Τώρα, μήπως ακούς κάπως καλύτερα;

Αν η Liverpool και ο Klopp ήταν στην Superleague...

Ήρθες από ένα κατώτερο πρωτάθλημα, έχοντας μόλις 2 πρωταθλήματα εκεί και φυσικά κανέναν ευρωπαϊκό τίτλο. Ήρθες στον μεγαλύτερο σύλλογο της Αγγλίας, που είχε 25 χρόνια να πάρει πρωτάθλημα. Περιμέναμε τόσα χρόνια να ακούσουμε δηλώσεις του στυλ «θα τα σαρώσουμε όλα, είμαι στη  Λίβερπουλ για να παίρνω το πρωτάθλημα κάθε χρόνο», αλλά όλο χειραψίες με τους αντίπαλους προπονητές και χαβαλέ με τον κάθε Πεπ και τον κάθε Αρτέτα σε συνεντεύξεις τύπου ήσουν.

Όταν σου έδιναν λεφτά, έφερνες σαπάκια. Όχι πάντα, αλλά απέτυχες στις περισσότερες μεταγραφές. Είσαι τυχερός που έπιασε ο χασογκόλης αφάνας από την Ρόμα, που όταν έπαιζε εκεί γέλαγε μέχρι και το Κολοσαίο. Έδωσες ρε αθεόφοβε 70εκ για τον Βαν Νταικ και σχεδόν άλλα 80εκ για βραζιλιάνο τερματοφύλακα. Κατάφερες να σου φύγει ο Κουτίνιο, ο Μανέ και καταλήξαμε να παίζουν βασικοί οι Τσιμίκες, ο Μίλνερ (πιο νόστιμο το τυρί παρά το παιχνίδι του, ο Βύντρα της Λίβερπουλ) και κάτι σχιστομάτηδες. Δεν κοντραρίστηκες ποτέ με την διοίκηση, τους κάλυπτες, όταν οι άλλες ομάδες είχαν μπάτζετ 9ψήφιο και εσύ μας παρουσίαζες κάτι Γάλλους και κάτι Πορτογάλους με 50εκ ως νέους Βιειρά και νέους Ρονάλντο.

Και τι κατάφερες με όλα αυτά; Μόνο ένα πρωτάθλημα. Κύριε Κλοπ, ένα πρωτάθλημα σε 9 χρόνια παίρνω και γω με την Λίβερπουλ, ειδικά αν μοναδικός αντίπαλος είναι  Σίτυ και οι άλλοι για κλάματα. Ούτε παράγκα υπάρχει τώρα, αφού έχουμε ΒΑΡ. Σε αδίκησαν κάπου? Σοβαρά τώρα? Σε αδίκησαν? Με το δεύτερο μπάτζετ στην λίγκα και ΜΟΝΟ ένα πρωτάθλημα αυτό του 19? 

Η πιστεύεις οτι ένα Κύπελλο Αγγλίας (και αυτό με την Σριούσμπερυ, την Κάρντιφ, την Νόριτς και την Νόττινγχαμ που έπαιξες μέχρι τα ημιτελικά) και ένα Λίγκ Καπ αγγλίας (πάλι με την Νόριτς, την Πρέστον, την Λέστερ που πήγαινε για φούντο και την loser Άρσεναλ στα ημιτελικά, ενώ στον τελικό φτάσαμε στα πέναλτυ με την χειρότερη Τσέλσυ όλων των εποχών, παραλίγο να το έχανες δηλαδή) είναι αυτά για τα οποία σε φέραμε.

Μήπως θεωρείς οτι ένα Champions League χρυσώνει το χάπι; Άκου Γιούργκεν. Ξέρεις πόσα Champions League είχαμε πριν? Ε? Είχαμε 5 κύριε Κλοπ. ΠΕ-ΝΤΕ. Μέχρι και ο Μπενίτεθ πήρε Τσου λου, σιγά το κατόρθωμα που έκανες. Την Μπαγερν που δεν βλεπόταν πέτυχαμε, την Πόρτο (φοβερό μεγαθήριο), φάγαμε 3 από μια κακή Μπάρτσα και με την ψυχή στο στόμα να κερδίσουμε τον πελάτη Τότεναμ με 0 ευκαιρίες. Ο χειρότερος τελικός που έχουμε δει ήταν. Μην μιλήσουμε για τους 2 χαμένους τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ που μας έχει πελάτες η Ρεάλ ακόμα και χωρίς Ρονάλντο. Που και εκεί με κάτι Πόρτο (2 φορές), Μπενφίκα και Ρόμα ανταμώσαμε. Σιγά το κατόρθωμα δηλαδή. Η παλιά Λίβερπουλ κύριε Κλοπ, θα είχε τώρα άλλα 3 Champions League όχι ένα μόνο. 

Εδω κατάφερες και έχασες Europa league, με Σιόν, Καζάν, Μπορντό στον όμιλο και 4 ισοπαλίες και μετά με κάτι Άουγκσμπουργκ (12η τότε στην Γερμανία με την ψυχή στο στόμα και μόλις 1 γκολ) και κάτι Βιγιαρεάλ (που και αυτή ακόμα την κέρδισε ο Παναθηναϊκός). Στον τελικό κατάφερες να φας 3 από την Σεβίλλη, ενώ προηγηθήκαμε 1-0 κιόλας. Αν είναι δυνατόν δηλαδή. Δεν μπορούσες να διαχειριστείς το 1-0? Ακόμα και ο Ρότζερς θα έπαιρνε αυτή την κούπα από την Σεβίλλη, που τερμάτισε 7η τότε στην Ισπανία. 

Να πιάσουμε και το πρωτάθλημα τώρα. 18 είχαμε πριν έρθεις. ΔΕ-ΚΑ-ΟΚ-ΤΩ. Και περιμέναμε 25 χρόνια, μέχρι να έρθεις. Κατάφερες να πάρεις δηλαδή 2 πρωταθλήματα εκεί με την Μπορούσια στην Γερμανία (σιγά το πρωτάθλημα) σε 6 χρόνια και εδώ ένα σε 9 χρόνια και αυτό με την ψυχή στο στόμα; Eίναι επιτυχία δηλαδή που ήμασταν 8οι το 15-16 και εκτός ευρώπης? Μήπως είναι επιτυχία η 4η θέση με 20β διαφορά από την κορυφή το 2016-17? Τα ίδια και το 2017-18 με 25β διαφορά από την Σίτυ. Ρεζιλίκια. Νομίζεις οτι είμαστε η Μάιντζ μήπως που ξεκίνησες την καριέρα σου;

Κατάφερες και έχασες πρωτάθλημα το 2018-19 με 1 μόλις ήττα (!) για 1 πόντο από την Σίτυ, ενώ ΗΣΟΥΝ 7 βαθμούς μπροστά από την Σίτυ τον Ιανουάριο του 19 κύριε Κλοπ. 7 ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ. Και αήττητος θα το έχανες εσύ!!! Ευτυχώς κοιμήθηκε ο θεός το 2019-20 και το σηκώσαμε. Και εκεί καλύτερη επίθεση είχε με 102 γκολ η Σίτυ, ούτε αυτό δεν κατάφερες δηλαδή. 

Μην πούμε για το 20-21 που αντί να διατηρήσουμε τα σκήπτρα και να ενισχυθούμε, δεν κάναμε μεταγραφές τον χειμώνα και καταφέραμε την διαφορά 5 πόντων και την 1η θέση του Δεκεμβρίου, να την κάνουμε 8η θέση τον Μάρτιο και ήττες εντός από κάτι απίθανες ομάδες (Μπέρνλευ - Μπράιτον - Φούλαμ). Στο τέλος τρίτοι και καταιδρωμένοι. Το δε 2021-22 πάλι στον πόντο από την Σίτυ, στον τελευταίο αγώνα και αυτό επειδή δεν μπορούσες να τους κερδίσεις μία φορά στην έδρα τους (2-2) να τους κάνουμε κηδεία. 

Μην μιλήσουμε για τα περσυνά (2022-23), πάλι 5οι με 20β διαφορά και Γιουρόπα φέτος (που και σε αυτό έκανες 2 ήττες και έφαγες 7 γκολ στον όμιλο από την Τουλούζ, την ΛΑΣΚ και ένα βέλγικο καφενείο που έχει 90 χρόνια να πάρει πρωτάθλημα και 60 χρόνια να παίξει ευρώπη). Φέτος είμαστε στο +5 και μένει να δούμε με ποιόν τρόπο θα χάσουμε ΚΑΙ αυτό το πρωτάθλημα. Που και να το πάρεις δηλαδή, ήταν χώμα η Σίτυ δεν κατάφερες και κάτι.

Αν δεν μπορείς την πίεση του πρωταθλητισμού, καλά κάνεις και φεύγεις. Εμείς θέλουμε προπονητές να δηλώνουν οτι θα τα σαρώσουν όλα, να κοπανάνε τους πάγκους από την ένταση και να τα κάνουν λαμπόγυαλο με την διοίκηση αν δεν έρθει ο κάθε Χάλααντ σε μας. Όχι να μην του κάνουμε πρόταση, γιατί έχουμε τον Ζότα στην κορυφή. Νισάφι πια με τις εμμονές σου, να σου δίνουν λεφτά και να μην φέρνεις παιχταράδες. 

Μην μιλήσουμε για το πόσα σου δίνουμε. Έπαιρνες αρχικά 5εκ, στην 3ετία με 0 τίτλους σου δώσαμε 15εκ για να βγαίνεις πίσω από τον Αρτέτα και τον Τεν Χαγκ που παίρνουν 10. O Πεπ παίρνει 20 και έχει σηκώσει 5 (ΠΕ-ΝΤΕ) πρωταθλήματα στα ίδια χρόνια, όχι ένα. Και 4 league Cup, όχι ένα.

Έκλεισε ο κύκλος σου, ήταν φανερό καθώς κερδίζαμε και δεν χαιρόσουν καν. Ίσως είναι καλύτερα και για σένα να γυρίσεις σε καμία Μάιντζ που παλεύει να αποφύγει τον υποβιβασμό φέτος. Ευχαριστούμε για το πρωτάθλημα, το κυπελλάκι και το Τσου λου. Καλή συνέχεια να έχεις.

YΓ. Ναι, όσα διαβάσατε μόλις πριν ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΑΤΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ. Θα τα διαβάζατε όμως στην Ελλάδα. Μπορείτε να ρωτήσετε ή να δείτε σχόλια των οπαδών της Λίβερπουλ για τον Κλοπ τα 9 χρόνια παρουσίας του, στο Άνφιλντ. Και θα καταλάβετε γιατί παραμένει η Λίβερπουλ το μεγαλύτερο κλαμπ του νησιού. 

Ευχαριστούμε για όλα, για την παρουσία σου στην ομάδα, τους τίτλους, την αλλαγή νοοτροπίας, τα χαμόγελα, το ήθος, την ευγένεια, τίμησες με τον καλύτερο τρόπο την επιλογή της διοίκησης να σε εμπιστευτεί στα δύσκολα εκείνα χρόνια. Ξανάφερες την Λίβερπουλ στον δρόμο των επιτυχιών και ο επόμενος θα έχει σαφώς ευκολότερο έργο. ΚΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ 70 σου. 

ΥΓ2. Με τέτοιες δηλώσεις ρε Γιούρκεν, θα σε είχαν κρεμάσει στα μανταλάκια εδώ τα ... παναθηναϊκόμετρα. Πήξαμε από φιλόσοφους, καμία κούπα θα φέρεις, θα σου έλεγαν...  

«Ξέρω πολύ καλά πως να διαχειρίζομαι τις μεγάλες ήττες. Στην αρχή νομίζεις ότι πρόκειται για ό,τι χειρότερο έχει συμβεί στην ανθρώπινη ιστορία. Μετά την επόμενη ημέρα το σκέφτεσαι πάλι. Βλέπεις τον Ήλιο να έχει βγει και τη ζωή να συνεχίζεται κανονικά. Τότε καταλαβαίνεις ότι πρέπει να σηκωθείς και να προσπαθήσεις ακόμη περισσότερο, ώστε να τα καταφέρεις στο τέλος».

Σχόλια