Κάτι αδιάφορα βράδια ...

53 χρόνια εύνοια

Με αφορμή την πρόσκληση σε γεύμα από έναν υποψήφιο δολοφόνο, ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ καθώς ουδέποτε παρευρέθη ένας λύκος με 1 ελάφι, 1 βίσονα και 1 αγριογούρουνο και συζήτησαν για φαϊ επί ίσοις όροις, όποιος και ΝΑ ήταν ο οικοδεσπότης.



Για το καλό του ποδοσφαίρου βέβαια θα γινόταν η συνάντηση..Γελάνε και τα μανταλάκια στα περίπτερα. Όπως για το καλό του αθλήματος ήταν οι προτάσεις της Ξάνθης για 2 λίγκες. Μία με τους 4 μεγάλους και μία με τους υπολοίπους. Εμείς προτείνουμε όμως άλλες 2 διαφορετικές λίγκες. Μία με Παναθηναικό, Αεκ, Παοκ, Ηρακλή Παναιτωλικό και μία άλλη με Γαύρο Τρούμπας, Γαύρο Ξάνθης, Γαύρο Χανιών, Γαύρο Σμύρνης, Γαύρο Τρίπολης, Γαύρο Περιστερίου, Γαύρο Θράκης, Γαύρο Βέροιας, Γαύρο Ιωαννίνων, Γαύρο Μυτιλήνης και Γαύρο Λιβαδιάς. Να δούμε ποιά από τις 2 θα κόβει περισσότερα εισιτήρια.

10-3-16

Είναι η πρώτη φορά όμως, ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ομάδες για την ΕΥΝΟΙΑ ΤΟΥ οσφπ? (όχι η ξάνθη βέβαια, μην μπερδεύεστε...)



ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ..ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ Η ΜΠΟΧΑ ΤΗΣ ΤΡΟΥΜΠΑΣ..ΜΙΣΟ ΑΙΩΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ.

Στις 3-3-1963 (53 χρόνια πίσω) στα χρόνια ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ και αεκ, ο ευνοημένος ήταν....ο οσφπ..Ναι σωστά, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ η τρούμπα είχε τις καλύτερες και ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΕΡΕΣ διαιτητικές εύνοιες.. Μόνο που τότε ΔΕΝ μπορούσε να σηκώσει κούπα ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

Βλέπουμε καθαρά τους λόγους αυτούς ειδικά την συγκεκριμένη χρονιά (1962-63) του θέματος  (13 γκολ σε 3 φιλικούς αγώνες)...

 2-8-62

 7-8-62

13-8-62

Ξαναγυριζουμε στο Ελλάντα. Μία ωραία πρωία οι Παναθηναικός, Πανιώνιος, Απόλλων,Εθνικός, Αιγάλεω, Παναιγιάλειος, Νίκη και Πιερικός  θεωρούν το πρωτάθλημα ΝΟΘΟ και ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ..

(Πηγή Αθλητική Ηχω 3-3-1963)

Η ανακοίνωση προς την ΓΓΑ αφορά φυσικά τα σφυρίγματα ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ των αγώνων της τρούμπας. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ σε 3 κραυγαλέες περιπτώσεις είχαμε ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ (και όχι μόνο αυτά).

                                                             (Πηγή Αθλητική Ηχω 3-3-1963)

Συγκεκριμένα,  στον αγώνα Πιερικός - Γαύρος είχαμε τον Ρουμάνο διαιτητή Μανολέσκου (άρα ούτε οι ξενοι διαιτητές που ζητάνε κάποιες ομάδες είναι η λύση) και τον επόπτη-διαιτητή Γερούκαλη αφήνουν τον γαύρο να πετύχει γκολ από ΘΕΣΗ ΟΦΣΑΙΤ (μα τι πρωτότυπο θα σκεφτείτε). ΦΥΣΙΚΑ και έχουν ΑΚΥΡΩΣΕΙ και γκολ του Πιερικού. Τελικό αποτέλεσμα Πιερικός - γαύρος 1-2.

Στον αγώνα Παοκ - Γαύρος είχαμε τον διαιτητή Ασίκη ο οποίος μέτρησε το γκολ της ισοφάρισης του γαύρου στο 94 (σε 6λεπτη καθυστέρηση !!!) , ενώ προσπάθησε να ακυρώσει με το «έτσι θέλω» το δεύτερο γκολ του Παοκ. Τελικό αποτέλεσμα Παοκ - γαύρος 2-2. Την επόμενη ημέρα της κίνησης αυτής (της διαμαρτυρίας των ομάδων 4-3-63), ο γαύρος σφάζει πάλι τον Παοκ στην Σαλονίκη καθώς ο Ισραηλινός διαιτητής απέβαλε τον Λεάνδρου του Παοκ, αφήνοντας ουσιαστικά τον Παοκ με 9 παίχτες. Τελικό αποτέλεσμα Παοκ - γαύρος 1-2.

1-10-62

4-3-63

19-3-63

Στον αγώνα Φωστήρας - γαύρος, Πανιώνιος - Οσφπ και Νίκη Βόλου - γαύρος έχουμε ΑΡΝΗΣΗ από την ΣΕΔ καλέσματος ξένου διαιτητή, ενώ είχε συμφωνηθει (Αύγουστος 1962) κάθε ομάδα να έχει δικαίωμα να ζητήσει 4 ξενους διαιτητές σε 4 αγώνες που ήθελε εκείνη με τα έξοδα να βαραίνουν την ομάδα. Φυσικά η νίκη του γαύρου (με τον Φωστήρα) ήρθε με τον γνωστό τρόπο, δλδ στο 93 με γκολ ΟΦΣΑΙΤ..




ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ....
14-1-63




21-2-63

Στον αγώνα Παναιγιάλειος - Γαύρος είχαμε τον Ισραηλινό διαιτητή Βέρνερ ο οποίος ΑΠΟΒΑΛΕΙ τον Πολυχρονίου του γαύρου (το γνωστό τσεκούρι που είχε σπάσει τα νεύρα και τα πόδια του Πελέ) ο οποίος πιάνει και τραβάει τον διαιτητή από το χέρι, αλλά στην μετάφραση ΑΛΛΑΞΕ το κείμενο και μαθαμε ΟΤΙ ΤΟΥ ΕΣΦΙΞΕ ΤΟ ΧΕΡΙ. Φυσικά το φύλλο αγώνος εξαφανίστηκε όταν ζητήθηκε από άλλες ομάδες. Τελικό αποτέλεσμα Παναιγιάλειος - γαύρος 1-2.


17-2-63


Δεν είδαμε, αλλά ακούσαμε...Κλασική κόκκινη προπαγάνδα..
Δεν τον έπιασε αλλά έτρεχε και γλύστρισε και από που να πιαστεί? Από τον διαιτητή..

Το φοβερό επιχείρημα είναι το παρακάτω όμως..
« ΕΠΛΗΣΙΑΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ (με τον διαιτητή)».

Αμέσως μετά διαβάζουμε
«ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ ΑΦΟΥ ΟΥΤΕ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΗΞΕΡΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΥΤΕ Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ ΠΟΛΩΝΙΚΑ Η ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ!!!»

Άρα ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΝΑ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΕΙ!!!

14-2-63


15-2-63

ΤΕΛΙΚΑ ΓΛΙΣΤΡΙΣΕ, Η ΥΠΕΠΕΣΕ ΣΕ ΚΑΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ???

6-3-63

ΑΥΤΗΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΟ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 60. Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ φυσικά  ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ στο υπολοιπο του πρωταθλήματος.

Μετά την καταγγελία αυτή και την φήμη για αποχώρηση, η ΕΠΟ σκληραίνει ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ την στάση της προς τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ..

Η πιό τρανταχτή περίπτωση ήταν όταν αποβλήθηκε ΑΔΙΚΑ Ο ΛΟΥΚΑΝΙΔΗΣ στον αγώνα Παοκ-Παναθηναικός. Ο παίχτης θα ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΜΕ 2 ΜΗΝΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΟ ΜΠΑΡΑΖ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ!!! Εδώ δεν μετράνε ούτε φύλλα αγώνα ούτε δηλώσεις και απόψεις διαιτητή.


30-4-63


7-5-63


10-5-63



3-3-63

ΟΛΩΣ τυχαίως αυτό είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ πρωτάθλημα που ΧΑΝΕΙ ο Παναθηναικός εκείνα τα χρόνια. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΕΥΝΟΙΑ ΤΟΥ ΓΑΥΡΟΥ, ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΗΝ ΑΕΚ, σε αγώνα μπαραζ, ενώ στα μεταξύ τους αποτελέσματα υπήρχε νίκη Παναθηναικού και ισοπαλία στο πρωτάθλημα και καλύτερη διαφορά τερμάτων από τον Παναθηναικό.  Μέτραγε ο λόγος των τερμάτων που πέτυχαν δια τερμάτων που δέχτηκαν σε ισοβαθμία).

Φυσικά στο μπαράζ η ισοπαλία 3-3, ευνόησε την Αεκ, ο Παναθηναικός ήθελε νίκη και ΦΥΣΙΚΑ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ γκολ (4-3 για τον Παναθηναικό) από τον Ολλανδό διαιτητή. 

25-6-63

25-6-63 

Όπως φαίνεται, καποια πράγματα ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΠΟΤΕ.

Σχόλια