Τώρα, μήπως ακούς κάπως καλύτερα;

This is (παλιό και νέο) Anfield

Μία ανάρτηση γεμάτη αναμνήσεις έκανε σήμερα η Liverpool FC στον επίσημο λογαριασμό της. Η φωτογραφία απεικονίζει το παλιό Anfield του 1989 και το σύγχρονο Anfield του 2023 μετά την ανακαίνιση. 

Η μόνη «παραχώρηση» που δέχθηκαν οι οπαδοί ήταν να μετακομίσουν μέχρι το Stanley Park, ακριβως δίπλα στο Anfield (οι νέες εγκαταστάσεις συμπεριελάμβαναν ξενοδοχείο, εστιατόρια και γραφεία). Αυτό φυσικά σήμαινε οτι θα κατεδαφιστεί το παλιό γήπεδο, για να χτιστεί το νέο μόλις ...  270 μέτρα δίπλα του! Για αυτό το πρότζεκτ δόθηκε άδεια μαζί με παραχώρηση χρήσης από το Δημοτικό Συμβούλιο για 999 χρόνια (ναι καλά διαβάσατε, για εννιακόσια ενηνέντα εννέα χρόνια).  Όλα αυτά καθυστέρησαν, λόγω της οικονομικής κρίσης που ξεκίνησε το 2008. 

Ο νέος ιδιοκτήτης (John W. Henry που ανέλαβε τον Οκτώβριο του 2010) δήλωσε οτι « το Kop είναι ασυναγώνιστο (unrivalled)» και οτι «θα είναι δύσκολο να αντικατασταθεί αυτό το συναίσθημα, οπουδήποτε αλλού». Έτσι, άλλαξε εκ νέου το πλάνο, οι οπαδοί απαίτησαν τις ανακαινίσεις στο παλιό γήπεδο, εκσυγχρονίστηκε το γήπεδο, ομόρφυνε, μεγάλωσε η χωρητικότητα (από τις 46χιλ αρχικά, στις 61χιλ.τελικά) και τέλος καλό, όλα καλά. Η σταδιακή επέκταση και ανακαίνιση που ξεκίνησε από το 2014, στοίχισε περίπου 260εκ λίρες. 

Σχόλια

  1. Εισαι και Λιβερπουλιαν ρε τρελε? Ομαδα με αμετρητες συγκινησεις,οπως και τιτλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου