Κρίμα...

Πρωτάθλημα με..αίμα (και με εισβολή οπαδών)

Ένα πρωτάθλημα που κατακτήθηκε με αίμα στην κυριολεξία. Ένα πρωτάθλημα κερδισμένο με ιδρώτα και μάχες στον αγωνιστικό χώρο σε εποχές που υπήρχε μόνο η φανέλα. Ως γνωστόν στον όμιλο των Αθηνών σχεδόν ΟΛΟΙ οι αγώνες είναι ΝΤΕΡΜΠΥ. Και μιλάμε για όμιλο με 8 η 9 ομάδες, όταν στο όμιλο της τρούμπας οι ομάδες ΠΑΝΤΑ ήταν λιγότερες. 

1948-49
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ 2-1


ΑΠΟΛΛΩΝ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 1-1




ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΕΣΠΕΡΟΣ 4-0, ΑΕΚ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-0




ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΔΑΦΝΗ 3-2





ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΟΜΙΛΟ..

ΕΙΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΦΑΓΕΣ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΤΥΠΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΓΚΟΛ ΟΦΣΑΙΤ ΚΑΙ ΦΑΟΥΛ ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΑ ΠΡΙΝ ΠΑΕΙ Ο ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ..





ΕΙΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΕΡ-ΟΜΑΔΕΣ ΤΥΠΟΥ ΑΡΕΩΣ (οχι θεσσαλονικης παντως)



ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΑΘΗΝΩΝ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΑΡΗΣ) ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ (στόλος)

ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ, ο στόλος ΧΑΝΕΙ 3-2

(27-6-49)


ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΡΗΣ-ΣΤΟΛΟΣ 4-4
4-7-49
(ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΠΕΝΑΛΤΥ ΥΠΕΡ ΤΟΥ στόλου)
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΤΟΥ ΑΡΗ


EΠOMENH AΓΩNIΣTIKH 
11-7-49
ΣΤΟΛΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 1-0 (ΔΙΕΚΟΠΗ)
ΣΕ ΕΝΑ ΑΚΟΥΣΙΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΠΑΙΚΤΗ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ, ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΜΠΗΚΕ ΜΕΣΑ (ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕΙ?? ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΟΓΡΑΦΑ???) ΚΑΙ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΙΓΜΕΣ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗΣ 2003 ΚΑΙ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ 2011.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΔΕΝ ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ

3 ΠΑΙΧΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ, Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ,ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ..




Ο ΣΤΟΛΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ..


ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 15-7-49
ΣΤΟΛΟΣ-ΑΡΗΣ 4-1



ΑΝΕΤΗ ΝΙΚΗ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ...ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΣ ΑΦΟΥ ΟΙ ΑΡΕΙΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ...ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ..!!!!
ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ!!!!


Ας δούμε καλύτερα 2 σημεία...



ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ...(μην χάσουν κανα λεπτό απο την δεξίωση,το μενού είχε γαύρο άραγε?)


ΑΡΑ Ο ΣΤΟΛΟΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ
ΜΙΑ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΜΕ ΑΡΗ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ, ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΜΕ ΑΡΗ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ
ΚΑΙ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ
ΑΡΑ 2 ΝΙΚΕΣ 1 ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΚΑΙ 1 ΗΤΤΑ = 9 ΒΑΘΜΟΙ

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΑΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΟΛΟ ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΕΝΣΤΑΣΗ

ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ 18-7-49 ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΟ 1-1 ΘΑ ΔΙΑΚΟΠΕΙ ΚΑΘΩΣ Ο ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΑΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΛΛΑ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ (στιγμές αργότερα αποβάλλεται και ο αρχηγός του Άρη καθώς δεν βγάζει τον τερματοφύλακα εκτός αγώνα)




ΕΠΙ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΟΙ ΑΡΕΙΑΝΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ..ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΚΙΝΗΤΟΣ ΣΤΟ ΤΕΡΜΑ ΤΟΥ, Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ....ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ, ΕΓΕΙΡΕΤΑΙ (σηκώνεται για τους γαύρους) ΚΑΙ ΕΦΟΡΜΑ ΜΑΙΝΟΜΕΝΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ, ΚΑΤΙ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΩΘΕΙ.. 


ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΘΑ ΠΑΡΑΘΕΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΑΧΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΗΛΘΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΟΛΗ Η ΦΑΣΑΡΙΑ..


ΟΤΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΚΑΘΩΣ ΟΥΤΕ ΣΤΟΠ-ΚΑΡΕ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΛΗΨΕΙΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΣΑΦΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ..

ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΔΩ ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΚΥΛΙΑΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΕΝΩ ΣΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΠΕΝΑΛΤΥ (εναντίον του στόλου), ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΠΤ.. (ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑΜΕ λέει ο ίδιος)

Ο ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΑΡΗ (αυτός που έκανε τον ψόφιο κοριό και μετά ζωντάνεψε και απώθησε τον διαιτητή) ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΨΕΥΔΕΤΑΙ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ (προφανως και οι 2 εφημερίδες που τον είδαν να τον χτυπάει) 

ΕΤΣΙ με 2 αγώνες ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΠΟΤΕ μας μενει η τελευταια αγωνιστικη..
Αν νικησει ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΜΕ 2-0 ΣΚΟΡ ΚΑΙ ΑΝΩ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.


Ο Άρης κατεβάζει την δεύτερη ομάδα (τότε διεξαγόταν και πρωτάθλημα β και γ ομάδων με αθλητές που δεν χώραγαν στην πρώτη ομάδα) ενισχυμένη με 3 αθλητές της πρώτης ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ..Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ χωρίς 3 βασικούς , οι 2 τραυματίες, ο ένας άρρωστος..



Ο ΔΕ ΑΡΗΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΕΧΕΙ ΣΚΥΛΙΑΣΕΙ (ΔΕΝ ΕΦΑΓΕ 8 ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΟΛΟ) ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΜΕ ΣΤΟ 84 ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ 0-2


ΜΕ ΑΙΓΥΠΤΙΟ ΔΙΑΙΤΗΤΗ,ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΑ



Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΕΔΡΑ..

ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΘΩΣ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

4-8-49



8-8-49 

ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΙΣ 20-8-1949 Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΘΑ ΣΤΕΦΘΕΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΦΟΥ Ο ΑΡΗΣ  ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΔΙΕΚΟΠΗ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ. ΟΙ 2 ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΡΗ) ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ. ΑΝ ΠΕΡΝΑΓΑΝ ΠΑΛΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ...

20-8-49


ΕΠΕΙΔΗ σίγουρα θα βρεθούν καλοθελητές να πουν οτι ΑΝ ο αγώνας με τον άρη δεν είχε διεκοπεί κλπ κλπ, υπενθυμίζουμε οτι οι 2 διακοπές είναι τελείως διαφορετικές. Άλλο να διακόπτεται ένας αγώνας επειδή κάποιος επιτίθεται στον διαιτητή εκείνος τον αποβάλει και ο αρχηγός της ομάδας μαζί με τον αποβληθέντα αρνούνται να φύγουν ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΠΑΙΧΤΕΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣOΚΟΜΕΙΟ και σαν διαιτητής να μην εχεις το θάρρος να διεκόψεις τον αγώνα, πόσο μάλλον να μην τον ξεκινήσεις καν,αν δεν απομακρυνθούν οι γνωστοί-άγνωστοι που σουλατσάρουν εκει μέσα απο τότε μέχρι και τωρα..

Όσο για το ποιά ομάδα ήταν η καλύτερη εκείνη τη σεζόν, την απάντηση την δίνει Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΝΙΣ (πανίσχυρη τοτε, πρωταθλήτρια Γαλλίας το 1950 και 1951) σε σειρά φιλικών αγών που έδωσε στην ελλάδα

11-8-49
(1-1 με..................Πέναλτυ, τι άλλο...)


Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΜΑΘΙΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΤΣΑΝΑ-ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟ.


13-8-49


Σχόλια