Κρίμα...

1994 Τελ Αβιβ (Ο Ζέλικο κάνει το χρέος του)

Αυτές τις μέρες εμείς οι ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΙ έχουμε κάτι να θυμόμαστε (Παρίσι- Αμστερνταμ και κάποια άλλα). Και άλλοι έχουν..Τον ΖΕΛΙΚΟ ...1994 Τελ Αβιβ - 1995 Σαραγόσα - 2009 Βερολίνο - 2017 Κων/πολη. 21 Απριλίου του 1994. Στο ΤΕΛ ΑΒΙΒ στον ημιτελικό έχουμε ελληνο-αμερικανικο εμφύλιο και ισπανικό εμφύλιο.


Ο οσφπ μετα κοπων και βασανων θα περασει ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ στα τελευταία λεπτά. Στον τελικό θα αντιμετωπίσει την ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ του ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ (που κέρδισε με 14 την Μπαρτσα).

Αουτσάιντερ η Μπανταλόνα, η οποία μεχρι 1 λεπτό σχεδόν πριν την λήξη είναι μονίμως πίσω στο σκορ. Ομως η ομάδα του οσφπ ενώ έχει μία διαφορά ασφαλείας των 9-8 πόντων, στο τελευταίο δίλεπτο ΤΗΝ ΧΑΝΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΥΚΟΛΑ. 

20 δεύτερα ενω ο οσφπ βρίσκεται μπροστά με ΕΝΑΝ ΠΟΝΤΟ, η Μπανταλόνα ρισκάρει με 3ποντο (Κορνήλιος ο Μέγας) και περνάει μπροστά με 2 ΠΟΝΤΟΥΣ..

Στην επόμενη επίθεση ο Οσφπ κερδίζει (για την ακρίβεια του δίνεται φάουλ). ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΟ φάουλ. Η φάση δεν είναι  ΞΕΚΑΘΑΡΗ και δεδομένου οτι απομένουν 4,8 δεύτερα είναι ένα πολύ σημαντικό σφύριγμα που ΕΥΝΟΕΙ τον οσφπ.  Μπορεί να στείλει τον αγώνα στην ΠΑΡΑΤΑΣΗ.


Το φάουλ βέβαια έχει γίνει στα 7,8 ΔΕΥΤΕΡΑ!!!


Για κάποιο λόγο μέχρι η μπάλα να κυλήσει ΕΚΤΟΣ αγωνιστικού χώρου, ο χρόνος  ΚΥΛΑΕΙ. Ετσι ο ΥΠΟΛΕΙΠΟΜΕΝΟΣ χρόνος επίθεσης της Μπανταλόνα δεν είναι δευτερόλεπτα (7,8) ΑΛΛΑ μόνο 4,8!!! (Πασχαλιάτικο θαύμα).

Συγκρατείστε οτι πλέον μένουν 4,8 ΔΕΥΤΕΡΑ.. Ο Πασπαλιε εκτελεί βολές στα 4,8 η μπάλα ΔΕΝ βρίσκει στόχο, χτυπάει στεφάνη, φεύγει προς τα πλάγια, την προλαβαίνει ένας Ισπανός παίχτης και την πετάει προς το κέντρο του γηπέδου..

Όλα αυτά ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΥΛΗΣΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ κάτι που το παρατηρεί και το εκφωνεί ο Βασίλης Σκουντής που περιγράφει. «Ο χρόνος ΔΕΝ προχώρησε». Το βίντεο είναι ξεκάθαρο.




Με λίγα λόγια, μετά την βολή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΩΝΑΣ (έχει κολλησει το χρονόμετρο και ο Οσφπ έχει παραπάνω απο 4,8 δευτερα να κάνει επίθεση)..

Εχουμε λοιπον 2 παραβάσεις χρονικές ΚΑΙ οι 2 προς ΟΦΕΛΟΣ του Οσφπ.

1) Ο υπολειπόμενος χρόνος απο 7,8 για την Μπανταλόνα, γίνεται ως δια μαγείας 4,8!!!

2) Τα 4,8 δεύτερα οταν χάνεται η μπάλα, δεν κυλάνε καν. Ετσι ο Οσφπ από το πουθενά, κάνει 2 άνετα σουτάκια (ξεμαρκάριστα κιόλας) μήπως και κλέψει την νίκη.

Και όμως αυτό έχει ήδη ξεχαστεί, ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΤΑΠΑ ΤΟΥ ΣΤΟΓΙΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΦΑΣΗ.. Εμεις αμυνθήκαμε.. Εκείνοι έκαναν σουτ 3 πόντων, ΠΗΡΑΝ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ και ΞΑΝΑΚΑΝ ΣΟΥΤ. Όλα αυτά σε 4 δεύτερα!

Αλλά το 94, ήταν ΟΛΑ ΚΑΛΑ και ΩΡΑΙΑ, Ε??? Ξανα λοιπον ο κυριος Κορνήλιος..


Και ξανά...


Το ποιοί ΟΠΑΔΟΙ ήταν οι καλύτεροι το αποφάσισαν άλλοι .

Σχόλια