Και το γαϊτανάκι συνεχίζεται...

Ευρωλίγκα 1996 (Το πρώτο ευρωπαικό)

1996.. Μαγική χρονιά. (11-4-96)


Παρίσι. Πρώτο Ευρωπαϊκό. Ημιτελικός με Τσσκα, Τελικός με Μπαρτσα (Μ.Πεμπτη 11/4/1996)




ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΕΧΟΥΜΕ

1) ΦΑΟΥΛ στον ΝΤΟΜΙΝΙΚ στο 37,5 πριν την λήξη. ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ. ΞΕΚΑΘΑΡΑ τον χτυπάει με τον αγκώνα ο Γκοντφρεντ. Το «λευκό» χέρι ξεχωρίζει στον ... λαιμό του Ντομινίκ. Έτσι αστοχεί ο Ντομινίκ και χάνει το ριμπάουντ, που καταλήγει στον Στόγιαν



2) ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΠΙΘΕΣΗΣ του ΠΑΟ, ΔΕΝ υπάρχει κατοχή από καμμιά ομάδα.  ΑΡΑ ΤΖΑΜΠΟΛ. Η κατοχή ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 36,3 που ΚΕΡΔΙΖΕΙ Ο ΣΤΟΓΙΑΝ το ριμπάουντ. ΣΤΟ 6,3 ΛΗΓΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ...








Η ΚΑΤΟΧΗ αλλάζει χέρια στο 4,9 τελικά..ΑΡΑ ΟΛΑ ΑΠΟ 6,3 και έπειτα ΕΙΝΑΙ ΩΣ ΜΗ ΓΕΝΟΜΕΝΑ. Η αφήγηση του εκφωνητή είναι ΞΕΚΑΘΑΡΗ «4,3,2 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΟΥΤ»



Η ΜΠΑΛΑ συνεχίζει να κυλαει από το κέντρο ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΡΑΚΕΤΑ όπου γίνεται κάτοχος ο ΜΟΝΤΕΡΟ..ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ  ΧΩΡΙΣ ΠΑΣΑ, ΝΑ ΚΥΛΗΣΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΠΑΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΑΚΕΤΑ..

3) ΠΕΣΙΜΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΗ (θεωρω χωρις φαουλ- αν και υπαρχει επαφη στο πόδι - Αυτοί που στο Παπαστράτειο ΦΩΝΑΖΑΝ ΓΚΟΛ ΟΤΑΝ έμπαινε καλάθι, θα ζήταγαν φάουλ, εμείς οχι. Και προφανώς αν είχαμε την διαιτησία με το μέρος μας, θα μας έδινε φάουλ και θα είχε λήξει εκεί ο αγώνας..)



4) ΚΟΛΛΗΜΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ (0.04.9) Απο την επίθεση της Μπαρτσελόνα ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ και την νέα επίθεση

ΠΡΟΣΕΞΤΕ το  χρονόμετρο στο ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ. Η μπάλα από το κέντρο ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΡΑΚΕΤΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ, νέα επίθεση και ΑΚΟΜΑ 04,9 ΝΑ ΥΠΟΛΕΙΠΕΤΑΙ..







ΤΟ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ αρχίζει να κυλάει μετά από κάποια δευτερόλεπτα, προφανώς με την Μπαρτσελόνα  να ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΝΤΕΡΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ.



Μάλιστα το χρονόμετρο ξανακάνει λάθος καθώς ο χρόνος στιγμιαία από 04,9 πάει στο 5,9 και επανέρχεται, δλδ η επίθεση της Μπαρτσελόνα μεγαλώνει χρονικά.. Αν μετρήσει κάποιος τα 4,9 δεύτερα, θα διαπιστώσει οτι κράτησαν 15 δευτερόλεπτα, δλδ μια αξιοπρεπέστατη επίθεση χρονικά!! 


5) ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΡΟ

Ο ΜΟΝΤΕΡΟ παίρνει την μπάλα ΚΙΝΟΥΜΕΝΟΣ,  ΔΕΝ την σκάει ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ξαφνικά ΚΑΤΩ από την ρακέτα. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΠΟΥ ΣΚΥΒΕΙ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ και ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ την ώρα ΤΟΥ ΣΟΥΤ..







6) ΦΑΟΥΛ ΣΤΟΝ ΣΤΟΓΙΑΝ (του κραταει το δεξι χερι γιαυτο και το αλμα του εχει περιεργη κλιση). Ο Στόγιαν μάλιστα τραυματίζεται σε αυτή την φάση λόγω της άσχημης προσγείωσης του, απόρροια του φάουλ που του έγινε.

ΤΕΛΙΚΑ Ο ΜΟΝΤΕΡΟ ΜΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΣΧΙΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΡΑΚΕΤΑ, ΤΩΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΣΚΕΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΚΑΣΕΙ ΚΑΝ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΗΜΑΤΑ, Ε ????)





6+1) ΚΟΛΛΗΜΕΝΟ ΡΟΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΠΑΡΤΣΑ




ΠΡΟΣΕΞΤΕ οτι ο χρόνος ΕΙΝΑΙ 04,9 όταν χάνεται η μπάλα, ΜΕΣΟΛΑΒΕΙ ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΤΟΥ ΣΤΟΓΙΑΝ, Η ΤΑΠΑ, Η ΚΑΤΟΧΗ ΜΠΑΛΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΑ, Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ , όλα αυτά σε 1 δευτερόλεπτο. Ο χρόνος στο δεύτερο καρέ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ 03,7.. ΟΥΤΕ Ο ΦΛΑΣ  ΓΚΟΡΝΤΟΝ ΔΛΔ


ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΟΥ ΣΤΟΓΙΑΝ (στο οποίο να τονίσουμε οτι με τους τότε κανονισμούς η μπάλα μπορούσε να χτυπήσει στο ταμπλό απλά η πορεία θα έπρεπε να είναι καθοδική προς το καλάθι, άλλαξε λίγες βδομάδες πριν την διεξαγωγή του Φ-4)


Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ ΤΟ ΜΕΤΕΩΡΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΡΟ, ΗΤΑΝ ΝΟΜΙΖΩ Ο ΣΥΡΙΓΟΣ, ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ, ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ..(δεν το εχω και αυτο δυστυχως.)

ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΣΤΑΝΚΟΒΙΤΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Μπαρτσελόνα.. ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΤΟΝ ΣΤΑΝΚΟΒΙΤΣ..

ΒΡΗΚΑ ΟΜΩΣ 1 ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ, (ΙΟΥΝΙΟΣ 1996) ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ, ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΑΝΚΟΒΙΤΣ


30-6-1996







Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ, ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΕΗ ΗΜΕΡΑ ΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ ΗΤΑΝ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ..

ΒΡΗΚΑ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΦΑΣΗ..





Η μοναδική επιστολή της Μπαρτσελόνα που έχει δεί φώς της δημοσιότητας είναι αυτή εδώ..Αυτοί που τους «κλέψαμε» το κύπελλο, μας στέλνουν επιστολή με συγχαρητήρια..Προφανώς μια ομάδα  που θεωρείται αδικημένη δεν θα έκανε τέτοια κίνηση.






υγ..ακόμα περιμένουμε την ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ..ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ..ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΦΙΜΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ..ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΑΝΚΟΒΙΤΣ ΣΤΙΣ 30-6-1996 ΔΙΝΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ.. (οποιοδήποτε δημοσίευμα ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΟ της ημερομηνίας αυτής ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑΨΕΥΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΣΤΑΝΒΚΟΒΙΤΣ)

ΤΟ που θα την βρουν οι γαύροι την επιστολή δεν με ενδιαφέρει..Την επιστολή την φετινή της Μπαρτσελόνα με τα συγχαρητήρια την βρήκαμε. Ψάξτε βρείτε λοιπόν την επιστολή του 1996.. Βάλτε τον James Bond, τον Captain America κάποιος θα την βρει, δεν μπορεί...

Ευχαριστουμε.



Σχόλια

  1. Πολύ καλή η ανάρτηση.
    Τα φωνάζουμε χρόνια για το κολλημένο χρονόμετρο στο 04'09" και τη λήξη των 30 δευτερολέπτων της επίθεσής μας που έπρεπε να γίνει τζάμπολ.
    Είναι ο πρώτος αγώνας μπάσκετ που διήρκεσε 40 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα...

    Τα βήματα του Μοντέρο και το φάουλ στον Στόγιαν δεν τα είχα προσέξει.
    Αλλά τώρα έχω δύο επιχειρήματα παραπάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. bravo file kalh doyleia!!etsi gia na mathenoyn ta provata

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εισαι γιγαντας φιλε! χιλια μπραβο...σημαντικο εργο, σπουδαιο πραγματικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καθε ολυμπιακος ειναι και πουτανας γιος.μια ζωη ψεμα και προπαγανδα οι γαβρολαγοι.μπραβο για το αρθρο για να θυμουνται οι παλιοι και να μαθαινουν οι νεοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΚΑΣΜΟΣ! http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/121024/syggnomi-fiba-se-mpartselona-1996

    http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/121026/klemmeno-eyropaiko-1996-kai-antidraseis-ispanon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αφου βρε σουργελα, η ΦΙΜΠΑ λεει οτι εγιναν λαθη και η ενσταση της Μπαρτσελονα αφορα 2 φασεις. Το κολλημενο ρολοι και το κοψιμο του Στογιαν.

    Σε αυτές τις 2 φασέις η ΦΙΜΠΑ συμφωνει, οχι μονο με την Μπαρτσελόνα αλλα με ολο τον κοσμο..Το ρολοι κολλησε αρα ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΓΕΝΟΜΕΝΟ..

    ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΧΟΥΜΕ

    1) ΒΗΜΑΤΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
    2) ΦΑΟΥΛ ΣΤΟΝ ΒΡΑΚΟΒΙΤΣ
    3) ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΟΨΙΜΟ
    4) ΔΙΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΕ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙΣ ΕΣΥ , ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΑΡΑΘΕΣΗ.

    ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. παναθα καθαροτατο αστερι επισης δεν ζητησε η φιμπα συγγνωμη στη μπαρτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου