Τώρα, μήπως ακούς κάπως καλύτερα;

Και όμως .... ΑΛΛΑΖΕΙ τελικά!

Προ δύο ετών στην παρουσίαση της φανέλας, το «πρόβλημα» ήταν το κόκκινο χρώμα του χορηγού. Αυτό που δεν ... άλλαζε. Φέτος άλλαξε ο χορηγός, άλλαξε το χρώμα του, οι χοντρές ρίγες επανήλθαν και μία πρωτότυπη ιδέα (η αναγραφή στην ρίγα των ονομάτων ποδοσφαιριστών που έχουν φορέσει το τριφύλλι) έδωσε άλλο τόνο στις εμφανίσεις. Αρνητικό παραμένει το ύψος που βρίσκεται το τριφύλλι (κοντέυει στον ώμο πλέον και όχι στην καρδιά) και η επιλογή του συγκεκριμένου πράσινου (στην φώτο είναι αρκετά πιο σκούρο και είναι το ιδανικό). Αρκετά καλή προσπάθεια πάντως, καλύτερες απο φανέλες περασμένων ετών. 


Μα γίνεται να αλλάξει εμφάνιση ο χορηγός; θα αναρωτηθείτε... Φυσικά και γίνεται. Το 1984-85 ο Παναθηναϊκός με την Citroen χορηγό θα έχει το λογότυπο της εταιρείας με ... πράσινα γράμματα όπως και το σύμβολο της εταιρείας. Λεπτομέρεια οτι το logo της εταιρείας ήταν ΚΟΚΚΙΝΟ εκείνη την εποχή και τα γράμματα ... ΜΑΥΡΑ!!


Το ίδιο συνέβη και τις επόμενες σεζόν με χορηγό την .... κατακόκκινη ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ. Τέλη δεκαετίας 80 και μέχρι το 1997 ήταν ο κύριος χορηγός μας. Κόκκινα γράμματα, κόκκινο σήμα, αλλά έγινε ΛΕΥΚΟ στην πράσινη φανέλα, και ΠΡΑΣΙΝΟ (!!!) στην λευκή.


Την σεζόν 2000-01 θα έχουμε την χορηγία από την Winbank της τράπεζας Πειραιώς (2000-01). Κλασικό logo, είτε με μπλε είτε με πορτοκαλί γράμματα. Τα μπλε θα μείνουν στην λευκή εμφάνιση, όμως στην πράσινη θα γίνουν... ΛΕΥΚΑ!!!

Δεκαετία του 2000 και νέος χορηγός ο ΟΤΕ. Το κλασικό σήμα της εταιρείας με μπλε γράμματα και σύμβολο. Παρέμειναν ως είχαν στην λευκή εμφάνιση, αλλά στην πράσινη δεν θα φαίνονταν καν. Έτσι τα μπλέ, έγιναν ...ΛΕΥΚΑ!!!

O OTE θα παραδώσει την ... σκυτάλη στην COSMOTE. Άλλο ένα κλασικό logo που έχει μείνει αναλλοίωτο μέχρι τις μέρες μας. Πολύχρωμο!!! Μπλε - πράσινο - μπλε. Αλλά στην πράσινη εμφάνιση μας ... ΟΛΟΛΕΥΚΟ!!!

Τα τελευταία χρόνια, χορηγός μας είναι το «Πάμε Στοίχημα». Την σεζόν 2014-15 με το «Πάμε Στοίχημα» ως χορηγό, ΔΕΝ είχαμε το κόκκινο χρώμα στην φανέλα όταν εκείνη την χρονιά υπήρχε ως χρώμα στο λογότυπο. Γιατί όχι και φέτος λοιπόν?

Ακόμα και στο μπάσκετ, την σεζόν 2013-14, το κόκκινο του χορηγού .... εξαφανίστηκε και στην θέση του μπήκε το πιο ταιριαστό ... μαύρο-άσπρο.


Tέλος αξίζει να αναφερθούμε στην Μαρσειγ, όπως αποκάλυψε η σελίδα «Παναθηναϊκοφρένεια».

Την περσινή σεζόν η γαλλική Μαρσέιγ είχε για κεντρικό χορηγό στις εμφανίσεις της, την Uber Eats. Στο λογότυπο της εν λόγω εταιρείας υπήρχε ΠΡΑΣΙΝΟ χρώμα, με τους οπαδούς της γαλλικής ομάδας να αντιδρούν λόγω της αντιπαλότητας με τη Σεντ-Ετιέν. Οι διαμαρτυρίες και το ΠΑΝΟ σε κεντρική γέφυρα της πόλης με κύρια απαίτηση να εξαφανιστεί το πράσινο από τις εμφανίσεις της ομάδας, είχαν άμεσο αποτέλεσμα, με την εταιρία να ανακοινώνει πως το όνομα της θα αναγράφεται με μαύρο χρώμα!!!


Απορίας άξιον κάποιες φορές τα τελευταία χρόνια δεν έχει τροποποιηθεί στο  ... ελάχιστο το «Πάμε Στοίχημα» και ο κλόουν του Οπαπ. Δύο άσχημα λογότυπα που καταστρέφουν οπτικά την όποια προσπάθεια σε φανέλες της ομάδας.


Σχόλια

  1. πρασινε τομαρε εχουμε κανενα νεοτερο για το υπερσυγχρονο σημερα συμπληρωνονται ακριβως 5 βδομαδες απο τη υπογραφη των συμβασεων απο τοτε ουτε φωνη ουτε ακροαση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου