Τώρα, μήπως ακούς κάπως καλύτερα;

Το πάθημα έγινε μάθημα

Οι ήττες είναι λίπασμα. Αν το δέντρο είναι υγιές, το βοηθάνε να αναπτυχθεί. Αυτό ακριβώς συνέβη χτες, μετά την ήττα από την Μπασκόνια. Παρά την απουσία του πιο έμπειρου παίχτη, παρόλο που η ομάδα έπαιξε με 8 παίχτες (Σλούκας - Μπλάτσε - Ματζούκας δεν αγωνίστηκαν ενώ ο Καλαϊτζάκης έπαιξε μόλις 3 λεπτά), παρά τα 5 λάθη του Ναν και τους μόλις 7 πόντους, παρά τα σκαμπανεβάσματα στην διάρκεια του αγώνα, το πάθημα έγινε μάθημα. 

Προηγηθήκαμε ξανά όπως στην Βιτόρια με 9π (50-59 στο 25ο λεπτό), αλλά καταφέραμε να βρεθούμε πίσω με 7 πόντους (73-66) σχεδόν 10 λεπτά αργότερα δεχόμενοι πάλι σερί 23-7 (τριπλάσιους πόντους). Αυτή την φορά όμως αντιδράσαμε σωστά ακόμα και όταν η διαφορά ήταν στο -5 (77-72 στο 37ο λεπτό), βρήκαμε το καθαρό μυαλό στην επίθεση κυρίως και κλειδώσαμε τη νίκη. 

Είπαμε, η σεζόν είναι μεγάλη και αυτό αν το αξιοποιήσουμε, θα είναι προς όφελός μας. Ο αγώνας αυτός (μετά την ήττα στην Βιτόρια), ήταν από τα «πρέπει» της σεζόν και η αποστολή έγινε δυσκολότερη με τον αρχηχό απόντα και τους Ναν και Χουάντσο επιθετικά «απόντες». Η ομάδα όπως γράψαμε στο προηγούμενο κείμενο, έβγαλε «άσσους» από μανίκι στην επίθεση (Βιλντόζα 19 με 5/7 τρίποντα, Γκραντ 13π, Κώστακούμπο 6 κερδισμένα φάουλ) και κυρίως έβγαλε σοβαρότητα στο τέλος και όχι επιπολαιότητα. 

Δεν χρειάζονται διθύραμβοι, είναι τέτοια η ποιότητά μας που έπρεπε να το καθαρίσουμε και νωρίτερα μάλιστα το «ματσάκι». Κρατάμε φυσικά την νίκη, τον χαρακτήρα που δείξαμε, την νίκη εκτός έδρας σε «διαβολοβδομάδα» και μάλιστα σε μία χώρα που είχαμε για πολλούς μήνες μόνο ήττες και πλέον με όλους τους παίχτες παρόντες, πάμε να δούμε τι ψάρια πιάνουμε σε όλους τους στόχους μας. 

Σχόλια

  1. Το μπάσκετ που παίξαμε ήταν απαράδεκτο. Πολλά λάθη ,τραγική άμυνα , επιθέσεις ότι να ναι . Φυσιολογικά έπρεπε να έχουμε νικήσει με τουλάχιστον 20 πόντους διαφορά αυτή τη μέτρια ομάδα. Έχουμε τεράστια διαφορά ποιότητας και αυτές οι εμφανίσεις μας αδικούν δίνοντας ευκαιρία στη κάθε ομαδουλα τύπου Βαλένθια να νομίζουν ότι μπορεί να κερδίσουν. Πρέπει να δουλέψουν το θέμα ψυχολογίας γιατί στα κρίσιμα σημεία δεν υπάρχει καθαρό μυαλό . Παρόλα αυτά συνεχίζουμε εμπιστευόμαστε Αταμάν και παίκτες γιατί έχουμε ταλέντο και ποιότητα και η ομάδα είναι καινούργια.Οταν ο Σλούκας είναι απών ο Βιλντόσα κεντάει λίγο περίεργο αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπως ορθα εγραψες σε μια νεα ομαδα , με 12 νεους παιχτες θα συμβουν αυτα. Πριν 2 μηνες εμφανιση αυτη, θα ηταν ηττα. Τελικα τα καταφεραμε. Πιθανον ενας παρομοιος αγωνας 2 μηνες μετα απο αυτον, να ειναι οπως εγραψες, μια ευκολη νικη με 15π στο κεφαλι.

      Διαγραφή
  2. λες να νιωθει οτι ζει στη σκια του σλουκα ισα ισα ο σλουκας ειναι ο ποιο ενθερμος υποστηρικτης του και συνεχεια τον εμψυχωνει το βιντεο δες την ωρα που κανει δηλωσεις ο βιλντοζα και θα καταλαβεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Σλουκας χειριζεται διαφορετικα τις επιθεσεις κ τις κατοχες απο τον Βιλντοζα. Δεν νμζ οτι ζει κανεις στη σκια του αλλου, αλλα οτι ειναι διαφορετικοι «οργανωτες»

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου