Μην απορείτε γιατί «έφυγαν» 11.000 διαρκείας σε μία ημέρα.

Έργα και ημέρες...

Ο Ιβάν απολύθηκε γιατί δεν μπόρεσε να κατακτήσει το περσυνό πρωτάθλημα. Βέβαια δεν απολύθηκε με την λήξη αυτού, αλλά στις 27/12 της επόμενης σεζόν. Με την αιτολογία οτι πάλι απώλεσε διαφορά 4 βαθμών, αποκλειστήκαμε από την Μακάμπι και δεν είχαμε καλή εικόνα στα ντέρμπυ. Προφανώς όταν κατηγορείς κάποιον για τις επιλογές του και τον βρίσκεις «ένοχο», είναι παράλογο να τον αφήσεις να συνεχίσει. Εφόσον τον αφήνεις, τότε τον στηρίζεις.

Ο Γιοβάνοβιτς απολύθηκε παρότι είχε τον Παναθηναϊκό στην καλύτερη θέση της δεκαετίας. Επί Γιοβάνοβιτς τερμάτισε πρώτος ο Παναθηναϊκός στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος πέρυσι. Επί Γιοβάνοβιτς ήταν πρώτος ο Παναθηναϊκός στο τέλος του 1ου γύρου για δύο σερί χρονιές. Επί Γιοβάνοβιτς φέτος ήταν "αιτία γκρίνιας και ουρλιαχτών από οπαδούς" το να είναι ο Παναθηναϊκός στη 2η θέση, έναν βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο, στο τέλος του Α Γύρου. Την προηγούμενη φορά που ο Παναθηναϊκός ήταν δεύτερος χωρίς τον Γιοβάνοβιτς ήταν το 2016, αλλά απείχε μόλις 30 βαθμούς από την κορυφή. 

Θα μπορούσε μετά την περσινή διεκδίκηση του τίτλου, να τα πάει χάλια φέτος. Θα μπορούσε να μείνει εκτός των ευρωπαϊκών ομίλων. Και δεν θα του έλεγε κανένας κάτι αν είχε αποκλειστεί από την Μαρσέιγ ή την Ντνίπρο ομάδες που βρίσκονται 100 και 200 θέσεις ψηλότερα από αυτή του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη. Θα μπορούσε λόγω της Ευρώπης (3 προκριματικοί γύροι και όμιλοι Γιουρόπα για πρώτη φορά μετά από το 2016) να έχει κακή εικόνα στο πρωτάθλημα. Να βρίσκεται πίσω 8 βαθμούς, όπως ο γαύρος. Ούτε αυτό συνέβη. Αδικήθηκε στους 2 αγώνες με την Μακάμπι (πέναλτυ που δεν δόθηκε στο Ισραήλ και πεντακάθαρο οφσάιτ στο 2ο γκολ στην Λεωφόρο) και είδε τον καλύτερο παίχτη και στυλοβάτη της άμυνας, να τον «κρεμάει» με τον Ατρόμητο.  

Ο Ιβάν κατηγορήθηκε από μεγάλη μάζα οπαδών οτι «στηρίζει» και «ξεπλένει» τον Αλαφούζο. Δεν μιλάει, δεν διαμαρτύρεται, έχει υπνωτισμένο τον κόσμο με το «μην υποτιμάτε την ομάντα μου». Κατηγορήθηκε οτι εξαιτίας του ο γαύρος θα σηκώσει το φετινό Κόνφερενς, οτι παίζει «τσουκου - τσούκου», οτι είναι  αργός και προβλέψιμος, οτι δεν παίζει με 2 φορ, οτι δεν βάζει τον Γερεμέγεφ, τον Μπιλάλ, οτι έφερε σαπάκια, οτι αργεί στις μεταγραφές, γενικά οτι κακό συνέβαινε έφταιγε ο Ιβάν, ενώ οτι καλό συνέβαινε ήταν αναμενόμενο γιατί είμαστε Παναθηναϊκός

Αντι αυτού επιλέχτηκε, κατόπιν διαλόγων με τον ποδοσφαιράνθρωπο Ατζούν, ο Φατίχ Τερίμ. Ένας προπονητής που προ 25 ετίας μεσουρανούσε στην Τουρκία με την Γαλατά. Εκτός Τουρκίας (Φιορεντίνα - Μίλαν) απέτυχε παταγωδώς, άλλα έμεινε στην μνήμη όλων γιατί τα έβαλε με την διοίκηση των Βιόλα για τις μεταγραφές και γενικά μιλάγαμε για έναν προπονητή που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του.

Ερχόμενος στο Ελλάντα ξεκίνησε με επικές δηλώσεις «ήρθα να πάρω το πρωτάθλημα, αν δεν τα καταφέρω θα φύγω κλπ κλπ», δηλώσεις που έκαναν τους «επαναστάτες» του φειςμπουκ κ του Τουήτερ να τον κάνουν ήρωα. Επιτέλους ένας που ξέρει που ήρθε, αυτές είναι δηλώσεις, αυτός θα μας δώσει το πρωτάθλημα, αυτός δεν είναι Ιβάν να χάνει πρωταθλήματα, αυτός θα βγάλει στη σέντρα τον φούζο, αυτός θα απαιτήσει παιχταράδες (τα δημοσιεύματα έλεγαν για 3 μεταγραφές των 3κ έκαστος, δώρα του Ατζούν από τα τηλεοπτικά στην Τουρκία), αυτός δεν στήνει αγώνες, αυτός, αυτός, αυτός που έλεγε και η Άννα Βίσση.

Ξεκινώντας ο Φατίχ, γέμισε την ομάδα με καμία 20αρια μυικούς τραυματισμούς σε 2 μήνες. Όμως όλοι έλεγαν για το πόσο γρήγορη έγινε η ομάδα, πόσο παίζει από τον άξονα πλεόν, πόσο και πως μεταμορφώθηκαν οι παίχτες που με τον Ιβάν ήταν υπνωτισμένοι, πως τα «σαπάκια» του Ιβάν ήταν τελικά παιχταράδες που δεν έπαιζαν λόγω του Σέρβου. Είχε την τύχη με το μέρος του όταν στις 2 αναμετρήσεις με μπουγάτσα και γαύρο στο κύπελλο, περάσαμε στα πέναλτυ έχοντας αστοχήσει οι αντίπαλοί μας στο τελευταίο. Ο Φατίχ ήταν καβάλα στο άλογο, ήταν εκπορθητής, ο προπονητής του νταμπλ, ο αναμορφωτής  του τμήματος, αυτός που έλεγε «ο αγώνας δεν τελειώνει αν δεν το πω εγω».

Όποιο τολμούσε να πει οτι έβλεπε, οτι δηλαδή σε κάθε αγώνα στη Λεωφόρο τρώμε γκολ, οτι τοποθετεί την άμυνα ψηλά και είμαστε σουρωτήρι πίσω, οτι έχει εμμονές με παίχτες, οτι έφερε - πλην του Μπακασέτα - μέτριους πάιχτες και χειρότερους από αυτούς που είχαμε, οτι αλλάζει 11αδα συνέχεια, οτι απο εκεί που έκανε αλλαγές στο ημίχρονο έγινε χειρότερος από τον Ιβάν και τις ξέχναγε, ήταν ένας εμμονικός με τον Σέρβο και ένας τυφλωμένος από το μίσος για τον Τερίμ.

Ο Τερίμ είχε την τύχη να ξεκινήσει με 2 εύκολους αγώνες στο πρωτάθλημα και εκμεταλευόμενος τα ντέρμπυ των άλλων διεκδικητών βρέθηκε στις 7 Ιανουαρίου στο +2 από αεκ και μπαογκ και στο +8 από τον τραγικό τότε γαύρο. Οι «επαναστάτες» πήραν φωτιά, καθώς είχαν σίγουρο το πρωτάθλημα, αφού ο πορθητής δεν είναι Ιβάν και «θα δείτε τώρα πως ένας σοβαρός προπονητής κρατάει την διαφορά».

Βεβαια όσο και να ξεγελάμε τους εαυτούς μας, ο Τερίμ τελικά  άρχισε να πηγαίνει το καράβι στα βράχια. Οι γκέλες με Λαμία και Κηφισιά στην Λεωφόρο, οπως και με τον Οφη στην Κρήτη δεν άλλαζαν γνώμη στους ξεροκέφαλους που έιχαν κατά νου τις ίδιες γκέλες με Ιβάν. Βέβαια τον Τεριμ τον φέραμε για ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΓΚΕΛΕΣ που έκανε ο Ιβάν. Έτσι φτάσαμε ξανά στα πλει-οφ, όπου το μόνο που χρειαζόταν ήταν να είμαστε σοβαροί στα ντέρμπυ και να μην γκελάρουμε με τους 2 αδιάφορους δηλαδή τον αρούλη και την λαμία που ξέραμε οτι θα σκιστούν με μας.

Κερδίσαμε τον γαύρο και την κούλα, όμως δεν τα καταφέραμε με την μπουγάτσα (2-3) και τον αρούλη (0-1) πάλι φυσικά στην Λεωφόρο. Και στους 2 αυτούς αγώνες δεχτήκαμε γκολ στο πρώτο δίλεπτο. ΔΙ-ΛΕ-ΠΤΟ. ΔΙ-ΛΕ-ΠΤΟ. Ενώ με την κούλα κρατήσαμε σθεναρή αντίσταση στην Λεωφόρο και δεχτήκαμε το γκολ στο 5ο λεπτό. Ήρθε και η παράδοση άνευ όρων στην έδρα της κούλας (3-0) με κόντρα διαιτησία, αλλά αυτό ήταν αναμενόμενο. Ετσι το +2 του Ιανουρίου από την κούλα, έγινε -4 και το +8 από τον γαύρο έγινε σχεδόν ισοβαθμία με τον γαύρο να έχει και έναν αγώνα λιγότερο. Η άμυνα που πέρυσι μας πήγε μέχρι το τέλος και δέχτηκε 16 γκολ σε 36 αγώνες, φέτος με τον «πορθητή» έχει δεχτεί ήδη 31 (τα διπλάσια δηλαδή) σε ... 34 αγώνες.

Θα περίμενε κανείς να αποδωθούν ευθύνες στον προπονητή, όμως ως εκ θαύματος ανακαλύψαμε «στημένους» παίχτες. Δηλαδη παίχτες που εσκεμμένα έκαναν λάθη ώστε να χάνουμε και να μην έχει ευθύνη ο προπονητής. Αυτό συνέβαινε ΜΟΝΟ στις ήττες μας, όταν νικάγαμε την κούλα ή τον γαύρο εκείνοι δεν είχαν στημένους παίχτες. Μόνο εμείς έχουμε εις βάρος μας. 

Και φτάσαμε στο τελευταίο παιχνίδι με τον αρούλη όπου για άλλη μία φορά δεχόμαστε γκολ στην 1η επίθεση του αντιπάλου (2ο λεπτό). Στο ημίχρονο μαθαίνουμε οτι η κούλα έχει χάσει, κάτι που σημαίνει οτι με ανατροπή και νίκη είμαστε με το ένα χέρι πρωταθλητές. Ο πορθητής δεν χάνει τέτοιες ευκαιρίες. Βέβαια η αλλοπρόσαλη 11αδα δεν αφήνει περιθώρια για νίκη, πόσο μάλλον η εμπνευση να παίξουμε με 3 φορ περιοχής ταυτόχρονα!!! Ο αρούλης είχε και δοκάρι φυσικά, το σκορ δεν άλλαξε και η ομάδα που πέταγε σε φυσική κατάσταση σύμφωνα με τους «ειδικούς» είδε τον 23χρονο Βαγιανίδη να τραβάει από την φανέλα μισό λεπτό τον 34χρονο Φετφατζίδη για να τον προλάβει. Τον «στημένο» παίχτη, ακόμα τον ψάχνουμε...

Οι ποδοσφαιριστές που μεταμορφώθηκαν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο από παλτά σε παιχταράδες έγιναν πάλι τα «σαπάκια του Ιβάν»😂, ο Ακαιντίν που εξαφάνισε τον Γκαρσία στην νίκη επί της αεχ (2-1) έγινε στημένος και γκελαδόρος με την αεχ εκτός έδρας😂, ο Ντραγκόφσκι από «δράκος στο τέρμα» έγινε «οτι πάει μέσα, γράφει» και ο Τερίμ από νταμπλούχος και πορθητής έγινε «αντέ φύγε απο δω, ξεκουμπίσου». Από αυτούς που τον εκθείαζαν φυσικά.

ΠΡΙΝ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙ ΟΜΩΣ, καλό θα είναι ο προπονητής που ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΜΥΓΑ ΣΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΟΥ, αυτός που τα βάζει με διοικήσεις, αυτός που θα βγάλει στη σέντρα οτι γίνεται μέσα στην ομάδα, αυτός που κατηγόρησε τον Γκόρι της Φιορεντίνα οτι δεν του έκανε μεταγραφές, ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ ΟΙ 3 ΠΑΙΧΤΑΡΑΔΕΣ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ, ΓΙΑΤΙ ΒΑΖΕΙ «ΣΤΗΜΕΝΟΥΣ» ΠΑΙΧΤΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΤΙΜΑΕΙ ΤΟΝ ΣΠΟΡΑΡ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΕΜΕΓΕΦ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΜΠΙΛΑΛ, ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΕΞΩ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΘΕΛΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Η ΠΙΣΤΕΨΕ ΟΤΙ ΧΑΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΛΑ και πολλά άλλα .... Ο Ιβάν είπαμε ήταν το άλλοθι του Αλαφούζου, ο Τερίμ όμως δεν έχει κανέναν λόγο να λειτουργέι κατ' αυτόν τον τρόπο.

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΦΟΥ «και τον Τερίμ που φέραμε και τον Κλοπ να φέρουμε, πρωτάθλημα δεν παίρνουμε, γιατί φταίει η διοίκηση» όπως λέτε όλοι, τότε ΓΙΑΤΙ ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΕ Ο ΙΒΑΝ χωρίς καν να το γνωρίζει και ζητάγατε την κεφαλή του επί πινάκι και δεν τον κρατάγαμε μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν αφού κάνει τα χατήρια του προέδρου και τον «ξεπλένει»?

Μα για να έρθει ο Τερίμ και να πάρουμε πρωτάθλημα 😂. Καλά τα λέω? Συνεχίστε να κοιτάτε τα «δέντρα».

ΥΓ. Φυσικά και πρέπει να στηριχτεί ο Τερίμ. 

Σχόλια

  1. Σωστά και άγια όλα αυτά που αναφέρεις και υμνεις τον Γιοβάνοβιτς , αλλά όταν ήταν στην ομάδα άλλα έγραφες και τον χρεωνες. Μέχρι και αναλυτικότατη αναφορά μία προς μία έκανες για τις μεταγραφές που είχε πραγματοποιησει όταν δούλευε στην Κύπρο. Να τα θυμόμαστε όλα λοιπόν. Και εγώ είχα σε αρκετά ενστάσεις για τον Γιοβάνοβιτς. Με κυριότερη αυτή που έβλεπε όλος ο κόσμος: Ότι δηλαδή αν πέρσι τον Γενάρη είχε κάνει 2 σοβαρές μεταγραφές θα είχε κλειδώσει ένα πρωτάθλημα που δεν ήταν δυνατόν να χαθεί. Μην τον νοσταλγείς τόσο πολύ τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια χαρά είναι ο Τερίμ τρία στο τηγάνι δύο στην Κούλα με ανατροπή απέκλεισε τη μπουγάτσα και το γαύρο στο κύπελλο. Τα αποδυτήρια βρωμάνε με όλους τους "ιτς" που μάζεψε ο άλλος. Στη τελική οι περισσότεροι είναι β και γ διαλογής παίκτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου