Τώρα, μήπως ακούς κάπως καλύτερα;

Τα «φιλικά» του 1976-77, ήταν το ορεκτικό...

Η σεζόν 1976-77 θα βρεί τον Παναθηναϊκό νταμπλούχο. Η σεζόν όμως, κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν. Και η αρχή φάνηκε από τα φιλικά προετοιμασίας. Στις 01-09-76 θα δώσουμε φιλικό με τον οσφπ. Η διαιτησία με το «καλησπέρα», μας δείχνει τι θα δούμε όλη την χρονιά. Η εφημερίδα την επόμενη ημέρα (02-09-76) κάνει την εξής διαπίστωση : «O καλύτερος Παναθηναϊκός της τελευταίας 5 ετίας». Και δικαιώνεται.



Το φιλικό έχει ... μοναδικές στιγμές και συγκινήσεις! Τρία δοκάρια έχει ο Παναθηναϊκός, τρία πέναλτυ δεν του δίνονται, ενώ ο οσφπ προηγείται με τον αγαπημένο του τρόπο. Με πέναλτυ.


Μέχρι και η «Μακεδονία» η οποία ήταν ουδέτερη στις αθηναϊκές αναμετρήσεις, καταγράφει τα γεγονότα.


Όσοι είδαν το φιλικό με τον γάυρο και πίστεψαν οτι ... «έτυχε», θα έρθει και το φιλικό με τον πρωταθλητή του 76 παοκ, να τους δείξει οτι δεν έτυχε ... αλλά «πέτυχε».


Ο παοκ θα κερδίσει με πέναλτυ ανύπαρκτο που άφησε άφωνους παίχτες και φιλάθλους και σαν να μην έφτανε αυτό, άλλα δύο πέναλτυ υπέρ του Παο θα γίνουν ... γαργάρα. Έτσι η διαφαινόμενη νίκη, έγινε ήττα. 
 



Παρόλα αυτά, ο Παναθηναϊκός με κατάθεση ψυχής, αφού ο οσφπ ήταν πρώτος στα τέλη του Α γύρου (17η αγωνιστική), ο παοκ πήρε την πρωτοπορία μέχρι και την 28η αγωνιστική όπου και ισοβάθμισε με τον Παναθηναϊκό, κατάφερε την 29η αγωνιστική να «βάψει» πράσινη την κορυφή! 

Το πρωτάθλημα κρίνεται την τελευταία αγωνιστική (κυριολεκτικά), αφού την 33η ο Παναθηναϊκός είναι ισόβαθμος με τον οσφπ στους 52 βαθμούς και ο παοκ ακολουθεί με 51β! Την τελευταία αγωνιστική η Καστοριά κερδίζει τον οσφπ με 1-0, ο παοκ φέρνει ισοπαλία με τον οφη και ο Παναθηναϊκός με την νίκη επί του Απόλλωνα κερδίζει το πρωτάθλημα.

Ένα πρωτάθλημα που είχε 7 πέναλτυ εις βάρος του Παναθηναϊκού (έναντι 5 του γαύρου), 10 που δεν δόθηκαν υπέρ και 12 ακυρωμένα γκολ του Παναθηναϊκό (τα περισσότερα από αυτά πεντακάθαρα και κανονικά!). Και οι γαύροι να κλαιγονται ακόμα για «πράσινη επο».

Σχόλια

  1. Αγαπητέ Πρασινοτόμαρε, καλημέρα και καλή εβδομάδα.

    Για την καταπολέμηση της προπαγάνδας σε βάρος του Παναθηναϊκού χρειαζόταν μεθοδική επικοινωνιακή αντιμετώπιση από την ΠΑΕ εδώ και δεκαετίες.
    Δυστυχώς, η ΠΑΕ ανέκαθεν είχε πιο σημαντικές προτεραιότητες, οπότε οι ΑΡΔ και τα γαυροτρόλ έχουν διαμορφώσει συνειδήσεις.

    Κατά τα άλλα, σε παρακαλώ ρίξε μια ματιά στο email σου.
    Σου άφησα μήνυμα και στο προηγούμενο άρθρο σου.

    Με εκτίμηση,

    Αντώνης Παπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαν σήμερα το 1979 η νεοσύστατη ΠΑΕ Παναθηναϊκός, έπειτα από μηχανορραφία, δόθηκε στην οικογένεια Βαρδινογιάννη αντί στον ΠΑΥΛΟ.
    Σ' εκείνη την υπόθεση κάποιοι παράγοντες της τότε εποχής έλαβαν χοντρά ανταλλάγματα.
    Εκείνοι πλούτισαν, αλλά ο Παναθηναϊκός "καταδικάστηκε" εσαεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παυλος δεν χαμπαριοαζε απο τρικλοποδιες πηρε την εκδικηση του απο τους εχθρους του στις επεισοδειακες και αλεισμονητες εκλογες του ερασιτεχνη το 87, τοτε καλυτερη εκδικηση δεν μπορουσε να παρει... για τη κλοπη του 79

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου