι. Γιαυτό και η μπάλα ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ, αλλά σκάει κάτω και φτάνει στον Ταυλαρίδη. Γιαυτό και οι παίχτες του Παναθηναικού σηκώνουν τα χέρια τους...Ίδια φάση με του Πάρντο ακριβώς από πάνω...ΠΕΝΑΛΤΥ??? Και να γίνει το 0-2???


Ίδια φάση από ίδια απόσταση είχε δωθεί ΠΕΝΑΛΤΥ ΚΑΤΑ του Παναθηναικού με τα Γιάννινα στον πρώτο γύρο στην Λεωφόρο . Και σωστά δόθηκε.


Στο 51, δεν χρειάζονται καν λόγια...Κίτρινη που θα έβγαινε ακόμα ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ έγινε γαργάρα..Ευχτυχώς είναι ανθεκτικές οι νέες φανέλες.


Στο 59 θα«πέσει» ο Πεφτούνης και θα κερδίσει φάουλ και κίτρινη από τον Μέστο. Όπως φαίνεται από τα καρέ ο πεφτούνης ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΡΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ, ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ..ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΙΝΗΤΑ ΕΝΩ Ο ΜΕΣΤΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ ΚΑΝ..


Στην εκτέλεση του φάουλ (60) θα αλληλοσπρωχτούν Ταυλαρίδης και Μιλιβόγεβιτς. Ο Μιλιβόγεβιτς χτυπάει στο κεφάλι τον Ταυλαρίδη ο οποίος τον τραβάει από την φανέλα..ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΜΕ ΚΑΡΤΑ, όχι για το καλό του παιχνιδιού αλλά επειδή ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΚΊΤΡΝΗ ΚΑΙ θα ΑΠΟΒΑΛΛΟΤΑΝ. Μαντέψτε ποιός..


Στο 72 ο Σαλίνο βουτάει για δεύτερη φορά αλλά πολύ πιο καθαρά , χωρίς όμως να τιμωρηθεί για «θέατρο». Φυσικά θα ήταν Η ΔΕΥΤΕΡΗ και για αυτόν..Η θα μπορούσε να πάρει δεύτερη κίτρινη επειδή ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΜΟΛΕΔΟ...Μπα...



Στο 77 ο Μποτία κυνηγάει τον Μπεργκ τον χτυπάει στο αριστερό πόδι, αλλά ουδείς συγκινείται για κάρτα.


'Αλλα φάουλ όπως αυτά δύο, δόθηκαν έτσι επειδή ...ο αντίπαλος έπεσε..






ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ

1 γκολ ορισμός οφσαιτ (1-1)

Άλλο γκολ οριακό και καθαρά στην κρίση του διαιτητή (του ποιού??)

1 κίτρινη χαρισμένη στον Μποτία σε κλωτσιά στον Μπεργκ

1 κίτρινη (δεύτερη) στον Μιλιβόγεβιτς για αγκωνιά στον Ταυλαρίδη

1 κίτρινη (πρώτη) στον Ταυλαρίδη για τράβηγμα φανέλας στον Μιλιβόγεβιτς

1 κίτρινη (δεύτερη) στον Σαλίνο για «θέατρο»

1 κίτρινη «δώρο» στον Μέστο έτσι γιατί πάει για όσκαρ Α αντρικού ο Πεφτούνης..

AΡΑ..ΕΠΗΡΕΑΣΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ?

YΓ...όλες οι προηγούμενες σφαγές εδώ...

http://sanogiaprobata.blogspot.com/2014/03/7-years-paragko-slaughterhouse.html

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου