Με ένα απλό google search...

Τίτλος με τον γνωστό τρόπο (με ένσταση φυσικά)

Με τον Τρίτωνα κληρώθηκε η ομάδα δίχως όνομα, στην πρεμιέρα της Α2. Ευκαιρία για τον Τρίτωνα να εκδικηθεί για το «κλεμμένο πρωτάθλημα του 1949 (2 χρονιά μετά το «κλεμμένο» του ποδοσφαίρου του 47). Με ποιόν τρόπο το κατέκτησε τότε η γνωστή μας ομάδα? Μα φυσικά με....ΕΝΣΤΑΣΗ!!!


Ας θυμηθούμε άλλο ένα ΜΑΓΚΙΚΟ και ΑΝΤΡΙΚΕΙΟ πειραιώτικο πρωτάθλημα.Το πρώτο τους πρωτάθλημα, αφού το επόμενο ήρθε 11 χρόνια μετά...

Περίοδος 1948-49

Στην τελική φάση πρωταθλήματος μπάσκετ αγωνίζονται ο Παναθηναικός, ο Σπόρτινγκ, ο Τρίτωνας, ο οσφπ , η ΧΑΝΘ, ο Άρης και το Σκαγιοπούλειον. Το πρωτάθλημα ΔΕΝ θα κριθεί απο το γνωστό ντέρμπυ καθώς εκείνα τα χρόνια τα μεγαθήρια του αθλήματος ήταν ο Παναθηναικός, ο Τρίτων και ο Σπόρτινγκ. Παρόλα αυτά η γνωστή σφαλιάρα έπεσε και τότε (στην πρώτη φάση ομίλων και όχι στην τελική). 7 ομάδες, 6 αγωνιστικές ένας αγώνας με κάθε αντίπαλο.

25-6-49




23-7-1949



Ας δούμε τους αγώνες της τελικής φάσης...

1-10-49
Ο Τρίτωνας κερδίζει τον Άρη και ο οσφπ τον Σπόρτινγκ


 3-10-49
Την 3η αγωνιστική έχουμε ντέρμπυ πρωταθλητών Σπόρτινγκ-Παναθηναικός με ήττα του τριφυλλιού (άρα στην ουσία χάνουμε και την 1η θέση, γιατί έχουμε χάσει και από την Χανθ 2η αγωνιστική), ενώ ο Τρίτωνας κερδίζει το τρύλο. Πλέον είμαστε αδιάφοροι στους υπόλοιπους αγώνες.


5-10-49 
Ο Παναθηναικός κερδίζει τον Τρίτωνα (σημαντική νίκη), το τρύλο το Σκαγιοπούλειο


6-10-49
 Ο Τρίτωνας  άνετα την ΧΑΝΘ ενώ το τρύλο μας κερδίζει 67-45


8-10-49
Τρυλική ομάδα-ΧΑΝΘ στους 4 πόντους, με ένσταση απο την ομάδα της ΧΑΝΘ (το κρατάμε αυτό) για την μέτρηση των φάουλ του Σπανουδάκη. Φαίνεται οτι ενώ έχουν σφυριχθεί 3 και στο 4ο αποβάλεται, για κάποιον τρυλικό λόγω στο Φ.Α έχουν σημειωθεί μόνο τα 2!! Έτσι με το 3ο (που ήταν 4ο και θα αποβαλλόταν) συνεχίζει κανονικά στον αγώνα!! Φυσικά η ΕΝΣΤΑΣΗ...απερρίφθη!!!

Εμείς κερδίζουμε άνετα το Σκαγιοπούλειον



ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 

Τρίτωνας και τρυλική ομάντα, ισοβαθμούν στην κορυφή.


 9-10-49
Ορίζεται η συνάντηση Τρίτωνα-τρούμπας (σαν μπαράζ) για τον τίτλο του Πρωταθλητή.
Ισοβάθμισαν,  άρα σε μονό (νοκ άουτ) αγώνα ο νικητής κερδίζει τον τίτλο.



Φυσικά θα κερδίσει ο Τρίτωνας όπως έκανε και στην τελική φάση όμως...Τι κάνει συνήθως η τρυλική ομάδα όταν χάνει? Ε-Ε-ΕΝΣΤΑΣΗ..


Όπως διαβάζουμε η διαιτησία τα μπερδεύει λίγο στο τέλος. Αργεί να δώσει ΤΑΙΜ-ΑΟΥΤ υπέρ  Τρίτωνα με αποτέλσμα ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΚΑΛΑΘΙ (η ομάδα του Τρίτωνα), ενώ δεν δίνει καλάθι και φάουλ (μόνο φάουλ) σε εύστοχο σουτ του Σπανουδάκη.

Γιαυτή την φάση θα καταθέσουν ΕΝΣΤΑΣΗ. Ο Τρίτωνας παρόλο που αδικήθηκε και αυτός, ΔΕΝ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΤΠΤ. Λόγω της ένστασης ΔΕΝ γίνεται απονομή του κυπέλλου.




12-10-49, αλλά απόφαση ακόμα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ


15-10-49
Η απόφαση περιπλέκεται καθώς με αφορμή την ένσταση του Οσφπ, γίνεται δεκτή απο τον ΣΕΓΑΣ η ένσταση της ΧΑΝΘ που στην αρχή είχε απορριφθεί (αφορούσε την νίκη του οσφπ στον αγώνα Χανθ-Οσφπ). 
Αποφασίζεται οτι ο αγώνας Χανθ-Τρυλική ομάδα ΕΠΑΝΑΛΜΒΑΝΕΤΑΙ (η ένσταση αφορούσε την καταμέτρηση των φαουλ του Σπανουδάκη καθώς θα έπρεπε να είχε αποβληθεί και να κερδίσει τον αγώνα η Χανθ). Χωρίς επανάληψη φυσικά, αφού οι ίδιοι οι διαιτητές το παραδέχτηκαν και το λάθος ήταν του ... σημειωτή!!!
Το τρύλο κάνει ένα πρωτάθλημα- μπάχαλο ακριβώς όπως προσπάθησε να κάνει και το περσυνό.




19-10-49

Αποφασίζεται να δώσουν αγώνα (εκ νέου) η Χανθ με τον οσφπ, οπότε σύμφωνα με την επιτροπή ΚΑΚΩΣ ετελέσθη ο μετέπειτα αγώνα Τρίτωνας-Οσφπ!!!!


22-10-49 
η ομάδα του Τρίτωνα που διεκδικεί ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΟΛΛΩΝ ΕΜΠΟΔΙΩΝ(!!!)  το πρωτάθλημα 



7-11-49
Η επανάληψη του αγώνα ΧΑΝΘ-Οσφπ βρίσκει νικήτρια την δεύτερη ομάδα, έτσι το ζευγάρι του τελικού (αν και έχει ήδη τελεστεί και εχασε το τρύλο) παραμένει το ίδιο.



10-11-49
Ο Τρίτωνας φυσικά καταθέτει Ένσταση καθώς έχει ήδη αγωνιστεί στον αγώνα αυτόν και έχει κερδίσει!!!! Η έφεση φυσικά του Τρίτωνα ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ και έτσι οι 2 αυτές ομάδες ΘΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΝΕΟ ΑΓΩΝΑ



14-11-49
Τώρα έχουμε ανατροπή του σκηνικού. Νικητής η τρυλική ομάδα (28-24), αλλά ο Τρίτωνας θα ΥΠΟΒΑΛΕΙ 2 ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ.


 Τι θα γίνει τώρα? Θα γίνει εκ νέου και τρίτος αγώνας εφόσον κατατέθηκε ΕΝΣΤΑΣΗ, αυτή την φορά από τον Τρίτωνα? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ..Κανονικά γίνεται η ΑΠΟΝΟΜΗ!!!

 21-11-49
Η ΕΝΣΤΑΣΗ του Τρίτωνα είναι απολύτως λογική διότι υποστηρίζει οτι νέος τελικός αγώνας θα έπρεπε να δωθεί μόνο αν κέρδιζε η ΧΑΝΘ και προκρινόταν αυτή έναντι του οσφπ. Εφόσον πέρασε ξανά ο οσφπ, το ζευγάρι ήταν το ίδιο με γνωστό το αποτέλεσμα. Και τελειώνει υποστηρίζοντας...

Γιατί ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΕ ΚΥΠΕΛΛΟ στον Οσφπ ενώ ο Τρίτωνας ΕΙΧΕ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΕΝΣΤΑΣΗ και δεν δώθηκε αντίστοιχα το Κύπελλο στον Τρίτωνα όταν ο οσφπ είχε υποβάλλει  ΕΝΣΤΑΣΗ? ΑΠΑΝΤΗΣΗ δεν πήρε ποτέ κανενας.


30-11-49
και σιγά μην έχαναν την ευκαιρία και μέσα σε 10 μέρες τίμησαν τους «πρωταθλητές» της 2ης θέσης!!!


 Ο ΣΕΓΑΣ επι της ουσίας αποφάσισε οτι το ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ έπρεπε να απονεμηθεί στον δεύτερο αγώνα μπαράζ και ΟΧΙ τον νικητή του πρώτου αγώνα (αν και ήταν το ίδιο ζευγάρι). Ο Τρίτωνας κέρδισε 2 φορές το τρύλο, μία στην τελική φάση (48-32) και στο πρώτο μπαράζ (36-34).

Λεπτομέρειες που έκριναν τον τίτλο....

1) Αν δεν ΕΧΑΝΕ από τον Παναθηναϊκό (στην ουσία αδιάφορο για τον τίτλο) την 3η αγωνιστική (από τις 6), ο Τρίτωνας θα ήταν και μαθηματικά ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ..


2) Ποιός ήταν ΠΡΟΕΔΡΟΣ τότε στον ΣΕΓΑΣ???

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ!!!


Σχόλια

  1. παλι ψεματα ρε πρασινολαγε
    ανετα κερδισατε σκαγιοπουλειο?
    ο θρυλος το κερδισε ανετα
    Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχεις προβλημα λογικης κρισης και αρνηση πραγματικοτητας.
      τι σου ειπα τωρα ε??
      οι 7 ποντοι διαφορας σε αγωνα των 35 ποντων ειναι αναλογοι με την διαφορα σε ενα σκορ ας πουμε 76-62...(διπλασιοι ποντοι)

      ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ, ΕΣΥ ΚΡΑΤΗΣΕΣ ΑΥΤΟ???
      πραγματικα ειστε η ντροπη των οπαδων..

      Διαγραφή
  2. Αχ τι ένδοξες στιγμές!
    Πάντα τέτοιοι είμασταν.
    Μας αρέσει να μας γαμάνε στο γήπεδο και μετά να
    πηγαίνουμε πούστικα(χιχι) και να κλέβουμε!
    Και το καλύτερο?Είμαστε υπερήφανοι για αυτό!
    Θρήνε θεέ μου κλέφτη παντοτινέ μου!

    -savvas gaylock
    -gayrontas
    redfagsagainstmanhood

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΡΥΛΕ ΕΣΥ ΕΣΥ ΕΣΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου